De 4 beste GPU's voor Ryzen 7 5800X in 2023

De Ryzen 7 5800X is een formidabele processor die zowel gaming als contentcreatie aankan. Maar om de mogelijkheden te maximaliseren, moet u hem koppelen aan een geschikte grafische kaart. Met de overvloed aan opties die op de markt beschikbaar zijn, kan het een uitdaging zijn om de juiste GPU voor je Ryzen 7 5800X-opstelling te kiezen.

In dit artikel worden enkele van de beste grafische kaarten getoond die uitstekende prestaties, kosteneffectiviteit en functies bieden om uw Ryzen 7 5800X-systeem te verbeteren.

Of je nu een gamer bent die op zoek is naar naadloze gameplay of een contentmaker bent die grafische prestaties van hoge kwaliteit nodig heeft, bij ons ben je aan het juiste adres. De Ryzen 7 5800X biedt uitstekende multi-core prestaties, waardoor hij ideaal is voor veeleisende taken zoals videobewerking, 3D-rendering en gaming. De hoge kloksnelheden en lage TDP maken het ook een energiezuinige optie voor degenen die een krachtig systeem willen bouwen dat koel en stil werkt.

Bovendien is de Ryzen 7 5800X compatibel met de X570- en B550-moederborden en ondersteunt hij PCIe 4.0, wat hogere gegevensoverdrachtsnelheden biedt vergeleken met zijn voorganger. Kortom, de Ryzen 7 5800X is een goed afgeronde processor die geweldige prestaties, energie-efficiëntie en compatibiliteit biedt voor uw pc-build. Bij het selecteren van een GPU die bij de Ryzen 7 5800X past, hebben we rekening gehouden met de belangrijkste behoeften van onze gebruikers. Eerst en vooral hebben we gekeken naar de prijs. Omdat het instellen van een budget de opties beperkt en de zoektocht richt op GPU’s die de beste waarde bieden. Zo kunnen we bepalen of een GPU geschikt is om te gamen of niet.

Om onze selectie te maken, hebben we meerdere opties grondig geëvalueerd en hun specificaties vergeleken, zoals kloksnelheid, aantal kernen, geheugengrootte, energieverbruik en koelingsoplossing.

We vertrouwden ook op openbare benchmarktests om de prestaties van de GPU’s te bepalen. Deze tests geven ons een uitgebreid inzicht in de relatieve prestaties van elke GPU en stellen ons in staat een weloverwogen beslissing te nemen over welke GPU het beste bij de Ryzen 7 5800X past. Concluderend hebben we de functies en prestaties van elke GPU zorgvuldig afgewogen om ervoor te zorgen dat onze selectie voldoet aan de behoeften van onze gebruikers en de beste waarde biedt. Of je nu een gamer of een maker van inhoud bent, we hebben de tijd genomen om de GPU’s te vinden die de beste prestaties en waarde leveren voor je Ryzen 7 5800X-installatie.

Table of ContentsShow

The 4 De 4 beste GPU's voor Ryzen 7 5800X in 2023 Reviews

De Ryzen 7 5800X is een krachtige CPU en verdient een GPU die zijn prestaties bij kan houden. Daarom raden wij de RTX 4070 Ti aan als de beste GPU voor deze processor. Deze aanbeveling is gebaseerd op de positieve ontvangst en concurrerende prijzen van de nieuwe generatie Nvidia GPU’s. De nieuwste Nvidia GPU’s worden geleverd met de nieuwste functies, zoals geavanceerde ray tracing-mogelijkheden, die een aanzienlijk voordeel bieden bij gaming en uw systeem voorbereiden op toekomstige upgrades .

De RTX 4070 Ti is een best presterende GPU die perfect geschikt is voor de Ryzen 7 5800X. Hij beschikt over indrukwekkende 7680 cores, 12 GB GDDR6X-geheugen en een 192-bit geheugenbus, waardoor uitzonderlijke prestaties worden geleverd voor zelfs de meest veeleisende gaming- en contentcreatietaken. Met een boostkloksnelheid van 2,6 GHz biedt deze GPU razendsnelle framesnelheden, wat zorgt voor een soepele en responsieve game-ervaring.

Of je nu liever in 1440p gamet of de grenzen wilt verleggen met 4K-gaming, de RTX 4070 Ti is er klaar voor. De geavanceerde functies, zoals de 3e generatie DLSS en ray tracing, garanderen een naadloze game-ervaring. Voor gamers die de beste prestaties voor hun geld willen, is de RTX 4070 Ti een uitstekende keuze. Het biedt de perfecte balans tussen prestaties en functies om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw Ryzen 7 5800X-installatie haalt.

Benefits

 • Grote generatieverbeteringen
 • Energiezuinig
 • Raytracing van de 3e generatie
 • DLSS3 is geweldig

Disadvantages

 • Prijzig
 • Verhoogde latentie

De RX 6800 XT is een uitzonderlijke GPU voor gameliefhebbers die op zoek zijn naar een krachtige optie om te combineren met hun Ryzen 7 5800X-processor. Deze best presterende AMD GPU, gebaseerd op de nieuwste RDNA 2-architectuur, biedt indrukwekkende specificaties, waaronder 4608 streamprocessors, een basiskloksnelheid van 1825 MHz, een boostkloksnelheid van 2250 MHz, 16 GB GDDR6-geheugen en een geheugenbandbreedte van 512 GB/s. Deze krachtige specificaties maken de RX 6800 XT een uitstekende keuze voor veeleisende games, grafisch intensieve taken en zelfs 4K-gaming. Voor degenen die prioriteit geven aan prestaties en bereid zijn wat meer te investeren, is de RX 6800 XT een uitstekende optie die uw opstelling niet in de weg zal staan. Of je nu een gamer bent die de best mogelijke FPS wil of een contentmaker die hoogwaardige grafische prestaties nodig heeft, de RX 6800 XT zal je zeker waarmaken. En omdat hij zowel 1440p- als 4K-gaming aankan, is deze GPU een veelzijdige keuze die uw gaming-opstelling naar een hoger niveau tilt. De Ryzen 7 is een geweldige CPU voor gaming, en hij past uitstekend bij de 6800 XT: gamen in 1440p zal soepel verlopen. Ook als u op zoek bent naar productiviteitstaken of het maken van inhoud, zal deze match bij u passen. Dankzij de geweldige multi-threading vaardigheden van AMD verlies je niets met deze GPU.

Benefits

 • Sterke prestatie
 • Gamen in 1440p is fantastisch
 • Overklokbaar
 • Goede prijs

Disadvantages

 • Niet de beste in raytracing
 • DLSS-gebreken

De AMD Radeon RX 6700 XT is een kosteneffectieve optie voor degenen die hun Ryzen 7 5800X-processor willen koppelen aan een betrouwbare en goed presterende GPU. Deze GPU biedt veel voordelen, waaronder snelle frequenties, voldoende VRAM-geheugen en de mogelijkheid om te overklokken.

De prijs-prestatieverhouding is ook behoorlijk indrukwekkend, waardoor het een ideale keuze is voor mensen met een beperkt budget. Een van de nadelen zijn echter de beperkte mogelijkheden op het gebied van ray tracing. Desondanks is de RX 6700 XT nog steeds een geweldige optie voor degenen die een krachtige GPU willen.

Deze grafische kaart uit het middensegment is een geweldige keuze voor zowel gamers als makers van inhoud, die hun computerervaring naar nieuwe hoogten willen tillen. Met zijn geavanceerde technologie en uitzonderlijke mogelijkheden biedt de RX 6700 XT een soepele en responsieve ervaring, vooral als het gaat om 1440p-gaming. Dankzij de hoge kloksnelheden en 12 GB GDDR6-geheugen kan de 6700 XT een meeslepende game-ervaring bieden met hoge framesnelheden, waardoor het een must-have is voor fanatieke gamers

Hoewel de 6700 XT geen native ray tracing-mogelijkheden heeft, beschikt hij wel over DXR en AMD’s FidelityFX om vergelijkbare functionaliteit te bieden. Dit, gecombineerd met de hoge framesnelheden, maakt het een geweldig alternatief voor gamers die op zoek zijn naar prestaties zonder veel geld uit te geven.

Benefits

 • Mooi VRAM-geheugen
 • Snelle frequenties
 • Overklokbaar
 • Budgetvriendelijk
 • Geweldige prijs-prestatieverhouding

Disadvantages

 • Gemiddelde Raytracing

De Nvidia GeForce RTX 3080 is een hoogwaardige grafische kaart die uitzonderlijke prestaties en functies biedt. Met zijn geavanceerde technologie en krachtige hardware is de RTX 3080 een van de beste GPU’s die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

De RTX 3080 is voorzien van de nieuwste Nvidia Ampere-architectuur, die opmerkelijke prestatieverbeteringen oplevert vergeleken met eerdere generaties. Met 8704 CUDA-kernen biedt de RTX 3080 tot 50% meer prestaties dan de vorige generatie en is hij in staat hoogwaardige gaming te leveren met 4K-resoluties. De GPU heeft ook een basiskloksnelheid van 1440 MHz en een boostkloksnelheid van 1710 MHz, waardoor games soepel en responsief draaien.

De RTX 3080 biedt ook ondersteuning voor ray tracing-technologie, die steeds populairder wordt onder gamers. Met ray tracing zien games er realistischer en meeslepender uit, met nauwkeurigere reflecties, schaduwen en belichting. De RTX 3080 beschikt ook over Nvidia’s Deep Learning Super. Nu we de Ryzen 7 5800X de aandacht hebben gegeven die hij verdient, gaan we verder met de cruciale factoren waarmee we rekening moeten houden bij het kopen van een bijpassende GPU. Het selecteren van een GPU voor gaming moet niet lichtvaardig worden opgevat, en daarom hebben we deze gids samengesteld om u te helpen bij het vinden van de perfecte GPU om te koppelen met uw AMD Ryzen 7 5800X-processor.

Voordat u uw aankoop doet, is het essentieel om na te denken over zowel de kenmerken als de prijs. De eerste factor waarmee u rekening moet houden, is het type games dat u gaat spelen, aangezien sommige GPU’s geschikter zijn voor specifieke genres dan andere.

Benefits

 • Op een na beste GPU van de vorige generatie
 • Geweldige 4K 60+ FPS-gaming
 • Koel en stil
 • Goed optreden

Disadvantages

 • Heeft een 1440p- of 4K-scherm nodig om te schitteren

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.