De 5 Beste TV's Onder de 1000 Euro van 2023: Gids en Ranking

Als je op zoek bent naar de beste tv’s onder de 1000 euro, betekent dit dat je een niet al te klein budget beschikbaar hebt waarmee je een van de beste tv’s op de markt kunt hebben. In deze categorie zullen we veel tv’s al voorbij zien komen in de ranglijsten van de **beste QLED tv'**s en in de OLED-ranglijsten.

Als je geïnteresseerd bent in het onderwerp, lees dan verder en ontdek samen met ons wat de beste tv is voor 1000 euro. Als alternatief kun je voor minder dan 500 euro de beste tv’s bekijken.

Wat zijn de beste tv’s onder de 1000 euro?

Hier is de ranglijst van de beste tv’s voor minder dan 1000 euro:

 1. LG OLED48C24LA Smart TV 48″ OLED 4K
 2. Samsung QE50QN90B Smart TV 50″ Neo QLED 4K
 3. LG OLED48C24LA Smart TV 48″ OLED 4K
 4. TCL 55C839 Google TV 55” Mini LED QLED 4K
 5. Samsung QE65Q60B QLED 4K Smart-tv

Table of ContentsShow

The 5 De 5 Beste TV's Onder de 1000 Euro van 2023: Gids en Ranking Reviews

Als je op zoek bent naar de beste tv voor 1000 euro op de markt, komt de LG OLED48C24LA in deze prijsklasse het dichtst bij de perfectie. Je zou ook kunnen kiezen voor dezelfde C2-serie in het 42-inch formaat voor minder dan 1000 euro.

Het ontwerp is slechts een van de aspecten waarvoor ook wij hebben besloten om LG OLED C2 te kopen. Het is een spectaculaire tv met een extreem slank profiel en randen, ondersteund door een premium design concaaf geborsteld metaalkleurige centrale standaard.

Als het ons al enthousiast had gemaakt over de esthetiek, zijn alle meest interessante aspecten terug te voeren op de algehele prestaties van de afbeeldingen. Het is een medium-high-end OLED die ongelooflijk gedetailleerde en meeslepende beelden kan bieden.

Net als bij andere OLED-tv’s is de contrastverhouding bijna oneindig met diepe, diepzwarte kleuren dankzij de automatische pixeluitschakeling van de technologie. Aangezien het menselijk oog details het beste waarneemt wanneer het verschil tussen lichte en donkere gebieden het grootst is, resulteert dit in beelden met perfecte kleuren.

We willen je er graag op wijzen dat het 48-inch formaat minder helder is dan de 55-inch LG C2 omdat er geen Brightness Booster is (technologie waarmee je meer kracht kunt toekennen aan de helderste delen van het beeld). We hebben echter besloten om dit model niet op te nemen aangezien de prijs boven de duizend euro ligt.

De beeldverwerkingsfase wordt toevertrouwd aan de nieuwe Alpha 9 Gen 5-processor met kunstmatige intelligentie die, zoals LG communiceerde, nieuwe algoritmen voor ruisonderdrukking en opschaling introduceert.

Net als zijn voorganger beschikt de LG OLED C2 ook over Dolby Vision IQ. Deze nieuwe Dolby Vision-functie optimaliseert niet alleen beelden op basis van de inhoud die wordt afgespeeld, maar doet dit ook op basis van omgevingslicht met behulp van een geïntegreerde lichtsensor.

Als je een gamer bent, zul je blij zijn te weten dat de LG C2 een van de beste tv’s voor Xbox Series X is. Hij heeft niet alleen vier HDMI 2.1-ingangen, maar het is ook een van de weinige tv’s die 4K ondersteunt. @120Hz met Dolby Vision gelijktijdig met VRR en ALLM.

De slimme functies draaien op WebOS 22, de nieuwste versie van het eigen besturingssysteem van LG. De nieuwe grafische interface benadrukt de inhoud die wordt afgespeeld, zoals films en tv-series die worden onderbroken, samen met de inhoud die wordt aanbevolen door kunstmatige intelligentie. Het wordt ook ondersteund door Apple HomeKit en stelt je in staat om iPhone met TV te verbinden via Apple Airplay 2.

Benefits

 • Bijna oneindige contrastverhouding voor perfect zwart
 • Uitstekend beheer van reflecties
 • Lage blauwe lichtopbrengst
 • Zeer lage invoervertraging
 • Ideaal voor next-gen consoles
 • HomeKit-compatibel en ondersteunt AirPlay 2

Disadvantages

 • Minder helder dan het 55-inch model

Wil je minder dan duizend euro uitgeven, dan is de Samsung QE50QN90B de beste tv onder de 1000 euro. Het is een medium-high-end tv die ideaal is voor elk type gebruik, van gamen tot het bekijken van streaming content.

De Samsung QN90B heeft een verbluffend modern ontwerp met smalle, uniforme randen aan alle vier de zijden. Het geheel wordt verfraaid door een elegante metalen steun in het midden die hem stevig aan het tv-meubel bevestigt.

In tegenstelling tot OLED-televisies heeft dit model een backlit paneel met Mini LED’s wat een extreem hoge helderheid garandeert ten koste van een veel lagere contrastverhouding en een niet altijd perfecte zwartkwaliteit.

De hoge helderheid die deze tv weet te bieden, vertaalt zich in een unieke schittering die kleuren laat zien die zo levendig zijn dat ze door het scherm heen dringen. We hadden echter graag meer volledige ondersteuning gehad voor HDR-formaten, waarbij Samsung Dolby Vision nog steeds niet ondersteunt voor een keuze die vermoedelijk gekoppeld is aan de betaling van royalty’s.

De krachtige processor van Samsung met deep learning optimaliseert de afspeelinhoud scène voor scène, waardoor een meeslepende ervaring ontstaat die maar weinig andere tv’s kunnen evenaren. Bovendien doet de kunstmatige intelligentie uitstekend werk bij het opschalen om gereconstrueerde beelden van lage resolutie naar 4K te bieden.

De sector met betrekking tot videogames is vrij compleet. Ik kon zelfs compatibele titels spelen tot 4K@144Hz met VRR op pc’s met speciale grafische kaarten en in 4K@120Hz op nieuwe generatie consoles zoals PlayStation 5 en Xbox Series X.

Tizen OS is erg populair onder liefhebbers van Samsung-tv’s, aangezien het al enkele jaren op deze tv’s aanwezig is. Hoewel we geen grote voorstanders zijn van dit besturingssysteem, ondersteunt het elke soort app die bekend is op Smart TV en is het compatibel met drie stemassistenten: Bixby (Samsung-assistent), Alexa en Google Assistant.

Benefits

 • Goede contrastverhouding met vrij diepe zwarttinten
 • Helder genoeg om helder verlichte omgevingen te contrasteren
 • Afbeeldingen met rijke en levendige kleuren
 • Zeer lage invoervertraging
 • Ideaal voor next-gen consoles
 • HomeKit-compatibel en ondersteunt AirPlay 2

Disadvantages

 • Ondersteunt geen Dolby Vision

De C83-serie van TCL heeft een prachtig ultradun ontwerp met metalen afwerkingen. Het is een schermvullend ontwerp, dus bijna zonder kaders, ondersteund door een elegante en zeer robuuste centrale steun.

De TCL C839 is voorzien van Mini LED-technologie in combinatie met Quantum Dot, wat resulteert in beelden van hoge kwaliteit met levendige kleuren bij hoge helderheid. De piekhelderheid heeft namelijk veel hogere waarden dan de klassieke led-televisies.

Hoewel het geen OLED is, heeft de contrastverhouding ongelooflijk goede waarden waarmee diepe en uniforme zwarte kleuren op bijna elk gebied van het paneel worden weergegeven. Ook is Local Dimming enorm verbeterd ten opzichte van eerdere generaties.

Een van de belangrijkste aspecten is dat de TCL C839 alle HDR-formaten ondersteunt met Dolby Vision en de nieuwe Dolby Vision IQ-functie waarmee de tv verschillende beeldparameters kan beheren op basis van de gedetecteerde verlichting in de kamer.

4K-opschaling is in plaats daarvan een zwak punt van TCL-tv’s en hoewel het niet zo rampzalig is als bij andere, minder bekende merken, is het verschil merkbaar in vergelijking met een medium-high-end Samsung- of Sony-tv. Als je echter geen maatstaf hebt met high-end toestellen, zal het verschil niet waarneembaar zijn.

Als je een passie hebt voor videogames, zul je blij zijn te weten dat deze tv ideaal is voor de nieuwe generatie consoles, omdat hij een zeer hoge verversingssnelheid heeft. Je kunt zelfs compatibele titels afspelen tot 4K@144Hz met VRR op pc’s met een speciale videokaart en in 4K@120Hz op nieuwe generatie consoles zoals PS5 en Xbox Series X.

Ten slotte is het Android TV-besturingssysteem uitgerust met de nieuwe grafische interface van Google TV, een versie waarvan we ons herinneren dat deze exclusief is voor Sony- en TCL-televisies. Het enige alternatief om deze nieuwe versie van Android TV op andere tv’s te hebben, is door een Chromecast te verbinden met een externe Google TV.

Benefits

 • Goede contrastverhouding met vrij diepe zwarttinten
 • Helder genoeg om helder verlichte omgevingen te contrasteren
 • Afbeeldingen met rijke en levendige kleuren
 • Achtergrondverlichting met QLED-technologie
 • HomeKit-compatibel en ondersteunt AirPlay 2

Disadvantages

 • Verbeterd opschalingssysteem
 • Lokaal dimmen presteert minder goed bij games

Als je budget beperkt is maar je een groot scherm niet wilt opgeven, dan zal je blij zijn te weten dat de Samsung QE65Q60B de beste 65-inch tv onder de 1000 euro is en ook de goedkoopste in kleinere formaten.

De Samsung Q60B heeft, net als zijn voorganger, een eenvoudig en ongecompliceerd ontwerp. In tegenstelling tot de laatste zijn de steunvoeten echter verkleind en blijft het scherm bijna gelijk met de tv-kast.

De beeldkwaliteit is over het algemeen goed, zeker boven onze verwachtingen. Hoewel Local Dimming niet aanwezig is, reproduceert de Q60B bij weinig licht redelijk diepe zwarte kleuren met een uitstekende paneeluniformiteit.

Overdag daarentegen zijn de beelden uitstekend, aangezien de hoge piekhelderheid en het discrete beheer van reflecties erin slagen om het omgevingslicht tegen te gaan. Al deze uitstekende parameters van Samsung laten echter altijd een vieze smaak in onze mond achter, aangezien het Dolby Vision niet ondersteunt en Netflix-inhoud nooit zo perfect is als bij LG- of Sony-tv’s.

Een groot verschil met de oudere modellen is dat de Q60B geen HDMI 2.1-ingang heeft, wat misschien niet ideaal is als je een next-gen console hebt of een eARC-kanaal wilt gebruiken om audio met de hoogst mogelijke resolutie te streamen.

Naast het feit dat het geen HDMI 2.1-slot heeft (alle vier de ingangen zijn HDMI 2.0), is de verversingssnelheid beperkt tot 60 Hz en daarom kunnen, naast het niet kunnen spelen van games in 120 fps, noch evenementensporten perfect worden gereproduceerd.

Het besturingssysteem is de Tizen TV, hetzelfde aanwezig op de andere Samsung Smart TV’s. Het is een intuïtief besturingssysteem met een uitgebreide catalogus met apps die u kunt downloaden. Bovendien is het compatibel met Apple AirPlay 2 om iPhone met tv te verbinden en zijn er drie ondersteunde stemassistenten: Bixby, Alexa en Google Assistant.

Benefits

 • Goede contrastverhouding met vrij diepe zwarttinten
 • Helder genoeg om goed verlichte omgevingen te contrasteren
 • Afbeeldingen met rijke en levendige kleuren
 • HomeKit-compatibel en ondersteunt AirPlay 2
 • Economisch

Disadvantages

 • Verversingssnelheid van 60 Hz
 • Geen HDMI 2.1-ingang

Voortbordurend op onze ranglijst van de beste tv’s onder de 1000 euro vinden we de LG OLED A2, een toestel dat volgens velen gepositioneerd wordt als de beste instap 4K tv.

Het ontwerp van het product doet misschien vermoeden dat het een low-end tv is, maar in werkelijkheid is het beter om het te omschrijven als een budget OLED. Om de prijs in bedwang te houden, heeft LG in feite geprobeerd de kosten van componenten te verlagen door te kiezen voor goedkopere plastic materialen. Over het algemeen voelt de tv nog steeds solide en goed ontworpen aan met twee stabiele voetjes en duurzaam plastic.

OLED-technologie biedt alle voordelen die u waarschijnlijk al kent, of in ieder geval hebt gelezen over het model dat we bovenaan de ranglijst hebben geplaatst. Daarom vindt u een bijna oneindige contrastverhouding met inktzwarte diepzwarte kleuren die de algehele beeldkwaliteit verbeteren.

Als de piekhelderheid het zwakke punt is van OLED-tv’s, wordt dit bij dit apparaat meer geaccentueerd omdat het beslist minder helder is dan de apparaten die tot nu toe zijn gezien. Ondanks dit aspect is de tv in staat levendige kleuren weer te geven met maximale prestaties ’s nachts of bij weinig licht.

Er blijft HDR-ondersteuning die kan wedijveren met elke topklasse (vooral Samsung) met Dolby Vision IQ, dat inhoud optimaliseert op basis van omgevingslicht met verwerking op elk afzonderlijk frame.

Vergeleken met de hierboven geplaatste modellen is de verversingssnelheid 60Hz. Dit betekent dat je niet ten volle kunt profiteren van consoles van de volgende generatie of maximale beeldstabiliteit hebt bij sportevenementen - niets waar je je zorgen over hoeft te maken als je niet zo op details let.

Omdat het ook een LG-tv uit 2022 is, heeft het de nieuwste versie van het door het bedrijf ontwikkelde besturingssysteem: WebOS 22. Het heeft uiteraard een oneindig aantal apps om te downloaden in de winkel en is compatibel met Apple HomeKit en AirPlay 2.

Benefits

 • Bijna oneindige contrastverhouding voor perfect zwart
 • Goed beheer van reflecties
 • Lage blauwe lichtopbrengst
 • Zeer lage invoervertraging
 • Ideaal voor next-gen consoles
 • HomeKit-compatibel en ondersteunt AirPlay 2

Disadvantages

 • Lage piekhelderheid
 • Verversingssnelheid van 60 Hz

Gevolgtrekking

Nu je weet wat de beste tv’s onder de 1000 euro zijn in 2023, zou het geen probleem moeten zijn om je nieuwe tv te kiezen uit de genoemde tv’s in deze ranglijst. Ongeacht het gekozen model, elk van deze apparaten garandeert middelhoge prestaties in bijna elk type gebruik.

Frequently Asked Questions

Kan ik een OLED tv kopen voor minder dan 1000 euro?

Absoluut ja. Tot op heden is het mogelijk om voor minder dan duizend euro diverse OLED-televisies te kopen, zoals de C2-, B2- en A2-serie van LG in kleinere formaten.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.