De 7 Beste Ryzen-CPU's in [2023]

Als we voor de beste Ryzen CPU gaan, is AMD het eerste merk dat in ons opkomt. Het ontwikkelt CPU’s en technologieën die gerelateerd zijn aan zakelijke en consumentenmarkten. Dus als we een CPU kiezen, moeten we in gedachten houden of ons moederbord compatibel is met degene die u kiest of niet, aangezien ze uitsluitend met elkaar te maken hebben. Maar als u een volledige upgrade uitvoert, is de kans groot dat uw oude moederbord niet past bij uw nieuwe CPU. We moeten ook de prestaties en functies in evenwicht brengen met ons pc-budget. Laten we wat dieper duiken.

AMD maakt tegenwoordig over het algemeen betere CPU’s en maakt de dingen ook erg soepel en comfortabeler. Alle processors hebben een AM4-socket en ondersteunen 300, 400 en 500 chipsets. Het kiezen van de beste CPU is geen gemakkelijke taak. We kunnen ze rangschikken op basis van het aantal kernen en frequentie; het kopen van de snelste en krachtigste is misschien niet het geld waard. Iedereen wil een processor die krachtig genoeg is om je GPU niet te verstoppen, zonder dat meerdere kernen rondzwerven en niets doen.

Door de extra cores en threads van AMD is het gemakkelijk om sneller met videobewerking om te gaan. U moet rekening houden met het budget voor een geheel nieuw systeem; we kunnen een krachtige CPU niet koppelen aan zwak RAM, opslag en grafische weergave. Als het uw belangrijkste doel is om betere prestaties in games te bereiken, mag u de grafische kaart niet vergeten. Het kopen van de beste CPU heeft geen zin totdat uw GPU ontoereikend of verouderd is. Hier is een lijst met de 8 beste Ryzen-CPU’s die u zullen helpen bij het kiezen van uw prioriteiten en budget.

AMD Ryzen 9 3900X AMD Ryzen 9 3900X AMD Ryzen 9 3900X Read More Bekijk op Amazon
AMD Ryzen 7 3700X AMD Ryzen 7 3700X AMD Ryzen 7 3700X Read More Bekijk op Amazon
AMD Ryzen 5 3600X AMD Ryzen 5 3600X AMD Ryzen 5 3600X Read More Bekijk op Amazon
AMD Ryzen 5 3600 AMD Ryzen 5 3600 AMD Ryzen 5 3600 Read More Bekijk op Amazon
AMD Ryzen 5 2600 AMD Ryzen 5 2600 AMD Ryzen 5 2600 Read More Bekijk op Amazon
AMD Ryzen 7 3800X AMD Ryzen 7 3800X AMD Ryzen 7 3800X Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 6 De 7 Beste Ryzen-CPU's in [2023] Reviews

Merk: AMD | Socket: AM4 | Kerns/Draden: 24/12 | Basisfrequentie: 3,8 GHz | Top Boostfrequentie: 4,6 GHz | TDP: 105W | PCIe: versie 4.0 | GameCache: 64 MB

Wat recente kopers melden?

AMD-cores werken zeer krachtig en efficiënt samen. Het is theoretisch beter voor programma’s als premiere pro, photoshop, enz. Deze processor is in staat om taken van een hoger niveau uit te voeren. Het trekt meer creaties in de pc-wereld. Mensen bevelen deze CPU ten zeerste aan, en adviseren ook om hem te combineren met het nieuwste X570-moederbord. De CPU die bij deze CPU wordt geleverd, is krachtig en uitdagend; er zijn geen problemen gemeld voor dit probleem.

Waarom valt het ons op?

De AMD Ryzen 9 3900X is momenteel de best gevestigde processor op de markt. Het heeft een multi-threaded prestatie van 12-cores en 24-threads die alle hindernissen het hoofd bieden die op zijn pad komen, samen met de toevoeging van PCIe 4.0. Het is volledig ontgrendeld en kan overklokken tot 4,6 GHz, wat genoeg is voor de klassieke prestaties van gaming.

Wie zal het het meest gebruiken?

Het kan worden gebruikt voor multitasking, zoals photoshop, premier pro, gaming, streaming, videobewerking of -rendering, of wat dan ook. Deze CPU lijkt uitstekend werk te leveren om er elke prestatie uit te halen.

Waar het op neerkomt

Dit product is een absoluut beest van een processor, want het heeft 12 cores, 16 threads en een hoog prijskaartje. Als je op zoek bent naar de beste processor met een hoog budget, dan is dit de beste optie. Of je nu games speelt, 3D-werk doet of hardcore video’s maakt, de AMD Ryzen 9 3900X is er om je te helpen.


Merk: AMD | Socket: AM4 | Kerns/Draden: 8/16 | Basisfrequentie: 3,6 GHz | Top Boost-frequentie: 4,4 GHz | TDP: 65W | PCIe: versie 4.0 | GameCache: 36 MB

Wat recente kopers melden?

AMD Ryzen 7 3700X is de eerste processor met PCIe 4.0, die twee keer zoveel grafische bandbreedte en veel Game Cache-geheugen levert voor zware games en taken. Het is ook toonaangevende 7-nanometertechnologie voor een stille, snelle en verkoelende werking. Het heeft AMD Wraith Prism Cooler en fascinerende kleurgestuurde LED-verlichting en ondersteunt Razer Chroma.

Waarom valt het ons op?

De AMD Ryzen 7 3700X is het ultieme stukje hardware. Het heeft een TDP van 65W, wat brute prestaties kan leveren om andere processors veel meer kracht te geven. De redelijke prijs is ook een pluspunt. Daarnaast is het volledig ontgrendeld en heeft het dominante gaming en streaming. Je kunt ook opmerkelijke prestaties ervaren in games, contentcreatie en krachtige multitasking in een uitgebalanceerd en mooi ontwerp voor serieuze pc-verslaafden.

Wie zal het het meest kopen?

Het is de beste keuze voor multitasking-doeleinden. Het geeft een voordeel aan gepassioneerde gamers en ook de juiste keuze voor het maken van inhoud. Het geeft een hogere prestatie van 100+ fps in ’s werelds meest populaire en zware games. Het is de snelste en meest geavanceerde processor in het gamingsegment voor desktop-pc’s.

Waar het op neerkomt

Het is de meest indrukwekkende release van AMD en zijn derde generatie Ryzen-chips. Daarnaast krijg je 8 cores en 16 threads, met een boostklok van 4,4 GHz. Het is misschien niet de krachtige mededinger op aarde, maar je zult verrast zijn als je het prestatieniveau ziet dat het biedt. Als je echter al zoiets als Ryzen 2700X hebt, zal dit je prestaties niet veel verbeteren, maar over het algemeen is het een uitstekende keuze om wat geld aan uit te geven.


Merk: AMD | Socket: AM4 | Kerns/Draden: 6/12 | Basisfrequentie: 3,8 GHz | Top Boost-frequentie: 4,4 GHz | TDP: 95W | PCIe: versie 4.0 | GameCache: 35 MB

Wat recente kopers melden?

De meeste kopers raden 100% deze beste Ryzen-CPU aan, omdat deze zowel gamers als kantoorwerkbehoeften dekt. Het is een opmerkelijke processor voor gaming en algemene productiviteit voor een prijs die iedereen zich kan veroorloven. Als je geen 8-core nodig hebt, dan is dat de beste keuze. Het heeft handige functies en onderhouden snelheidsniveaus.

Waarom valt het ons op?

Dankzij de uitstekende prestaties en een redelijk prijskaartje staat dit product bekend als de high-definition gaming-processor. Het is volledig ontgrendeld. De gamers en streamers willen een krachtige processor die geen concessies wil doen aan prestaties en kwaliteitskenmerken, zowel goedkoper als duur. Dit product is goed nieuws voor degene die niet de dure kan kiezen. Het heeft ook een krachtige koeler die de temperatuur regelt.

Wie zal het het meest gebruiken?

Het is de processor die is ontworpen voor gepassioneerde gamers, en er is zelfs geen enkele game die zou worden tegengehouden door dit 6-core wonder. Het geeft plezier aan de mensen die de voorkeur geven aan spelprestaties en hun hoogwaardige spelresultaten serieus nemen.


Merk: AMD | Socket: AM4 | Kernen/Draden: 6/12 | Basisfrequentie: 3,8 GHz | Top Boost-frequentie: 4,2 GHz | TDP: 65W | PCIe: versie 4.0 | GameCache: 35 MB

Wat recente kopers melden?

Deze CPU is een krachtige mid-level, met verschillende mogelijkheden, dus kies niet de goedkopere grafische kaart, anders heb je je $ 175 verspild als je het goed doet met een processor van $ 115. De GPU-, CPU-, moederbord- en Dram-modules moeten allemaal samenwerken als een familie met vergelijkbare specificaties. Maar als ze elkaar niet ondersteunen, zullen de computerprestaties eronder lijden. De snelheid van het AMD-geheugenkanaal is 3200 MHz, dus koop geen modules die langzamer zijn dan dit bereik.

Waarom valt het ons op?

Het is een high-definition processor die een gepassioneerde gamer verdient, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteitskenmerken en soepele prestaties die de eis zijn van elke artiest of gamer. Het heeft een Wraith Stealth-koeler, die stil, koel en onopvallend is. Het is de eerste processor met PCIe 4.0 die tweemaal de grafische bandbreedte levert. Het zit een stap onder de Ryzen 5 3600X, die een iets snellere versie van dezelfde processor heeft.

Wie zal het het meest gebruiken?

De AMD Ryzen 5 3600 is niet de beste keuze voor superieure prestaties. Maar het is ideaal voor gamingdoeleinden, wat de reden is voor aantrekkingskracht voor veel gamers. Het is een zware gaming-processor en is volledig ontgrendeld. De chip zal een boost krijgen van een basisklok van 3,6 MHz naar 4,2 MHz, wat genoeg snelheid is om te gamen.

Waar het op neerkomt

Wanneer u de prijs en prestaties vergelijkt, zult u versteld staan van zijn werk; het biedt opmerkelijke spelprestaties in vergelijking met de CPU’s die relatief dubbel zo duur zijn. Alle geteste Ryzen 3000-series hebben vergelijkbare spelprestaties, en onder hen is dit de meest redelijke. optie voor jou.


Merk: AMD | Socket: AM4 | Kerns/Draden: 6/12 | Basisfrequentie: 3,8 GHz | Top Boost-frequentie: 3,9 GHz | TDP: 65W | PCIe: versie 3.0 | GameCache: 16 MB

Wat recente kopers melden?

AMD heeft niet alleen CPU’s met een superwaarde, maar heeft ook moederborden met een superwaarde. Iedereen vertrouwt blindelings op het prestatieniveau en de kwaliteitskenmerken. Zelfs als het het goedkope AMD-product is, dekt het alle kwaliteitsspecificaties en prestatiesnelheid.

Waarom valt het ons op?

De AMD Ryzen 5 2600 verslaat zijn concurrenten met enorm hogere multi-core prestaties, energieke single-core kracht en elite gaming-prestaties, maar doet daarbij weinig af aan zijn echte betaalbaarheid. Het is de beste multitasker in zijn klasse voor gamers en videomakers. AMD heeft de Wraith Stealth-koeler met Ryzen 5 2600 van de tweede generatie, die een laag profiel en uitstekende thermische prestaties heeft.

Wie zal het het meest gebruiken?

De AMD Ryzen 5 2600 is van grote waarde als je op zoek bent naar zware multitasking en essentiële taken zoals videobewerking en het maken van content. Maar als u op zoek bent naar een mid-range processor voor gaming, dan moet u voor een andere optie kiezen die redelijker is.

Waar het op neerkomt

De Ryzen 5 2600 vinkt niet alle juiste vakjes aan dan de ultieme Ryzen 7 2700X. Maar het heeft veel verbeteringen in zijn functies en prestaties die merkbaar zijn. Het heeft opmerkelijk betere multi-core prestaties in vergelijking met zijn concurrenten en kan het spel ook aan.


Merk: AMD | Socket: AM4 | Kerns/Draden: 8/16 | Basisfrequentie: 3,6 GHz | Top Boost-frequentie: 4,5 GHz | TDP: 105W | PCIe: versie 4.0 | GameCache: 18 MB

Wat recente kopers melden?

Recente kopers zijn erg blij met de AMD Ryzen 7 3800x en beschouwen het als de beste, ze houden van het onberispelijke werk en de CPU draait meestal op 4,4 GHz zonder dat overklokken nodig is. Mensen hebben geen problemen met dit product.

Waarom valt het ons op?

Het is de processor met verhoogde kloksnelheid; rijke stof overklokken, waardoor het sneller geheugen kan gebruiken. Games zijn op sommige punten sneller, maar niet veel. Het heeft ook de beste koeler die het systeem fris en geventileerd houdt, samen met de kleurgestuurde LED-verlichting en ondersteunde Razer Chroma. Bekijk voor de ultieme game-ervaring de beste moederborden voor Ryzen 7 5800x die op de markt verkrijgbaar zijn.

Wie zal het het meest gebruiken?

Dit product is geschikt voor multitasking. Het kan een persoon ook helpen bij het maken van inhoud. Het is handig bij taken met één en meerdere threads, maar levert geen merkbare prestaties bij het gamen. Het geeft geen goede resultaten bij het spelen met gamen met een hogere resolutie. Mensen die banen hebben zoals kantoorwerk en andere werkdruk kunnen hiervan profiteren.

Waar het op neerkomt

De AMD Ryzen 7 3800X biedt een gecombineerde mix van single- en multithreaded prestaties, en ondersteuning voor de PCIe 4.0-interface biedt het perspectief van ultieme opslagdoorvoer. De intense energie-efficiëntie en prestaties zorgen voor een boeiende upgrade.


Conclusie

Ryzen CPU’s staan bekend als een van de beste processors op de markt. Natuurlijk verdient een zo geliefd en veeleisend product een hoog prestatieniveau en kwaliteitskenmerken die kunnen voldoen aan de eisen van een klant, waardoor deze tevreden wordt.

Maar een ding om te onthouden is dat de duurste niet altijd de beste zijn, en dat zul je beseffen als je dit artikel doorleest. Het helpt u bij het selecteren van uw product op basis van uw prioriteiten en betaalbaarheid, en daarom kunt u de beste Ryzen-CPU kiezen.

Frequently Asked Questions

Welke Ryzen CPU is het beste voor gaming?

AMD Ryzen 5 3600 is het prestatiebeest in de gamewereld. De meeste gamers bevelen dit aan en zijn zeer tevreden met het voortgangsniveau. Gamers willen een sterke en krachtige processor die geen concessies doet aan de prestatiekwaliteit en natuurlijke functies. Deze CPU voldoet aan deze eisen en heeft een betaalbaar prijskaartje, wat de belangrijkste reden voor aantrekkingskracht is.

Wat is de krachtigste Ryzen CPU?

Onze AMD Ryzen 9 3950X is ’s werelds meest robuuste en krachtige pc die belooft hoogwaardige prestaties te leveren, niet alleen bij gaming, maar ook bij het maken van content. Het kan probleemloos de single- en multi-threaded taken aan. De 16 core en 32 threads helpen je om je vaardigheden te tonen in verschillende projecteisen en aanloop naar een maximale boost van 4,7 GHz. Maar AMD Ryzen 9 3900X werkt ook goed en is de beste CPU voor zware games.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.