ASUS Zenfone 10 laat zijn Prestaties Zien: Sneller dan Samsung S23 Ultra

De sector van de gaming-smartphones verandert voortdurend en wat een paar maanden geleden topklasse was, wordt een paar maanden later overtroffen door een nieuw model. We zien dit terug bij de ASUS ROG Phone 6 die in september uitkwam en nu hebben we een beter presterende ROG Phone 7. Hoewel deze eersteklas smartphone net is gelanceerd, brengen we nu een lek naar voren dat ons de specificaties en prestaties van de ASUS Zenfone 10 vertelt.

De mobiele telefoons van vandaag bieden ons een multitasking-capaciteit die jaren geleden onmogelijk was, hoogwaardige camera’s en steeds grotere schermen. De trend neemt altijd toe en we mogen de enorme hoeveelheid RAM-geheugen die sommige van deze terminals hebben niet vergeten. In het geval van de ASUS ROG Phone 7 Ultimate wordt deze geleverd met maar liefst 18 GB RAM, meer dan de pc’s van veel mensen. Hoewel dit de eersteklas terminal van het bedrijf zal zijn, hebben we er nog een die niet ver achter zal blijven.

ASUS Zenfone 10, high-end met Snapdragon 8 Gen 2 en 16 GB RAM

ASUS Zenfone 10 laat zijn Prestaties Zien: Sneller dan Samsung S23 Ultra

Er is informatie gelekt van een andere eersteklas ASUS-smartphone, dit keer in overeenstemming met de Zenfone-reeks. Dit is de ASUS Zenfone 10 en dankzij de lekken zullen we nu de specificaties en prestaties kennen van een van de krachtigste Android-telefoons. De ASUS Zenfone 10 brengt de Snapdragon 8 Gen 2 , die kan concurreren met de beste gaming-smartphones op de markt, zoals de Samsung Galaxy S23.

Naast dat hij is uitgerust met deze eersteklas mobiele chip, zal hij 16 GB RAM brengen , dus we hebben genoeg geheugen om allerlei applicaties te gebruiken en de nieuwste games te spelen . Er wordt ook aangegeven dat het zal worden geleverd met verschillende opslagopties, waarbij u kunt kiezen tussen 256 GB en 512 GB . Er wordt ook gemeld dat het een 6,3-inch 120 Hz-scherm zal brengen, een 5.000 mAh-batterij met snel opladen van 67 W. Wat misschien wel het meest de aandacht van de terminal trekt, zijn de grote camera’s, aangezien we in het fotografische gedeelte zouden praten over het gebruik van een 200 MP hoofdsensor met OIS (optische stabilisatie).

De Zenfone 10 is tot 15% sneller dan de Galaxy S23 Ultra

ASUS Zenfone 10 laat zijn Prestaties Zien: Sneller dan Samsung S23 Ultra ASUS Zenfone 10 laat zijn Prestaties Zien: Sneller dan Samsung S23 Ultra

Nu we de gelekte specificaties kennen, is het tijd om te praten over de prestaties van deze ASUS Zenfone 10. Hier kunnen we zien dat er veel tests zijn uitgevoerd op deze terminal, onder de naam ASUS AI2302. Al deze komen overeen met de Geekbench 6 benchmark, waar we ook kunnen zien dat de hoogst behaalde score 2.032 punten in single core en 5.662 punten in multi core is.

Dit is waar deze ASUS Zenfone 10, ondanks het gebruik van dezelfde Snapdragon 8 Gen 2-chip, qua prestaties boven zijn rivalen uitsteekt. En het is dat, zoals we kunnen zien op de Geekbench-pagina, de Samsung Galaxy S23 Ultra slechts 1.869 punten krijgt in single core en 4.936 punten in multi core . Dit is een verbetering van 9% bij gebruik van één kern en een verbetering van 15% bij gebruik van alle kernen. Het lijkt misschien niet veel, maar laten we niet vergeten dat ze dezelfde chip gebruiken en dat de positionering boven de Samsung Galaxy S23 Ultra het vermelden waard is.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.