De 7 Beste QLED TV's van 2023: Gids en Ranglijst

Als je op zoek bent naar de beste QLED tv’s, weet je zeker dat deze toestellen voornamelijk geproduceerd worden door Samsung, Hisense en TCL. Merken als LG of Sony vind je dus niet, die laatste richten zich vooral op led-, mini-led- en oled-tv’s.

Aangezien het onderwerp hot is, laten we geen tijd meer verspillen en samen ontdekken wat de beste QLED-tv van dit jaar is.

Samsung QE50QN90B Smart TV 50″ Neo QLED 4K
Samsung QE50QN90B Smart TV 50″ Neo QLED 4K

Helder genoeg om helder verlichte omgevingen te contrasteren

Goede contrastverhouding met diepe zwarttinten

Uitstekend opschalingsbeheer

See on Amazon
TCL 55C839 Google TV 55″ QLED Mini LED 4K
TCL 55C839 Google TV 55″ QLED Mini LED 4K

Helder genoeg om helder verlichte omgevingen te contrasteren

Goede contrastverhouding met diepe zwarttinten

Zeer lage invoervertraging

See on Amazon
Samsung QE55Q70B Smart TV 55″ QLED 4K
Samsung QE55Q70B Smart TV 55″ QLED 4K

Helder genoeg om helder verlichte omgevingen te contrasteren

Uitstekend opschalingsbeheer

Zeer lage invoervertraging

See on Amazon

Table of ContentsShow

The 7 De 7 Beste QLED TV's van 2023: Gids en Ranglijst Reviews

Als je op zoek bent naar de beste QLED-tv op de markt, raden we de aanschaf van de Samsung QN90B aan. Het is een technologisch geavanceerdere QLED dan producten uit het middensegment, omdat het Quantum Dot samen met Mini LED-technologie gebruikt.

De Samsung QN90B heeft een ongelooflijk modern design met dunne randen en een elegante metalen centrale standaard. Over het algemeen doet het, althans op esthetisch niveau, erg denken aan het model dat eraan voorafging: de QN90A.

Vergeleken met de standaard die we gewend zijn van de klassieke QLED’s, biedt dit model veel helderdere beelden met kleuren die zo levendig zijn dat ze het scherm doorboren. Het grote voordeel van Mini LED’s ten opzichte van OLED televisies en de gebruikelijke QLED’s is juist de extreme helderheid die ze kunnen bieden.

Waar de QN90B echt uitblinkt, is bij het afspelen van HDR-inhoud en hierin gaat hij helaas verloren in een theekopje, aangezien Samsung Dolby Vision nog niet ondersteunt. De rest van de HDR-formaten, waaronder HDR10+, leveren beelden die ongelooflijk nauwkeurig en een lust voor het oog zijn.

Mini LED-technologie heeft onder andere een grotere contrastprecisie omdat het beschikt over een zeer groot aantal goed verdeelde diodes achter het hele paneel. Local Dimming werkt prima, maar het activeren van Game Mode maakt deze dimfunctie niet zo goed als bij het afspelen van een film.

Over videogames gesproken, de Samsung Q90B ondersteunt een verversingssnelheid tot 144 Hz met VRR voor pc en 120 Hz voor next-gen consoles zoals PlayStation 5 en Xbox Series X.

Het heeft duidelijk het eigen Samsung Tizen-besturingssysteem. Hoewel het scherm er nog steeds erg rommelig en met verschillende advertenties uitziet, is de slimme sector in elke functie compleet met drie compatibele stemassistenten, waaronder Alexa en Google Assistant. U kunt de iPhone ook met de tv verbinden via Apple AirPlay 2-technologie.

Benefits

 • Helder genoeg om helder verlichte omgevingen te contrasteren
 • Goede contrastverhouding met diepe zwarttinten
 • Uitstekend opschalingsbeheer
 • Zeer lage invoervertraging
 • Compatibel met AirPlay 2

Disadvantages

 • Ondersteunt geen Dolby Vision

TCL 55C839 is de beste QLED-tv met Dolby Vision, een technologie waarvan we ons herinneren dat deze niet wordt ondersteund door Samsung. Het is een ideale tv voor consoles van de volgende generatie en voor het afspelen van films en het streamen van inhoud.

De C83-serie van TCL pronkt met een bijna randloos ontwerp en een centrale standaard die erg stevig aanvoelt. Over het algemeen lijkt de TCL 55C839 signalen over te nemen van de topmodellen van Samsung, en is hij aangenaam elegant en modern.

Net als het vorige model beschikt ook deze TCL over Mini LED-technologie samen met de Quantum Dot. Dit betekent dat deze tv erin slaagt beelden van hoge kwaliteit te leveren met levendige kleuren bij hoge helderheid voor een meeslepende kijkervaring. De piekhelderheid heeft namelijk veel hogere waarden dan de klassieke QLED’s, waardoor perfecte beelden gegarandeerd zijn, zelfs in zeer heldere omgevingen.

De uniformiteit van zwart is verbluffend en hoewel niet vergelijkbaar met een OLED-tv, garandeert het diepzwarte kleuren waar maar heel weinig andere QLED’s over kunnen beschikken. Het VA-paneel draagt ​​zeker bij aan het bieden van bovengemiddelde waarden, ten koste van een verkleinde kijkhoek.

Een van de belangrijkste aspecten is dat de TCL C830 alle HDR-formaten ondersteunt, inclusief Dolby Vision. Bovendien stelt de nieuwe Dolby Vision IQ-functie de tv in staat om verschillende beeldparameters te beheren op basis van de gedetecteerde verlichting in de kamer.

Het enige aspect van de TCL-tv’s dat ons niet enthousiast maakte, betreft het beheer van opschaling. Dit probleem wordt echter gemakkelijk over het hoofd gezien als u geen maatstaf heeft met zeer geavanceerde apparaten, aangezien het niet waarneembaar is.

Dankzij de twee HDMI 2.1-poorten kun je spelen met de** PS5 en Xbox Series X** tot 4K@120Hz met VRR en audiosignalen met maximale resolutie verzenden via eArc-kanalen. Het paneel heeft een maximale verversingssnelheid van 144 Hz, waardoor je met een pc met een dedicated videokaart de drempel van 120 frames per seconde overschrijdt.

Het Android TV-besturingssysteem wordt geleverd met de nieuwe grafische interface van Google TV, een nieuwe versie die is geoptimaliseerd om intuïtiever te zijn. Het geluk is dat tot op heden alleen Sony en TCL deze nieuwe grafische interface op tv’s hebben. Om het echter op andere tv’s te hebben, moet u noodzakelijkerwijs uw toevlucht nemen tot een Chromecast met externe Google TV.

Benefits

 • Helder genoeg om helder verlichte omgevingen te contrasteren
 • Goede contrastverhouding met diepe zwarttinten
 • Zeer lage invoervertraging
 • Ingebouwde Google Chromecast
 • Ideaal voor consoles van de volgende generatie

Disadvantages

 • Verbeterd opschalingssysteem

In de ranglijst van de beste QLED-tv’s die je in 2023 kunt kopen, mag de Samsung Q70B niet ontbreken, een tv die niets te benijden heeft met de rest van de Quantum Dot-tv’s die er zijn.

Het opvallende ontwerp maakt het een aantrekkelijke keuze als je op zoek bent naar de beste QLED-tv voor aan de muur, aangezien het profiel van het apparaat ongeveer 2,6 centimeter meet. Van voren blijft de tv echter prettig met aan alle vier de zijden uniforme en dunne frames.

Hoewel de prijs beslist laag is, biedt de tv een uitstekende piekhelderheid met natuurlijke en levendige kleuren in elke situatie, waardoor hij beter presteert dan zijn concurrenten in dezelfde prijsklasse.

Ook qua opschaling garandeert de Q70B betere resultaten dan de meeste concurrenten. Dus welke bron je ook afspeelt, je krijgt 4K-beelden die altijd scherp en vrijwel vrij van visuele artefacten zijn.

De contrastverhouding is zeker geen kenmerk waar QLED-tv’s trots op kunnen zijn, ook al bieden de Mini LED-backlit-modellen beter dimmen. De Q70B van zijn kant heeft een VA-paneel dat de uniformiteit van zwart op het paneel enigszins verbetert.

Dit apparaat kan bogen op veel functies van de high-end modellen, zoals het 120Hz-paneel dat zorgt voor een plezierige kijkervaring bij sportevenementen en videogames. Bovendien ondersteunt het alle speltechnologieën, inclusief VRR en ALLM met een vrijwel onmiddellijke responstijd.

Met het besturingssysteem Tizen, waarvan Samsung de leverancier is, kun je alle populairste apps downloaden. Het is ook compatibel met drie stemassistenten: Bixby, Google Assistant en Alexa. Als we echt fouten moeten zoeken, hebben we gemerkt dat reclame erg invasief is binnen de slimme hub en een van de redenen is om geen Smart TV te kopen (of in ieder geval niet om hem op internet aan te sluiten).

Benefits

 • Helder genoeg om helder verlichte omgevingen te contrasteren
 • Uitstekend opschalingsbeheer
 • Zeer lage invoervertraging
 • Compatibel met AirPlay 2
 • Ideaal voor consoles van de volgende generatie
 • Waar voor je geld

Disadvantages

 • Slechte zwarte uniformiteit
 • Ondersteunt geen Dolby Vision

Als u op zoek bent naar een QLED-tv met de beste prijs-kwaliteitverhouding, zou de TCL 75C739 uw eerste keuze moeten zijn. Het is een toestel dat absoluut niets te benijden heeft ten opzichte van high-end televisies.

Het design is modern en past perfect bij elk interieur. Afgezien van het gedeelte met de elektronica, heeft het apparaat een slank profiel met een aangename metalen afwerking die de esthetiek verbetert.

De beelden zijn helder genoeg om het omgevingslicht te contrasteren met een behoorlijke omgang met reflecties. Net als bij het high-end model verschijnen de afbeeldingen in redelijk levendige kleuren zonder aan natuurlijkheid in te boeten.

Het beschikt ook over een goede contrastverhouding met uitstekende zwartuniformiteit. Diepzwarte kleuren met een uniek realisme vind je in deze prijsklasse dan ook terug in het 65-inch tv-formaat.

De TCL C739 ondersteunt Dolby Vision IQ, wat een behoorlijk voordeel is ten opzichte van alle andere Samsung QLED-tv’s waar geen Dolby Vision IQ-ondersteuning is. Deze nieuwe feature van Dolby optimaliseert HDR-beelden op basis van de verlichting van de kamer waar de tv staat.

Het opschalingsbeheer is niet zo perfect als bij de bekendste topklasse, die op zijn beurt kan vertrouwen op veel intelligentere processors voor het verwerken van afbeeldingen met een lage resolutie. Dit is echter niet relevant als u niet van een high-end tv zoals die van Sony komt, aangezien het niet opvalt.

De gamesector is zeer compleet, met de functies van TCL’s Game Master Pro die volledige ondersteuning bieden voor VRR met ALLM, samen met games tot 4K@120Hz of 144@Hz voor pc’s met een speciale videokaart.

Het besturingssysteem is hetzelfde als op de C839, oftewel Android TV met Google TV grafische interface. Onder de vele functies die deze tv heeft, is er zeker volledige compatibiliteit met de belangrijkste stemassistenten (Google Assistant en Alexa) en de mogelijkheid om de telefoon via de geïntegreerde Chromecast op de tv aan te sluiten.

Benefits

 • Helder genoeg om helder verlichte omgevingen te contrasteren
 • Goede contrastverhouding met diepe zwarttinten
 • Zeer lage invoervertraging
 • Ingebouwde Google Chromecast
 • Ideaal voor consoles van de volgende generatie

Disadvantages

 • Verbeterd opschalingssysteem
 • Audio niet altijd krachtig genoeg

Onder de QLED-tv’s voor de beste prijs is het onmogelijk om niet naar de Samsung QE43Q60BAUXZT te verwijzen. Hoewel het kan suggereren dat het een apparaat van lage kwaliteit is, is het eigenlijk een van de beste QLED-tv’s voor weinig geld.

Op de platte voetjes na is het ontwerp praktisch identiek aan dat van zijn voorganger. Het ziet er daarom erg elegant uit met het scherm dat bijna past bij de tv-standaard.

De beeldkwaliteit is boven onze verwachting, vooral bij gebruik bij weinig licht. Hoewel Local Dimming niet aanwezig is, geeft de Q60B redelijk diepe zwarte kleuren weer met een uitstekende paneeluniformiteit.

Tegelijkertijd zijn de beelden ook overdag bevredigend, omdat de hoge piekhelderheid en het discrete beheer van reflecties erin slagen om het omgevingslicht te contrasteren.

De door Samsung toegepaste QLED-technologie steekt met kop en schouders uit boven alle andere apparaten die daarna op de markt zijn gebracht. Het ondersteunt echter geen Dolby Vision en dat zou een reden kunnen zijn om voor andere merken te kiezen, zoals Hisense of TCL.

Een wezenlijk verschil met de eerder geziene modellen is dat er op de Q60B geen HDMI 2.1-poort zit, wat misschien niet ideaal is als je een PS5 of Xbox Series X hebt. Laat het duidelijk zijn, je zou deze tv nog kunnen gebruiken op nieuwe generatie consoles, maar je zou er niet ten volle van profiteren met 120Hz-games of games die VRR nodig hebben.

Dat gezegd hebbende, het heeft nog steeds interessante spelfuncties zoals ALLM om invoervertragingen te compenseren en Super Ultrawide GameView waarmee het scherm kan worden uitgebreid van 16: 9 naar 21: 9 of zelfs 32: 9.

Het Tizen-besturingssysteem is hetzelfde als de vorige twee modellen. Hoewel het compleet is met alle apps en functies, zitten deze televisies vol met allerlei soorten advertenties. U kunt nog steeds onze gids volgen om advertenties op smart-tv’s te blokkeren of een externe tv-box kopen om verbinding te maken met internet in plaats van uw tv.

Benefits

 • Helder genoeg om verlichte omgevingen te contrasteren
 • Uitstekend opschalingsbeheer
 • Zeer lage invoervertraging
 • Compatibel met AirPlay 2

Disadvantages

 • Ondersteunt geen Dolby Vision
 • Geen HDMI 2.1-poort

Als je dit punt in de ranglijst van de beste QLED-tv’s hebt bereikt, ben je waarschijnlijk op zoek naar een economische tv en hierin zou de 43C639 volledig kunnen passen bij je identiteit.

De TCL C639 is een medium-low-end toestel en dat merk je al aan de esthetiek. Hoewel de materialen niet zo slecht zijn als bij andere televisies, zijn de twee steunvoeten niet erg robuust en is het onderste frame dikker en niet uniform voor de andere.

Zoals de meeste QLED-tv’s levert het briljante paneel rijke, levendige kleuren in bijna elke situatie. Dit resulteert in boeiende en levendige beelden bij elke film of tv-serie die wordt afgespeeld.

Het bekijken van 4K-content is leuk met de mogelijkheid om het meeste uit HDR-content te halen, aangezien het zowel Dolby Vision als HDR10+ ondersteunt, samen met standaard HLG- en HDR10-formaten. Hoewel HDR-beelden verbluffend zijn, is SDR-inhoud niet zo perfect als op tv’s van Samsung en vooral Sony.

Zwarte kleurkwaliteit is acceptabel. De heldere halo die kenmerkend is voor de donkere kleuren van tv’s met led-achtergrondverlichting is echter enigszins waarneembaar. Niets zo verontrustends, ook omdat dit mankement niet alleen aanwezig is bij oled tv’s en minder waarneembaar is op high-end QLED mini led tv’s.

Hoewel het drie HDMI 2.1-poorten heeft waarmee je kunt profiteren van sommige spelfuncties, wordt VRR-ondersteuning niet geboden op het 43- en 50-inch formaat. Maar zelfs bij het kiezen van de grotere formaten is de verversingssnelheid 60Hz.

Met de versie van Android TV 11 kunt u profiteren van de nieuwe grafische interface van Google TV, waarvan we ons herinneren dat deze exclusief aanwezig is op televisies van Sony en TCL. Het enige wezenlijke verschil met eerdere TCL-televisies is dat het overschakelen van de ene App naar de andere langzamer gaat.

Benefits

 • Helder genoeg om verlichte omgevingen te contrasteren
 • Zeer lage invoervertraging
 • Ingebouwde Google Chromecast
 • Economisch

Disadvantages

 • Verbeterd opschalingssysteem
 • Niet aanbevolen voor consoles van de volgende generatie

Als u op zoek bent naar de beste goedkope QLED-tv, moet u de Hisense 43E78HQ evalueren. Het is een 43-inch QLED-tv die de prijs tot zijn sterke punt maakt.

De 43E78HQ heeft het klassieke ontwerp dat is overgenomen op low-end apparaten, d.w.z. twee niet al te robuuste plastic steunvoeten en frames die, hoewel dun, dikker zijn aan de onderkant.

De afbeeldingen zijn over het algemeen goed met een hoge contrastverhouding, vooral in vergelijking met de prijs waarvoor het wordt verkocht.

Hoewel QLED-technologie levendigheid en schittering zou moeten garanderen, lijkt alles beslist plat op deze Hisense. Om deze reden raden we aan om de Cinema-modus te activeren om het probleem te beperken.

Afbeeldingen met een lage resolutie worden op acceptabele wijze opgeschaald naar 4K, waarbij eventuele ontbrekende pixels naar tevredenheid worden ingevuld en een redelijk natuurlijk gevoel behouden blijft. HDR-inhoud wordt optimaal beheerd, vooral die op Netflix die de Dolby Vision van deze Hisense ondersteunt.

Een ander groot verschil van deze Hisense met de andere modellen in deze ranglijst is de slimme sector die wordt beheerd door het VIDAA-besturingssysteem dat is ontworpen door hetzelfde bedrijf. Hoewel het niet zo uitgebreid is als andere tv-besturingssystemen, voelt het ongelooflijk soepel aan bij het schakelen tussen apps of het navigeren door het menu.

Benefits

 • Helder genoeg om verlichte omgevingen te contrasteren
 • Goede contrastverhouding met diepe zwarttinten
 • Ingebouwde Google Chromecast
 • Vlot besturingssysteem
 • Economisch

Disadvantages

 • Kleuren met weinig levendigheid
 • Weinig apps beschikbaar

Gevolgtrekking

Een QLED-tv kopen is geen gemakkelijke keuze, zeker niet als je er een zoekt voor de best mogelijke prijs. De meeste tv’s die in deze ranglijst worden aangeboden, zijn echter mogelijk te koop op Amazon op het moment dat u dit artikel leest.

Frequently Asked Questions

Wat is de beste prijs voor een QLED tv?

De prijs voor een goede QLED tv varieert van €450 tot €1.200. Uiteraard kan deze prijs stijgen voor meer geavanceerde apparaten en grotere formaten.

Hoeveel jaar gaat een QLED TV mee?

In vergelijking met OLED-tv’s hebben QLED-tv’s een zeer lange levensduur die wordt gekwantificeerd in een levensduur van ten minste tien jaar. Er is ook geen hoog risico op inbranden op het paneel, zoals tv’s zonder achtergrondverlichting.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.