De 10 Beste Mechanische Toetsenborden van 2023

Bij gaming kan een mechanisch toetsenbord de spelprestaties echt veranderen. Dankzij een groter reactievermogen en precisie van de toetsen en het anti-ghosting-effect, dat vooral nodig is in de meest hectische videogames, kan het toetsenbord alle snel achter elkaar ingedrukte toetsen transponeren.

Mechanische toetsenborden hebben ook meer ergonomische ontwerpen, die de typervaring verbeteren, waardoor ze ideaal zijn voor dagelijks of werkgebruik.

Bij mechanische gamingtoetsenborden bevindt de mechanische schakelaar zich in feite ongeveer “halverwege”, en het is niet nodig om helemaal naar beneden te drukken om het systeem de actie te laten waarnemen. Bovendien is het mogelijk om te kiezen tussen verschillende schakelaars die verschillende terugkoppelingen garanderen, om de meest geschikte combinatie voor uw behoeften te vinden.

De schakelaar is het mechanisme aan de basis van de sleutel en er zijn verschillende typen geproduceerd door verschillende merken, waaronder Cherry MX, Gateron, Khail, Logitech, Razer en Roccat. De meest populaire zijn die van Cherry MX, en we kunnen 6 verschillende kleuren vinden.

De meest voorkomende zijn de Cherry MX Red, de favoriet van gamers, die worden geactiveerd met een druk van 45 gram. Zelfs de Cherry MX Browns worden geactiveerd met 45 gram, maar ze hebben goede voelbare feedback waardoor je de druk van de toets waarneemt, waardoor ze geschikt zijn voor zowel gamen als schrijven.

Voor degenen die een stil mechanisch toetsenbord willen kiezen, is het aan te raden om zich te concentreren op Cherry MX Silent, die zijn ontworpen voor nachtelijk gamen.

Dan vinden we schakelaars die met grotere druk worden geactiveerd; de Cherry MX Blues vereisen een druk van 50 gram, hebben goede tactiele feedback maar zijn ook luidruchtiger en zijn meer geschikt om te schrijven dan om te gamen.

De Cherry MX Blacks hebben een druk van 60 gram nodig, ze zijn goed om te gamen maar niet om te schrijven; tot slot zijn de Cherry MX Greens het hardst en het hardst: ze worden geactiveerd met een druk van 80 gram.

Om het beste mechanische toetsenbord te kiezen, is het ook goed om rekening te houden met het formaat, d.w.z. de aan- of afwezigheid van het numerieke toetsenbord, de taalindeling, de achtergrondverlichting, de materialen en de mogelijkheid om de toetsen te personaliseren.

Laten we nu eens kijken welke de beste mechanische toetsenborden zijn om nu te kopen, van de topklasse tot het goedkoopste instapniveau.

Steelseries Apex Pro Steelseries Apex Pro Read More Bekijk op Amazon
Razer BlackWidow Elite Razer BlackWidow Elite Read More Bekijk op Amazon
Logitech G910 Logitech G910 Read More Bekijk op Amazon
Asus ROG Strix Scope TKL Asus ROG Strix Scope TKL Read More Bekijk op Amazon
Corsair K63 Corsair K63 Read More Bekijk op Amazon
Redragon K552-RGB Redragon K552-RGB Read More Bekijk op Amazon
Sharkoon Skiller Mech SGK3 Sharkoon Skiller Mech SGK3 Read More Bekijk op Amazon
Logitech G413 Logitech G413 Read More Bekijk op Amazon
Felicon AK33 Felicon AK33 Read More Bekijk op Amazon
Aukey Aukey Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 10 De 10 Beste Mechanische Toetsenborden van 2023 Reviews

Het beste mechanische gaming-toetsenbord is de Steelseries Apex Pro, het biedt de mogelijkheid om het gevoeligheidsniveau van elke individuele toets aan te passen, om zich aan te passen aan elke spelvoorkeur.

OmniPoint magnetische schakelaars hebben geen directe fysieke contactpunten, werken 5x sneller en kunnen worden aangepast van 0,4 mm tot 3,6 mm registratie voor elke keer een perfecte activering.

Op het toetsenbord zit een OLED Smart Display waarmee je het geselecteerde profiel, instellingen en updates kunt bekijken. Naast het display bevindt zich een klikbare metalen rol en mediatoetsen voor het aanpassen van instellingen en het volume.

De toetsenbordstructuur is gemaakt van een luchtvaartaluminiumlegering en is uitgerust met schakelaars met een weerstand tot 100 miljoen drukken. Het toetsenbord heeft een magnetische polssteun om je handpalmen te ondersteunen tijdens gamen en typen.

Aan de onderkant bevindt zich een drievoudig kabelbeheer om je kabels netjes te houden, zodat je kunt kiezen uit drie verschillende stopcontacten om je werkstation schoon en opgeruimd te houden.

Benefits

 • Aanpasbare toetsgevoeligheid
 • Duurzame en betrouwbare OmniPoint-schakelaars
 • RGB-achtergrondverlichting

Disadvantages

 • Kosten

Het Razer BlackWidow Elite-toetsenbord is ontworpen om uitzonderlijke spelprestaties te leveren, dankzij de mechanische Razer-toetsen met groene schakelaars die zorgen voor een snelle bediening en een levensduur van tot wel 80 miljoen toetsaanslagen.

Het meest opvallende kenmerk is de multifunctionele digitale wijzerplaat met 3 programmeerbare tactiele multimediatoetsen voor een betere toegankelijkheid van de meest gebruikte functies.

De mechanische toetsen van Razer zijn speciaal ontworpen voor gaming en stellen je in staat opdrachten uit te voeren met een hoog reactievermogen. De zijwanden zorgen voor meer stabiliteit en beschermen de toetsen tegen stof en vloeistoffen. Er zijn 3 soorten sleutels beschikbaar, afhankelijk van uw voorkeuren en behoeften.

Het toetsenbord heeft ook een comfortabele, ergonomisch ontworpen magnetische polssteun van zacht kunstleer die gemakkelijk op de voorkant van het toetsenbord klikt.

Knoppen kunnen worden aangepast en opnieuw worden toegewezen om uw eigen macro’s of configuraties te maken die automatisch worden opgeslagen in uw cloudprofiel. Dankzij het geïntegreerde geheugen kunt u tot 5 profielen rechtstreeks op het toetsenbord opslaan, zodat u ze vanaf elke computer kunt openen, zelfs zonder internetverbinding.

Benefits

 • Schakelaars: Razer groen
 • Multifunctionele digitale wijzerplaat
 • RGB-achtergrondverlichting

Disadvantages

 • Kosten
 • Anti-ghosting beperkt tot 10 toetsen

Het Logitech G910 mechanische gamingtoetsenbord is voorzien van Romer-G mechanische schakelaars die input tot 25% sneller ontvangen dan andere modellen met een bediening van 1,5 mm.

Er zijn 9 aanpasbare toetsen, zo gerangschikt dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn. Het is mogelijk om verschillende functies toe te wijzen volgens het profiel, waardoor de mogelijkheid om ad-hocprofielen te creëren voor specifieke behoeften effectief wordt vergroot.

Het ondersteunt integratie met Arx Control via smartphones en tablets, zowel Android als iOS, om aanvullende spelinformatie, systeemstatistieken en meer te kunnen bekijken. Op het toetsenbord bevindt zich een verstelbare smart dock om de smartphone te positioneren en gemakkelijker te raadplegen zonder een andere externe ondersteuning te zoeken, waardoor ruimte op het bureau wordt bespaard.

De RGB-verlichting van de toetsen is in te stellen door te kiezen uit een palet van 16 miljoen kleuren. U kunt lichteffecten aanpassen voor specifieke games of afhankelijk van in-game acties.

Benefits

 • 9 programmeerbare toetsen
 • Met geïntegreerde polssteun
 • Compatibel met Arx-besturing

Disadvantages

 • Gebruikt materiaal: kunststof
 • Afwezigheid van een USB-poort

Een van de beste TKL-gamingtoetsenborden met lay-out in het Italiaans is de Asus ROG Strix Scope TKL, uitgerust met Cherry MX RGB-schakelaars, ideaal voor FPS-games omdat ze snelle acties mogelijk maken, ondersteund door N-Key-technologie die zorgt voor de afwezigheid van ‘ghosting-effect’.

Via de Asus Armory II-software is het mogelijk om elke afzonderlijke toets te programmeren om er een macro aan toe te wijzen, waardoor het mogelijk wordt om complexe opdrachten met een simpele klik uit te voeren. Het is ook mogelijk om sleutelmacro’s in realtime te programmeren.

Het toetsenbord is voorzien van een ingebouwd geheugen waarmee je naast het voorgeïnstalleerde standaardprofiel 5 persoonlijke profielen kunt opslaan, zodat je je configuraties altijd bij je hebt en ze eenvoudig op andere gaming pc’s kunt gebruiken.

Dankzij Aura Sync kies je uit 10 verschillende lichteffecten en 16 miljoen kleuren om het toetsenbord aan te passen aan je gaming setup. De toetsen zijn individueel verlicht, voor nog meer aanpassingsmogelijkheden.

Het numerieke toetsenblok is niet aanwezig in dit model, waardoor het geschikt is voor zelfs de kleinste bureaus. Geweldig, vooral voor FPS waarbij je veel manoeuvreerruimte nodig hebt voor de muis.

Benefits

 • RGB-achtergrondverlichting
 • Macro-opname in realtime

Disadvantages

 • Armory II-software kan worden verbeterd

De Corsair K63 tenkeyless is een compact mechanisch toetsenbord en is een van de beste draadloze mechanische toetsenborden die er zijn. Het is uitgerust met Cherry MX Red-schakelaars, voor uitstekende prestaties in competitieve games. Het ondersteunt zowel de snelle draadloze modus via Bluetooth 1 ms op 2,4 GHz, geoptimaliseerd voor gaming, als de bekabelde modus.

De achtergrondverlichting is rood en kan in intensiteit worden geregeld via de Corsair iCue-software; het ontwerp is compact en mist een numeriek toetsenblok, om de ruimte op het bureau te optimaliseren en meer ruimte te hebben voor de muis.

De afwezigheid van het toetsenbord maakt het handiger om onderweg te gebruiken, waardoor het ideaal is om mee te nemen voor wedstrijden, op reis of om zelfs op het werk te gebruiken, dankzij de 128-bits AES-coderingsmodus die toetsaanslagen beschermt en uw gegevens veilig houdt persoonsgegevens.

Bovenaan zitten de multimediaknoppen en voor het aanpassen van het volume. De batterij biedt tot 15 uur autonomie via een draadloze verbinding.

Benefits

 • Compact en draagbaar
 • Autonomie 15 uur
 • Cherry MX Rode schakelaars

Disadvantages

 • Geen RGB-verlichting

Het Redragon K552-RGB mechanische toetsenbord heeft een compact tenkeyless ontwerp; Het beschikt over mechanische toetsen die vergelijkbaar zijn met Cherry MX Blue en die een grotere duurzaamheid en responsiviteit bieden, met nauwkeurige voelbare feedback, ideaal voor gaming.

Met de RGB-achtergrondverlichting kies je tussen 5 standen en 5 verlichtingsniveaus. De ABS-toetskappen zorgen ervoor dat het schrijven altijd duidelijk is, met elk type verlichting en kleur.

Er zijn 12 multimediatoetsen en er is een anti-ghosting-effect voor alle 87 mechanische toetsen, om elke vorm van conflict te voorkomen tijdens snel typen of tijdens het maken van combo’s.

Het compacte tenkeyless-ontwerp zonder numeriek toetsenblok maakt het ideaal voor gebruik op zelfs de kleinste oppervlakken, zonder muisruimte op te offeren. Ook is het toetsenbord spatwaterdicht.

Het mechanische toetsenbord is voorzien van antislipvoetjes, verstelbare pootjes aan de achterkant, high-speed USB-kabel met vergulde anti-corrosie USB-connector zodat je altijd een betrouwbare verbinding hebt.

Benefits

 • RGB-achtergrondverlichting
 • Compact en draagbaar
 • Materialen: metaallegering en ABS

Disadvantages

 • Geen draadloze modus

Het Sharkoon Skiller Mech SGK3-toetsenbord is het mechanische gaming-toetsenbord met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, een aantrekkelijk ontwerp en alle functies die nodig zijn om gamers tevreden te stellen: Rollover, Anti-Ghosting, 1000 Hz polling rate.

De software is intuïtief en maakt volledige aanpassing mogelijk, van de kleur van de verlichting, selecteerbaar uit een palet van 16,8 miljoen kleuren, de effecten en de toewijzing van multimediatoetsen, macro’s en de mogelijkheid om de letters om te keren. Er kunnen maximaal 100 macro’s worden opgeslagen, elk met 250 combinaties.

Er zijn ongeveer twintig lichteffecten beschikbaar, waarvan de snelheid en intensiteit rechtstreeks op het toetsenbord kan worden gewijzigd.

De mechanische schakelaars van Kaihl zijn robuust en bestand tegen tot wel 50 miljoen toetsaanslagen en passen zich aan elke speelstijl aan. Er zijn drie soorten schakelaars beschikbaar, te onderscheiden door kleur: de rode schakelaars zijn lineair, met een onmerkbaar drukpunt, de bruine hebben uitstekende voelbare feedback maar met een onmerkbaar klikpunt, en tot slot zijn de blauwe nauwkeurig, met waarneembare druk en klik punten.

Het toetsenbord is ook verkrijgbaar met de Italiaanse indeling. De toetsenbordstructuur is gemaakt van metaal, terwijl er in het onderste gedeelte twee antislip rubberen voetjes zijn waarmee u de helling kunt aanpassen. De USB-kabel is bedekt met stoffen vlechtwerk en is 180 cm lang.

De toetsen die het meest door gamers worden gebruikt (de 4 pijltjestoetsen, de toetsen Q, A, W, E, S, de cijfertoetsen van 1 tot 6) kunnen worden vervangen door gekleurde rubberen toetsen met een gekarteld oppervlak om te voorkomen dat de vinger wegglijdt tijdens het gamen. het gebruik.

Benefits

 • Kwaliteit prijs
 • Met aluminium voet
 • Aanpasbare mediatoetsen

Disadvantages

 • Geen draadloze modus

De Logitech G413 is een stil mechanisch toetsenbord, gemaakt van een aluminiumlegering, ideaal om te gamen dankzij de precieze rode verlichting waarmee je altijd de toetsen kunt zien, zelfs tijdens nachtelijke gamesessies.

Romer-G-schakelaars zijn ontworpen voor professionele kwaliteit en snelle maar stille responsiviteit.

De behuizing van geborsteld aluminium geeft het een bijzonder uiterlijk, vooral als de 12 extra gefacetteerde toetsdoppen worden gebruikt voor de speltoetsen die het meest worden gebruikt door gamers, die de identificatie van de toetsen bevorderen en voorkomen dat de vinger wegglijdt, zelfs na lange spelsessies.

Logitech Gaming-software maakt het eenvoudig om macro’s en andere instellingen te configureren. Er zijn speciale multimediatoetsen waarmee je het volume kunt regelen, tracken, het afspelen kunt pauzeren, de verlichting kunt activeren en de spelmodus kunt kiezen door te combineren met de FN-toets.

Er is een USB-kabelwartel waarmee u een apparaat kunt opladen of uw muis kunt aansluiten zonder een van de USB-poorten van uw pc te gebruiken.

Benefits

 • Ideaal voor nachtelijke gamesessies
 • Basis in geborstelde aluminiumlegering
 • USB-doorvoer

Disadvantages

 • Alleen rode achtergrondverlichting
 • Geen draadloze modus

Het Felicon AK33 mechanische toetsenbord is een compact bedraad toetsenbord, met 82 toetsen en geen numeriek toetsenblok, ideaal voor gamen en werken.

Uitgerust met RGB LED-achtergrondverlichting, kunt u kiezen uit 18 verschillende soorten achtergrondverlichting en het lichteffect aanpassen aan uw persoonlijke smaak.

Het toetsenbord heeft een metalen frame, waterbestendige, dubbelschots spuitgegoten ABS-toetskappen en een vergulde USB-connector. De toetsenbordkabel kan worden losgemaakt om het toetsenbord gemakkelijk te vervoeren.

U kunt kiezen tussen de blauwe of zwarte schakelaars, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, maar beide zijn ontworpen om meer dan 50 miljoen klikken te weerstaan. De keycap-ontwerpen van sommige speciale toetsen, zoals ESC, pijltoetsen en Delete, zijn verbeterd om sneller opdrachten uit te voeren tijdens het spelen.

Tijdens gamesessies is de Windows-toets uitgeschakeld om te voorkomen dat u deze per ongeluk indrukt en midden in een game terugkeert naar het bureaublad.

Benefits

 • Compact en gemakkelijk te vervoeren
 • RGB LED-achtergrondverlichting

Disadvantages

 • Geen macrotoetsen

Het beste mechanische toetsenbord om te schrijven is de Aukey, een model met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding dat geschikt is voor degenen die veel op de computer schrijven, uitgerust met een blauwe Outemu-schakelaar, bestand tegen maximaal 50 miljoen klikken, met geluidsfeedback die zich aanpast aan het gebruik dagelijks.

De blauwe schakelaars van Outemu hebben een druk van 50 gr nodig om het systeem de actie te laten waarnemen, wat iets harder is dan de rode schakelaars.

Het beschikt over vaste LED-achtergrondverlichting, met 6 verschillende kleuren en 8 vooraf ingestelde lichteffecten. Je favoriete lichteffecten kunnen worden gekoppeld aan 2 slots om het inschakelen te vergemakkelijken zonder telkens naar het effect te hoeven zoeken.

De ABS-toetsdoppen hebben een metalen voorkant met een waterdicht ontwerp, die het toetsenbord beschermt tegen per ongeluk gemorste vloeistoffen (voor degenen die koffie drinken en drinken tijdens het typen is dit een zeer handige extra functie). De lay-out is beschikbaar in het Italiaans.

Het bovenpaneel is gemaakt van resistent staal, terwijl de antislip rubberen voetjes aan de achterkant zijn geplaatst, waardoor u de meest geschikte helling kunt kiezen en meer stabiliteit kunt garanderen.

Het mechanische Aukey-toetsenbord ondersteunt anti-ghosting, voor betere efficiëntie bij zowel gamen als schrijven.

Benefits

 • Met LED-achtergrondverlichting
 • Zware stalen plaat
 • Waterdichte toetskappen

Disadvantages

 • Geen draadloze modus

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.