De 9 Beste Smartwatches voor Dames van 2023

Het is moeilijk kiezen welke de beste smartwatches voor vrouwen zijn als er zoveel opties op de markt zijn.

Om deze reden heb ik een onderzoek uitgevoerd om ze in dit artikel voor u samen te stellen, zodat u gemakkelijker kunt kiezen welke het beste bij uw behoeften en uw stijl past.

Maar wat bedoel ik als ik het heb over een smartwatch voor dames?

Smartwatches zijn altijd al groot, dik en hebben een heel grof uiterlijk.

Vrouwen hebben over het algemeen dunnere polsen en kleinere handen en daarom zijn deze slimme horloges altijd een ongemak voor ons geweest.

Uiteindelijk is er bijna meer horloge dan arm en raak je uiteindelijk aan alles verslaafd, raakt erop, enz.

Wees voorzichtig, want als je een man bent met een kleine pols, kan dit bericht je ook interesseren!

De kunst is om te weten hoe je een iets kleinere smartwatch moet kiezen, maar wel een die alle kenmerken van een grotere biedt.

Ik heb het ook over dameshorloges omdat ze een interessant kenmerk voor vrouwen bevatten: registratie van de menstruatiecyclus. Hoewel steeds meer merken deze applicatie in hun smartwatches opnemen en je deze bijna allemaal in kunt vinden.

Afgezien van deze twee kenmerken is het een beetje absurd om het type horloge op geslacht te scheiden en naar mijn mening kun je het beste een smartwatch kiezen die comfortabel voor je is en waarvan je houdt van de stijl, ongeacht of het geclassificeerd voor mannen of vrouwen.

Amazfit Bip U Amazfit Bip U Read More Bekijk op Amazon
Garmin Vívoactive 4S Garmin Vívoactive 4S Read More Bekijk op Amazon
Apple Watch Series 7 Apple Watch Series 7 Read More Bekijk op Amazon
Samsung Galaxy Watch 4 40 mm Samsung Galaxy Watch 4 40 mm Read More Bekijk op Amazon
Fossil Gen 6 Fossil Gen 6 Read More Bekijk op Amazon
Amazfit GTS 2 Mini Amazfit GTS 2 Mini Read More Bekijk op Amazon
Huawei Watch GT 2 42 mm Huawei Watch GT 2 42 mm Read More Bekijk op Amazon
Fitbit Versa 3 Fitbit Versa 3 Read More Bekijk op Amazon
Blackview R3 Blackview R3 Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 9 De 9 Beste Smartwatches voor Dames van 2023 Reviews

Amazfit is al een toonaangevend merk in middenklasse smartwatches met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit is het geval met de Amazfit Bip U , een goedkope smartwatch voor dames maar met alle functies die van dit soort horloges worden verwacht.

Hij heeft een afmeting van 40,9 mm hoog en een scherm van 1,43”. Dat scherm reikt niet helemaal tot de randen, maar toch is de informatie groot en duidelijk, zelfs in de zon.

Je kunt hem behoorlijk naar je eigen smaak aanpassen, want hij is verkrijgbaar in 3 kleuren, hij heeft standaard veel verwisselbare wijzerplaten en de band is gemakkelijk te verwijderen (er zijn veel kleuren en materialen op de markt verkrijgbaar).

Met dit smartwatch voor dames kun je naast andere functies, zoals het opnemen van meer dan 60 verschillende sporten, je stappen, je slaap, je zuurstofgehalte in het bloed, etc. monitoren. Houd er rekening mee dat de afmetingen van dit horloge niet 100% exact zijn, maar ze zijn vrij bij benadering (naar mijn mening zeer goed voor de prijs die het heeft).

Het kan tot 50 meter worden ondergedompeld en registreert ook zwemmen, hoewel het niet wordt aanbevolen om het nat te maken met heet water. Het heeft geen GPS, dus als u gaat sporten, moet u uw mobiel meenemen als u de route wilt vastleggen en nauwkeurigere informatie over afstand of snelheid wilt hebben.

De autonomie van Amazfit Bip U is ongeveer 9 dagen, 5 als je het heel vaak gebruikt (je oefent dagelijks, ontvangt veel meldingen, enz.).

Over meldingen gesproken, zolang je deze via Bluetooth met je mobiel hebt verbonden, kun je meldingen ontvangen wanneer ze je bellen en meldingen en berichten van verschillende applicaties bekijken. Met dit horloge kunnen geen oproepen of berichten worden beantwoord.

Er is een verbeterde versie van deze smartwatch, de Amazfit Bip U Pro , die GPS bevat, een microfoon om met Alexa te praten, maar een kortere batterijduur heeft en iets duurder is.

Benefits

 • goedkope smartwatch
 • Veel aanpassingsmogelijkheden.
 • Goede batterijduur.

Disadvantages

 • Geschatte afmetingen.
 • Zonde GPS.

De Garmin Vívoactive 4S is een mix tussen een sporthorloge en een smartwatch, omdat hij zeer nauwkeurig de training registreert, maar ook een goede dagelijkse gezondheidsmonitoring heeft (hartslag, bloedzuurstof, menstruatiecyclus, slaap, enz.).

Ik raad de 4S-versie aan omdat deze kleiner is dan de 4 (40 mm versus 45 mm) en als je een vrouw bent, zal hij zeker comfortabeler voor je zijn.

U kunt zich inschrijven voor meer dan 20 verschillende sporten, waaronder golf, skiën of peddelsurfen. Hij registreert ook zwemmen in een zwembad en is waterdicht tot 50 meter.

Het is een sportgerichte smartwatch, heeft gps en biedt je interessante opties zoals het volgen van trainingen vanaf het horloge zelf (voor sporten als kracht, cardio, yoga of Pilates). Het heeft ook een cadanssensor voor fiets- en valdetectie. Koppel je de Garmin aan je mobiel, dan kan hij bij een incident je locatie doorsturen naar de noodcontacten die je instelt.

De batterij gaat ongeveer 7 dagen mee bij normaal gebruik van de smartwatch (meldingen ontvangen en sport opnemen zonder gps), maar als je de positionering activeert gaat het maar 5 uur mee (houd hier rekening mee als je gaat wandelen bijvoorbeeld).

Met de Garmin Vívoactive 4S kun je muziek downloaden naar het horloge via applicaties als Spotify, Amazon Music of Deezer (je hebt een abonnement nodig), of direct door de bestanden over te zetten naar het horloge zodat je geen externe applicaties hoeft te gebruiken.

Met deze smartwatch voor dames kun je geen oproepen beantwoorden, omdat hij geen microfoon of luidspreker heeft, hoewel je berichten van applicaties zoals WhatsApp wel kunt beantwoorden met vooraf gedefinieerde berichten (functie niet beschikbaar in het iOS-besturingssysteem).

Tot slot kun je ook met het horloge betalen zonder dat je je mobiel bij de hand hebt en via Garmin Pay.

Benefits

 • Geïntegreerde GPS.
 • Goed positioneringssysteem.
 • Hiermee kunt u op meldingen reageren met vooraf bepaalde berichten.

Disadvantages

 • Wat ik het minst leuk vind
 • Het scherm is niet de beste.

Ik zal het niet moe worden om het te herhalen, als je een iPhone hebt, is de beste smartwatch die je kunt kopen een Apple Watch. Geen enkel ander merk biedt u volledige compatibiliteit, zoals bij dit horloge.

Met dat gezegd, ga ik je vertellen over de Apple Watch Series 7, die het grootste scherm tot nu toe heeft. Het is niet omdat het lichaam is gegroeid, maar omdat Apple de randen heeft verkleind, waardoor het bruikbare oppervlak is vergroot en alle ruimte is benut.

Afgezien daarvan maken de resolutie, scherpte en zichtbaarheid het zeer comfortabel om zowel binnen als buiten te gebruiken, en het glas is zeer goed bestand tegen schokken.

Hiermee kunt u uw stappen, calorieën, menstruatiecyclus, zuurstofgehalte in het bloed, elektrocardiogrammen, enz. Volgen. Over het algemeen zijn de metingen vrij nauwkeurig .

Het bestaat uit 16 sportmodi, wat niet veel is in vergelijking met andere slimme horloges, maar er zijn de belangrijkste (wandelen, hardlopen, crosstrainer, wandelen, zwemmen, pilates, fietsen, enz.).

Hij kan tot 50 meter worden ondergedompeld en heeft ingebouwde GPS, zodat u uw mobiele telefoon niet hoeft mee te nemen om uw routes vast te leggen. Sommige van deze sporten kun je automatisch detecteren.

Daarnaast kun je met applicaties als Apple Music, Spotify of Deezer muziek downloaden naar het horloge (je hebt wel Premium accounts nodig) en ernaar luisteren met een draadloze koptelefoon.

De autonomie is natuurlijk vrij laag, hij zal niet langer dan een dag duren . Gelukkig laadt hij snel op en in 45 minuten heb je hem op 80%.

Met de versie genaamd “GPS” kunt u oproepen en berichten van de Watch beantwoorden zolang u deze via Bluetooth met de iPhone hebt verbonden. Als u wilt kunnen bellen zonder afhankelijk te zijn van uw gsm, heeft u ook de versie “GPS+Cellular”.

Opvallend aan de Apple Watch 7 is valdetectie en de mogelijkheid om hulpdiensten te bellen, handig als je bijvoorbeeld een ongeluk krijgt tijdens het sporten.

Benefits

 • Hiermee kunt u meldingen en oproepen beantwoorden.
 • Automatische trainingsdetectie.
 • Geïntegreerde GPS.
 • Hiermee kunt u muziek downloaden.

Disadvantages

 • Lage autonomie.
 • Geen compatibel met Android.

We springen naar de high-end smartwatches en praten over de Samsung Galaxy Watch 4 met een kast van 40 mm. Deze smartwatch voor dames heeft een elegante en moderne stijl, heeft niets te maken met typische sporthorloges, hoewel hij ook voor sport kan worden gebruikt.

In feite kan het tot 100 verschillende sporten registreren, inclusief zwemmen, aangezien het tot 50 meter onder water kan worden ondergedompeld (ook in de zee).

Hij heeft gps en je kunt muziek downloaden naar het horloge, bijvoorbeeld van Spotify of YouTube Music (je hebt wel een Premium abonnement nodig), of je zet de bestanden gewoon over naar de smartwatch. Je kunt dus op pad om te trainen zonder dat je je mobiele telefoon hoeft mee te nemen, aangezien je de route kunt opnemen en naar muziek kunt luisteren vanaf het horloge zelf.

Hiermee kun je ook je menstruatiecyclus, je slaap (detecteert snurken), je stappen en zelfs je lichaamssamenstelling bijhouden om een idee te krijgen van je lichamelijke gezondheid. Het kan ook uw bloeddruk berekenen en een ECG uitvoeren.

Een groot nadeel van de Samsung Galaxy Watch is dat, hoewel de fabrikant zorgt voor 70 uur autonomie, deze bij normaal gebruik van het horloge amper anderhalve dag zal halen. Een dag als het intensief gebruik is.

Als je je mobiel bij de hand hebt en verbonden met Bluetooth, kun je oproepen van de smartwatch ontvangen en beantwoorden, omdat deze een microfoon en luidspreker heeft. Je kunt ook berichten beantwoorden (bijvoorbeeld van WhatsApp) en ze dicteren aan het horloge zodat het kan worden getranscribeerd.

Wil je kunnen bellen en internetten zonder dat je de smartwatch aan het horloge hoeft te koppelen, dan kun je kiezen voor de LTE-versie, uitgerust met eSIM.

Benefits

 • U kunt oproepen en berichten van het horloge beantwoorden.
 • NFC om te betalen met de smartwatch en Samsung Pay.
 • Geïntegreerde GPS.
 • Hiermee kunt u muziek op het horloge opslaan zonder dat u extra apps nodig heeft.

Disadvantages

 • Het is niet compatibel met Huawei of iOS.
 • Lage autonomie.

Het gevestigde merk van klassieke horloges (zoals deze) en allerlei soorten sieraden kon niet achterblijven op de smartwatch-markt.

Deze Fossil Gen 6 is een smartwatch met een klassieke touch, een metalen bandje en een afmeting van 42 mm.

Je kunt er allerlei sporten mee opnemen en hij heeft ook gps, maar voor watersport is hij niet geschikt. Hij is namelijk bestand tegen spatten, zweet en regen, maar het is niet aan te raden om er bijvoorbeeld onder de douche in te stappen.

Naast GPS kun je er ook muziek mee downloaden van Spotify en YouTube Music (voor deze apps moet je wel een premium account hebben), zodat je kunt gaan trainen zonder je mobiele telefoon mee te nemen.

Een negatief punt van dit horloge is de autonomie: 1 dag met alle functionaliteiten geactiveerd. Om deze reden raad ik aan om een ​​dagelijkse oplaadgewoonte te creëren, je kunt hem bijvoorbeeld opladen tijdens het douchen. Met slechts 30 minuten gaat de klok van 0 naar 80%.

De Fossil Gen 6 bestaat uit een microfoon en speaker. Dit betekent dat je vanaf het horloge zowel de Google-spraakassistent als Alexa kunt gebruiken.

Daarnaast kun je ook bellen en beantwoorden zonder dat je je telefoon erbij hoeft te pakken (ja, die moet wel via bluetooth met de mobiel verbonden zijn). Evenzo kunt u ook berichten, e-mails, WhatsApps, enz.

Een ander voordeel is de mogelijkheid om via NFC te betalen vanaf het horloge, met Google Pay.

Benefits

 • klassiek ontwerp.
 • Hiermee kunt u meldingen en oproepen beantwoorden.
 • Geïntegreerde GPS.
 • NFC om te betalen met het horloge en Google Pay.

Disadvantages

 • Sommige functies zijn niet beschikbaar op iOS.

Amazfit brengt je een kleinere versie van zijn best verkochte smartwatch, de Amazfit GTS 2 Mini, aanbevolen voor vrouwen of mensen met dunne polsen in het algemeen.

Qua stijl lijkt het erg op de Amazfit Bip U waar we het eerder over hebben gehad (je kunt de analyse hier opnieuw zien), maar met een beter scherm: het heeft minder rand (het is groter), een hogere resolutie en meer helderheid.

Het heeft ook geïntegreerde GPS en meer batterij, die tot 14 dagen meegaat, die op 7 blijft als je hem intensief gebruikt, minder als je GPS gebruikt.

Zoals gebruikelijk bij Amazfit heb je veel bollen beschikbaar (80), dus je kunt hem naar wens aanpassen en het bandje is gemakkelijk verwisselbaar.

Deze smartwatch kan tot 68 verschillende sportmodi registreren, waarvan sommige (zoals wandelen, hardlopen, fietsen of zwemmen) automatisch kunnen worden gedetecteerd. Dit betekent dat als je begint te rennen en de activiteit niet vanaf het horloge start, het na een paar minuten toch begint met het opnemen van de training.

Je kunt ook meldingen van oproepen en berichten ontvangen (zolang je deze via Bluetooth met je mobiel hebt verbonden), maar in geen geval beantwoorden. Al moet er wel bij vermeld worden dat deze dames smartwatch wel een microfoon heeft en wordt gebruikt om Alexa te gebruiken.

Het is een zeer scherp geprijsde smartwatch die niets te benijden heeft voor een high-end.

Benefits

 • Waar voor je geld.
 • Geïntegreerde GPS.
 • Veel aanpassingsmogelijkheden.

Disadvantages

 • Als GPS is ingeschakeld, raakt de batterij snel leeg.

De 42 mm Huawei Watch GT 2 heeft een elegant ontwerp, aanbevolen als u uw dagelijkse activiteiten wilt volgen en uw meldingen bij de hand wilt houden zonder een sporthorloge te hoeven dragen.

Zoals gebruikelijk bij dit type smartwatch kun je je stappen bijhouden, de tijden waarop je bent opgestaan, de afstand die je gedurende de dag hebt afgelegd, calorieën, hartslag, menstruatiecyclus, etc. Slaapmeting is erg goed op de Huawei Watch GT 2 (TruSleep 2.0) en kan je helpen slaapproblemen op te sporen en je suggesties te geven voor een betere nachtrust.

Het heeft ook 15 verschillende sportmodi, waaronder zwemmen, aangezien het ook tot 50 meter onder water kan.

Het heeft geïntegreerde GPS, dus je hoeft je telefoon niet mee te nemen als je de route wilt opnemen, hoewel je in het 42 mm-model geen muziek naar het horloge kunt downloaden (noch van Spotify), dus als je wilt zijn vermaakt moet je toch je telefoon meenemen. Deze optie is beschikbaar op het grote model van 46 mm.

De autonomie is ongeveer 7 dagen bij normaal gebruik (meldingen ontvangen en dagelijkse oefeningen doen) en hij laadt op in ongeveer 2 uur.

Zolang het via Bluetooth met de mobiel is verbonden, kunt u oproep- en berichtmeldingen of andere meldingen ontvangen, maar u kunt niet antwoorden, wat u wel kunt doen met het 46 mm-model, omdat het een luidspreker en een microfoon heeft.

Ik raad het 46 mm-model niet aan omdat ik denk dat het te groot is voor vrouwen.

Benefits

 • Discreet ontwerp.
 • Geïntegreerde GPS.
 • Goede slaapbewaking.

Disadvantages

 • Mogelijk moet u twee apps installeren: Huawei Services en Huawei Health.

Het merk Fitbit is een specialist in apparaten voor het meten van oefeningen, apparaten zoals de Fitbit Versa 3, een smartwatch die wordt aanbevolen voor vrouwelijke atleten vanwege de goede registratie van metingen.

Het heeft een vierkant ontwerp van 40,4 mm en het scherm, hoewel het niet tot de randen reikt, biedt een zeer goed zicht.

Het kan meer dan 20 verschillende sporten meten en wat ik leuk vind, is dat sommige (de meest typische zoals wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen, etc.) ze automatisch kunnen detecteren. Dus als je vergeet de training te starten, zal de Fitbit Versa 3 dit toch opnemen.

Hij is tot 50 meter onderdompelbaar en kan tijdens het zwemmen de lengtes in het zwembad berekenen, hoewel je hem ook in de zee kunt gebruiken.

Een ander voordeel van atleten is dat het GPS heeft, dus je kunt gaan trainen zonder je mobiele telefoon en het registreert de route, die je kunt bekijken tijdens het synchroniseren met de applicatie en het geeft je ook een kaart van de intensiteit van de opleiding in elke sectie.

Als je een Spotify- of Deezer Premium-account hebt, kun je ook naar muziek luisteren met een Bluetooth-sportkoptelefoon door deze naar het horloge te downloaden. Zoals je kunt zien, totale onafhankelijkheid van de mobiel om te gaan trainen.

Natuurlijk bewaakt het ook uw stappen, slaap, stressniveaus, enz. en stelt u in staat om de menstruatiecyclus bij te houden.

De autonomie, bij normaal gebruik, duurt ongeveer 6 dagen, iets minder als je hem veel riet geeft (met GPS geactiveerd duurt hij 5 uur). Een positief punt is dat hij snel oplaadt en dat je met slechts 12 minuten 24 uur meer autonomie hebt.

Zolang je hem via Bluetooth met je mobiel hebt verbonden, kun je meldingen ontvangen en beantwoorden. De Fitbit Versa 3 heeft een microfoon en speaker, zodat je er mee kunt telefoneren. Wat betreft de berichten, u kunt antwoorden met vooraf bepaalde antwoorden of ze met uw stem dicteren (deze laatste optie is niet beschikbaar in het iOS-besturingssysteem).

Om af te sluiten, vertel je ook dat het een sporthorloge voor dames is dat compatibel is met Alexa en Google Assistant. Ook heeft hij NFC en kun je direct betalen met de smartwatch (check hier of je bank dat toestaat).

Benefits

 • Hiermee kunt u meldingen en oproepen beantwoorden.
 • Automatische trainingsdetectie.
 • Geïntegreerde GPS.

Disadvantages

 • Sommige functies zijn niet beschikbaar op iOS.

Als je een krap budget hebt, kun je voor minder dan € 40 deze smartwatch voor dames, de Blackview R3, krijgen die ook in 3 verschillende kleuren verkrijgbaar is.

Het heeft een scherm met goed zicht naar buiten, ondanks dat het slechts 3 helderheidsniveaus heeft, en een afmeting van 35 mm breed en 41,5 hoog. Houd er wel rekening mee dat het scherm niet helemaal doorloopt tot aan de randen, maar dat er een zwarte omlijsting omheen zit. Als je een donkere achtergrond zet, valt het niet op, maar als je het scherm personaliseert met een foto van jezelf wel.

Je kunt maximaal 12 sporten registreren zoals hardlopen, fietsen, binnensporten, yoga etc. Het heeft geen zwemmen, hoewel het tot 50 meter kan duiken. Natuurlijk adviseert de fabrikant zelf om er niet mee in zee te baden.

De autonomie ligt tussen de 10 en 4 dagen, afhankelijk van het gebruik dat u hem geeft, en hij laadt op in slechts 2 uur.

Zoals alle smartwatches is het in staat om uw dagelijkse activiteiten en uw slaap te volgen, en het waarschuwt u wanneer u wordt gebeld of een bericht ontvangt, hoewel u het in geen geval kunt beantwoorden.

Benefits

 • Goedkoop smartwatch.
 • Het vervult de basisfuncties van een dagelijkse activiteitenmonitor.

Disadvantages

 • Het heeft de neiging om de Bluetooth-verbinding te verliezen als de mobiele telefoon ver weg is.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.