De 10 Beste HiFi Versterkers op Instapniveau van 2023

Als je een stereo hifi-systeem voor in huis wilt samenstellen, koop je allereerst een hifi-versterker, het kloppende hart van het hele systeem. In deze gids bespreken we de best betaalbare geïntegreerde HiFi-versterkers, voor degenen die een beperkt budget hebben maar toch een bepaald niveau van audiokwaliteit willen bereiken.

De geïntegreerde versterker is ook een voor de hand liggende oplossing voor zowel prijs, budget als ruimteoptimalisatie, omdat hij voorversterking en vermogen biedt in één apparaat, waarop je vervolgens de cd-speler, de tv, de verschillende AUX-ingangen, de mp3-speler kunt aansluiten en elke andere audio-ingang die u maar kunt bedenken.

De kenmerken waar u op moet letten, zijn uitgangsvermogen, om het af te stemmen op de juiste luidsprekers met de juiste impedantie, aantal ingangen, analoge en digitale mogelijkheden, geluidskwaliteit en het vermogen om een ​​goed dynamisch bereik te bereiken.

Er zijn veel interessante modellen, ver onder de drempel van duizend euro, en van alle soorten. In deze koopgids hebben we degenen gegroepeerd die naar onze mening de beste zijn qua kenmerken en prestaties, waardoor we op een budget van (ongeveer) 500 euro en lager blijven.

Dus hier zijn de beste hifi-versterkers op instapniveau voor thuis om dit jaar te kopen.

 Marantz PM6007 Marantz PM6007 Read More Bekijk op Amazon
Cambridge Audio AXA35 Cambridge Audio AXA35 Read More Bekijk op Amazon
 Yamaha A-S301 Yamaha A-S301 Read More Bekijk op Amazon
 Denon PMA-600NE Denon PMA-600NE Read More Bekijk op Amazon
 Yamaha R-S202D Yamaha R-S202D Read More Bekijk op Amazon
Yamaha A-S501 Yamaha A-S501 Read More Bekijk op Amazon
Cambridge Audio AXR85 Cambridge Audio AXR85 Read More Bekijk op Amazon
Yamaha A-S201 Yamaha A-S201 Read More Bekijk op Amazon
Cambridge Audio AXA25 Cambridge Audio AXA25 Read More Bekijk op Amazon
Auna CD708 Auna CD708 Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 10 De 10 Beste HiFi Versterkers op Instapniveau van 2023 Reviews

De Marantz PM6007 is de beste hifi-versterker op instapniveau, met de mogelijkheid om zowel analoge als digitale invoerapparaten aan te sluiten, uitstekend in veelzijdigheid en bouwkwaliteit. Perfect voor wie op zoek is naar een enkele oplossing om het signaal te versterken en te verdelen naar de audioluidsprekers, in een behuizing van 105 x 440 x 370 mm.

De Marantz PM6007, winnaar van meerdere prijzen voor beste stereoversterker, vanwege zijn bouwkwaliteit en vermogen om een ​​warm, kamervullend geluid te genereren, is ideaal als u uw eerste stereosysteem voor thuis wilt samenstellen. sluit meerdere bronnen aan zoals cd-speler, platenspeler, computer, netwerkspeler en meer.

De tweede optische ingang maakt hem veelzijdig voor mensen die hun hifi- en thuisbioscoopsysteem willen combineren in één audioversterker, bijvoorbeeld door tegelijkertijd een cd-speler en streamer aan te sluiten, evenals een tv.

Frequentiebereik is 20 Hz - 20 kHz, uitgangsvermogen is 60 watt RMS per kanaal in 4 Ω of 45 watt RMS per kanaal in 8 Ω. Het is daarom aan te raden om twee passieve luidsprekers aan te sluiten met een impedantie van 4 Ω en een wattage lager dan of gelijk aan 60W, of vier luidsprekers met een impedantie van 8 Ω en een vermogen lager dan of gelijk aan 45 Watt.

Meer specifiek, om twee of meer speakers aan te sluiten op de geïntegreerde versterker zijn er vier kanalen beschikbaar, als je twee kanalen gebruikt kunnen de speakers een impedantie hebben van 4 tot 16Ω, terwijl als je van plan bent om 4 speakers aan te sluiten de impedantie van de speakers moet zijn van 8 tot 16Ω. De voorversterkeruitgang is ook handig voor het geval je ook een subwoofer wilt aansluiten.

De zuiverheid van het signaal wordt bepaald door de totale afwezigheid van geïntegreerde schakelingen tussen voorversterking en vermogen. De interne circuits van het digitale gedeelte zijn ingesloten in een metalen behuizing om interferentie tussen digitaal en analoog te voorkomen.

Ingangen beschikbaar op het achterpaneel zijn vier paar RCA-ingangen, één phono-ingang, één coaxiale ingang en twee optische digitale ingangen. Het enige minpunt is de afwezigheid van een USB-aansluiting en draadloze connectiviteit.

Benefits

 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Dynamische expressiviteit
 • Beschikbaarheid van analoge en digitale ingangen

Disadvantages

 • Geen USB-poort

Het AXA35-model is de beste instapversterker in de Cambridge Audio-catalogus, een bedrijf dat erg goed werkt en dat we enorm waarderen vanwege het moderne ontwerp en de kwaliteit van de componenten die voor HiFi-systemen worden gebruikt. Wil je een audiosysteem bouwen voor een kamer in huis, dan is deze versterker een prima startpunt, voor minder dan 500 euro.

Meer specifiek, van de Cambridge Audio AX-serie is de AXA35 geïntegreerde versterker de mid-level versterker. Daarboven zit de AXR85 (krachtiger en met FM-ontvanger), en daaronder de AXA25 (minder krachtig en zonder phono).

Het getal 35 in de naam verwijst naar het Watt vermogen, dat is het technische kenmerk dat de 3 modellen in de serie vooral onderscheidt. De 35 watt van de Cambridge Audio AXA35 is prima voor de meeste mensen die een instapsysteem samenstellen, met speciale boekenplankluidsprekers, om een ​​kamer van gemiddelde grootte te vullen. Je zult hem natuurlijk niet gebruiken om de ramen te schudden of om een ​​buitenfeestje op te vrolijken, maar om thuis naar kwaliteitsmuziek te luisteren is het een van de topmodellen, waardoor er binnen het budget voldoende ruimte overblijft voor kwaliteitsspeakers.

De bijpassende keuzes die de CA-serie zelf biedt, zijn ook uitstekend en bieden componenten (altijd instapniveau, maar goed gemaakt) zoals een cd-speler en streamer - de modellen zijn respectievelijk de AXC35 en de AXN10.

Qua audiokwaliteit zit de Cambridge Audio AXA35 net onder de Marantz PM6007, die iets preciezer is in het leveren van geluid en die combinaties met hoger gevoelige speakers accepteert, maar die honderd euro meer kost. De AXA35 blijft in ieder geval een topkeuze onder de hifi-versterkers voor beginners.

Benefits

 • Ontwerp
 • Onbetwistbare geluidskwaliteit
 • Geïntegreerde phonotrap

Disadvantages

 • Geen hoog uitgangsvermogen voor strenger gebruik
 • Alleen analoge verbindingen

Van de thuisversterkers die we aanbevelen, is de Yamaha A-S301 een uitstekende oplossing voor een eerste stereosysteem. Het is een hifi-versterker met een krachtige vorm en een belangrijk gewicht, met een zwarte of zilveren afwerking, en met een uitstraling die opvalt.

Het geluid is gezwollen en krachtig, en ook al hebben we het niet over een hi-end geïntegreerde versterker, toch moeten we zeggen dat de geluidskwaliteit aardig in de buurt komt van de meest professionele versterkers. De mogelijkheid om ook een subwoofer aan te sluiten is zeker een interessante eigenschap voor een stereoversterker.

De afmetingen zijn 43,5 cm breed, 38,7 cm diep en 15,1 cm hoog, hij weegt 9 kilo en heeft een eenvoudige frontinterface met volumepotentiometer, ingangsselectie, knoppen voor het aanpassen van de egalisatie en de luidheid. Met de pure direct-knop kunt u de toonregeling omzeilen. Linksonder vind je de A/B-uitgangskeuzeschakelaar en de hoofdtelefoonuitgang, evenals de aan/uit-knop.

Naast de diverse RCA-aansluitingen voor analoge ingangen vind je ook twee soorten digitale ingangen, een coaxiale en een optische. Voor wie hem wil aansluiten op een vinyl draaitafel is er de PHONO-ingang.

Het maximale uitgangsvermogen is 190W, verdeeld over twee kanalen van beide 95W in 4Ω, de frequentierespons is van 10Hz tot 100kHz, en u kunt twee luidsprekers aansluiten van 4Ω en een vermogen van 95W of minder. Op de achterkant bevindt zich ook een keuzeschakelaar om de minimale impedantie te verhogen van 4 naar 6Ω (met twee luidsprekers) of van 8 naar 12Ω (met vier luidsprekers).

Benefits

 • Massieve structuur
 • 190W uitgangsvermogen en subwooferuitgang
 • Analoge en digitale audio-ingangen

Disadvantages

 • Geen bluetooth
 • Klinkt een beetje minder trouw

Onder de beste hifi-stereoversterkers om het juiste bedrag uit te geven, is er de Denon PMA-600NE, een bluetooth-versterkermodel met geïntegreerde DAC. Het biedt een vermogen van 70 W per kanaal en we raden het aan aan degenen die veel gebruik zullen maken van muziekstreamingdiensten, of aan degenen die hun smartphone zullen gebruiken om naar muziek te luisteren vanaf hun hifi-systeem thuis.

Er zijn ook twee optische digitale ingangen en één coaxiale ingang voor het aansluiten van uw tv of een andere digitale bron zoals een cd-speler of netwerkstreamer. De ingebouwde digitaal-naar-analoog-converter biedt 192kHz/24bit audioconversies met hoge resolutie.

Voor analoge liefhebbers, en om de beste geluidszuiverheid uit deze versterker te halen, kunnen we digitale bronnen en bluetooth uitsluiten door de analoge modus te activeren.

Behalve dat het een geldige hifi-versterker is voor thuismuziek, is hij ook erg goed voor het bekijken van films in stereo vanaf de tv, en biedt hij een wooferuitgang voor het geval we meer body aan het geluid van de luidsprekers willen toevoegen.

Op de 4 paar RCA-ingangen kun je verschillende analoge bronnen aansluiten en de phono-ingang is handig voor wie een platenspeler moet aansluiten. Deze laatste is uitgerust met een MM-equalizer, dus compatibel met MM-cartridges voor een hoge geluidsversterking en betrouwbare vinylweergave.

Benefits

 • Bluetooth
 • Subwoofer-uitgang
 • Geïntegreerde DAC

Disadvantages

 • V

De Yamaha R-S202D is een zuinige hifi-versterker die nog geen 300 euro kost en geschikt is om een ​​medium power systeem samen te stellen, ook om vloerstaande speakers te versterken, aangezien hij 100W RMS levert op elk van de twee kanalen.

Veelzijdigheid is echt goed, want met deze Yamaha-versterker kunnen we vanaf smartphones streamen via bluetooth zonder een externe ontvanger aan te schaffen, naar DAB/DAB+-radio luisteren en uiteraard externe analoge bronnen zoals een cd-speler of streamer afspelen. De PHONO-ingang ontbreekt, dus voor een draaitafel moet je een externe phono-trap kopen, of deze kan worden gebruikt met een voorversterkte draaitafel.

De geluidskwaliteit is over het algemeen goed, maar het is een model dat toonprecisie niet tot zijn sterke punt maakt, zozeer zelfs dat we in de technische specificaties lezen dat de totale harmonische vervorming 0,2% is voor CD en 0,25% % als het signaal komt uit een MM-phono, terwijl andere duurdere HiFi-versterkers THD van 0,01% bieden, maar ze zijn ook minder krachtig en hebben minder veelzijdigheid (geen bluetooth bijvoorbeeld). Voor de meesten zal deze specificatie geen verschil maken, maar we willen graag verduidelijken wat het compromis is bij de aanschaf van een versterker in deze prijsklasse.

Kortom, als je op zoek bent naar kracht en je moet vooral muziek afspelen van streaming smartphones, analoge bronnen en radio’s, dan is de Yamaha R-S202D het model om te kopen.

Benefits

 • Bluetooth
 • DAB-radio
 • Krachtig voor de prijsklasse

Disadvantages

 • Geluidskwaliteit niet top
 • Geen PHONO-ingang

De Yamaha A-S501 is allround en qua prijs-kwaliteitverhouding een uitstekende HiFi-instapversterker. Het is een model dat zich goed leent voor iedereen die met hifi-muziek begint en een geïntegreerde versterker wil met ruime mogelijkheden op het gebied van connectiviteit en een goed uitgangsvermogen.

Als het gaat om aansluitmogelijkheden, is de Yamaha A-S501 een van de beste geïntegreerde versterkers die je kunt kopen. We hebben vijf RCA-paren analoge ingangen, een PHONO-ingang voor de draaitafel, hoofdtelefoonuitgang, subwooferuitgang en optische en coaxiale digitale ingangen (de laatste is een verandering ten opzichte van de vorige versie).

Voor liefhebbers van high-definition streaming muziek: de digitale uitgangen ondersteunen een goede kwaliteit 24-bit/192kHz sample rate en bit-diepte, dus je hoeft ook geen speciale DAC aan te schaffen.

De enige aansluiting die we missen is de usb-poort om digitale bestanden direct vanaf de pc af te kunnen spelen. Aan de achterkant zit wel een USB-poort, maar deze dient alleen om een ​​USB-apparaat naar keuze van stroom te voorzien, zoals de optionele draadloze adapter (Yamaha YBA-11) die je later kunt aanschaffen als je bluetooth-functionaliteit wilt toevoegen.

Met de Yamaha A-S501 versterker kun je een groot aantal luidsprekers versterken, ook voor krachtigere vloerstaande luidsprekers.

Het geleverde uitgangsvermogen per kanaal is 85W en de geïntegreerde versterker presteert goed met de meeste muzieknummers. Het heeft maar weinig moeite als het muziekgenre erg complex is, met grote arrangementen en dynamische veranderingen. In deze gevallen zijn de duurdere high-end versterkers beter in het nauwkeurig weergeven van alle details.

Benefits

 • Veel opties in connectiviteit
 • Goed vermogen
 • Veelzijdigheid en prijs kwaliteit

Disadvantages

 • Geen USB-aansluiting voor pc

De Cambridge Audio AXR85 is het meest complete en duurste model van Cambridge’s AX-serie, en is degene die moet worden aanbevolen aan HiFi-enthousiastelingen die twee zeer efficiënte luidsprekers moeten versterken en die ook veelzijdigheid nodig hebben bij de ontvangst van invoerbronnen .

Met behoud van een toonkwaliteit en precisie die gelijk is aan de andere modellen van de serie (AXA35 en AXA25), is Cambridge audio erin geslaagd om hier de FM/AM-radio, de geïntegreerde Bluetooth-ontvangst, het PHONO-podium voor de draaitafel en een uitgangsvermogen van 85W in te voegen RMS per kanaal.

Het is dus een vrij complete oplossing, zeker completer dan veel concurrerende modellen. De Marantz PM6007 biedt bijvoorbeeld geen bluetooth of radio, en is minder krachtig met 45 W per kanaal, maar is iets beter qua geluidsnauwkeurigheid, maar het verschil is zeer minimaal.

De fysieke ingangsaansluitingen zijn alleen analoog (geen optische of coaxiale ingangen): er zijn 4 paar RCA-ingangen, waarvan er één PHONO is voor de draaitafel. De aanwezigheid van de subwoofer-uitgang is goed, voor eventuele uitbreiding van het geluid in de lagere frequenties met een speciale sub.

Bij de Cambridge Audio AXR85 zullen we ook een smartphone via bluetooth kunnen verbinden om rechtstreeks naar de versterker te streamen, in veel gevallen een erg handige functie, en is er de geïntegreerde FM RDS-radio met de mogelijkheid om zenders op te slaan. Dit is ook een extra feature die we in veel gevallen handig vinden, alleen jammer dat er geen DAB-radio is voor een betere geluidskwaliteit.

Op de frontplaat vinden we, naast de bedieningselementen, de hoofdtelefoonuitgang voor privé luisteren naar muziek en de 3,5 mm mini-jack AUX-ingang voor het afspelen van audio van een extern draagbaar apparaat dat via een kabel is aangesloten.

Benefits

 • Veelzijdig
 • 85W per kanaal
 • Geïntegreerde Bluetooth en radio

Disadvantages

 • Geen USB-poort

De Yamaha A-S201 is een zuinige versterker met een hoog vermogen. Het vermogen is 100W per kanaal op 8Ω impedantie, het is daarom geschikt voor wie op zoek is naar meer vermogen om luidsprekers te versterken, zonder de hoge bedragen van een hi-end versterker uit te geven.

Letterlijk, als je de versterker opendraait met een track met veel bas, aangesloten op krachtige luidsprekers, voel je de basverschuiving en vuurkracht van een versterker die zelfs voor kamers van een bepaalde grootte kan worden gebruikt. Ook goed voor het aansluiten van de audio van een thuisbioscoopsysteem in stereo voor het bekijken van films op hoog volume.

De bouwkwaliteit is goed in deze prijsklasse, zonder vervelende trillingen bij het luisteren, ook al hadden we liever wat meer gram in het ontwerp gezien.

De voorwand bestaat uit een reeks knoppen voor het regelen van de tonen en de rechter- en linkerkanaalbalans, en een scherm dat de verschillende informatie digitaal weergeeft. De stilistische keuze hier gaat naar persoonlijke smaak, als je van het type knopbediening houdt, omdat de enige beschikbare potentiometer de volumemeter is.

Voor een natuurlijker en natuurgetrouwer geluid raden we aan de tonen en balans te omzeilen, om de doorgang van de interne circuits te verkorten en meer detail en geluidskwaliteit te bieden.

Benefits

 • Hoog vermogen
 • Bas geluidskwaliteit
 • Concurrerende prijs

Disadvantages

 • Lichtgewicht en niet erg stevig
 • Drukknop digitale bediening

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en essentiële HiFi-versterker, waarbij de prioriteit ligt bij geluidskwaliteit in plaats van vermogen en extra functies, dan is de Cambridge Audio AXA25 het model dat we aanbevelen.

Ook al is dit een instapversterker, de geluidskwaliteit is nog steeds Cambridge Audio, die zelfs in hun goedkopere modellen nooit teveel compromissen sluiten op het gebied van bouwkwaliteit en interne elementen.

Voor degenen die naar het bereik van 200 tot 300 euro kijken, is ons advies om voor Cambridge te gaan als je een goed gedefinieerd geluid wilt dat dichter bij high fidelity ligt, terwijl je andere merken zou kunnen overwegen (bijvoorbeeld de instapmodellen van Yamaha) als je meer geïnteresseerd bent in de functies zoals bluetooth en audio power.

Dit versterkermodel is te combineren met boekenplankspeakers, waarbij je niet van plan bent het volume boven een bepaald niveau te brengen. Hij biedt voldoende vermogen om te luisteren in een speciale hifi-ruimte, en is minder geschikt voor wie hogere volumes wenst.

De ingangsaansluitingen zijn alleen analoog, er zijn 4 paren RCA waarop de verschillende bronnen kunnen worden aangesloten. De PHONO-ingang ontbreekt, dus voor degenen die een niet-versterkte draaitafel hebben, zal een externe phono nodig zijn.

De ook essentiële frontplaat is uitgerust met 5 knoppen: volume, hoge tonen, lage tonen, balans en bronkeuze. Er is ook een handige mini-jack-ingang voor het luisteren naar muziek van een extern apparaat.

Benefits

 • Ontwerp en eenvoud
 • Audiokwaliteit voor HiFi-luisteren
 • Prijs

Disadvantages

 • Beperkt audiovermogen
 • Alleen analoge ingangen en geen bluetooth

De Auna CD708 is een voordelige versterker voor passieve luidsprekers, met goede mogelijkheden en aanbevolen voor wie weinig geld wil uitgeven om een ​​stereo-installatie voor thuis te installeren. U kunt er cd-spelers, cassettes, radio’s en andere analoge bronnen op aansluiten via de RCA-ingangen aan de achterkant, en heeft een hoofdtelefoonaansluiting om naar muziek te luisteren zonder u te storen.

Via de PHONO ingang is het ook mogelijk om een ​​vinyl platenspeler aan te sluiten voor wie een vintage installatie wil. Het geluid is gebalanceerd, aangenaam, rijk van toon en de prijs-kwaliteitverhouding is zeer aantrekkelijk.

Het geclaimde uitgangsvermogen is 50 W per kanaal bij 8 ohm en de frequentierespons is 20 Hz tot 20 kHz. Om aan te geven dat dit een instapversterker is, is de harmonische vervorming een beetje hoog, van 0,7%, en het gewicht van het apparaat duidt niet echt op een zeer hoge kwaliteit van de interne elementen, in feite weegt de versterker ongeveer de helft van de beoordeelde in het eerste deel van deze ranglijst.

Voor het niet veeleisende oor, en voor degenen die een paar passieve luidsprekers met een beperkt budget moeten aansluiten, zult u merken dat dit model nog steeds goed is qua functies en prijs, met een aantrekkelijk ontwerp en hoogwaardige handmatige bedieningselementen, en de afstandsbediening voor afstandsbediening.

Benefits

 • Lage prijs
 • Elegant ontwerp met een goede uitstraling

Disadvantages

 • Twijfelachtige geluidskwaliteit voor veeleisende gebruikers

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.