De 10 Beste 75 inch Televisies van 2023 - Gaming Bear

Wil je jezelf trakteren op een optimale bioscoopervaring, dan is een 75 inch smart tv precies wat je nodig hebt. Deze televisies worden gekenmerkt door een uitstekende beeldkwaliteit , een al even uitstekende geluidsweergave , de mogelijkheid om ermee te communiceren via stemassistenten en toegang tot multimedia-inhoud via een internetverbinding.

Dit betekent dat het naast het gebruik van de smart TV als traditionele tv ook mogelijk is om toegang te krijgen tot online entertainmentplatforms zoals Netflix, Amazon Prime Video, YouTube, Infinity maar ook sociale netwerken zoals Facebook en Twitter.

De beste 75-inch tv’s ondersteunen ook innovatieve oplossingen, zoals de Clean Cable Solution waarmee u alle kabels kunt wegwerken, zodat de ruimte waar de tv komt te staan, schoon en minimaal is.

Om de beste 75-inch tv te kiezen, is het goed om de verschillende soorten schermen te kennen: op dit moment zijn led-, OLED- en QLED-smart-tv’s de meest voorkomende op de markt, die uitstekende afspeelresoluties garanderen met weinig energieverbruik.

Om beter te kunnen genieten van de smart tv, is het raadzaam om een 4K-resolutie te kiezen, die een betere kleurweergave garandeert en meer lijkt op hoe ze in werkelijkheid verschijnen. Sinds kort verschijnen er ook 8K smart-tv’s, voor nog meer gedefinieerde en scherpere beelden.

Ook is het goed om te controleren of de geïntegreerde audio van de smart tv in orde is; het is raadzaam om een 75-inch tv te kiezen met een audio-uitgangsvermogen van minimaal 14W.

Bovendien is een niet te onderschatten factor de compatibiliteit met de spraakassistenten Alexa en Google Assistant , waarmee de 75-inch tv niet alleen kan worden geïntegreerd met de rest van het slimme systeem in ons huis, maar ook eenvoudig met het apparaat kan communiceren door onze stem te gebruiken.

Laten we nu eens kijken welke 75-inch tv we moeten kopen, in deze lijst met de beste modellen gekozen voor prijs-kwaliteitverhouding, merk en technische kenmerken.

Samsung QLED 8K 75” Q950R 2019 Samsung QLED 8K 75” Q950R 2019 Read More Bekijk op Amazon
Samsung TV Neo QLED QE75QN85AATXZT Samsung TV Neo QLED QE75QN85AATXZT Read More Bekijk op Amazon
Sony BRAVIA KE-75XH90P Sony BRAVIA KE-75XH90P Read More Bekijk op Amazon
Samsung Series Q70A QLED 4K Samsung Series Q70A QLED 4K Read More Bekijk op Amazon
Sony BRAVIA KD-75X81JP Sony BRAVIA KD-75X81JP Read More Bekijk op Amazon
Samsung Q60A Series QLED 4K Samsung Q60A Series QLED 4K Read More Bekijk op Amazon
Samsung QLED 75" Q60T Samsung QLED 75" Q60T Read More Bekijk op Amazon
LG NanoCell 75NANO856PA LG NanoCell 75NANO856PA Read More Bekijk op Amazon
Hisense 4K QLED 75A72GQ Hisense 4K QLED 75A72GQ Read More Bekijk op Amazon
Samsung TV UE75AU8070UXZT Samsung TV UE75AU8070UXZT Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 10 De 10 Beste 75 inch Televisies van 2023 - Gaming Bear Reviews

De Samsung QLED 8K is de beste high-end 75-inch tv , een QLED met 8K AI Upscaling-technologie, in staat om elke visuele inhoud om te zetten in 8K, beeldruis te verminderen, verloren details te herstellen en de contouren van teksten en objecten te verbeteren, voor totaal onderdompeling en realisme van de inhoud.

Het is een perfecte tv voor het afspelen van gamecontent van de nieuwste generatie consoles, zoals PS5 en Xbox Series X. De 8K-resolutie is namelijk 4 keer groter dan Ultra HD, met meer dan 33 miljoen pixels om beelden tot in de kleinste details weer te geven.

Quantum HDR 4000 zorgt voor een uitstekende diepteweergave, mede dankzij de Direct Full Array 16X-technologie die zorgt voor de achtergrondverlichting, terwijl de Quantum 8K-processor de kwaliteit van audio en beeld optimaliseert, waardoor je uit de eerste hand ervaart alsof je midden in de midden in de actie.

De Ultra Viewing Angle garandeert een gelijkmatige diffusie van licht, waardoor de spreiding van helderheid wordt verminderd, zodat u vanuit elke hoek ten volle kunt genieten van alle inhoud.

De smart-tv van de Samsung Q950R-serie uit 2019 ondersteunt Intelligent Mode, die de helderheid aanpast aan de kenmerken van de omgeving waarin u zich bevindt, en het volume van de inhoud, om de dialogen boven de geluiden te benadrukken of om de stem van de zangers versus muziek te benadrukken tracks voor het geval je een concert speelt.

Benefits

 • Resolutie tot 8K
 • Ideaal voor PS5 en Xbox Series X
 • Ultra kijkhoek

Disadvantages

 • Prijs
 • Energie-efficiëntie C

De Samsung TV Neo QLED QE75QN85AATXZT is een 75-inch 4K smart-tv met Neo QLED-scherm en biedt uitzonderlijke precisie in lichtregeling om detail en beeldkwaliteit te garanderen in zowel lichte als donkere scènes.

In tegenstelling tot normale QLED’s beschikken de Neo QLED-modellen over een recente technologie die het klassieke Direct Full Array-systeem vervangt. Met name deze Samsung is uitgerust met Quantum Matrix-technologie.

Door het efficiënte beheer van honderden mini-led’s kan de smart-tv elk gebied van het scherm nauwkeuriger verlichten. Het resultaat zijn consistent scherpe scènes bij elk helderheidsniveau, voor een levendige en meeslepende ervaring.

Andere technologieën die de visuele kwaliteit ondersteunen, zijn onder meer de Neo Quantum 4K-processor op basis van deep learning, die de kijkomstandigheden optimaliseert om het zicht aan te passen aan de getoonde inhoud. Maximale resolutie is altijd gegarandeerd dankzij het 4K AI Upscaling-systeem.

Quantumtechnologie is ook aanwezig in de dynamische tonemapping van HDR10+, die elke afzonderlijke scène aanpast voor een optimaal contrast. Het tv-beeld is ongelooflijk gedetailleerd en plezierig, vooral met inhoud in volledige resolutie. Quantum DOT verbetert de ervaring verder door 100% kleurvolume en ongelooflijk realisme te bieden.

Ook vermeldenswaard zijn de functies voor gaming, zoals de maximale verversingssnelheid van 120 Hz en AMD’s FreeSync Premium Pro-technologie , die samen garant staan voor vloeiende en spectaculaire gamesessies.

Het aanbod op het gebied van entertainment wordt aangevuld met SpaceFit Sound, een audio die is gekalibreerd volgens de omgeving waarin de tv is geïnstalleerd, en de intelligente spraakversterker, die de dialogen benadrukt om geen seconde van films of tv-series te missen.

Benefits

 • Mini LED-technologie
 • Deep learning-processor
 • Geweldig om te gamen

Disadvantages

 • Prijs

De Sony BRAVIA KE-75XH90P is een van de beste 75-inch tv’s om in je woonkamer van een bioscoopervaring te genieten. Het minimale en elegante ontwerp van het product is een waardige toevoeging aan de thuisomgeving van elke filmliefhebber. Met name door de smalle rand kun je optimaal genieten van de beeldkwaliteit.

De achtergrondverlichtingstechnologie van de tv is Full Array LED, maar Sony verrijkt de mogelijkheden van zijn tv met X-tended Dynamic Range, een functie die de helderheid reguleert en lichtpieken kan accentueren en zwarttinten dieper kan maken. Het resultaat is een beeld rijk aan details en met een uitstekend contrast, eigenschappen die verder zijn geoptimaliseerd door de krachtige Sony X1-processor.

Sony heeft altijd garant gestaan voor nauwkeurige en realistische beelden, en dit model is niet anders. HDR-technologie verhoogt het realisme van individuele objecten op het scherm voor meer diepte, terwijl X-Reality PRO-technologie dit prachtig opschaalt met behulp van een speciale 4K-database.

De kleuren van het Triluminos-display zijn levendig en helder, terwijl X-Motion Clarity actie- en sportscènes extreem vloeiend maakt. Dankzij het paneel met 120 Hz verversingssnelheid en de krachtige processor raden we de tv aan voor liefhebbers van actiegames of sporters die de evenementen van hun favoriete sport niet willen opgeven.

Ook het audiosysteem is uitstekend, dankzij twee tweeters aan de achterkant die de bioscoopervaring meeslepend maken. De audio van de X-Balanced-speakers is van zeer hoge kwaliteit, terwijl de ondersteuning voor Dolby Atmos geluidsprestaties belooft die gelijk zijn aan die van de bioscoop.

Benefits

 • Functie die de helderheid aanpast
 • Uitstekende weergave van beweging
 • Uitstekend ontwerp

Disadvantages

 • Kleine kijkhoek

De Samsung Series Q70A QLED 4K TV is het ideale product voor liefhebbers van dynamiek die op zoek zijn naar een smart TV om altijd op maximale snelheid van 4K-beelden te genieten. Net als bij zijn andere modellen van de nieuwste generatie garandeert Samsung efficiënt contentbeheer dankzij de krachtige Quantum 4K-processor.

De optimalisatie die door de processor wordt geleverd, is van invloed op de hele tv, aangezien deze zowel video- als audioparameters beïnvloedt. Ook in dit model vinden we een opschalingstechnologie met kunstmatige intelligentie, die altijd beelden biedt met de hoogste resolutie en kwaliteit.

Mis de uitstekende Quantum Dot-technologie niet, die de kleuren van de afbeeldingen verbetert en ze reproduceert met een volume van 100%. Het beheer van licht, dat wordt omgezet in kleur, maakt de beelden uiterst realistisch. Quantum HDR zorgt in plaats daarvan voor de single-frame analyse, die de kleuren en details op het scherm optimaliseert.

Bijzonder aan deze tv is ook de zeer brede kijkhoek, perfect om in gezelschap van vrienden of met je gezin een film te kijken zonder risico op kleurvervorming.

Plus, met speciale naar boven gerichte luidsprekers en SpaceFit Sound-technologie, zal 3D-audio gekalibreerd op de installatieruimte de kijker een goed gevoel van onderdompeling geven. De intelligente spraakversterker benadrukt dialoogstemmen voor meer helderheid bij het bekijken van inhoud zoals tv-programma’s en films.

Een essentiële functie voor dynamiek is Motion Xcelerator Turbo+, waarmee 4K-inhoud tot 120 Hz kan worden weergegeven. Dit betekent grote snelheid, soepelheid, geen schokken en vertragingsvrije kwaliteit, een must voor actieliefhebbers of gamers die bang zijn voor problemen zoals tearing en stuttering.

Met de tv kunt u ook de inhoud van een laptop, mobiele telefoon of desktop-pc bekijken, profiteren van Multi View om tegelijkertijd het scherm van tv en smartphone te zien, en toegang krijgen tot spraakassistenten om de tv te bedienen en toegang te krijgen tot verschillende inhoud .

Benefits

 • Uitstekende Quantum-processor
 • Groot realisme van kleuren en details
 • Uitstekend audiocompartiment

Disadvantages

 • Dolby Vision afwezig

De 75-inch tv met de beste prijs-kwaliteitverhouding op dit moment is de Sony BRAVIA KD-75X81JP, die de geweldige kwaliteit van Sony-tv’s biedt voor een veel lagere prijs dan topmodellen. Het product is perfect om een wereld van inhoud van uitstekende kwaliteit in huis te halen, dankzij het perfecte beheer van geluiden en kleuren.

Al het werk voor de reproductie van inhoud wordt toevertrouwd aan de 4K HDR X1-processor , die ruis vermindert en de definitie van details verbetert. 4K-beelden zijn realistisch en vol details, terwijl content met een lagere resolutie nieuwe kwaliteitshoogtes bereikt dankzij opschaling.

De Triluminos Pro-functiein plaats daarvan behandelt het de verbreding van het kleurenspectrum, wat resulteert in een groter aantal kleuren met meer realisme, precisie en natuurlijkheid.

Ook in deze Bravia zit Motionflow XR-technologie, die zorgt voor snelle sequenties die altijd vloeiend en scherp zijn, voor een onscherpe ervaring. We wijzen ook op de ondersteuning voor Dolby Vision, de HDR-oplossing die elke inhoud meeslepend en filmisch maakt.

De kijkervaring wordt nog beter gemaakt door de multidimensionale audio, die de kijker omhult met kristalhelder en helder geluid. Dankzij Dolby Atmos komt de audio inderdaad van boven en van de zijkanten om maximaal realisme te bieden.

De tv is dankzij Android TV uiteraard voorzien van alle belangrijke smartfuncties. U kunt dan toegang krijgen tot talloze verschillende inhoud, uw tv beheren met spraakassistenten en profiteren van meer dan 5000 verschillende apps.

Benefits

 • Processor X1
 • Dolby Vision-ondersteuning
 • Triluminos-technologie

Disadvantages

 • Energieclassificatie G

De beste 75-inch tv in de Samsung-serie voor waar voor je geld is de Q60A QLED, een 2021-model dat alles biedt wat je nodig hebt om te genieten van content met extreem heldere en duurzame kleuren. Het product heeft een zeer dun frame dat zich perfect aanpast aan de thuisomgeving en vertrouwt de belangrijkste handelingen toe aan de Quantum-technologie van Samsung.

We vinden inderdaad Quantum HDR , een technologie die zowel details als contrast verbetert om de beeldkwaliteit te verbeteren. In vergelijking met een normale led smart tv biedt deze QLED daardoor diepere zwarttinten en fellere kleuren.

Quantum Dotit is in plaats daarvan de meest opvallende technologie van deze Samsung-tv. De gereproduceerde afbeeldingen hebben een kleurvolume van 100%, waardoor de weergave echt realistisch en spectaculair is. Bovendien past de Dual LED-technologie de kleurtint aan de weergegeven inhoud aan, zodat de weergave getrouw is aan het origineel.

De opschalings- en audio-optimalisatiebewerkingen worden uitgevoerd door de Quantum Lite 4K-processor , waarmee elk type inhoud een 4K-resolutie kan bereiken. 3D-surroundgeluid wordt gecombineerd met virtuele audio van het bovenste kanaal, waardoor de geluidservaring een zeer meeslepende ervaring biedt.

De audio wordt gekalibreerd door de Adaptive Sound-functie die, met behulp van Audio Scenic Intelligence-technologie, het geluid optimaliseert op basis van het type inhoud met real-time analyse van de scène.

De gaming-kant is ook erg goed, met de Motion Xcelerator-functie die automatisch de frames compenseert op basis van de bron van de inhoud. Auto Low Latency Mode optimaliseert het scherm om trillingen of wazigheid te elimineren.

Benefits

 • 4K Quantum Lite-processor
 • Audio kalibratie
 • Dunne kozijnen

Disadvantages

 • Ondersteunt geen HDMI 2.1

De Samsung QE75Q60TAUXZT Q60T-serie blijft een goede keuze voor een 75-inch smart-tv voor een goede prijs-kwaliteitverhouding, met energie-efficiëntieklasse A+ en Ultra HD 4K-resolutie. Het display is van het QLED-type geoptimaliseerd met Quantum HDR-technologie die de scène frame voor frame analyseert en de verlichting dienovereenkomstig aanpast.

De 4K Quantum-processor zorgt voor optimale prestaties, terwijl de Dual LED-achtergrondverlichtingstechnologie briljante beelden reproduceert met een miljard kleurschakeringen die zijn geoptimaliseerd voor de inhoud die wordt bekeken.

Met de Ambient Mode-functie kunt u de tv als canvas gebruiken, waardoor de omgeving waarin hij zich bevindt nog gastvrijer en persoonlijker wordt.

Onder de verschillende modi is het mogelijk om te kiezen tussen De achtergrond bekijken , waarmee u de achterkant van de muur kunt nabootsen waaraan de tv hangt; Patronen , waarbij de QLED kamerkleuren detecteert en een consistent patroon toepast; Mono Matt , waarmee u filters op uw foto’s kunt toepassen en Luminous Grid , waarmee een bepaald licht, zoals neon, wordt gereproduceerd.

Dankzij de Multi View-visie is het mogelijk om uw smartphone aan te sluiten om tegelijkertijd toegang te krijgen tot meer inhoud. Deze Samsung TV Series Q60T integreert ook stemassistenten.

Door een gameconsole van de nieuwste generatie aan te sluiten, is het mogelijk om volop te genieten van de nieuwste videogames dankzij FreeSync VRR-technologie die inputvertraging vermindert en een reactieve en meeslepende spelsnelheid garandeert.

De Real Game Enhancer balanceert ook donkere scènes en optimaliseert de kwaliteit ervan, en verbetert ook de audio, voor een meer meeslepende game-ervaring.

Benefits

 • QLED HDR 4K Ultra HD met spraakassistenten
 • Ambient Mode-functie
 • FreeSync VRR-technologie

Disadvantages

 • Afwezigheid van lokaal dimmen
 • Beperkte kijkhoek

LG NanoCell 75NANO856PA is een televisie uit de NanoCell-reeks, een evolutie van LG’s LED-modellen, die een extra laag nanodeeltjes aan het paneel toevoegt.

Dankzij dit kleurenfilter, dat “onzuiverheden” uit RGB-golflengten verwijdert, zijn kleuren levendiger en nauwkeuriger, voor een intense en meeslepende kijkervaring.

Het eerste dat opvalt aan deze tv is natuurlijk het minimalistische en elegante design. De flinterdunne bezel maakt de inhoud niet alleen beter zichtbaar, maar past ook naadloos in uw interieur. Om optimaal van de ervaring te genieten, raden we aan om de LG NanoCell aan de muur te hangen.

Wat entertainment betreft, vinden we alle intelligentie van Dolby Vision IQ, dat automatisch beelden aanpast op basis van het type inhoud en de omgeving. De geweldige kijkkwaliteit wordt verder verbeterd door Dolby Atmos, dat multimedia-surroundgeluid reproduceert voor bioscoopkwaliteit.

LG biedt ook de prachtige FILMMAKER-modus , die de oorspronkelijke beeldverhouding, kleuren en framesnelheden behoudt om het oorspronkelijke idee van de regisseur te behouden en de film precies te ervaren zoals deze bedoeld was, een must voor alle cinefielen.

Detailweergave is ook erg goed dankzij HDR 10 Pro , de dynamische bereiktechnologie die de helderheid aanpast om parameters zoals kleuren, scherpte en helderheid te verbeteren. Het resultaat is altijd realistische en gedefinieerde inhoud.

De schenking op het gebied van entertainment eindigt met Game Optimizer, de functie die automatisch de belangrijkste parameters voor gaming aanpast. Naast AMD FreeSync Premium-ondersteuning, die stotteren en scheuren vermindert, zorgt de samenwerking tussen LG en Xbox voor verbluffende resultaten met Microsoft-consoles.

Benefits

 • Elegant ontwerp
 • Dolby Visie IQ
 • FILMMAKER-modus

Disadvantages

 • Licht bloeiend effect van een korte afstand

De Hisense 4K QLED 75A72GQ 75-inch smart-tv is de beste budgetoplossing in onze ranglijst. Met rond de 1.000 euro biedt deze QLED-tv een uitstekende kijkervaring en echte topfuncties.

Hisense QLED is voorzien van de gepatenteerde Quantum DOT-technologie van Samsung, die een betere kleurweergave mogelijk maakt dan gewone led-tv’s. Afbeeldingen zijn levensecht en levendig, met levendige en nauwkeurige kleurschakeringen. De kijkhoek is ook erg breed, dus filmavonden met vrienden zijn een echte aanrader.

Wat we het meest waarderen aan dit product, vooral gezien de prijsklasse, is de ondersteuning voor HDR Dolby Vision en Dolby Atmos, twee technologieën die de audiovisuele ervaring naar het hoogste niveau tillen.

Dankzij de exaltatie van kleuren en details en een meer meeslepende audiosector, wordt het kijken naar een film een buitengewoon boeiende en bevredigende ervaring.

Vanuit een slim oogpunt biedt Hisense QLED uitstekende garanties. Sterker nog, we vinden er het uiterst eenvoudige en intuïtieve VIDAA 5.0 smart platform, de spraakbediening van Alexa en die van Google Assistant.

Ook opmerkelijk is het uitstekende aanbod vanuit het oogpunt van gaming, waaronder een Auto Low Latency-modus met vermindering van invoervertraging. De tv detecteert de console en schakelt automatisch over naar de gamemodus met VRR (variabele verversingssnelheid) voor een soepelere game-ervaring.

Benefits

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Quantum DOT-technologie
 • Ondersteuning voor Dolby Vision en Dolby Atmos

Disadvantages

 • Ondiepe zwarten

De Samsung AU8070 Crystal UHD 4K smart-tv is uitgerust met Crystal Display-technologie die een geoptimaliseerde kleurweergave garandeert, voor levendigere en natuurlijkere kleuren.

De Crystal 4K-processor optimaliseert het contrast en verwerkt HDR, voor realistische beeldkwaliteit in Ultra HD 4K. Het audiosysteem bestaat uit twee 10W-speakers en ondersteunt Dolby Atmos.

De connectiviteit van deze smart-tv maakt toegang op afstand mogelijk, door het scherm van uw pc draadloos te spiegelen of door uw smartphone aan te sluiten. Ook spraakassistenten Alexa, Google Assistant en AirPlay2 worden ondersteund, om direct met de stem te interageren en om de tv te kunnen integreren met andere apparaten in ons smart home.

De Ambient Mode-functie maakt het mogelijk om de 4K-tv perfect in onze woonkamer te integreren, zelfs wanneer deze is uitgeschakeld, door verschillende afbeeldingen, motieven te reproduceren of te personaliseren door foto’s te kiezen om een diavoorstelling of collage te maken.

Game Enhancer-technologie stelt u in staat om het meeste uit de nieuwe gameconsoles te halen, waarbij niet alleen de beelden, maar ook de audio worden geoptimaliseerd. Het scherm is geoptimaliseerd om je meer controle te geven en input lag te verminderen.

Benefits

 • 4K HDR-kristalweergave
 • Ambient Mode-functie
 • Game Enhancer-technologie

Disadvantages

 • Afwezigheid van lokaal dimmen
 • Beperkte kijkhoek

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.