De 5 Beste PS5 TV's van 2023: Gids en Ranglijst

Een tv kopen voor PS5 is een essentiële investering als je optimaal wilt genieten van de nieuwe generatie console van Sony. Met een high-end tv heb je vloeiende, vertragingsvrije graphics, zodat je volledig wordt ondergedompeld in de gameplay, zodat je de volgende generatie gaming volledig kunt ervaren.

Laten we tot de kern van het onderwerp komen en samen ontdekken wat de beste PS5-tv is.

Wat zijn de beste tv’s voor PS5?

Hier is de ranglijst van de beste tv’s voor PS5:

 • Sony A95K Android TV 4K QD-OLED 2022
 • LG OLED C2 Smart TV 4K OLED 2022
 • Sony A90J 4K OLED Smart TV (Perfect voor PS5)
 • LG OLED C1 Smart TV 4K OLED
 • LG NanoCell 4K led-smart-tv

Sony A95K Android TV 4K QD-OLED 2022
Sony A95K Android TV 4K QD-OLED 2022

Helderder dan standaard OLED's

Uitstekende contrasten en zwarttinten

Lage blauwe lichtopbrengst

See on Amazon
LG OLED C2 Smart TV 4K OLED 2022
LG OLED C2 Smart TV 4K OLED 2022

Contrasten en perfecte zwarttinten

Lage blauwe lichtopbrengst

Zeer lage invoervertraging

See on Amazon
Sony A90J 4K OLED Smart TV (Perfect voor PS5)
Sony A90J 4K OLED Smart TV (Perfect voor PS5)

Contrasten en perfecte zwarttinten

Lage blauwe lichtopbrengst

Zeer lage invoervertraging

See on Amazon

Table of ContentsShow

The 5 De 5 Beste PS5 TV's van 2023: Gids en Ranglijst Reviews

Sony A95K is zonder twijfel de beste tv voor PS5 ooit. Het is een uiterst innovatieve tv die voor het eerst de nieuwe QD-OLED-technologie bevat, die momenteel alleen wordt gedeeld met de** Samsung S95B**.

De immense bouwkwaliteit van de Sony A95K laat er geen twijfel over bestaan ​​dat het een premium tv is. De extreem dunne randen, gecombineerd met de metalen plaat zo breed als het hele scherm die als steun fungeert, maken de tv nog minimalistischer. Hierdoor elimineer je allerlei soorten afleiding en profiteer je van een meeslepende kijkervaring voor je gamesessies.

De nieuwe QD-OLED-technologie combineert een Quantum Dot-filter met het OLED-paneel, waardoor het meer helderheid en kleuren kan bieden die zo natuurgetrouw zijn dat we de mooiste beelden hebben die we ooit op een tv hebben gezien. Hoewel het niet zo helder is als een Mini LED (of Micro LED), biedt het precies de juiste hoeveelheid helderheid voor alle beschikbare PS5-titels.

Omdat het een** OLED-tv **is, is het contrast oneindig en zijn de zwarttinten perfect als inkt. Dit maakt elke PS5-videogame ongelooflijk gedetailleerd, vooral degene waarin donkere kleuren opvallen, zoals Demon’s Souls of Returnal.

De nieuwe Cognitive XR-processor van Sony heeft de krachten gebundeld met de nieuwe OLED Quantum Dot-schermtechnologie om beelden feilloos te verwerken, zelfs beelden die van nature van mindere kwaliteit zijn dan de 4K-tv.

De vrijwel onmiddellijke reactietijd zorgt voor vloeiende bewegingen, en hoewel de invoervertraging hoger is dan die van andere tv’s, is deze nog steeds laag genoeg voor een responsief gamegevoel. De HDMI 2.1-bandbreedte en het feit dat hij VRR ondersteunt, maken hem perfect voor PS5, vooral omdat je games kunt spelen in 4K@120Hz op compatibele titels.

De A95K maakt gebruik van Acoustic Surface-technologie om de geluidsverspreiding te verbeteren, waardoor je een diep, rijk en gedetailleerd geluid kunt creëren waarmee je gemakkelijk zonder soundbar of een speciaal systeem kunt. Als u wilt, kunt u het echter koppelen aan een Dolby Atmos-systeem om nog meer stroom te trekken.

Helaas is Sony A95K alleen verkrijgbaar in 55 en 65 inch formaat, en beide kosten erg veel. Daarom kun je, als je een beperkt budget hebt, verder lezen met de andere beste PS5-tv’s.

Benefits

 • Helderder dan standaard OLED's
 • Uitstekende contrasten en zwarttinten
 • Lage blauwe lichtopbrengst
 • Uitstekend opschalingsbeheer
 • Ondersteun games in 4K@120Hz
 • Gamingfuncties ALLM en VRR

Disadvantages

 • Extreem duur

Een van de meest populaire tv’s ooit op het gebied van gaming is de OLED C-serie van LG. Het nieuwe vlaggenschipmodel, de LG OLED C2, heeft alle eigenschappen om een ​​van de beste tv’s voor PS5 te worden.

Hoewel de LG G2 iets helderder is, is de C2 zeker geschikter om PlayStation te spelen, omdat hij op een meubel kan worden geplaatst, in tegenstelling tot het duurdere model dat aan de muur moet worden gehangen. Bovendien monteert de LG OLED C2 nu ook een OLED evo-paneel, waardoor de piekhelderheid effectief wordt verhoogd als nooit tevoren.

De OLED evo-technologie geeft de C2 veel meer helderheid dan zijn voorganger, die al uitstekend was en nog steeds veel door ons wordt gebruikt. De beeldkwaliteit is spectaculair en slaagt erin om perfecte zwarte kleuren te bieden met de eerder genoemde helderheid, wat in sommige opzichten erg lijkt op de Sony A95K.

De functies die het heeft en de directe responstijd maken het perfect voor elke console, zelfs voor een pc als je kiest voor het 48"-formaat of het nieuwe 42"-formaat. Bovendien kun je dankzij de vier HDMI 2.1-ingangen games spelen in 4K 120 FPS, wat zeker een van de redenen is waarom we denken dat je een PS5 hebt gekocht.

Onder de vele interessante functies vinden we de Game Optimizer, het bedieningspaneel van waaruit u alle tv-instellingen voor gaming kunt beheren. Hier vinden we de respectievelijke secties om de verschillende adaptieve synchronisatiemodi te activeren (G-Sync, FreeSync), een menu om de beeldmodus te kiezen (Standaard, FPS, RPG, RTS) en andere instellingen om de prestaties van uw videogames te verbeteren. U kunt nu ook tegelijkertijd genieten van FreeSync Premium en Dolby Vision.

Benefits

 • Contrasten en perfecte zwarttinten
 • Lage blauwe lichtopbrengst
 • Zeer lage invoervertraging
 • Gamingfuncties ALLM en VRR
 • Games in 4K@120Hz met Dolby Vision
 • FreeSync en Dolby Vision tegelijk

Disadvantages

 • Risico op inbranden

Sony A90J is de belangrijkste rivaal van LG OLED C1 en is een van de beste tv’s voor PS5, zoals gepromoot door hetzelfde bedrijf dat het concept “Perfect voor PlayStation 5” herhaalt.

De steunvoetjes zijn in hoogte verstelbaar en stellen je in staat om het onderste deel van de tv uit te lijnen met het meubelstuk waarop hij staat, of hem een ​​paar centimeter hoger te zetten om ruimte te maken voor een soundbar. Terwijl we voor het grootste deel van de omtrek zeer dunne randen vinden, herbergt de onderste een geavanceerd audiosysteem en is iets omvangrijker dan een klassieke high-end OLED-tv.

HDR-helderheid ligt dicht bij 900 Nits, iets beter dan LG OLED C1, maar niet genoeg om te concurreren met een QLED. Aangezien de helderheid echter is verhoogd zonder afbreuk te doen aan de grimmige zwarte tinten die een OLED-scherm biedt, is de contrastverhouding verbluffend.

Het opschalingssysteem is verder verbeterd en dankzij de nieuwe Cognitive XR-verwerking zul je aangenaam verrast zijn door de oude PS4-games die achteraf worden ingebouwd naar 4K.

Alle meningsverschillen die naar voren kwamen voor deze tv werden opgelost toen VRR werd geïntroduceerd via een software-update, tegelijkertijd met de PlayStation 5, nog een indicatie dat het speciaal voor de specifieke console was ontworpen.

De input lag is 12 milliseconden, dit is een bijna instantane responstijd waarmee je elke PS5-titel perfect kunt spelen. Bovendien kun je, door gebruik te maken van de HDMI 2.1-poorten, zonder compromissen spelen in 4K@120Hz.

Voor audio is er de Acoustic Surface Audio+ bestaande uit twee tweeters en twee woofers voor in totaal 60 Watt, vergezeld van compatibiliteit met Dolby ATMOS en DTS. Door het feit te accepteren dat bijna geen enkele tv is ontworpen om een ​​echt thuisbioscoopsysteem te vervangen, biedt deze tv een geluidsprestatie die verrast door netheid, dynamisch bereik en frequentie.

Benefits

 • Contrasten en perfecte zwarttinten
 • Lage blauwe lichtopbrengst
 • Zeer lage invoervertraging
 • Gamingfuncties ALLM en VRR
 • Geluid boven verwachting

Disadvantages

 • Risico op inbranden
 • Duur

LG C1 is qua prijs-kwaliteitverhouding de beste tv voor PS5, een tv die weinig te benijden heeft op de toestellen die bovenaan deze ranglijst staan.

Het ontwerp van de LG C1 is een van de beste ooit gemaakt, veel eleganter dan de tv’s die in de loop van dit jaar zijn geproduceerd. Dit model wordt geleverd met zeer dunne randen en een schuine steun van geborsteld metaal langs het grootste deel van het scherm.

De LG C1 is niet uitgerust met een evo OLED-paneel, waardoor hij net iets dimmer is dan de C2. Dit doet bij dagelijks gebruik op geen enkele manier afbreuk aan de werking, tenzij je op klaarlichte dag speelt met direct zonlicht op het paneel.

Omdat het ook een OLED-tv is, is het contrast oneindig en zijn de zwarttinten vrij van artefacten omdat de pixels volledig kunnen worden uitgeschakeld. In dit opzicht is de algehele beeldkwaliteit superieur, ondanks dat ze zwakker zijn dan andere high-end tv’s.

Het heeft ook een invoervertraging van minder dan 10 milliseconden en is, net als veel andere LG-tv’s, gecertificeerd flikkervrij voor een lage blauwlichtuitvoer. Er zijn vier HDMI-uitgangen die de vernieuwingsfrequentie van 120 Hz kunnen ondersteunen om in 4K met 120 FPS te spelen.

De geluidskwaliteit is goed, een 2.2 kanaals systeem bestaande uit twee tweeters en twee woofers voor in totaal 40 Watt. Heb je echter meer vermogen nodig, dan kun je een soundbar of een hifi-installatie toevoegen aan je werkstation.

Benefits

 • Contrasten en perfecte zwarttinten
 • Lage blauwe lichtopbrengst
 • Zeer lage invoervertraging
 • Games in 4K@120Hz met Dolby Vision

Disadvantages

 • Minder helder dan andere OLED's
 • Risico op inbranden

We hebben besloten om de LG NanoCell te rangschikken als de beste budget-tv voor PS5, evenals een van de bestsellers voor dagelijks gebruik.

Hoewel deze tv een anoniem ontwerp lijkt te hebben, vooral na het zien van de verschillende topklasse voor PS5, vinden we hem vooral leuk. Het is een goed ontworpen PS5-tv: de frames zijn dun, de twee voetjes aan de uiteinden zijn erg functioneel en stellen je in staat om een ​​soundbar te plaatsen en het ondoorzichtige glas elimineert bijna volledig de reflecties van de zon die in de kamer zou kunnen zijn.

Hoewel we veel zijn afgeweken van OLED-modellen die een ander type weergave bieden, stelt het LED-display in combinatie met NanoCell-technologie je in staat om beelden vol levendigheid en realisme te hebben.

De HDR-helderheid ligt dicht bij de 500 Nits, wat goed is, maar helaas te laag om HDR-content goed weer te geven. Daarom, hoewel het niet ideaal is voor een lichte kamer, zou het uitstekende beheer van lichtreflecties van ondoorzichtig glas deze beperking kunnen compenseren.

De input lag is erg laag (zo’n 15ms), het heeft een goede responstijd en er is een black frame insertion functie om de ‘motion blur’ te verminderen.

Alleen al het vinden van twee HDMI 2.1-ingangen in een tv voor zo’n betaalbare prijs zou de reden voor de aankoop zijn. Bovendien maakt de brede kijkhoek het een slimme keuze als je vaak thuis op de bank games speelt met vrienden.

Het 20 Watt 2.0-kanaals geluidssysteem produceert een acceptabel geluid en dialogen worden duidelijk weergegeven. De bas is echt niet overtuigend en in dit geval zul je echt behoefte hebben aan een extern audiosysteem om de kwaliteit te garanderen die een PS5 verdient.

Benefits

 • Zeer lage invoervertraging
 • Het ondersteunt ALLM en VRR
 • Extreem goedkoop

Disadvantages

 • Lage helderheid en contrast
 • Slechts twee HDMI 2.1-ingangen

Hoe kies je een tv voor PS5?

Het kiezen van een van de beste PS5-tv’s is geen eenvoudige taak. Precies om deze reden willen we je helpen te begrijpen naar welke functies je moet kijken bij het kiezen van je nieuwe PlayStation 5-tv.

Dit is wat je moet controleren voordat je een PS5-tv koopt:

 • Oplossing
 • Dimensies
 • Panel typologie
 • HDR
 • Ingangsvertraging
 • Vernieuwingsfrequentie
 • Deuren en ingangen

Oplossing

Resolutie definieert het aantal pixels waaruit het beeld op uw tv bestaat. Ongeacht de grootte van het scherm, hoe meer stippen het beeld vormen, hoe hoger de resolutie en de algehele kwaliteit van het beeld.

De minimaal aanbevolen resolutie is 4K, evenals het startpunt voor videogames van de volgende generatie. Veel PS5-games zijn gericht op native 4K, dat is 3840 x 2160 pixels. Sommige titels kunnen echter kiezen voor een dynamische 4K-resolutie, waardoor de visuele kwaliteit iets afneemt, zodat ze de FPS en daarmee de visuele ervaring kunnen verbeteren.

Tegenwoordig, tenzij je van 32-inch of kleinere tv’s houdt, is de standaard voor resolutie 4K. HD- of Full HD-televisies die inmiddels verouderd zijn en niet geschikt zijn voor gebruik met een PS5, raden we daarom af.

Als u daarentegen niet op kosten wilt besparen, is een grote tv met 8K-resolutie de beste keuze voor de toekomst en voor de volgende 8K-videogames voor PS5.

Dimensies

Als je al een tijdje geen tv hebt gekocht, kan het zijn dat de normen en afmetingen van tv’s ingrijpend zijn veranderd. 32 inch is niet meer genoeg en alleen ideaal voor keukens en kleine kamers.

De minimummaat is 48 inch, een ongebruikelijke maatsnede die niet veel andere keuze biedt dan degene die zich richt op de LG OLED C1. Dit kleine formaat maakt PS5-tv’s echter zeer veelzijdig en kan mogelijk worden omgezet in praktische high-end monitoren.

Tegenwoordig is de meest populaire keuze een tussenmaat die een goed compromis biedt tussen maat en prijs. Precies om deze reden raden we een 55-inch tv aan die de juiste afmetingen biedt om goede visuele prestaties te garanderen vanaf de klassieke afstand tussen het meubel en de bank.

Als je een grote kamer hebt, en daardoor de afstand om tv te kijken vergroot, kun je beter kiezen voor een 65 inch tv met brede kijkhoeken. Dit zijn de drie formaten die we aanbevelen aan 99% van de mensen die op zoek zijn naar een van de beste PS5-tv’s.

Panel typologie

Hoewel we er altijd in slagen om objectief te adviseren, gaat het verhaal als het om paneeltypes gaat een heel andere wending. Terwijl grote tv-fabrikanten elke mogelijke term bedenken om hun tv’s er uniek uit te laten zien, zijn er slechts twee soorten panelen: LCD en OLED.

Het meest populaire LCD-scherm in deze periode is absoluut de QLED, en we hebben het rechtstreeks geanalyseerd om te begrijpen of OLED of QLED beter was. We kunnen zeggen dat deze twee soorten panelen moeten worden geëvalueerd op basis van uw gebruik.

OLED is perfect als je van gamen in donkere kamers houdt. Ze hebben zelfverlichtende pixels die filmische zwartwaarden en technisch oneindig contrast bieden. Deze tv’s zijn veel kwetsbaarder en als je niet oppast, kunnen statische beelden inbranden veroorzaken. Vermijd dus het pauzeren van het spel en het daar urenlang laten staan ​​of de tv alleen te gebruiken bij games met statische beelden, zoals de kaarten linksonder in de FPS.

Omgekeerd zijn LCD’s perfect in zeer lichte ruimtes, vooral QLED’s, Mini LED’s en Micro LED’s. Piekhelderheid voor HDR-inhoud is ook veel beter en zweeft ver boven de 1500 Nits, er gaat niets boven een OLED die geen goed verzadigde kleuren produceert bij extreme helderheidsniveaus zoals een Premium LCD-scherm.

HDR (hoog dynamisch bereik)

HDR is een van de functies die door de PS4 Pro op de consolemarkt zijn geïntroduceerd en dient om de kwaliteit van de pixels die de tv kan weergeven te verbeteren, waardoor ze veel helderder of veel donkerder worden, afhankelijk van de inhoud die wordt afgespeeld.

De PS5 ondersteunt momenteel geen Dolby Vision, HDR10+ of HLG. Dus in vergelijking met Xbox heeft de PS5 nog steeds te veel hiaten met HDR10 als het enige ondersteunde formaat. Sony voegt mogelijk ondersteuning voor andere HDR-standaarden toe in een toekomstige firmware-update, dus overweeg een tv te kopen die ook Dolby Vision-ondersteuning heeft.

Ingangsvertraging

Input lag is niets meer dan de tijd die nodig is om het indrukken van de Dualsense-knop te accepteren door de console en vervolgens naar de tv te sturen om te bekijken. Dus als je wilt dat de ervaring zo aangenaam mogelijk is, zorg er dan voor dat je milliseconden zo laag mogelijk zijn.

In deze gids hebben we enkele van de beste gaming-tv’s voor je gerangschikt en, zoals je kon zien, was de invoervertraging ongeveer 10-15 milliseconden. Zorg er dus voor dat je een tv koopt met een invoervertraging van 30 milliseconden of minder, tenzij je waarneembare en merkbare latentie wilt.

Vernieuwingsfrequentie

U moet weten dat televisies geen bewegende beelden weergeven, maar stilstaande beelden die vele malen per seconde worden bijgewerkt en die de indruk wekken van een bewegend beeld. Kijk, de vernieuwingsfrequentie is niets anders dan hoe vaak die updates plaatsvinden.

De vernieuwingsfrequentie wordt gemeten in Hertz (Hz). Typische 60Hz-tv’s worden bijvoorbeeld 60 keer per seconde vernieuwd, terwijl 120Hz-tv’s 120 keer per seconde worden vernieuwd. Dit alles heeft een grote impact, zowel voor het dagelijks gebruik van een tv als tijdens gamesessies.

In feite is de PS5 de eerste console die 4K bij 120 Hz ondersteunt, met een ervaring die alleen enkele zeer dure gaming-pc’s konden bieden. Als je optimaal wilt profiteren van je nieuwe console, zorg er dan voor dat je tv een verversingssnelheid van 120 Hz of hoger heeft en HDMI 2.1-ondersteuning heeft.

Deuren en ingangen

Hoewel de PS5 nog in de kinderschoenen staat en nog niet over alle technologieën beschikt die de Xbox Series X al heeft, zouden sommige hiervan binnenkort kunnen worden geïntroduceerd via een systeemupdate.

Om ervoor te zorgen dat je een duurzame PS5-tv hebt, moet je ervoor zorgen dat je een aantal HDMI 2.1-ingangen hebt waarop je verbinding kunt maken met de hogesnelheidskabel die in de consoledoos zit.

Gevolgtrekking

Het kopen van een tv voor PS5 is geen eenvoudige keuze en vereist minimale kennis van de belangrijkste features die je een meeslepende en optimale game-ervaring laten beleven.

Als je dit artikel van ons goed hebt gevolgd, weten we zeker dat je het apparaat kunt vinden dat het beste bij je past of dat je kunt vertrouwen op de aanbevolen apparaten. Wat je ook kiest, we weten zeker dat je nieuwe PS5-tv geweldig zal zijn.

Frequently Asked Questions

Hoeveel kost een PS5-tv?

De prijs van tv’s voor PS5 varieert van €600 tot ruim €5.000 voor de meest geavanceerde toestellen.

Kun je PS5 op tv aansluiten zonder HDMI 2.1?

De PS5 kan worden gebruikt op elke tv met HDMI-ingangen. Door de console aan te sluiten op een HDMI 2.0-poort speel je probleemloos tot 4K@60Hz met HDR actief.

Wat is beter een OLED- of QLED-tv voor PS5?

Het hangt ervan af, elk van deze technologieën heeft zijn voor- en nadelen. Gebruik je je tv voornamelijk overdag en met veel licht in de kamer, dan kies je waarschijnlijk voor een tv met QLED of Mini LED technologie. Terwijl, als je de tv bij weinig licht of ’s nachts gebruikt, de beste keuze een tv met OLED-technologie is.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.