De 9 Beste Mesh Wifi Systemen van 2023

Wil je een WiFi Mesh-netwerk in huis creëren om in elke kamer een optimaal draadloos bereik te krijgen? Als je een heel groot huis hebt, met dikke muren of meerdere verdiepingen (maar ook als je gewoon overal in de tuin wifi wilt hebben), volstaat een gewone modem/router misschien niet.

Een van de meest effectieve manieren om de tekortkomingen van het apparaat dat u momenteel gebruikt te compenseren, is door een WiFi Mesh-netwerk in uw huis te creëren, door middel van een systeem dat uit verschillende elementen bestaat (een basiseenheid die fungeert als WiFi-router + een variabel aantal satellieteenheden op verschillende punten) die een optimale dekking garanderen, en ook de beste prestaties op het gebied van verbindingssnelheid.

De voordelen van een WiFi Mesh systeem

 • Er wordt maar één netwerk gemaakt: in tegenstelling tot wat er gebeurt met wifi-extenders, die een nieuw draadloos netwerk tot leven brengen dat verschilt van het originele netwerk van de router, maken wifi-mesh-systemen allemaal deel uit van één enkel netwerk, dat daarom altijd dezelfde SSID heeft (de naam van het netwerk) en hetzelfde wachtwoord.
 • De installatie is eenvoudig: de meeste van deze apparaten hebben een app die een eenvoudige installatie mogelijk maakt. Sluit gewoon de eerste eenheid, degene die als wifi-router fungeert, aan op de thuismodem met behulp van een ethernetkabel en plaats vervolgens de andere apparaten op andere strategische punten van het huis, met behulp van de meegeleverde applicatie om alles correct in te stellen.
 • Ze maken draadloze verbindingen mogelijk, maar ook via de kabel: zelfs WiFi Mesh-satellieten zijn namelijk uitgerust met één of meer Ethernet LAN-poorten, die kunnen worden gebruikt om vaste apparaten (zoals pc’s, smart-tv’s of gameconsoles) aan te sluiten die een hogere verbinding nodig hebben snelheid en stabiliteit.
 • Het netwerk kan op een later tijdstip ook eenvoudig worden uitgebreid door meer satellieteenheden toe te voegen. Mesh-WiFi’s worden in feite verkocht in kits: iedereen zal, afhankelijk van zijn behoeften, de kit kopen die het aantal elementen bevat dat hij nodig heeft (de basiskit bevat bijvoorbeeld twee units, degene die als router fungeert en een satelliet) . Het is echter ook mogelijk om later één of meerdere satellieten toe te voegen, door deze apart aan te schaffen.

Laten we nu eens kijken welke de beste wifi-mesh zijn die we vandaag kunnen kopen.

Tenda Nova MW5G Tenda Nova MW5G Read More Bekijk op Amazon
NETGEAR Orbi Mesh WiFi 6 RBK353 NETGEAR Orbi Mesh WiFi 6 RBK353 Read More Bekijk op Amazon
 Google Nest WiFi Pro Google Nest WiFi Pro Read More Bekijk op Amazon
Amazon Eero 6 Amazon Eero 6 Read More Bekijk op Amazon
TP-Link Deco P9 TP-Link Deco P9 Read More Bekijk op Amazon
Google Nest WiFi Google Nest WiFi Read More Bekijk op Amazon
 Mercusys Halo H50G Mercusys Halo H50G Read More Bekijk op Amazon
Tenda Nova MW3 Tenda Nova MW3 Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 8 De 9 Beste Mesh Wifi Systemen van 2023 Reviews

Tenda is een merk dat netwerkapparatuur produceert die eerder wordt gewaardeerd om zijn producten van goede kwaliteit die tegen een zeer redelijke prijs worden aangeboden. Het Nova MW5G Mesh wifi systeem van deze fabrikant is een uitstekende oplossing om thuis of op kantoor een wifi netwerk met brede dekking te realiseren.

We kunnen het kopen in de versie met een set van 2 eenheden, voor ongeveer 70 euro, of in de versie met 3 eenheden, die een prijs heeft van minder dan 100 euro. Op dit moment is het enkele satellietelement niet beschikbaar voor aankoop (er worden maximaal 6 ondersteund), dus het is goed om na te denken over uw behoeften op het moment van aankoop. Bedenk echter dat elk element een dekking biedt die vaak hoger is dan die van een klassieke wifi-router, en dat het met het 3-systeem mogelijk is om een ​​goede draadloze connectiviteit te garanderen in een ruimte van meer dan 300 m2.

De centrale maakt verbinding met de modem via de Gigabit Ethernet-poort, waardoor u optimaal gebruik kunt maken van de snelheid die wordt geboden door de modernste FTTH-verbindingen. De LAN-poorten kunnen ook worden gebruikt om apparaten in huis aan te sluiten op de verschillende satellieten die in bedrijf zijn.

De maximaal haalbare snelheden zijn die typisch voor AC1200 dual band WiFi Mesh: 867 Mbps op de 5,00 GHz-band en 300 Mbps op de 2,50 GHz-band.De werkelijke prestaties zullen uiteraard veranderen op basis van de snelheid van uw thuisverbinding, de afstand tussen de verschillende knooppunten van het WiFi Mesh-systeem en in de aanwezigheid van obstakels, zoals bijzonder dikke muren.

De installatie en het beheer van het Tenda Nova MW5G-netwerk vindt plaats via de speciale Tenda WiFi-app, beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten, die ook enkele aanvullende functies bevat, bijvoorbeeld voor beveiliging en ouderlijk toezicht.

Benefits

 • Brede dekking tot meer dan 300m2
 • Waar voor je geld
 • Tot 80 aangesloten apparaten

Disadvantages

 • Incidentele instabiliteiten gemeld

De Netgear Orbi Mesh WiFi 6 RBK353 is het beste Mesh-systeem met WiFi 6 dat je vandaag kunt kopen. In vergelijking met veel andere modellen, zelfs van hetzelfde merk, begint dit product een redelijkere prijs te krijgen, maar we moeten nog steeds overwegen om in een duurdere categorie te vallen dan systemen met wifi 5. Als budget geen probleem is en je maximale snelheid kun je ook kijken naar de topklasse AX6000.

Dit AX1800-model biedt echter uitstekende prestaties: het is van het dual-bandtype, met maximale snelheden van 1200 Mbps en 600 Mbps, afhankelijk van de gebruikte band (het is de Mesh WiFi-router die automatisch beslist welke de beste keuze is van tijd tot tijd). tijd is het gecreëerde draadloze netwerk slechts één voor beide banden).

De gegarandeerde verbinding is bovendien zeer stabiel, geschikt voor UHD-streaming en online gaming. Vooral om verbinding te maken met apparaten die voor deze doeleinden worden gebruikt, raden we aan gebruik te maken van de LAN-poorten, twee op elk apparaat.

Deze kit, die een centrale routereenheid en twee satellieteenheden bevat, kan een zeer groot gebied bestrijken, tot 300 m2, perfect voor zeer grote huizen of kantoren. We wijzen op de mogelijkheid, voor degenen die thuis FTTH-glasvezel hebben, om de Netgear Orbi Mesh WiFi 6 RBK353 Mesh-router te gebruiken zonder een modem, door deze rechtstreeks aan te sluiten op de ONT die door de operator wordt geleverd.

Ook in dit geval kunnen we eenvoudig de eerste configuratie uitvoeren, het gedrag van het Mesh-systeem volgen en wijzigen via de Orbi-app. Jammer dat er binnen enkele functies ontbreken die we vinden in de producten van concurrenten, bijvoorbeeld Ouderlijk toezicht.

Benefits

 • Uitstekende prestaties
 • Wi-Fi 6
 • Eenvoudige installatie

Disadvantages

 • Het is niet goedkoop
 • Sommige functies ontbreken (bijv. Ouderlijk toezicht)

Nest WiFi Pro is het nieuwste WiFi Mesh-systeem van Google, gelanceerd eind 2022. De sterke punten zijn WiFi 6E-connectiviteit, die zeer hoge verbindingssnelheden en brede dekking mogelijk maakt. In feite garandeert elke eenheid een dekking van ongeveer 120 vierkante meter. Het kan worden gekocht in sets van 2 of 3 eenheden, te kiezen op basis van de grootte en indeling van uw omgeving.

Deze tri-band Mesh WiFi is uitgerust met WiFi 6E (met 2,40, 5,00 en 6,00 GHz-banden), waarmee je samen een maximale verbindingssnelheid van 4,2 Gbps bereikt, het dubbele van WiFi 6, en zorgt voor een stabiele verbinding met alle aangesloten apparaten (er kunnen maximaal 300 worden gekoppeld). De fysieke aansluitingen zijn minder overvloedig: elke unit is namelijk uitgerust met slechts 1 Gigabit Ethernet-poort.

De installatie en het beheer van Nest Pro worden zoals gebruikelijk uitgevoerd via de Google Home-app; voor dit specifieke model is een mooie set functies inbegrepen, waaronder het systeem voor ouderlijk toezicht. Compatibiliteit met Matter-technologie zou binnenkort ook beschikbaar moeten zijn, de nieuwe universele standaard die compatibiliteit binnen het slimme huis vereenvoudigt door verbinding te maken met compatibele apparaten.

Benefits

 • Tri-band Mesh WiFi
 • Brede dekking
 • Tot 300 aangesloten apparaten

Disadvantages

 • Duur
 • Slechts één Ethernet-poort

Amazon Eero 6 is het WiFi Mesh-systeem dat we aanbevelen aan degenen die niet echt willen verdwalen in lange instellingen en te veel instellingen. Het is goed om zelfs zeer grote kamers te dekken, aangezien de dekking van het enkele knooppunt tot 140 vierkante meter reikt en, in deze nieuwste versie, WiFi 6-connectiviteit heeft.

De configuratie is heel eenvoudig: download gewoon de Eero-app op je mobiele telefoon, sluit de centrale aan op de modem die je normaal gebruikt, de apparaten op een stopcontact in huis en volg stap voor stap de instructies van de applicatie.

In de uitverkoop vinden we verschillende kits: de basis met 2 units (Mesh WiFi-router + 1 satelliet) voor 199 euro en die met 3 (router + 2 extenders) voor 259. Het is ook mogelijk om zowel de router als de extra eenheden afzonderlijk (kit 1 of 2 satellieten). Om de dekking te begrijpen, moet u bedenken dat de kit met 3 eenheden erin slaagt de verbinding binnen een maximaal gebied van 460 vierkante meter te brengen, veel groter dan de meeste huizen.

De componenten van deze WiFi Mesh zijn compact, met een minimalistisch design. Elk, router en satelliet, bevat 2 Gigabit Ethernet-poorten voor kabelverbinding (ook naar de modem). Wat de draadloze prestaties betreft, aangezien het een AX1800 standaard WiFi-router is, kan theoretisch tot 900 Mbps worden bereikt.

Goed nieuws voor degenen die veel Smart Home-apparaten hebben: Amazon Eero 6 integreert de Zigbee-hub, dus alle slimme apparaten die dit protocol ondersteunen (lampen, slimme stopcontacten, sloten, enz …) kunnen rechtstreeks op Eero worden aangesloten. Er is uiteraard ook compatibiliteit met Amazon Alexa, via de slimme assistent kun je spraakopdrachten geven om het systeem te bedienen. Minder opvallend is echter het feit dat sommige beveiligingsfuncties alleen kunnen worden gebruikt door u te abonneren op een abonnement; veel concurrenten integreren ze zonder toeslagen.

Benefits

 • Zeer eenvoudige installatie en bediening
 • Nu met Wifi 6
 • Geïntegreerde slimme thuishub

Disadvantages

 • Sommige functies zijn betaald

Wie netwerkdekking wil in elke hoek van het huis, ook waar wifi moeilijk te bereiken is, kan TP-Link Deco P9 overwegen, een mesh wifi-systeem dat ook Powerline AV1000-technologie bevat.

Hiermee kunt u een uitgebreid draadloos netwerk creëren (met AC1200 dual-band WiFi Mesh), maar het werkt ook heel goed als er plaatsen zijn waar de draadloze verbinding niet reikt, zoals een kamer met bijzonder dikke muren, een kelder of een taverne … De apparaten communiceren in feite met elkaar door ook gebruik te maken van het elektriciteitsnet, om het probleem te omzeilen en een zeer volledige dekking en grote stabiliteit van de verbinding te verkrijgen.

TP-Link Deco P9 is verkrijgbaar in twee verschillende kits: de eerste, van twee elementen, die 150 euro kost en tot 370 m2 beslaat, terwijl de tweede, van 3, een maximum van 560 m2 bereikt. De apparaten zijn witte cilinders, elk uitgerust met 1 ethernetpoort en stroomaansluiting; ze zien er mooi uit, maar zijn iets omvangrijker dan Mesh WiFi’s van concurrenten.

Het installeren van het systeem is vrij eenvoudig: er is een applicatie, Deco, die de gebruiker door netwerkplaatsing en -configuratie leidt, en die de klassieke set functies bevat voor het maken van een gastnetwerk, het beheren van een zwarte lijst en het instellen van veiligheidsbeperkingen voor apparaten die door kinderen worden gebruikt. TP-Link Deco P9 is compatibel met Amazon Alexa voor spraakopdrachten.

Dit Mesh-systeem maakt de aansluiting van een zeer groot aantal apparaten mogelijk, tot 100, perfect voor mensen met veel Smart Home-apparaten of in een klein of middelgroot kantoor. Om het bereik verder uit te breiden is het mogelijk om andere Deco repeaters toe te voegen (ook behorend tot andere series), tot een maximum van 10 elementen.

Benefits

 • Bekabeld en draadloos netwerk
 • Stabiele verbinding
 • Makkelijk te gebruiken

Disadvantages

 • Niet de best presterende
 • En ook niet bijzonder goedkoop

Google Nest WiFi is een draadloos Mesh-systeem met een paar meer functies dan zijn concurrenten. Sterker nog, binnen hetzelfde product vinden we naast een klassieke wifi-mesh ook de slimme luidsprekercomponent, met de mogelijkheid om de Google-spraakassistent te gebruiken.

Het wifi-systeem van Google Nest bevat een centrale eenheid, die verbinding maakt met de thuismodem en fungeert als wifi-router, en een reeks secundaire eenheden, de knooppunten, die overal in huis kunnen worden geplaatst. Deze laatste verschillen van de centrale eenheid doordat ze een luidspreker integreren, die kan worden gebruikt om muziek en andere inhoud af te spelen, maar vooral omdat ze het Google Home-systeem bevatten, met een slimme assistent voor interactie via spraakopdrachten.

De router daarentegen heeft dit soort apparatuur niet en is op zichzelf genomen geen bijzonder interessant apparaat. De kracht van deze oplossing, die wordt aanbevolen voor degenen die vanaf nul een netwerk willen opzetten, ligt daarom in het hele systeem, wat een uitstekende oplossing is om te gebruiken in een verbonden en intelligent huis.

De verschillende onderdelen van het Google Mesh wifi-systeem hebben een prettige esthetiek en kunnen eenvoudig in elke hoek van het huis worden geplaatst waar een stopcontact in de buurt is. Uiterlijk zien ze eruit als kleine witte cilinders, waarbij de kabelingangen niet zichtbaar zijn. Elk knooppunt beslaat tot 90 vierkante meter ruimte, dus een paar zijn genoeg voor zelfs zeer grote gebieden. De centrale wifi-router is van het AC1200 dual-band type, met ondersteuning voor MU-MIMO-technologie, twee ingebouwde Ethernet-poorten (één wordt gebruikt om de modem aan te sluiten) en jack-ingang.

Benefits

 • Google Home slimme assistent ingebouwd in satellieten
 • Eenvoudig in te stellen
 • Satellieten die ook dienst doen als luidsprekers

Disadvantages

 • De centrale unit werkt niet als slimme luidspreker
 • Weinig mogelijkheden voor geavanceerd beheer

Het beste budget Mesh-systeem is Mercusys Halo H50G. De versie die we voorstellen is die met WiFi AC1900, die kan worden gekocht in een set van 2 eenheden (mesh-router + 1 satelliet) of 3 (met 2 satellieten). U kunt ook slechts één extra eenheid afzonderlijk kopen om uw draadloze signaaldekking verder uit te breiden, hoewel we betwijfelen of veel mensen dit nodig hebben. De 3-componentenkit dekt zelfs tot 550 vierkante meter en is perfect voor een zeer groot appartement of een appartement verdeeld over meerdere verdiepingen.

De componenten van het WiFi Mesh-systeem zijn kleine witte kubussen, elk uitgerust met 3 Gigabit Ethernet-poorten aan de achterkant, die kunnen worden gebruikt om vaste apparaten zoals desktop-pc’s, gameconsoles of smart-tv’s aan te sluiten.

Het nieuw gecreëerde netwerk is zeer stabiel en presteert, met maximale theoretische snelheden van 600 Mbps op de 2,40 GHz-band en 1300 Mbps op de 5,00 GHz-band. Meestal werkt de eerste, met een grotere dekking, maar ook langzamer en drukker, beter voor slimme thuisapparaten, terwijl de laatste beter is in meer veeleisende scenario’s (4K-streaming, gaming, enz.). Gelukkig is het het Mesh-systeem zelf dat automatisch en intelligent bepaalt welke bandbreedte elke keer moet worden benut om de beste prestaties te krijgen, zodat de gebruiker niet voor elk apparaat de meest geschikte moet selecteren.

Mercusys Halo H50G heeft een eigen beheer-app, Mercusys genaamd, die beschikbaar is op Google Play en de App Store. Door het te gebruiken, is het mogelijk om uw nieuwe netwerk snel en gemakkelijk te beheren, de status van aangesloten apparaten te controleren, nieuwe toe te voegen of blokkades en filters in te stellen om het browsen van de kleintjes te beschermen.

Benefits

 • Betaalbare prijs
 • 3 LAN-poorten op elk apparaat
 • Meer dan bevredigende prestaties

Disadvantages

 • Weinig geavanceerde configuratie-opties

Een ander Mesh-systeem voor mensen met een beperkt budget is Tenda Nova MW3, dat op de markt wordt gebracht voor een prijs van 80 euro voor de kit met 3 elementen. Deze oplossing zal geschikt zijn voor de overgrote meerderheid van de appartementen, omdat door de twee knooppunten strategisch te positioneren, het mogelijk is om een ​​oppervlakte tot 300 vierkante meter te bestrijken.

Het ontwerp van Tenda Nova MW3 is best aangenaam, de apparaten zijn kleine plastic kubussen met zijkanten van 9 cm, die niet bijzonder opvallen, zelfs niet als ze in het zicht worden geplaatst. Elke kubus integreert een paar Ethernet-poorten die slechts 100 Mbps bereiken, dus als je thuis FTTH-glasvezel hebt, moet je een duurder model overwegen om het potentieel van je verbinding volledig te benutten.

Dit dual band 802.11ac Mesh wifi systeem is zeker niet de best presterende in zijn categorie, met de twee banden gecombineerd zou je een maximale snelheid van 1200 Mbps halen.Voor thuisgebruik vinden we dit toestel echter prima, je kunt surf op internet en bekijk probleemloos streaming content.

De eerste configuratie en het beheer zijn heel eenvoudig: sluit gewoon een van de Tenda Nova MW3-kubussen aan op de gebruikte modem/router, plaats de andere ongeveer halverwege tussen dat en het te bestrijken gebied (de gekleurde leds helpen je te begrijpen wanneer je te ver van de router) en download de Tenda-app om de configuratie te starten. Het proces vindt automatisch plaats, maar de gebruiker kan de instellingen aanpassen om ongewenste verbindingen te blokkeren, de functies voor ouderlijk toezicht te activeren of een nieuw gastnetwerk aan te maken.

Benefits

 • Het kost niet veel
 • Makkelijk te gebruiken
 • Dekt tot 300m2

Disadvantages

 • Ethernet van 100 Mbps

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.