AI drijft NVIDIA aan als het 6e best gewaardeerde bedrijf ter wereld

Het einde van de mijnbouw voor NVIDIA en AMD was een enorme tegenvaller in de inkomsten, waar beide begonnen te dalen en wat marktwaarde verloren. Hierna kwamen de nieuwe architecturen, niet snel genoeg en ook met zeer hoge prijzen voor hun graphics, die samen met de economische crisis die we hebben doorstaan, inclusief inflatie, de verkoop heeft verpest. Evenzo is NVIDIA blijven groeien en is het al het zesde meest gewaardeerde bedrijf ter wereld, allemaal dankzij AI.

Bijna 7 jaar geleden veranderden de Groenen van aanpak. Zelfs op hun eigen website, of in de kop die op Google verscheen bij het zoeken ernaar, kon je lezen dat ze een AI-bedrijf waren, terwijl de markt naar grafische kaarten voor gaming keek. Na de opkomst van ChatGPT heeft de wereld begrepen waar ze heen moet om in alle aspecten te blijven verbeteren, en daar is NVIDIA al gepositioneerd als wereldleider, waardoor het in de gelederen is gestegen.

NVIDIA is al het zesde meest gewaardeerde bedrijf ter wereld dankzij AI

AI drijft NVIDIA aan als het 6e best gewaardeerde bedrijf ter wereld

Hij breekt de bank, zoals de Amerikanen graag zeggen. En het is dat NVIDIA vrijdag een interessant record behaalde: het steeg in één klap met 24% op de aandelenmarkt, in één klap. Dit vertegenwoordigt een van de grootste eendaagse winsten in Amerikaanse aandelen.

Deze duizelingwekkende en exponentiële toename, gezien hoe de aandelenmarkt beweegt, heeft hierdoor een zeer merkwaardig feit opgeleverd, en het is niets meer dan het feit dat de toename de marktkapitalisatie voor NVIDIA heeft verhoogd met niet minder dan 184 miljard, wat bijdroeg aan de hierboven geeft ons een recordaantal: 939 miljard.

Met andere woorden, NVIDIA staat op het punt bijna 1 biljoen dollar waard te zijn. Om enkele echt merkwaardige gegevens te geven om te vergelijken: het is twee keer zo groot als TSMC. Maar als het de zesde ter wereld is… Wie is hem nog voor?

NVIDIA kan Amazon vangen en overtreffen

AI drijft NVIDIA aan als het 6e best gewaardeerde bedrijf ter wereld

Het is momenteel de vijfde. Het bedrijf van Jeff Bezos beperkt de toegang tot ’s werelds TOP 5, maar volgens NVIDIA’s eigen voorspellingen, zoals we al hebben gezien in de cijfers die ze hebben gepubliceerd, zou het 2023 kunnen eindigen binnen die TOP 5, waarbij Amazon wordt uitgeschakeld.

Als dit gebeurt, wat vrij waarschijnlijk is gezien de voorspellingen hiervan, TSMC en de vraag die ze hebben, die, zoals we gisteren zagen, ze zelfs een Super Hot Run moesten activeren, aangezien NVIDIA slechts 4 wereldwijde titanen in het verschiet zou hebben .

De eerste en vierde plaats is Google met Alphabet, dat iets meer dan 1,5 miljard waard is. Hierna is het oliebedrijf Aramco meer dan 2 miljard en ver verwijderd van NVIDIA, momenteel meer dan het dubbele. Na haar komt Microsoft dat naar bijna 2,4 miljard en meer gaat, 10 jaar met ijzeren hand regeert, Apple, dat bijna 2,6 miljard “kost”.

Ik denk niet dat iemand eraan twijfelt dat NVIDIA Amazon zal overtreffen, Google daarentegen is er nog een beetje te groot voor en de GAP kan aanhouden, aangezien het ook ondergedompeld is in AI, dus het zal in een stroomversnelling komen, zoals Microsoft . De rest van de bedrijven binnen de TOP 3 zijn op dit moment een droom voor de greens, maar wie weet is in de toekomst met AI alles mogelijk.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.