De 5 Beste Routers voor Starlink van 2023

De officiële Starlink-router die u bij het abonnement krijgt, is voldoende voor basisgebruikers, maar heeft beperkte functies, dekking en is inconsistent.

Alleen inconsistenties gelaten. Terwijl ik het bekeek, voelde ik dat de functies, dekking en bedieningselementen zeer beperkt zijn. Als u in hetzelfde schuitje zit en de Starlink-router wilt vervangen door uw eigen router, bent u hier aan het juiste adres.

Aangezien u hier bent, moet ik aannemen dat u problemen ondervindt met de doos en ernaar uitkijkt deze te vervangen door een aftermarket-router. Maar welke? In dit artikel heb ik de 5 beste routers gerangschikt en beoordeeld die je kunt gebruiken met Starlink’s Satellite Internet.

TP-Link Archer AX90 TP-Link Archer AX90 Read More Bekijk op Amazon
Netgear Nighthawk RAX50 Netgear Nighthawk RAX50 Read More Bekijk op Amazon
Amazon Eero 6+ Amazon Eero 6+ Read More Bekijk op Amazon
TP-Link Archer AX55 TP-Link Archer AX55 Read More Bekijk op Amazon
ASUS RT-AC67P ASUS RT-AC67P Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

TP-Link AX90 biedt veel hoogwaardige functies in vergelijking met zijn concurrenten voor een geweldige prijs. Trouwens, zijn Tri-Band WiFi, behoorlijk aantal poorten, krachtige beveiliging, hoge snelheid en gebruikersbeheer maken dit een geweldige mid-range router en een upgrade ten opzichte van zijn oudere model Archer AX60.

Archer AX90 is een van de best ontworpen routers van TP-Link die tri-band Wi-Fi 6-ondersteuning integreert om tot 2x hogere snelheden te leveren met het Starlink-netwerk. Bovendien brengen andere technologieën zoals OFDMA en MU-MIMO de prestaties van de router naar een geheel nieuw niveau.

Het apparaat leverde een sterke doorvoer op mijn 5GHz-tests, maar de 2,4GHz-prestaties maakten niet veel indruk op me. In combinatie met Starlink Business werden snelheidsscores op de 5 GHz-band geregistreerd bij 455 Mbps, terwijl de waarde 150 Mbps was voor 2,4 GHz. Op 30 voet daalden de snelheden met 30%, d.w.z. 318 Mbps en 105 Mbps voor de respectievelijke banden.

Het overzetten van een bestand van 1,5 GB met 5 GHz duurde dus slechts enkele seconden, terwijl er geen zichtbare vertragingen waren bij het spelen van online games of het streamen van 4K-video’s.

De router bestaat uit acht niet-verwijderbare hoogwaardige antennes die een signaalversterkende array vormen om een gebied van wel 2500 vierkante meter te bestrijken. Bovendien zorgt de beamforming-ondersteuning ervoor dat geen hoek van mijn huis zonder internet blijft en dat mijn 30 verbonden apparaten elke keer snellere bandbreedte krijgen.

Archer AX90 beschikt over 1 2,5 Gbps WAN/LAN-poort en 4 Gigabit LAN-poorten, waardoor dit apparaat een veelzijdige keuze is. U kunt uw apparaten rechtstreeks op de poorten aansluiten om snelheden van meerdere optredens te ervaren, op voorwaarde dat u over een geschikt IP-adres beschikt. Hoewel snelle Gigabit-abonnementen nog niet beschikbaar zijn voor Starlink, was de uitvoersnelheid veel hoger dan die van het draadloze netwerk.

Net als TP-Link Deco X90 mesh, wordt deze ook geleverd met een gratis HomeShield-basisplan voor elementaire netwerkbeveiligingsscans en sterk ouderlijk toezicht. Hiermee kunt u op leeftijd gebaseerde websitefilters, de online tijd van een gebruiker, browsegeschiedenis instellen en schadelijke of voor leeftijd ongepaste websites blokkeren.

Behalve dat u zich aanmeldt voor het premium-abonnement, krijgt u extra netwerkbeveiligingsfuncties zoals DoS-bescherming, filters voor schadelijke inhoud en netwerkbeveiligingsrapporten. U kunt ook een schema instellen voor de browsetijd en bonustijd online toewijzen aan kinderen als blijk van beloning voor het doen van dingen zoals het afmaken van klusjes of het maken van huiswerk.

Kortom, Archer AX90 is een goed uitgeruste Starlink-compatibele router die Wi-Fi 6-technologie gebruikt om een sterk 5GHz-signaal met solide doorvoer te leveren. Eenvoudige netwerkscans en gebruiksvriendelijke ouderlijk toezicht maken het geschikt voor residentieel gebruik.

Benefits

 • Solide doorvoer op 5GHz
 • Snelle installatie
 • Multi gig WAN/LAN

Disadvantages

 • Voor sommige functies heb je een premium abonnement nodig

Netgear Nighthawk RAX50 laat zien dat je veilig toegang hebt tot supersnel internet, gecombineerd met beveiliging van commerciële kwaliteit. Goed voor online gamers tot mediaconsumenten, deze router zorgt ervoor dat je elke keer een krachtige netwerkervaring hebt. Bovendien heeft het bedrijf upgrades uitgevoerd met betrekking tot de processor, het bereik, de snelheid en de poorten van het oudere model, de Nighthawk RAX40.

Als je op zoek bent naar een WiFi 6-router voor Starlink die binge-watching en gamen ondersteunt, dan is de RAX50 een betrouwbare, slimme router die je kunt hebben. Het is geschikt voor de meeste Starlink-abonnementen, zowel residentieel als commercieel. Ik heb dit apparaat alleen met het commerciële plan getest om me te verbazen over de output die het levert.

De 5GHz-band registreerde een downloadsnelheid van 400 Mbps en een uploadsnelheid van 50 Mbps. Op de 2,4 GHz-band bleven de snelheden respectievelijk op 150 Mbps en 25 Mbps. Op 15 meter diepte daalden de snelheden met bijna 40% en werd de doorvoersnelheid geschat op maximaal 133 Mbps. Dit maakt de router nuttiger in dezelfde of aangrenzende ruimte.

Afgezien daarvan integreert het uplink & downlink OFDMA om de algehele efficiëntie en capaciteit te verbeteren. Door verbinding te maken met de router, kon ik 4K Netflix-films streamen, online games spelen en videoconferenties bijwonen door op internet te surfen en tegelijkertijd e-mails te verzenden.

Deze Starlink-compatibele wifi-router is zonder twijfel een winnaar in het 2.500 vierkante meter grote huis van mijn vriend, omdat hij een grote hoeveelheid gegevens levert aan 15 apparaten verspreid over het hele huis. De integratie van 4 krachtige antennes maakte het apparaat zo geschikt, zodat ik op al mijn apparaten verbinding kon maken met internet zonder haperingen of vertragingen.

Het verbindingspaneel van RAX50 heeft meer dan genoeg input WAN om 5 Gbps streams van het modem te gebruiken. Bovendien zijn er 4 Ethernet-poorten waarmee u uw apparaten kunt aansluiten om Gigabits snelheid te ervaren. Maar geen van hen ondersteunt Link-aggregatie om een nog hogere snelheid te krijgen.

Zoals bij de meeste routers, heeft het de mogelijkheid om tweefactorauthenticatie, WPA2- of WPA3-codering en Apple’s touch ID te gebruiken. Bovendien gaat het nog een paar stappen verder met Netgear Armor 2.0, dat malware en virussen detecteert en een firewall creëert om te voorkomen dat ongewenste bedreigingen binnendringen. Zo kun je met een gerust hart browsen of iets doen.

Trouwens, zijn slimme ouderlijk toezicht loopt ook ver voor op zijn concurrenten. U kunt het ouderlijk toezicht activeren om te voorkomen dat uw kinderen toegang krijgen tot potentieel schadelijke of expliciete websites en de wifi op elk gewenst moment onderbreken.

Kortom, met Wi-Fi 6 dual-band ondersteuning kunt u de meeste van uw bandbreedte-intensieve taken uitvoeren in de rust dat de apparaten veilig blijven. Dus of je nu een gamer, een streamer of iemand met andere behoeften bent, de RAX50 is een optimale router om in te stellen met Starlink. Het ontbreken van een extra band duwde het echter naar de tweede positie.

Benefits

 • Uitstekende close-upprestaties
 • Snelle installatie
 • Beveiliging van commerciële kwaliteit

Disadvantages

 • Voor sommige geavanceerde functies is een abonnement vereist

Met bredere kanalen en betere radio’s is Eero’s nieuwste aanbod Eero 6 Plus een veel betere upgrade dan zijn vlaggenschip, Eero 6. Het levert dus veel betrouwbaardere snelheden dan zijn voorgaande systeem en kost minder dan 300 EURO voor zijn drie-pack zou je geen fortuin kosten.

Het enige mesh-systeem in mijn lijst, Eero 6+, kan een hogere doorvoer leveren dan welk Starlink-abonnement dan ook. Met Wi-Fi 6 kan dit systeem eenvoudig de Starlink-router vervangen, zonder vragen te stellen. In combinatie met het commerciële plan, klokten de snelheden tot 380 Mbps en 100 Mbps voor de 5 GHz- en 2,4 GHz-band, vergelijkbaar met de meeste goed presterende routers op de lijst.

Amazon Eero 6+ is ook een Gigabit-compatibele mesh-WiFi. U kunt het dus koppelen aan plannen om snelheden van ongeveer 800 Mbps te leveren. Houd er echter rekening mee dat Starlink momenteel dergelijke plannen niet aanbiedt. Niettemin, met de beschikbare snelheden in de hand, zou ik Destiny 2 met mijn vrienden 6 uur achter elkaar kunnen spelen met 90 fps, zonder enige vertraging.

Om een idee te krijgen van het “pluspunt” waar we het hier over hebben, heb ik de router getest in mijn 1300 Sq Ft huis in Louiseville, Kentucky. Gelukkig lieten de vier krachtige interne antennes geen netwerkgaten of dode zones in mijn huis achter. Naast de integratie van 4×4 MU-MIMO-verbindingen, waren de totale snelheden voor mijn 15 aangesloten apparaten veel groter.

Elke Eero 6+ is een van de weinige mesh-systemen met 4 Gigabit Ethernet-poorten (2 op het achterpaneel van elk apparaat) en een USB-C-voedingsaansluiting. In tegenstelling tot TP-Link AX90 ondersteunen deze Ethernet-poorten geen multi-gig-snelheden of linkaggregatie, maar u kunt ze wel gebruiken voor bedrade ethernet-backhaul.

Je krijgt niet veel gratis beveiliging met dit apparaat. U kunt zich inschrijven voor het jaarlijkse abonnement van $ 99, wat niet veel is gezien de hoogwaardige en dubbele beveiliging die het biedt met Eero Secure en Secure +. Hiermee kunt u uw apparaten en netwerk beschermen tegen externe bedreigingen.

Afgezien daarvan is Eero niet mild geweest op het gebied van ouderlijk toezicht. Het mist geavanceerde functies zoals online tijdplanning, het blokkeren van een groep websites en andere, maar u kunt de wifi pauzeren of controleren hoe lang uw kinderen online zijn.

Ik heb de Eero 6 Plus-soufflé geprobeerd en hij is licht en luchtig. Afgezien van de veelgebruikte metaforen, is Eero 6+ aanzienlijk verbeterd ten opzichte van Eero 6. De installatie is een fluitje van een cent en de prestaties schitteren na enkele uren testen. Over het algemeen is het een van de best beoordeelde mesh-routers voor Starlink die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Benefits

 • Eenvoudige installatie
 • Fatsoenlijke dekking
 • Geavanceerde beveiliging

Disadvantages

 • Ouderlijk toezicht biedt niet veel

De Archer AX55 van TP-Link is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare maar betrouwbare router voor gebruik met Starlink. Met een toegevoegde Qualcomm-chip en verbeterde HomeShield-beveiliging levert het sterk verbeterde prestaties ten opzichte van zijn voorgaande model, d.w.z. Archer AX50.

De AX55 levert een sterk verbeterde snelheid ten opzichte van het model dat het vervangt en een constante doorvoer, zelfs nadat de router enige tijd is belast. Op korte afstand, testend met het commerciële plan van Starlink, kon ik gemakkelijk snelheden tot 320 Mbps behalen op beide banden samen. Na twee muren lagen de snelheden iets onder de 150 Mbps op de 5GHz-bandbreedte.

De snelheid klinkt misschien minder, vooral in een huis van gemiddelde grootte, maar het is absoluut goed geschikt voor de meeste van uw netwerkintensieve activiteiten zoals online gamen, 4K-streaming en andere in twee kamers. Maar er waren af en toe netwerkuitval die mogelijk mijn taakstroom beïnvloedde.

Niet alleen Starlink, maar AX55 is ook een van de weinige betaalbare routers die goed werken met Xfinity. Dus als u van plan bent om uw satellietinternet te veranderen in een kabelverbinding, zou dit prima moeten werken met elke kabel-ISP. Leer de verschillen.

Wat de dekking betreft, beschikt deze router over vier vaste krachtige beamforming-antennes om zonder veel moeite een huis van 2.500 vierkante meter te dekken. Alle netwerkdode zones die ik had met mijn Starlink-routers zijn nu verdwenen en ik kan zonder veel problemen tegelijkertijd op 15 apparaten werken.

Met 1 Gigabit WAN-poort en 4 Gigabit LAN-poorten kunt u de mogelijkheid van Ethernet-backhaul verkennen. Nu kunt u uw apparaten rechtstreeks aansluiten op het apparaat om veel hogere snelheden te ervaren dan bij een draadloze verbinding. Bovendien is er een optie om apparaten zoals printers, scanners en andere aan te sluiten voor snellere gegevensoverdracht.

Net als Archer AX90 kan AX55 basis- of commerciële beveiligingsfuncties configureren. Met een abonnement van bijna $ 6 per maand kunt u zich inschrijven voor Homeshield Pro, dat uw thuisnetwerk en apparaten beschermt tegen externe bedreigingen. Bovendien biedt het premium ouderlijk toezicht functies zoals het plannen van online tijd, het blokkeren van websites en het pauzeren van wifi-toegang.

Tot slot is AX55 een van de meest betrouwbare draadloze routers die met Starlink werken. Het heeft een behoorlijke snelheid, dekking en is een geweldige keuze voor mensen die bezig zijn met taken zoals streaming, gamen en videoconferenties enz.

Benefits

 • Gebruiksvriendelijke firmware
 • Fatsoenlijke snelheden en dekking
 • Betaalde beveiligingsfuncties zijn veel geavanceerd

Disadvantages

 • Consistentie probleem

Aangezien ik het einde heb bereikt van mijn lijst met routers die geschikt zijn voor Starlink-internet, breng ik u een dual-band Wi-Fi 5-router, ASUS RT-AC67P. Ondanks dat het de laagste snelheden biedt, is het een van de meest budgetvriendelijke opties die probleemloos werkt.

Bij gebruik in combinatie met het Starlink-woonplan levert het snelheden tot 225 Mbps op de 5 GHz-band en 50 Mbps op de 2,4 GHz-frequentieband. Dit klinkt misschien veel minder dan mijn vorige opties, maar deze router heeft geen consistentieproblemen.

De 3 hoogwaardige antennes worden gecombineerd met ASUS AiRadar Beamforming om signalen te verfijnen en te versterken over grotere afstanden. Mijn vriend heeft geen klachten over dode hoeken of netwerkhiaten in zijn huis van 2.400 vierkante meter.

Afgezien daarvan zorgt de integratie van MU-MIMO-technologie ervoor dat het apparaat tegelijkertijd met meerdere apparaten kan communiceren.

Ervaar snelle bekabelde connectiviteit op gameconsoles, pc’s, smart-tv’s of andere apparaten met 4 Gigabit Ethernet-poorten op het moederbord. Bovendien kunt u andere niet-netwerkapparaten aansluiten via een USB 3.1 Gen 1 Type-A-connector om sneller gegevens te delen.

Beveiliging is niet het sterkste punt van deze router en u krijgt alleen enkele basisbeveiligingsfuncties zoals WPA2/WPA3-codering of VPN-passthrough om uw wachtwoorden of andere gegevens veilig te houden. Ik denk dat dit geschikt is voor een residentiële omgeving, terwijl je in een commerciële omgeving een aparte antivirus op je apparaten moet installeren.

Asus RT-AC67P is een goede router voor Starlink die tal van upgrades biedt ten opzichte van de standaard Starlink-router. De dekking is veel beter dankzij de 3 versterkte antennes en andere geavanceerde technologieën, zodat je een betrouwbare en consistente verbinding krijgt op al je apparaten.

Benefits

 • Uitstekende dekking
 • Fatsoenlijke snelheden
 • Consistente doorvoer

Disadvantages

 • Beveiligingsfuncties zijn niet veel geavanceerd

Frequently Asked Questions

Ja, je kunt elke router van derden gebruiken met Starlink, en veel mensen doen dit vanwege verouderde functies en lagere snelheid in een Starlink-router. Zelfs de ISP-router is niet beschikbaar, zelfs niet met de eenvoudige wifi-netwerkoptie voor gasten.

Ja, u kunt een mesh-systeem gebruiken met Starlink, maar niet rechtstreeks. Hiervoor hebt u een Ethernet-adapter en een kabel nodig.

Haal eerst een Ethernet-adapter uit de Starlonk-winkel om verbinding te maken tussen de gebruikersterminal en de Starlink-router. Verbind vervolgens de ethernetpoort met de WAN-poort van de router. Op dit moment heb je dual-LAN geactiveerd, dus schakel de functionaliteit van de Starlink-router uit met behulp van de app. Als je klaar bent, ben je klaar om supersnelle internetsnelheden te ervaren.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.