De 7 Beste 8K Televisies van 2023

8k-tv’s beginnen hun weg te vinden naar gebruikersvoorkeuren. De reden is dat een 8K-resolutie, gelijk aan ruim 33 miljoen pixels, een ongelooflijk scherpe en levensechte weergave biedt. Als we denken dat een 4K-tv 8,3 miljoen pixels heeft, begrijpen we meteen de sprong in kwaliteit.

De beste 8K-tv’s zijn uitgerust met AI Upscaling, wat betekent dat ze Full HD- of 4K-inhoud transformeren voor 8K-weergave. Op deze manier kunnen we meteen genieten van de superieure kwaliteit van deze tv’s door inhoud te bekijken die niet standaard 8K is.

Gezien de uitstekende resolutie zijn de meest gekochte 8k-tv’s momenteel groot om het meeste uit deze technologie te halen. We hebben het over schermen van meer dan 65 inch, waarmee je films, concerten en sportevenementen in spectaculaire kwaliteit kunt bekijken.

8K-tv’s worden niet alleen thuis gebruikt, maar ook in professionele en commerciële omgevingen. Denk aan bars en restaurants die sportevenementen uitzenden, ontspanningsruimtes van B&B’s, hotels en wellnesscentra, reisbureaus en elk bedrijf dat klanten de visie van inhoud van uitstekende kwaliteit wil bieden.

Samsung QN900A Neo QLED
Samsung QN900A Neo QLED

Beeldkwaliteit vergelijkbaar met OLED

Erg licht

Uitstekend opschalingsbeheer

See on Amazon
LG QNED TV 86'' Serie QNED 99
LG QNED TV 86'' Serie QNED 99

Uitstekende kleuren

Hoge helderheid

Goede geluidssector

See on Amazon
LG QNED TV 75
LG QNED TV 75

Kleuren

Overgave van zwarten

Ontwerp

See on Amazon

Table of ContentsShow

The 7 De 7 Beste 8K Televisies van 2023 Reviews

De titel van beste 8K-tv gaat dit jaar naar de Samsung QN900A Neo QLED, een aanrader voor wie het beste wil halen op het gebied van visuele prestaties. Degenen die klaar zijn om dergelijke kosten het hoofd te bieden, zullen thuis een uitzonderlijke tv voor thuisbioscoop, sportevenementen en gaming vinden.

Het 85''-scherm is erg groot en stelt u samen met de hoge resolutie in staat om zelfs de kleinste details van de gereproduceerde scènes te waarderen. In feite beheert de Neo Quantum 8K-processor feilloos de opschaling van inhoud bij lagere resoluties, die nog steeds de meerderheid zijn.

De beelden die de Samsung QN900A toont worden gekenmerkt door realistische kleuren en zeer diepe zwarttinten, vergelijkbaar met die van een OLED-paneel. De helderheid van het display is bovengemiddeld en dit zorgt voor een optimale zichtbaarheid, zelfs wanneer er natuurlijke of kunstmatige lichtbronnen zijn.

Bewegingsmanagement is ook erg goed, merkbaar bij het kijken naar actiefilms of gamen. Voor dit soort gebruik wijzen we op de ondersteuning voor FreeSync en een zeer lage input lag, 5,8 ms, tijdens het afspelen in 4K op 120Hz: met deze tv haal je het maximale uit de laatste generatie consoles.

Om een ​​geluidservaring op hetzelfde niveau als de visuele te krijgen, is het advies om een ​​high-end audiosysteem of soundbar op de tv aan te sluiten (de geïntegreerde audio is in ieder geval niet slecht).

Aan boord van de Samsung QN900A Neo QLED vinden we Tizen, een van de beste slimme besturingssystemen die momenteel in omloop zijn, met 3 spraakassistenten inbegrepen: Google Assistant, Alexa en Bixby.

Benefits

 • Beeldkwaliteit vergelijkbaar met OLED
 • Erg licht
 • Uitstekend opschalingsbeheer

Disadvantages

 • Het heeft geen Dolby Vision

De beste LG 8K TV is momenteel de LG QNED TV 86" QNED 99-serie. Hij is uitgerust met een modern Quantum Dot-scherm en heeft dankzij zijn technische kenmerken alle eigenschappen om jarenlang een uitstekende high-end TV te blijven. komen.

Het paneel van 86'' is echt enorm, geschikt voor een grote woonkamer. In het geval van kleinere kamers (aangezien het nodig is om het detailniveau van de tv beter te waarderen, is het noodzakelijk om er niet te nauw naar te kijken), zijn er echter twee versies van 75 en 65 inch.

De beeldweergave is fantastisch: dankzij QLED- en NanoCell-technologieën worden kleuren extreem levendig weergegeven, terwijl zwart uitstekend is, zelfs in het donker zullen ze diep zijn, zonder naar grijstinten te neigen.

Zelfs in een verlichte omgeving blijft de kwaliteit van het scherm van de LG QNED TV 86''-serie QNED 99 merkbaar, dankzij het uitstekende helderheidsniveau, dat reflecties en vervaging voorkomt.

Wie van plan is een nieuwe generatie console, zoals een PS5 of een Xbox Series X, op de tv aan te sluiten, zal tevreden zijn met de aanwezigheid van 4 HDMI 2.1-poorten, waarmee je kunt spelen in 4K-resolutie bij 120 Hz.

Deze 8K-tv is uitgerust met het slimme webOS-besturingssysteem, met een beslist complete set apps. De enige fout die we in dit model vinden, is de -af en toe- onzekerheid bij het navigeren door de menu’s. Het is echt een klein ding, maar het valt op in een verder perfecte tv.

Benefits

 • Uitstekende kleuren
 • Hoge helderheid
 • Goede geluidssector

Disadvantages

 • Enige onzekerheid in menunavigatie

De LG QNED TV 75'' QNED 96-serie is een van de 8K-tv’s die deel uitmaken van het high-end assortiment van het merk. Het is de perfecte hoofdrolspeler in de huiskamer van een bioscoopliefhebber: het ontwerp is elegant en de kwaliteit van de beelden die het kan reproduceren is zeer hoog.

Deze televisie heeft een groot 75 inch IPS-scherm dat perfect is voor een middelgrote tot grote woonkamer. Dankzij deze afmetingen kunt u het hoge detailniveau van de 8K-resolutie beter waarderen: zelfs de inhoud die deze native resolutie niet heeft (momenteel de meerderheid) wordt aangepast om het meeste uit dit paneel te halen, dankzij het opschalingsproces door van de verwerker.

Het kleurengamma dat wordt weergegeven door de LG QNED TV 75'' QNED 96-serie is breed, het contrastniveau is goed dankzij local dimming en zelfs zwarttinten worden overtuigend weergegeven. De ideale positie om het meeste uit deze tv te halen, is de voorkant: als je beweegt en vanuit een hoek naar het scherm kijkt, hebben de kleuren de neiging te vervagen.

Zelfs bewegende beelden worden door deze LG TV zeer goed verwerkt, de 120 Hz verversingssnelheid en de zeer lage input lag van slechts 12 ms dragen bij aan uitstekende prestaties tijdens de snelste sequenties van een actiefilm of videogame.

De LG QNED TV 75'' QNED 96-serie is uitgerust met het slimme besturingssysteem van het merk, webOS, in versie 6.0. Het bevat alle entertainment-apps, al geïnstalleerd of installeerbaar. De interfaces zijn prettig en intuïtief, slechts af en toe ontdekten we een kleine onzekerheid bij het navigeren door de menu’s.

Benefits

 • Kleuren
 • Overgave van zwarten
 • Ontwerp

Disadvantages

 • Kijkhoeken hadden breder gemogen

Onder de 8K-tv’s van Samsung is de QN800A Neo QLED een uitstekende keuze voor wie een toekomstbestendige tv wil, zonder enorme bedragen te investeren. De prijs van dit model schommelt rond de € 3000 en hoewel het niet de topklasse van het merk is, is het echt moeilijk om er iets op aan te merken.

We hebben het over een tv met een 65-inch scherm (75 en de gigantische 85-inch zijn ook beschikbaar), geplaatst in ultradunne frames. Het resultaat, op esthetisch niveau, is een echt moderne en elegante tv.

De visuele kwaliteit is uitzonderlijk, de ultra-gedetailleerde beelden (ook dankzij het opschalingswerk van de processor) zijn helder, met een uitstekend contrast. Zwarttinten zijn diep en realistisch, kleuren natuurlijk dankzij 100% kleurbereik.

We wijzen erop dat ook op audiogebied de Samsung QN800A Neo QLED uitstekende prestaties levert: de 70W-speakers zijn op de frames aan de zijkanten van de tv geplaatst en dit draagt ​​bij aan een betere geluidsprestatie.

Het besturingssysteem waarmee deze smart tv is uitgerust is Tizen, een van de beste die momenteel op de markt is. De app-catalogus is zeer compleet (in feite zijn er Netflix, Disney+, YouTube, Apple TV…). Er zijn 3 stemassistenten inbegrepen: Google Assistant, Amazon Alexa en Samsung Bixby.

Benefits

 • Uitstekende helderheid
 • Ook ideaal om te gamen
 • Audio compartiment

Disadvantages

 • De prijs is echter belangrijk

De Samsung QLED Q800T behoort qua prijs-kwaliteitverhouding tot de beste 8K-tv’s, hij heeft een 82-inch scherm, maar wie de voorkeur geeft aan een minder omvangrijk model kan kiezen voor de 65-inch of 75-inch versie, met een daaruit voortvloeiende prijsverlaging.

Samsung QLED 8K Q800T is uitgerust met een 8K Quantum-processor met Upscaling die in staat is om elk type video-inhoud om te zetten in 8K, ook ondersteund door de Adaptive Picture-functie.

Het LED-paneel is uitstekend, met effectieve anti-reflectie in zowel natuurlijk als kunstlicht. De helderheid van het scherm verbetert elk detail en past zich onmiddellijk aan het omgevingslicht aan om altijd perfecte films te bieden.

Zoals bij veel Samsung-modellen, is ook deze uitgerust met het Ultra Viewing Angle-systeem, om vervorming van de beelden als we naar de tv kijken te voorkomen door ons aan de zijkant van het apparaat te plaatsen.

Samsung QLED 8K Q800T is een uitstekende 8K-tv, ook om te spelen, dankzij het Real Game Enhancer+-systeem dat het scherm optimaliseert voor snelle sessies. Bovendien verbetert de Extra Motion-functie de meest snelle scènes zonder vertraging of onscherpte om elk moment perfect te houden. Zelfs in donkere en schaduwrijke scènes zal het zicht altijd uitstekend zijn.

Zowel in games als in films is de geluidskwaliteit uitstekend dankzij Object Tracking Sound + voor een geluid dat de beelden volgt en de gebruiker omhult door hem bij de actie te betrekken. Bovendien verbetert de AVA-spraakversterker de kwaliteit van de dialoog aanzienlijk door zich aan te passen aan de geluiden in de kamer.

Benefits

 • Geoptimaliseerd voor gamen
 • Zeer goed geluid

Disadvantages

 • Smart TV om te verbeteren

LG NanoCell TV 75'' Nano 96-serie is het model dat we aanbevelen voor wie een 8K-tv wil en een relatief klein bedrag wil investeren. Voor een prijs van ongeveer € 2.000 kunnen we een 75-inch grootbeeld-tv kopen waarop we alle definitie van 8K-inhoud beter kunnen waarderen.

Deze tv uit de LG-reeks heeft dankzij NanoCell-technologie een prachtig beeldscherm dat zuivere en natuurgetrouwe kleuren weergeeft. Het contrastniveau en bewegingsmanagement zijn goed, het gebruik van content als documentaires, wedstrijden en actiefilms zal uiterst realistisch en boeiend zijn. De 8K a9-processor met AI verwerkt feilloos intelligente opschaling van 4K- of FHD-resolutiecontent.

Het helderheidsniveau is net onder het gemiddelde, naar onze mening is het voor de beste prestaties beter om een ​​volledig donkere of juist te lichte omgeving te vermijden. In halfdonkere omstandigheden, bijvoorbeeld in een woonkamer met een lampenkap, is de visuele beleving uitstekend.

LG NanoCell TV 75'' Nano 96-serie is uitgerust met het slimme webOS-besturingssysteem in versie 6.0, met geïntegreerde Alexa en Google Assistant. Door de interfaces kan eenvoudig worden genavigeerd met behulp van de handige afstandsbediening met aanwijzer die in het pakket wordt meegeleverd.

Benefits

 • Prijs niet torenhoog
 • Goede beeldkwaliteit

Disadvantages

 • Niet erg helder

De Samsung QLED 8K Q700T 2020 is het beste instapmodel 8K-tv in het budgetbereik, een prima investering voor wie 8k-technologie wil uitproberen en niet te veel wil uitgeven. We worden geconfronteerd met een 55-inch smart-tv met een uitstekend anti-reflectie LED-paneel, met adaptief omgevingslicht dat de helderheid aanpast en de kleuren natuurlijk en helder maakt, met 100% dekking.

Voor maximaal comfort van de kijker zorgt het Wide Viewing Angle-systeem ervoor dat het zicht altijd perfect is vanuit elk gezichtspunt, waarbij de vervorming van objecten langs de randen van de tv wordt vermeden.

Samsung QLED 8K Q700T wordt geleverd met ingebouwde Bixby-spraakassistent en is compatibel met Alexa en Google Assistant. Bovendien kan het worden beheerd via de SmartThings-app.

De geluidskwaliteit is erg goed dankzij Adaptive Sound+ dat het geluid afstemt op je kamer en het OTS+ (Object Tracking Sound+) systeem dat het geluid koppelt aan bewegende objecten.

Deze 8k-tv is ook erg goed om te gamen, je kunt zelfs de gamemodus selecteren die de instellingen voor kleur, audio en beeldvloeibaarheid aanpast aan de behoeften van videogames.

Onder de verbeterpunten voor deze 8k tv vinden we de achtergrondverlichting in donkere scenes, ondanks dat Full Array Local dimming aanwezig is, zijn de zwarttinten minder donker en zijn er verlichte gebieden of gebieden met weinig contrast tussen objecten te zien.

Benefits

 • Adaptief geluid+
 • Spelmodus
 • Stem assistenten

Disadvantages

 • Lokaal dimmen moet worden verbeterd

Te evalueren parameters

Resolutie en grootte zijn niet de enige parameters voor het kopen van een tv, dus u moet ook andere aspecten evalueren, zoals schermhelderheid, contrast en kleurschittering, achtergrondverlichting. Allemaal eigenschappen die bijdragen aan het opleveren van mooie beelden.

De beste 8k-tv’s zijn ook smart-tv’s, uitgerust met beheerapps, streamingkanalen en vaak geïntegreerde of compatibele stemassistenten zoals Alexa of Google Assistant. Verder zijn de tv’s uitgerust met een Bluetooth wifi-verbinding, HDMI-uitgangen en USB-uitgangen die het uitlezen van bronnen van verschillende apparaten mogelijk maken.

Ten slotte moet de audio overeenkomen met de videokwaliteit, dus houd rekening met het aantal luidsprekers en hun plaatsing, evenals adaptieve systemen die zich kunnen aanpassen aan de akoestiek van de kamer en selecteerbare modi voor films, games of muziek.

Frequently Asked Questions

Hoeveel kost een 8k tv?

Op dit moment kost een 8K tv vanaf 2.000 euro. Dit cijfer was recent ondenkbaar voor een televisie van dit type, en de prijzen zijn in feite ongelooflijk gedaald, dankzij de vooruitgang van technologieën en de groeiende concurrentie in deze categorie op de consumentenmarkt.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.