De 10 Beste Tablets met Stylus Van 2023

Tablets met stylusondersteuning zijn waarschijnlijk beter dan pen en papier. Er zijn slechts een paar kenmerken die ze onweerstaanbaar maken.

Het is futuristisch. U kunt uw notities gemakkelijk ordenen, u kunt zoeken in uw notities en u raakt uw notities nooit meer kwijt. Je hond kan ze eten. Je kunt er geen koffie op gieten. Je notities staan altijd in de cloud.

Het maken van aantekeningen op tablets is behoorlijk populair geworden en ik denk dat de populariteit zal toenemen omdat het handiger is dan het maken van aantekeningen op papier met een potlood.

In dit artikel wil ik de beste tablets met stylusondersteuning voor het maken van notities bespreken.

iPad Pro iPad Pro Read More Bekijk op Amazon
Samsung Galaxy Tab S8 Plus Samsung Galaxy Tab S8 Plus Read More Bekijk op Amazon
2022 Apple iPad Air 2022 Apple iPad Air Read More Bekijk op Amazon
2022 Apple 10,9‑inch iPad 2022 Apple 10,9‑inch iPad Read More Bekijk op Amazon
Microsoft Surface Pro 9 Microsoft Surface Pro 9 Read More Bekijk op Amazon
Lenovo Tab P12 Pro Lenovo Tab P12 Pro Read More Bekijk op Amazon
Samsung Galaxy Tab S6 Lite Samsung Galaxy Tab S6 Lite Read More Bekijk op Amazon
iPad Mini 6 iPad Mini 6 Read More Bekijk op Amazon
Lenovo Chromebook Duet 3 Lenovo Chromebook Duet 3 Read More Bekijk op Amazon
ReMarkable 2 ReMarkable 2 Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 10 De 10 Beste Tablets met Stylus Van 2023 Reviews

Besturingssysteem: iPadOS Processor: Apple M2 Opslag: 128GB / 256GB / 512GB / 1TB / 2TB RAM: 8GB / 16GB Camera: 12MP (Wide) + 10MP (Ultrawide) / 12MP (Ultrawide) Schermgrootte: 11/12,9 inch Resolutie: 2048× 2732 (~265 ppi) Vernieuwingsfrequentie: 120 Hz Gewicht: 1,50 lbs Poort: USB-C Batterij: 9-10 uur Inclusief stylus?: Nee

De iPad Pro blijft tot nu toe de beste notitietablet. Boordevol opwindende functies, ik gebruik deze tablet om een paar redenen om aantekeningen te maken. Ten eerste heeft het een uitstekend 120Hz ProMotion-scherm met een hoge reactiesnelheid waardoor de Apple Pencil over het scherm glijdt.

Bovendien wordt de nieuwe iPad Pro geleverd met Apple Pencil Hover, een functie waarmee je precies kunt zien waar de stylus terechtkomt voordat hij daar aankomt. Bovendien werkt de Apple Pencil 2 uitstekend met de iPad Pro. Met een speciale magnetische strip aan de zijkant voor opladen en opslag, sluit de Pencil 2 naadloos aan op de iPad.

Zelfs de indrukwekkende overvloed aan applicaties, zoals Procreate, blijft verbazen. Het ecosysteem van Apple schittert hier echt, en het is vrij duidelijk dat de Pro verder gaat dan wat andere tablets (zelfs die van Apple) presenteren als het gaat om het maken van aantekeningen.

Ik zou eraan kunnen toevoegen dat de iPad Pro een Apple Silicon M2-chip van desktopkwaliteit heeft die niet eens zweet als je aantekeningen maakt. Het uitstekende beeldscherm en de camera’s zorgen er echter voor dat u de tablet relatief gemakkelijk kunt gebruiken voor andere taken, zoals videobewerking, fotobewerking, gamen en het uitvoeren van resource-intensieve taken.

Bovendien doet de indrukwekkende M2-chip met een batterijduur van 10 uur echt geen pijn. Met een vermoeide hand kun je urenlang aantekeningen maken voordat de iPad het begeeft. Al met al de beste keuze voor het maken van aantekeningen dit jaar.

Benefits

 • Absoluut prachtig scherm (levendige kleuren)
 • Apple Pencil Hover is een welkome aanvulling voor artiesten
 • Uitzonderlijke verwerkingssnelheid (M2-chip)

Disadvantages

 • Het 12,9-inch model is vrij zwaar

OS: Android 13 Processor: Snapdragon 8 Gen 1 Geheugen: 128GB / 256GB / 512GB RAM: 8GB / 12GB / 16GB Camera: 13MP (Wide) + 6MP (Ultra Wide) / 12MP (Ultra Wide) Schermgrootte: 12,4 inch Resolutie: 1752x2800 (~266 ppi) Vernieuwingsfrequentie: 120 Hz Gewicht: 1,25 lbs Poort: USB-C Batterij: 8-9 uur Inclusief stylus?: Ja

De Samsung Galaxy Tab S8/Plus/Ultra area is een prima tablet om digitaal notities te maken. Ze delen allemaal dezelfde infrastructuur, met als enige vork de schermgrootte. Ik vind het geweldig dat Samsung de S Pen in de prijs heeft opgenomen. Ik vind het comfortabel in gebruik en behoorlijk ergonomisch, en het gewicht geeft het een eersteklas gevoel.

Echter, van wat ik online heb gezien en van mijn eigen kleine persoonlijke ervaring, verslijt de penpunt iets sneller dan de Apple Pencil. Dit is afhankelijk van het type screenprotector dat je op je tablet hebt zitten. Maar voor het grootste deel stel ik voor om een paar vervangers bij de hand te houden voor het geval dat.

Met de ovaalvormige knop aan de zijkant van de pen kunt u verder communiceren met de tablet door notities te openen, schermafbeeldingen te maken of toegang te krijgen tot het sneltoegangspaneel in de rechterbenedenhoek van het scherm.

Palmafwijzing op de tablet is uitstekend, hij heeft een grote drukgevoeligheid en in combinatie met de Snapdragon 8 Gen 1 is het zeker geen makkie. Dus als je op zoek bent naar een echte iPad Pro-mededinger in de tabletwereld met zijn 120 Hz, Super AMOLED, HDR 10+ scherm, dan is de Tab S8-reeks een geweldige keuze om aantekeningen te maken.

Benefits

 • S-pen inbegrepen
 • Krachtige processor
 • Fatsoenlijke batterijduur
 • Groot scherm, mooie kleuren

Disadvantages

 • De punt slijt vrij snel

Besturingssysteem: iPadOS Processor: Apple M1 Geheugen: 64 GB / 256 GB RAM: 8 GB RAM Camera: 12 MP (groothoek) / 12 MP (ultra groothoek) Schermgrootte: 10,9 inch Resolutie: 1640×2360 (~264 ppi) Vernieuwingsfrequentie: 60 Hz Gewicht: 1,02 lbs Poort: USB-C Batterij: 9-10 uur Inclusief stylus?: Nee

De iPad Air is een notitietablet van Apple, bedoeld voor de meer prijsbewuste onder jullie. Het is zeker nog niet goedkoop. Maar dat is een afstandsschot van de iPad Pro. Verrassend genoeg offer je echter niet veel op als je kiest voor de iPad Air in plaats van de iPad Pro.

U krijgt bijvoorbeeld toegang tot de Apple Pencil Gen 2, die dezelfde reactiesnelheid heeft, maar met een lagere verversingssnelheid van slechts 60 Hz. Je krijgt ook de magnetische zijlader, maar deze keer zonder de Apple Pencil Hover.

De prestaties blijven identiek, want je zult versteld staan als je een verschil probeert te vinden tussen de M1 en M2 als het gaat om alleen maar nota nemen. Persoonlijk vind ik de 10,9-inch vormfactor best handig, omdat hij gemakkelijker mee te nemen is dan de 12,9-inch iPad Pro.

U krijgt toegang tot hetzelfde applicatie-ecosysteem, dezelfde (zo niet iets betere) levensduur van de batterij en een verrassend lange software-ondersteuningstijd. Bovendien verbeteren accessoires van derden, zoals Paperlike’s Apple Pencil-gripcovers en schermbeschermers, uw ervaring echt.

Benefits

 • M1-processor
 • Goede batterijduur
 • Goede camera's (voor en achter)

Disadvantages

 • Geen hoofdtelefoonaansluiting
 • Geen face-ID

Besturingssysteem: iPadOS Processor: Apple A14 Bionic Geheugen: 64 GB / 256 GB RAM: 4 GB Camera: 12 MP (groothoek) / 12 MP (ultra groothoek) Schermgrootte: 10,9 inch Resolutie: 1640×2360 (~264 ppi) Vernieuwingsfrequentie: 60 Hz Gewicht: 1,02 lbs Poort: USB-C Batterij: 9-10 uur Inclusief stylus?: Nee

Als budget echt belangrijk is, is de 10e generatie iPad echt koning. Omdat hij goedkoper is dan de iPad Air en iPad Pro, is de 10e generatie iPad uitgerust met alle benodigdheden voor het maken van notities. In echte Apple-mode zijn er echter een paar nadelen waar je aan moet wennen.

Ten eerste, en misschien wel het belangrijkste, is de 10e generatie iPad alleen compatibel met de eerste generatie Apple Pencil. Dit betekent dat er geen magnetisch compartiment is voor opslag en bijvullen omdat het potlood met draad is geladen.

Nu komt hier een belangrijke vraag: de 10e generatie iPad heeft USB-C, maar de Apple Pencil heeft een Lightning Jack; hoe moet ik het laden? Nou… dongels. Hoewel het bij de eerste iPad Pro-serie behoorlijk vervelend was om een potlood uit te steken tijdens het opladen, gaat de 10e generatie een stap verder door een USB-C naar Lightning Jack-dongle te vereisen om het potlood op te laden zonder compartiment om het in op te bergen.

Als je dat goed vindt, is er geen ander groot verschil. De Apple Pencil 1 is iets slechter voor artiesten omdat hij ook niet op druk reageert. Maar om eerlijk te zijn vonden we dit probleem niet erg gegrond, aangezien Apple ook geen commentaar heeft gegeven op het verschil in prestaties tussen de twee stijlen.

De 10e generatie iPad is uitgerust met een A14 Bionic. Natuurlijk, het zal geen Geekbench-records vestigen, het is zeker niet eens een goed idee. Dus als je van casual videobewerking, fotobewerking en gamen houdt, zou je goed moeten zijn om te gaan.

Met een geweldige batterijduur en een fatsoenlijk 60Hz-scherm, en met alle benodigdheden, is de 10e generatie iPad een van de beste budgettablets voor het maken van aantekeningen.

Benefits

 • Goede prijs
 • Goede camera's
 • Scherpe weergave (groter op dit model)

Disadvantages

 • Geen hoofdtelefoonaansluiting

Besturingssysteem: Windows 11 Home Processor: Intel Core i5 / i7 / SQ3 (5g) Opslag: 128GB / 256GB / 512GB / 1TB RAM: 8GB / 16GB / 32GB LPDDR5 Camera: Front 10MP Schermgrootte: 13 inch Resolutie: 2880×1920 ( ~ 267 ppi) Verversingssnelheid: 120 Hz Gewicht: 1,94 lbs Poort: USB-C Batterij: Tot 19 uur (5g-model) Inclusief stylus?: Nee

Microsoft Surface Pro 9 is een laptop die ook dienst doet als tablet. Uitgerust met de Surface Slim Pen 2, biedt de Surface Pro 9 een uitstekende ervaring als het gaat om het maken van aantekeningen.

Het enige aspect wordt beperkt door het Windows-besturingssysteem. Begrijp ons niet verkeerd; er zijn enkele geweldige apps die u kunt gebruiken om aantekeningen te maken op uw tablet. Maar Apple zit al geruime tijd in het spel. Over het algemeen heeft Apple betere apps en een betere algehele ervaring gemaakt als het gaat om het maken van aantekeningen met het Stylus-apparaattype op de tablet.

U kunt Apple Pencil bijvoorbeeld gebruiken om op elk gewenst moment snel aantekeningen te maken met uw iPad. Hoewel er alternatieven zijn voor Windows, missen ze de finesse en verfijning die een hecht besturingssysteem biedt. Verder hebben we weinig tot geen klachten. De stylus voelt aan als een echt potlood, heeft een redelijk voelbare punt en de stylus ligt heerlijk in de hand, vooral als je meer gewend bent aan pennen dan aan potloden.

De tablet zelf is geweldig. Het heeft een uitstekend beeldscherm, draait op volledige Windows en heeft een gestroomlijnd ontwerp in combinatie met het Signature-toetsenbord waarmee je echt aan een aantal van die productiviteitsacties kunt beginnen. (Je moet het toetsenbord apart kopen, maar het kan je tablet echt in een laptop veranderen) De reden dat ik deze notitietablet erg leuk vind, is dat in sommige schoolsituaties waar je een laptop nodig hebt, de Surface als een laptop kan fungeren.

En op andere plaatsen waar u alleen aantekeningen wilt maken, kunt u al het Windows-jargon laten vallen en u concentreren op slechts één toepassing om probleemloos aantekeningen te maken. Over dubbel werk gesproken!

Benefits

 • Krachtige processor
 • Groot scherm
 • Hij is te gebruiken als laptop en tablet
 • Geweldige batterijduur

Disadvantages

 • Toetsenbord niet bij de prijs inbegrepen

OS: Android 11 Processor: Snapdragon 870 5G Opslag: 128GB / 256GB RAM: 6GB / 8GB RAM Camera: 13MP (Wide) + 5MP (Ultra Wide) / 8MP (Wide) Schermgrootte: 12, 6 inches Resolutie: 1600x2560 (~240 ppi) Vernieuwingsfrequentie: 120 Hz Gewicht: 1,02 lbs Poort: USB-C Batterij: 8-9 uur Inclusief stylus?: Ja

De Lenovo Tab P12 Pro is uitgebracht samen met de Precision Pen 3. Beide zijn bedoeld om elkaar aan te vullen, waarbij de pen de tablet in staat stelt aantekeningen te maken. Nu ben ik een grote fan van de tablet zelf.

Het heeft een elegant en prachtig ontwerp samen met een fantastisch 12,6-inch 2K AMOLED-scherm uitgerust met Snapdragon 870. De tablet is vrij snel, heeft een batterijduur van 8-9 uur en voldoet aan alle eisen, vooral gezien de relatief lage prijs. redelijk.

Maar om aantekeningen te maken. Ik heb wat problemen. Allereerst is het scherm erg gevoelig. In wezen werkt palmafwijzing hier niet erg goed, en je zult vaker willekeurige krabbels in je papier zien. Ook voelt de stylus goedkoop aan en wordt je moe als je hem voor langere tijd vasthoudt.

Naar mijn mening was de stylus logischer bij het navigeren en klikken of het maken van snelle aantekeningen dan bij het serieus maken van aantekeningen. (Misschien hebben Samsung en Apple me verwend) Dit komt omdat de interface van de stylus zelf moet worden verbeterd. Het lijkt vast te lopen door de overvloed aan functies die de tablet naar je probeert te gooien en voelt soms buggy aan.

Maar als je iemand bent die alle nuances en functies van derden kan loslaten, dan voelen de penpunt en de algehele stylus goed aan. In vergelijking met anderen op de lijst voelt het een beetje plakkerig aan. Het is echter moeilijk om te klagen voor deze prijs.

Ik vond dit een beetje teleurstellend, simpelweg omdat de Lenovo Tab P12 Pro een uitstekende tablet is. En als de waardeloze stylus er niet was geweest, zou ik hem gemakkelijk bovenaan de lijst hebben geplaatst.

Benefits

 • 2k weergave
 • Slaap plannen
 • MicroSD-slot

Disadvantages

 • 5G alleen beschikbaar voor geselecteerde markten

Besturingssysteem: Android 12 Processor: Snapdragon 720G Geheugen: 64GB / 128GB RAM: 4GB Camera: 8MP (groothoek) / 5MP (groothoek) Schermgrootte: 10,4 inch Resolutie: 1200×2000 (~224 ppi) Vernieuwingsfrequentie: 60Hz Gewicht : 1,03 lbs Poort: USB-C Batterij: 7-8 uur Inclusief stylus?: Ja

De Tab S6 Lite is de budgettablet van Samsung met een premium metalen chassis en Samsung’s S Pen, die magnetisch opzij klikt wanneer hij niet wordt gebruikt. Wordt direct in de doos geleverd en hoeft niet te worden opgeladen.

Dit betekent dat hoewel de stylus een aantal van de draadloze mogelijkheden van de Tab S6 mist, hij je nooit in de steek zal laten als je in de problemen zit. De tablet heeft een reeks toepassingen voor het maken van notities, die u kunt openen door de enkele knop op de stylus ingedrukt te houden.

Een geweldige functie voor het maken van notities die ik ontdekte tijdens het gebruik van de tablet, was de mogelijkheid om de transparantie van het notitievenster te wijzigen en het ook te kunnen gebruiken tijdens het afspelen van een video op het scherm. Hierdoor kunnen studenten en professionals tegelijkertijd aantekeningen maken en video’s bekijken, perfect voor examensessies.

Zelfs voor deze prijs kijken we naar een volledig gelamineerd scherm, wat betekent dat er geen echte opening is tussen de S Pen en het scherm. Al met al is de S6 Lite een geweldige tablet voor het maken van aantekeningen, simpelweg omdat hij direct uit de doos met de stylus wordt geleverd, geen extra installatie vereist, naadloos aansluit en geweldig werkt.

Benefits

 • Goede prijs
 • Ondersteuning voor toetsenbord en stylus
 • Uitbreidbare opslag (tot 1 TB)

Disadvantages

 • Het toetsenbord kan traag zijn

Besturingssysteem: iPadOS Processor: Apple A15 Bionic Geheugen: 64 GB / 256 GB RAM: 4 GB Camera: 12 MP (groothoek) / 12 MP (ultra groothoek) Schermgrootte: 8,3 inch Resolutie: 1488×2266 (~327 ppi) Vernieuwingsfrequentie: 60 Hz Gewicht: 1,32 lbs Poort: USB-C Batterij: 9-10 uur Inclusief stylus?: Nee

De iPad Mini 6 is de kleinste tablet op deze lijst als het gaat om het maken van aantekeningen. Maar laat je niet voor de gek houden door zijn formaat. Wat het aan grootte verliest, maakt het zeker goed aan bruikbaarheid en draagbaarheid. Met een miezerige 8,3 inch is de iPad Mini 6 de droom van een notulist.

Met de Apple Pencil 2, gecombineerd met een magnetische oplader aan de zijkant, en alle toeters en bellen van de Pencil 2 behalve de Apple Pencil Hover, maakt de A15 Bionic van de iPad Mini 6 het hele pakket behoorlijk elegant af.

Voor het maken van aantekeningen voelde de Mini 6 zich meteen thuis bij de rest van het iPad-assortiment, met als enige voorbehoud dat hij Apples Magic Keyboard niet ondersteunt, maar er zijn een paar alternatieven. In wezen moet u een Bluetooth-toetsenbord aansluiten of uw vingers gebruiken om al het typen te doen.

Als dat geen probleem lijkt, zal de iPad Mini 6 zich meteen thuis voelen. Hoewel het kleine formaat aantrekkelijk lijkt voor sommige notulisten, vind ik dat het een geweldige vormfactor is, vooral voor studenten die draagbaarheid van essentieel belang vinden.

Over het algemeen is de iPad Mini 6 een van mijn favoriete tablets. Het is een geweldige optie in veel categorieën: gamen, lezen, ontspannen, enz. Persoonlijk ervaar ik dit graag tijdens het maken van aantekeningen, maar ik vind dat het scherm hiervoor iets te klein is. Dat kan zeker, maar het is veel comfortabeler als je een 10,9 inch scherm hebt. Als je grotere handen hebt, nog meer. Ik zou een groter scherm aanraden. Naast het formaat is het de perfecte powertablet die je in je zak kunt bewaren.

Benefits

 • Het ondersteunt Apple Pencil 2
 • Draagbaar en compact
 • Goede microfoon en speakers
 • Goede fotocamera

Disadvantages

 • Geen hoofdtelefoonaansluiting
 • Moeilijk om aantekeningen te maken als je grote handen hebt

Besturingssysteem: Chrome OS Processor: Snapdragon 7c Gen 2 Geheugen: 64GB / 128GB RAM: 4GB Camera: 12MP (groothoek) / 12MP (ultragroothoek) Schermgrootte: 10,9 inch Resolutie: 2000×1200 (~213 ppi) Vernieuwingsfrequentie : 60Hz Gewicht: 1,14 lbs Poort: USB-C Batterij: Tot 12 uur Inclusief stylus?: Nee

De Chromebook Duet 3 is een interessante keuze om aantekeningen te maken. Dat komt omdat het op dit moment niet echt een eigen stijl heeft. In plaats daarvan ondersteunt het de USI 1.0- en USI 2.0-standaarden, wat betekent dat er nogal wat stijlen zijn die je met Duet 3 kunt gebruiken om aantekeningen te maken.

Nu is de Lenovo USI 2.0-pen al in sommige markten verkrijgbaar. Maar waarschijnlijk vindt u een HP of Lenovo USI 1.0-pen bij uw plaatselijke wederverkoper. Beide stylussen zijn prima. Ze zien er vrij goedkoop uit en voldoen niet aan dezelfde standaard als sommige van de andere stijlen die we in de lijst hebben genoemd.

Hoewel een meer open standaard geweldig is, leidt het ook tot minder maatwerk en eigen functionaliteit. Chromebooks zijn niet geweldig om aantekeningen te maken in vergelijking met sommige van de premium tablets op de lijst. De hele ervaring kan traag aanvoelen, en vaak zult u niet hetzelfde kwaliteitsniveau uit uw aantekeningen kunnen halen als op een mobiel platform zoals Android.

Hoewel Windows hetzelfde lot ondergaat, is het in mindere mate dan Chromebooks. Het is duidelijk dat dit een evoluerend platform is. Als het maken van aantekeningen meer jouw ding is en je gewoon een oplossing wilt die werkt op een Chromebook, dan is de Lenovo Chromebook Duet 3 zeker geen slechte keuze.

Benefits

 • Goede prijs
 • Goede batterijduur
 • USB-C-poort x2

Disadvantages

 • Geen hoofdtelefoonaansluiting
 • De algehele ervaring met het maken van aantekeningen is in vergelijking gemiddeld

Besturingssysteem: Code Processor: ARM dual-core 1,2GHz Geheugen: 8GB RAM: 1GB DDR3 Camera: - Schermgrootte: 10,3 inch Resolutie: 1872×1404 (~226 ppi) Verversingssnelheid: Niet van toepassing Gewicht: 0,89 lbs Poort: Micro USB Batterij: 1-2 weken Inclusief stylus?: Ja

Als je alleen aantekeningen wilt maken, is ReMarkable 2 hier je beste keuze, punt uit. Het beschikt over een E-ink-display met lage latentie en een simplistische gebruikersinterface die voornamelijk bedoeld is voor het annoteren van PDF’s en het maken van aantekeningen. En jongen, doet het het heel goed.

Op basis van de EMR-technologie van Wacom kun je prima andere stylussen gebruiken, zoals de S Pen van de Samsung S21 Ultra. Dingen die Bluetooth gebruiken, zoals de Apple Pencil, werken echter niet. Ik ben dol op de zeer eenvoudige gebruikersinterface van ReMarkable. Je kunt bestanden overzetten van je tablet naar je mobiel/pc, en dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt.

Wat ik niet leuk vind, is dat sommige functies opgesloten zitten in een betaalmuur. ReMarkable verwijdert bijvoorbeeld uw in de cloud opgeslagen notities na 90 dagen als u niet nog eens $ 4,99 per maand betaalt. Bovendien kunt u met $ 8 per maand bestanden van hun cloudservers naar DropBox of Google Drive overbrengen, terwijl u ook OCR ontgrendelt.

Maar als het gaat om pure ervaring met het maken van notities, is deze E Ink-tablet de beste die we tot nu toe hebben gezien en kan hij zelfs worden vergeleken met zware hitters zoals de iPad Pro. Aangezien de batterij ongeveer een week meegaat, is het vrij duidelijk dat ReMarkable 2 niet bedoeld is voor YouTube, maar het heeft een doel. En dat is notuleren.

Benefits

 • Beste batterijduur in zijn klasse
 • Het E Ink-display is heel natuurlijk

Disadvantages

 • Niche use case, werkt niet zoals een typische tablet

Omdat we de iPad Pro boven de iPad Air hebben gerangschikt

De iPad Air is een uitstekende tablet om aantekeningen te maken. De iPad Pro is echter om een ​​aantal redenen iets beter. Ten eerste biedt het een grotere 12,9-inch optie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in meer schermruimte. Ten tweede heeft de iPad Pro een 120Hz ProMotion-scherm terwijl de iPad Air een 60Hz-scherm heeft.

Als het gaat om het maken van aantekeningen, maakt vloeiendheid het verschil. De iPad Pro voelt gewoon natuurlijker aan en reageert beter op typen dan de iPad Air. Hoewel de CPU van de iPad Pro beter is, zou ik zeggen dat het niet echt een verschil zal maken, vooral als je primaire gebruiksscenario het maken van aantekeningen is.

Daarnaast heeft de iPad Pro betere luidsprekers, een betere camera-array en een robuuster, industrieel ontwerp. Maar het is het grotere scherm in combinatie met de betere verversingssnelheid die echt het verschil maakt voor liefhebbers van notities. Daarom hebben we de iPad Pro boven de iPad Air gerangschikt als het gaat om het maken van notities.

Frequently Asked Questions

Is de Apple Pencil het alleen waard om aantekeningen te maken?

Ja, de Apple Pencil is alleen voor het maken van aantekeningen. Dat komt omdat het de enige stylus is die u met uw iPad kunt gebruiken. Dus als u aantekeningen wilt maken op uw iPad, moet u de Apple Pencil gebruiken, aangezien er geen andere stylus mee werkt. Verdubbeld, het is ook een geweldige tool voor artiesten en professionals.

Is de iPad Air of Mini beter voor het maken van aantekeningen?

iPad Air is beter dan iPad Mini om aantekeningen te maken. Dit heeft twee redenen. Ten eerste heeft de iPad Air een groter scherm (10,9 inch in vergelijking met de 8,3-inch iPad Mini), waardoor je meer aantekeningen kunt maken. Ten tweede heeft het een krachtigere CPU (de M1) waarmee je met gemak complexere applicaties zoals Autodesk Sketchbook kunt gebruiken.

Is het beter om aantekeningen te maken op iPad of notebook?

Aantekeningen maak je het beste op een iPad. Dat komt omdat je al je aantekeningen digitaal kunt opslaan en voor altijd op één plek kunt bewaren. U kunt ze ook snel exporteren en delen en indien nodig afdrukken. Bovendien is het gezonder voor het milieu om een tablet keer op keer te gebruiken dan te investeren in strookjes papier.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.