De 7 Beste Stereo Versterker van 2023

Een stereoversterker is het kloppende hart van elk afzonderlijk hifi-systeem; de noodzakelijke tussenpersoon tussen een bron (zoals een cd-speler of platenspeler) en een paar passieve luidsprekers. Zonder een krijg je gewoon geen geluid! En welke je kiest, heeft een enorme impact op de geluidskwaliteit en het karakter van je hele systeem.

Als je ervoor hebt gekozen om voor de eenvoudigere, handigste en ruimtebesparende optie van een geïntegreerde versterker te gaan in plaats van een pre/power-koppeling (waarbij de taken van de voorversterker en de eindversterker in aparte dozen zijn ondergebracht), dan ben je bij de juiste plaats.

Hieronder hebben we de beste stereo versterkers op de markt verzameld, die een uitgebreide selectie functies bieden voor verschillende prijzen, maar ze hebben allemaal iets gemeen: toonaangevende prestaties voor hun respectievelijke prijsklassen. We zijn ervan overtuigd dat er hier opties zijn voor alle budgetten en vereisten, om uw muzieksysteem te laten zingen, of het nu gaat om een bescheiden geprijsde draaitafel en instapluidsprekers of zelfs een duurdere kit.

Marantz PM6007 Marantz PM6007 Read More Bekijk op Amazon
Cambridge Audio CXA81 Cambridge Audio CXA81 Read More Bekijk op Amazon
Rega io Rega io Read More Bekijk op Amazon
Naim Nait XS 3 Naim Nait XS 3 Read More Bekijk op Amazon
Rega Elex Mk4 Rega Elex Mk4 Read More Bekijk op Amazon
Cambridge Audio CXA61 Cambridge Audio CXA61 Read More Bekijk op Amazon
Rotel Michi X3 Rotel Michi X3 Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 7 De 7 Beste Stereo Versterker van 2023 Reviews

De Marantz PM6007 neemt de winnende formule van de Marantz PM6006 UK Edition, een voormalige What Hi-Fi? Prijswinnaar, en weet er nog meer performance uit te persen. Het resultaat: weer een What Hi-Fi? Prijswinnaar!

Laten we echter eerst de minpunten uit de weg ruimen. Er is geen USB-ingang of Bluetooth-connectiviteit, waar sommige gebruikers misschien om vragen, maar afgezien daarvan is de PM6007 vrijwel foutloos.

De PM6007 heeft de kenmerkende Marantz-styling en is een stevig gebouwde, mooi afgewerkte geïntegreerde versterker met traditionele hifi-aantrekkingskracht.

Verbeteringen zijn onder meer een nieuwe DAC en nieuwe filters, waartussen kan worden geschakeld wanneer je de digitale ingangen van de versterker gebruikt, plus nieuwe componenten in de eindversterker en phono-trappen. De laatste krijgt ook verbeterde circuits.

En de resultaten spreken voor zich. Het geluid is soepel, vol en gebalanceerd, met een aangename ruimtelijkheid. Weer een kwaliteits hifi versterker van Marantz.

Benefits

 • Duidelijke en pittige artiest
 • Brede digitale en analoge connectiviteit

Disadvantages

 • Geen Bluetooth of USB

Ondanks enkele kleine cosmetische aanpassingen lijkt de CXA81 misschien veel op zijn voorganger, de CXA80, maar alle verbeteringen zijn waar het telt: aan de binnenkant.

De technici van Cambridge Audio hebben het signaalpad verbeterd, evenals de condensatoren in zowel de voorversterker- als eindversterkersecties. Ook aan boord is een nieuwe DAC en een verbeterde USB-ingang die hi-res audio ondersteunt.

Wat betekent dit allemaal? Het betekent dat er een wereld van verschil is als het gaat om prestaties. Het is zo pittig als wat dan ook, met een gedurfd, krachtig geluid. Toch worden details nooit opgeofferd en is hij slank en wendbaar genoeg om alles aan te kunnen.

Voeg daarbij de toevoeging van aptX Bluetooth voor draadloos afspelen, en je hebt de beste stereo versterker die er is voor deze prijs en een zeer waardige What Hi-Fi? Prijswinnaar. Het zet een nieuwe standaard voor hifi-versterkers in deze prijsklasse - een die we niet snel zien worden overtroffen.

Benefits

 • Sterke presentatie
 • Geweldige timing
 • Geweldig detail

Disadvantages

 • Geen phono-ingang

Deze uitstekende budget-geïntegreerde versterker leent de eindversterker en de phonotrap met bewegende magneet van zijn oudere broer, de vijfsterren Rega Brio, die je verderop in deze lijst vindt. En het is vrij duidelijk wanneer je de io opstart dat het een afstammeling is van deze uitstekende versterker. Het toont een fantastisch gevoel voor ritme, indrukwekkende dynamiek, detail. Kortom, het is heel leuk om naar te luisteren.

Een klein nadeel is dat Rega, om dit niveau van audiokwaliteit te bereiken, de beslissing heeft genomen om puur bij analoge ingangen te blijven (zoals het traditioneel ook deed met zijn hogere modellen, hoewel zijn benadering nu aan het veranderen is).

Het ontbreken van enige digitale connectiviteit kan voor sommigen een belemmering zijn, maar het is niet ongehoord voor deze prijs, en het tempert ons enthousiasme niet voor wat een van de best klinkende stereoversterkers is die we hebben gehoord voor deze bescheiden prijs. punt.

Benefits

 • Gedetailleerd, ritmisch en leuk geluid
 • MM phonotrap
 • Goede hoofdtelefoonuitgang

Disadvantages

 • Geen digitale ingangen

Dit is de derde generatie van een model dat voor het eerst werd geïntroduceerd in 2008. De XS 3 voegt een phonotrap met bewegende magneet toe en een betere respons, en dat is het dan ook. Als dat negatief klinkt, zou dat niet zo moeten zijn - de XS 3 is een geweldige stereoversterker, met welverdiende vijf sterren en meerdere What Hi-Fi? Onderscheidingen voor zijn moeite.

Waarom? Aandacht. Naar. Detail. Open het en je zult zien wat we bedoelen - er is een onberispelijk gemonteerd audiocircuit, met fantastische zorg getoond in het verminderen van het vernederende effect van externe interferentie en ongewenste interacties tussen componenten.

En het laat zien. Het geluid is veel scherper en wendbaarder dan zijn voorgangers, niet in de laatste plaats dankzij dit veeleisende oog voor detail (het gaat zelfs zo ver als de vorm van de verbindingskabels en het exacte aantal en de plaatsing van de kabelclips die het op zijn plaats houden) . Het is misschien niet genoeg verschil om een upgrade van zijn voorganger te rechtvaardigen, maar het is toch een geweldige versterker.

Benefits

 • Dynamisch geluid
 • Fatsoenlijke MM phonotrap

Disadvantages

 • Kan worden verbeterd voor functies

De opvolger van onze meermaals bekroonde Rega Elex-R, een van onze favoriete versterkers van het afgelopen decennium, is gelukkig verre van een teleurstellend vervolg.

Onthullend en trouw, het is in staat op manieren die onze verwachtingen ver te boven gaan tegen deze middenprijs. De elegante, zelfverzekerde manier waarop het muziek aflevert, is iets dat zeer zeldzaam is op dit niveau. De toevoeging van digitale ingangen (eindelijk!) en een koptelefoonpoort is ook een grote stap in de goede richting, waardoor klanten meer flexibiliteit krijgen in hoe ze naar deze geweldige versterker luisteren.

Als je de tijd neemt om het zorgvuldig samen te werken (we zouden elke heldere of vooruitstrevende kit in de regel vermijden; door het te combineren met luidsprekers met een rijkere toon - zoals de KEF LS50 Meta of Wharfedale Linton - zal het geluid meer lichaamsgewicht en gewicht), zal deze stereoversterker wonderen verrichten.

Benefits

 • Verbazingwekkend onthullend geluid
 • Geweldige timing en behendigheid

Disadvantages

 • Sommigen willen misschien een meer gespierd geluid

De CXA61 is de lager gespecificeerde stablemate van de CXA81 verderop in deze lijst, en de opvolger van de CXA60, een winnaar van meerdere What Hi-Fi? Onderscheidingen. Het is dus in goed gezelschap.

Gelukkig laat hij de kant niet in de steek: hij heeft dezelfde digitale ingangen en Bluetooth-mogelijkheden als de CXA81, maar voert slechts 60 W per kanaal uit in plaats van 80 W, waardoor je minder stroom krijgt. Maar voor de meeste luisterscenario’s zal dat geen dealbreker zijn.

Wat belangrijker is, is de geluidskwaliteit. En we zijn blij te kunnen melden dat het een echte stap vooruit is ten opzichte van de CXA60, omdat het transparanter en leuker is, maar altijd gecomponeerd blijft, zelfs als de muziek hectisch wordt. Het is een presentatiestijl die goed werkt in een breed scala aan muziekgenres en sprekers, en die iedereen behalve de meest veeleisende luisteraars zou moeten bevallen. Als jij dat bent, moet je wat meer uitgeven om je audio-smaakpapillen tevreden te stellen.

Benefits

 • Gedetailleerde, dynamische audio
 • Gestapelde functieset

Disadvantages

 • Prijziger dan zijn voorganger

Beschuldig een persoon van gebrek aan karakter en het is een harde beoordeling. Voor een stuk hifi is het echter enorm positief. Deze Michi is een resoluut ‘hands-off’ artiest. Het drukt geen sterke sonische signatuur af op alles wat het speelt, waardoor het karakter van het geluid afkomstig is van de opname of een ander deel van het systeem. Tonaal klinkt het voor ons evenwichtig, waarbij alle delen van het frequentiebereik even belangrijk zijn.

De detailniveaus zijn hoog, evenals de kwaliteit van het stereobeeld. En een van de hoogtepunten is ongetwijfeld de basweergave van Michi, waardoor het grootste deel van de concurrentie voor deze prijs een beetje zacht en wazig klinkt in deze regio. De Cambridge Edge A (hieronder) komt misschien het dichtst in de buurt qua bouw en mogelijkheden, maar hoewel hij een meer vloeiende en boeiende presentatie heeft, heeft de X3 nog steeds het voordeel als het gaat om helderheid, sonische precisie en prijs.

Uiteindelijk is deze Rotel een formidabele artiest die klaar is om hem te mixen met de beste voor de prijs. Voeg de uitzonderlijke bouw en uitgebreide specificaties toe aan de enorm capabele sonische prestaties en het is een must-have op je shortlist.

Benefits

 • Gespierd en toch indrukwekkend gecontroleerd
 • Uitzonderlijke bouw en afwerking

Disadvantages

 • Digitale module is niet opvallend

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.