De 10 Beste Access Points van 2023

Draadloze Access Point zijn zeer nuttige apparaten die zowel op de werkplek als in particuliere woonomgevingen worden gebruikt, gezien de noodzaak om de dekking van het WiFi-signaal uit te breiden, waardoor het in elke kamer even krachtig wordt en de meervoudige verbinding van meerdere apparaten mogelijk wordt

Er zijn verschillende typen, puur of hybride, met basis- of geavanceerde functies, die stand-alone of op afstand kunnen worden beheerd, een aspect dat vooral nuttig kan zijn in de zakelijke omgeving waar de complexiteit van de verbindingen en het autorisatieniveau kan gediversifieerd zijn.

Om de meest verstandige keuze te maken bij de aanschaf van een model accesspoint, is het goed om de belangrijkste aspecten en parameters te kennen die kenmerkend zijn voor kwaliteit, prestaties en dus functionaliteit in het algemeen. In feite zijn er verschillende soorten modellen beschikbaar en het is gemakkelijk om fout te gaan. Dus laten we de fundamentele details gaan verduidelijken.

ZyXEL WiFi6 NWA110AX
ZyXEL WiFi6 NWA110AX

Uitvoering

Dubbele antenne

Beheerbaar in de cloud

See on Amazon
Netgear WAX610
Netgear WAX610

Aantal ondersteunde apparaten

Dubbele banden

See on Amazon
Ubiquiti Ac Mesh Pro
Ubiquiti Ac Mesh Pro

Drie mesh-routers

HD-versterkers

Bezwaring

See on Amazon

Table of ContentsShow

The 10 De 10 Beste Access Points van 2023 Reviews

De ZyXEL WiFi6 NWA110AX is een van de beste access points op de markt. Het is het product dat we aanbevelen aan diegenen die op zoek zijn naar de beste prestaties van dit type apparaat en die geen compromissen willen sluiten. Met behulp van de technologie genaamd QAM (Quadrature Amplitude Modulation) worden de prestaties met 25% versneld omdat een WiFi 6-systeem wordt gebruikt dat werkt met gelijktijdige 10-bits transmissie.

De technische en hardware kenmerken zijn van het hoogste niveau: we hebben het over een access point met 1 GHz Quad Core Qualcomm CPU, dubbele antenne, 802.11ax Dual band klasse en ondersteunde snelheid van 1,77 Gbps, dus compatibel met glasvezelmodems. Deze hardwarekracht garandeert uitstekende prestaties in de constante levering van een sterk en stabiel draadloos signaal.

Wat de configuratie en de voorkeursinstellingen betreft, kan deze worden geprogrammeerd in een stand-alone versie of via de Nebula-app. De app maakt systeemwijzigingen, instellingen en bewaking een fluitje van een cent, met slechts een paar simpele tikken. De afmetingen zijn compact: slechts 18 x 18 x 3,9 cm zal geen enkel probleem zijn om de perfecte ruimte te vinden om je bekabelde netwerk om te vormen tot een uiterst performant wifi-netwerk.

Als je op zoek bent naar het beste access point voor thuis of op kantoor, dan is de ZyXEL WiFi6 je eerste keuze.

Benefits

 • Uitvoering
 • Dubbele antenne
 • Beheerbaar in de cloud

Disadvantages

 • Prijs

De Netgear WAX610 is een van de meest gekochte en gewaardeerde professionele dual-band access points. Het is een betrouwbaar high-end product, ontworpen voor omgevingen waar het aantal apparaten dat via een draadloze verbinding verbinding moet maken groot is. Dankzij het gebruik van wifi 6 is de transmissiesnelheid met 70% toegenomen.

Dit product is dual-band, wat betekent dat het zowel traditionele 2,4 GHz- als 5 GHz-netwerken ondersteunt. De klasse is van het type AX en bereikt snelheden tot 1,8 Gbps en is daarom compatibel met glasvezelmodems.. De stabiliteit van de verbinding is bijzonder merkbaar, hij heeft geen last van enige vertraging en behoudt over het algemeen een krachtig en constant signaal . De wifi-dekking is ook verbeterd, waardoor er geen zwakke plekken zijn of waar het signaal verloren gaat.

Een van de sterke punten is het aantal ondersteunde apparaten: het is mogelijk om tot 250 apparaten op één Access Points aan te sluiten. Dit maakt het daarom het perfecte model voor ruimten die door veel mensen worden gedeeld, zoals grote kantoren, wachtkamers, enz. De NETGEAR-licentie, inbegrepen bij aankoop, maakt beheer op afstand mogelijk, zodat u alle Access Points in bedrijf. Het maakt ook het creëren van meerdere netwerken mogelijk dankzij SSID-ondersteuning.

ISbijzonder eenvoudig te installeren aan de muur of met behulp van de ondersteuningsset die in het aankooppakket zit. De functies van taakverdeling, bandsturing en geassisteerde roaming zijn inbegrepen in de technologie die door dit product wordt aangeboden.

Koop de Netgear WAX610 als je op zoek bent naar een access point met de bedoeling een groot aantal mobiele apparaten te moeten beheren en deze vervolgens te installeren in bijvoorbeeld grote kantoren of openbare ruimtes.

Benefits

 • Aantal ondersteunde apparaten
 • Dubbele banden

Disadvantages

 • Moeilijke configuratie

De Ubiquiti Ac Mesh Pro is een geavanceerd WiFi-Access Points met superieure prestaties, waarmee u uw bekabelde netwerk transformeert in een WiFi-netwerk voor de gecombineerde omgeving. Het ontwerp, de grootte en in het algemeen het esthetische gedeelte is goed verzorgd en zeer aangenaam om naar te kijken, waardoor het nog gemakkelijker te vinden is op het moment van installatie.

De snelheid is 1300 Megabits per seconde; het amplifi HD mesh wifi-systeem bevat twee draadloze verbindingspunten met een amplifi mesh-router. Met deze drie wifi-routersystemen is de wifi-dekking van je thuisomgeving volledig gegarandeerd.

Met de superinstelbare antenne kunt u de signaalverspreiding nog beter aanpassen aan de indeling van de kamers. Het ondersteunde draadloze type is 802.11n, 802.11b, 802.11g terwijl de frequentie 5 GHz is.

Als u op zoek bent naar een Access Points dat uitgebreide dekking biedt in uw thuisomgeving en dat adv

Benefits

 • Drie mesh-routers
 • HD-versterkers
 • Bezwaring

Disadvantages

 • Een beetje moeilijk in te stellen

De UAP-AC-PRO van Ubiquiti Networks is het beste Access Points voor waar voor uw geld, een model met een boeiende esthetiek dat een reeks interessante functies met zich meebrengt die meestal zijn gereserveerd voor duurdere modellen.

De snelheid is 1300 Mbps, het ondersteunt WEP-, WPA-, WP-, AES- en TKIP-protocollen en heeft een wifi-dekking van 122m. Ubiti networks UAP-AC-PRO is daarom aangewezen voor het beheer van het wifi-signaal in een middelgroot/groot huis of op kantoor.

Dankzij de UniFi-software is het mogelijk om op een eenvoudige manier en zonder specifieke vaardigheden snel het Ubiquiti Networks bedrijfswifi-netwerk te configureren. Dubbele frequentiebanden maken gebruik van 2,4 GHz of 5 GHz mogelijk. Functies voor automatische detectie van UAP-apparaten, geavanceerde beveiligingsopties en RF-prestaties zijn volledig geïntegreerd.

Het draadloze type is 802.11ac. Dus als je op zoek bent naar het beste access point voor waar voor je geld, dan is de Ubiquiti Networks UAP-AC-PRO de juiste keuze.

Benefits

 • Dubbele banden
 • 1300Mps

Disadvantages

 • Gecentraliseerde beheersoftware

De Zyxel Hybrid Cloud is een Access Points uit het middensegment met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, omdat het hoogwaardige functies en een zeer hoge datatransmissiesnelheid combineert en alles biedt voor een echt unieke prijs.

Het is een dual-band model dat daarom werkt op zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-frequenties, verzendt met een snelheid van 1,2 Gbps en heeft een compact, esthetisch aantrekkelijk ontwerp en een perfecte esthetiek waardoor het nog comfortabeler is tijdens de installatie, zonder de noodzaak om verberg het uit het zicht.

Het biedt verschillende bedrijfsmodi zoals root-AP, repeater, stand-alone of beheerde cloud: dit betekent dat u de configuratie rechtstreeks kunt instellen en wijzigen door toegang tot de cloud. De klasse van dit model is 2x2 802.11ac AP. De combinatie van technologieën zoals Dynamic Channel Selection (DCS) en load balancing verbeteren de soepelheid van de WiFi-verbinding waardoor de gebruikerservaring nog geavanceerder wordt.

Het gebruik van NebulaFlex Zyxel maakt vereenvoudigd beheer van Access Points mogelijk, waardoor u op een zeer snelle en intuïtieve manier kunt overschakelen van stand-alone naar cloudmodus. Toegang tot de cloud geeft u volledige controle over alle functies en configureerbare parameters van het Access Points

Als u op zoek bent naar een Access Points uit het middensegment met meerdere gebruiksmodi, beheerbaar vanuit de cloud en met een echt unieke prijs, mis dan de Zyxel Hybrid Cloud niet.

Benefits

 • 1,2 Gbps
 • Beheerbaar in de cloud

Disadvantages

 • Compatibiliteitsproblemen met Apple

Het Unifi Access Point Ac Long Range is de ideale keuze als je een wifi access point wilt creëren voor je bekabelde internetnetwerk en je beschikt over een maximaal budget van 100 euro. Het werkt met 2,4 GHz en 5 GHz dual-band. Het is klasse 802.11a en verzendt met een snelheid van 1 Gbps. Het biedt onbeperkte outdoor/indoor AP-schaalbaarheid binnen een gecentraliseerd beheersysteem.

Voor beter, uitgebreider beheer kunt u UniFi-beheersoftware downloaden en gebruiken. De afmetingen van dit product met een bolvormig en slank design, daardoor zeer fraai en eenvoudig te installeren, zijn 17,6 x 17,6 x 4,3 cm.

Ben je op zoek naar het beste access point en wil je minder dan 100 euro uitgeven, dan is jouw model de Unifi Access Point Ac Long.

Benefits

 • Ontwerp
 • Prijs
 • Dubbele banden

Disadvantages

 • Enkele instellingscomplicaties

Het TP-Link EAP225 AC1200 access point is een van de meest gekochte modellen in het instapbereik, omdat je hiermee een uitstekend wifi-signaal kunt genereren vanaf een bekabeld netwerk, geschikt is voor binnen en buiten en op zeer hoge snelheid werkt .

Het belangrijkste kenmerk van dit model is het ontwerp en het zeer kleine formaat: we hebben het in feite over slechts 620 gram verdeeld over 4,6 x 21,5 x 2,7 cm. Zowel de installatie als de locatie zullen daarom heel eenvoudig zijn.

De transmissiesnelheid is 1 Gbps en is daarom een van de hoge, geschikt voor het beheer van krachtige netwerken. Het ondersteunt gelijktijdige dual-band en u kunt het gebruiken als zowel een extern als een intern Access Points buitenshuis. Het beschikt over twee afneembare antennes en maakt gebruik van Omada Mesh-technologie. Het ondersteunt ook Beamforming-technologie, waardoor u het signaal kunt routeren en een apparaat kunt prioriteren, waardoor de prestaties worden verbeterd en geoptimaliseerd.

Dankzij seamless roaming is het mogelijk om zonder signaalverlies van het ene wifi-Access Points naar het andere over te schakelen. Het systeem beoordeelt automatisch wat de beste verbindingskwaliteit is. De Captive Portal werkt in plaats daarvan effectief om het wifi-netwerk van de gasten te authenticeren.

Door middel van MU-MIMO-technologie is het in plaats daarvan mogelijk om gegevens tegelijkertijd tussen meerdere Access Points en/of apparaten uit te wisselen. Daarom is de TP-Link EAP225 AC1200, als je op zoek bent naar een instapmodel met superieure kwaliteitskenmerken, het product dat we het meest aanbevelen. U zult de complexiteit van functies vinden die gewoonlijk in hogere reeksen worden aangeboden, voor de prijs van een budgetmodel.

Benefits

 • Zeer kleine voetafdruk
 • Twee externe antennes
 • 1Gbps

Disadvantages

 • Gebruik van verplichte software voor configuratie

De UAP-AC-LITE van Ubiquiti Networks is een economisch Access Points dat opvalt door zijn ultracompacte ontwerp, een werkelijk boeiende esthetiek en in het algemeen een opmerkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

De klasse van dit Ubiquiti Networks-product is 802.11a/b/g/n/ac met 120 GB geheugen en is ontworpen om maximale RF-prestaties te bereiken. Dual-band 2,4 GHz en 5 GHz kunnen gelijktijdig worden geconfigureerd en beheerd.

Dankzij de integratie met de UniFi Controller v4-software is het mogelijk om speciale behoeften zoals lage latentie en hoge prestaties te configureren. Het maakt ook schaalbaarheid mogelijk onder een controller die toegang op afstand mogelijk maakt.

De Ubiquiti Networks UAP-AC-LITE is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een compact en betaalbaar dual band access point.

Benefits

 • Ontwerp
 • Dubbele radioprestaties

Disadvantages

 • Niet erg eenvoudige installatie

De TP-Link N300 is het perfecte Access Points voor degenen die dit soort aankopen willen doen, maar zo min mogelijk willen uitgeven. Met dit model beschikt u over alle belangrijke functies waarvoor een Access Point is ontworpen voor een echt betaalbare prijs.

Het is een product met 2 vaste antennes, een transmissiesnelheid van 300 Mbps maar het aspect dat opvalt, zijn de meerdere werkingsmodi: we hebben het over klassiek Access Points, wifi-repeater, client, multi-ssid. Dankzij passieve PoE-ondersteuning kunt u de ethernetvoeding gebruiken, waardoor u het apparaat niet op een stopcontact hoeft aan te sluiten, waardoor de installatie wordt vergemakkelijkt.

ISIt kan worden geïnstalleerd in een bereik van maximaal 30 meter van de power over ethernet, om een nog flexibelere opstelling mogelijk te maken. Het heeft een 10/100 Mbps Ethernet-poort en ondersteunt passieve PoE. De twee externe vaste omnidirectionele antennes verbeteren de signaalverzending en -distributie. Met de WPS-knop kopieer je snel opgeslagen instellingen en zet je ze over naar een nieuw apparaat.

Dankzij dit eenvoudig te installeren model met een gewicht van slechts 450 gram, genereer je een wifi signaal uit je bekabelde netwerk. Koop de TP-Link N300 en je haalt het goedkoopste access point in huis.

Benefits

 • Prijs
 • 2 antennes
 • 3 in 1

Disadvantages

 • Snelheid

De TP-Link EAP110 is een betaalbaar Access Points dat is ontworpen om aan het plafond te worden geïnstalleerd en wordt vooral gewaardeerd om zijn goede prestaties, installatiegemak en lage prijs.

Het is een model dat installatiegemak en flexibiliteit biedt gezien het ontwerp van de plafondlamp. De EAP-controllersoftware maakt eenvoudig gecentraliseerd beheer van uw draadloze netwerken mogelijk, ongeacht de grootte. Met SSID-ondersteuning kun je meerdere netwerken opzetten met verschillende namen en sleutels. Authenticatie voor gasten die verbinding willen maken met wifi wordt effectief beheerd door de captive portal.

Het is ook mogelijk om honderden EAP’s te beheren, terwijl de passieve PoE een installatie tot 100 meter mogelijk maakt. Ook de authenticatiemethode voor gasten die verbinding willen maken met wifi valt op. Dankzij WPA/WPA2-enterprise is authenticatie veilig, ook gezien de gecombineerde actie van detectie van malafide Access Points.

Voor een draadloos Access Points op instapniveau met tal van beveiligingsprotocollen, installatiegemak en een betaalbare prijs, raden we de TP-Link EAP110 ten zeerste aan.

Benefits

 • 300Mbps
 • Plafondmontage

Disadvantages

 • Verlies van een paar mb snelheid

Wat is een Access Point

Het is goed om de functies van een draadloos Access Point te verduidelijken. Dit apparaat is verantwoordelijk voor het verbinden met een bekabeld netwerk en het creëren van een Access Point van waaruit een wifi-signaal wordt gegenereerd waarmee apparaten zoals pc’s, smartphones, tablets, smart-tv’s en in het algemeen elk systeem waarop we een antenne hebben, verbinding kunnen maken. Wifi.

Daarom is de aanschaf van een Access Point aan te raden als we een bekabelde verbinding hebben en wifi-toegang beschikbaar willen maken in een woon- of werkomgeving.

Het is goed om te weten dat sommige Access Point alleen deze functie vervullen: als de te bestrijken omgeving daarom groot en complex genoeg is, is de enkele aanschaf van een klassiek AP mogelijk niet voldoende om ervoor te zorgen dat het signaal overal bereikt. Zeker als we het hebben over kamers op meerdere verdiepingen, maar hetzelfde geldt voor een enkele verdieping met een groot formaat.

Soorten Access Point

Er zijn verschillende soorten draadloze Access Point. Sommige maken verbinding met de modem van een bekabeld netwerk en genereren een wifi-signaal dat toegankelijk is vanaf mobiele apparaten, en dan zijn er “hybride” modellen die meer functies bevatten. Er zijn inderdaad wifi-modems/routers op de markt, evenals signaalversterkers die ook de functie van Access Point vervullen.

Met deze optie kunnen twee problemen in één worden opgelost, namelijk een wifi-netwerk creëren, beginnend bij een bekabeld netwerk en vervolgens het wifi-signaal uitbreiden zodat het hele gebied wordt gedekt, of het nu privé of werk is.

Afhankelijk van je behoefte is het aan te raden om voor een range extender te kiezen als je een bestaand signaal moet “nemen” en naar één of meerdere kamers moet brengen. Als we de gelijktijdige toegang van meerdere apparaten moeten beheren, wordt een puur Access Point aanbevolen dat alleen voor die functie zorgt en deze met een hogere kwaliteit uitvoert.

Als u bijvoorbeeld overweegt een Access Point aan te schaffen voor een gedeelde werkomgeving of een openbare ruimte waar potentieel veel mensen tegelijkertijd verbinding kunnen maken, dan moet u goed letten op het aantal ondersteunde clients. Elk Access Point heeft een maximum aantal dat het aankan.

Beveiligingssystemen ondersteunen

Dan zijn er de AP’s die een of meer beveiligingssystemen ondersteunen om het netwerk te beschermen tegen ongewenste toegang. Modellen die het WPA/WPA2-coderingssysteem ondersteunen, hebben de voorkeur omdat het WiFi-netwerk wordt gecodeerd. Het moet echter gezegd worden dat tot op heden de meeste modellen dit aspect ondersteunen, dat praktisch een standaard is geworden.

Bij modellen die WPS ondersteunen, kunnen twee apparaten communiceren door simpelweg op een knop te drukken. Het is dus een erg handige manier om twee apparaten met elkaar te verbinden. Dan is er de beamforming-functie waarmee van alle aangesloten apparaten prioriteit kan worden gegeven aan één apparaat, wat de stabiliteit en verbinding verbetert.

Als je daarentegen een model wilt waarmee je verschillende netwerken kunt maken met verschillende namen en wachtwoorden, dan heb je een product nodig dat Multi-SSID ondersteunt. Bij één startnetwerk is het mogelijk om deelnetwerken te creëren die los van elkaar worden beheerd.

Mesh-systemen voor grote omgevingen

Als u ervoor moet zorgen dat de dekking in een grote en complexe omgeving, thuis en op het werk, totaal en zonder “gaten” is, dan zult u geïnteresseerd zijn in mesh-systemen waarmee u de verschillende knooppunten beter met elkaar kunt verbinden zonder verlies van verbinding. De communicatie tussen hen vindt plaats via radio en daarom zal de distributie van het wifi-signaal homogener en gegarandeerder zijn.

Als u de installatie-instellingen wilt minimaliseren, kunt u bovendien kiezen voor die modellen die Power Over Ethernet (PoE) ondersteunen, d.w.z. voeding via een Ethernet-kabel. Deze draadloze Access Point hebben geen voeding nodig omdat ze worden gevoed door de ethernetkabel.

Installatie en plaatsing

Voor sommige van deze iets complexere functies, die een hoger instellingsniveau vereisen, bieden de Access Point-fabrikanten gecentraliseerde beheersoftware aan waarmee het mogelijk is om alles te beheren.

Sommige bieden ook de bijbehorende app aan. Dankzij de software is het mogelijk om via de cloud altijd en overal de parameters te monitoren, in te stellen en aan te passen.

Het kan dan handig zijn om aandacht te besteden aan de voorbereiding van de installatie (vb. muur, plafond of met zelfdragende steun) en ook na te gaan of het toestel dat je overweegt geschikt is voor zowel binnen als buiten: dit laatste zal meer weerstand hebben aan de verandering van temperaturen, regen en in het algemeen elke klimatologische gebeurtenis.

Overdrachtstarieven en klassen

Er zijn verschillende klassen en snelheden van wifi die worden gegenereerd door het draadloze Access Point. Het is goed om dit soort klassen te kennen om de meest verstandige keuze voor uw doel te maken. Elke klasse is gebonden aan een baudrate. Zij zijn:

 • Klasse B: bereik van 11 Mbps
 • Klasse G: bereik van 54 Mbps
 • Klasse N: 300 of 450 Mbps
 • Wisselstroom: 1,3 Gbps

De laatste klasse is alleen beschikbaar in dual-band Access Point, d.w.z. apparaten die zowel op de klassieke 2,4 GHz- als op de 5 GHz-band kunnen werken. Die heeft een lager bereik maar is stabieler en heeft daardoor minder last van storing. Hiermee kunt u ook genieten van snellere overdrachtssnelheden.

De AC-klasse maakte vervolgens een verdere sprong voorwaarts door te evolueren naar Wave 2, met hogere overdrachtssnelheden en betere prestaties. Bovendien profiteert deze klasse van enkele verbeteringstechnologieën zoals MU-MIMO of Multiple User, Multiple Input, Multiple Output.

Met deze functie kan het Access Point meerdere gelijktijdige verzoeken van meerdere apparaten afhandelen, wat in plaats daarvan niet gebeurt met traditionele Access Point die over het algemeen de verzoeken van een enkele client tegelijk afhandelen. Zowel apparaten, d.w.z. Access Point als apparaten zoals smartphones, pc’s, etc. moeten MU-MIMO ondersteunen voor een correcte werking.

Dan zijn er nog andere nuttige aspecten om te weten zoals het aantal en type antennes, de beschikbare poorten, de WPS-knop, encryptie, het aantal clients dat tegelijkertijd beheerd kan worden, enz. Het is goed om al deze aspecten samen te evalueren en gegeven een bepaald doel, om het beste Access Point voor uw behoeften te kiezen.

Bedrijfsmodus

Er zijn ook verschillende manieren waarop draadloze Access Point kunnen werken. De belangrijkste zijn:

 • Bridge: Deze modus wordt aangeroepen wanneer een AP een link tot stand brengt tussen een of meer Access Point apparaten die zijn aangesloten op een deel van het bekabelde netwerk. Het doel is juist om een verbinding tot stand te brengen tussen alle AP’s. Als de verbinding wordt gemaakt met een enkel apparaat, wordt deze gedefinieerd als punt naar punt, terwijl het punt naar multipunt wordt genoemd als meerdere apparaten in communicatie worden gebracht.
 • Universal Repeater: wanneer het Access Pointverbinding maakt met clients en AP’s zonder dat er speciale configuraties nodig zijn.
 • Root (of AP): dit definieert de Access Point modus die over het algemeen als de standaard wordt beschouwd, d.w.z. degene die wordt gebruikt om een draadloos Access Point te genereren door verbinding te maken met uw wifi-router die in plaats daarvan is verbonden via een ethernetkabel.
 • Repeater: zoals de naam al aangeeft, wordt deze modus gebruikt om het signaal vast te haken en te herhalen, waardoor de wifi-dekking op een bepaalde plaats wordt uitgebreid.
 • Client: verandert het Access Point in een client via een ander Access Point en brengt een bekabelde internetverbinding tot stand voor apparaten die geen wifi-antenne hebben.
 • Wireless Distribution System (WDS): modus die alleen door sommige Access Point wordt ondersteund, stelt u in staat verbinding te maken met andere AP’s zonder kabels.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.