De 7 Beste Versterker voor Platenspeler in 2023

Jij bent een van die mensen die helemaal verliefd is op vinyl of platenspelers, maar toch kun je er niet het beste uit halen omdat er misschien iets ontbreekt. Nou, dat ding is absoluut een versterker en de belangrijkste reden waarom je jezelf in dit artikel bevindt!

Nogmaals, in dit artikel vind je enkele van de beste versterkers voor platenspelers die tegenwoordig op de markt zijn. Ik zal de top vijf keuzes van verschillende merken opnemen, zodat u gemakkelijk kunt kiezen op basis van uw voorkeuren en waarom niet op basis van uw favoriete merken.

Laten we zonder verder oponthoud de beste versterkers voor draaitafels nader bekijken, die ik heb gekozen op basis van mijn voorkeuren!

Kinter K2020A+ Kinter K2020A+ Read More Bekijk op Amazon
Audiolab 6000A Audiolab 6000A Read More Bekijk op Amazon
Cambridge Audio AXA35 Cambridge Audio AXA35 Read More Bekijk op Amazon
YAMAHA A-S501BL YAMAHA A-S501BL Read More Bekijk op Amazon
Denon PMA-600NE Denon PMA-600NE Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 5 De 7 Beste Versterker voor Platenspeler in 2023 Reviews

Interessant genoeg heeft Kinter als merk de leiding over bijna alles! Hier komt de eerste versterker op dit artikel die van Kinter komt en hier zeker een plekje verdient.

Als geheel neemt deze versterker niet al te veel plaats in uw kamer in, omdat hij slechts 4,72 x 5,79 x 1,65 inch meet terwijl hij ongeveer 1 pond weegt. Het kan gemakkelijk worden verplaatst en veroorzaakt geen problemen met het draagbaarheidsgedeelte.

Om deze versterker op elk apparaat aan te sluiten, zijn er enkele soorten ingangen die in gebruik moeten zijn. De Kinter K2020A+ bezit een vergulde RCA linker- en rechteringang en een 3,5 mm MP3. Op basis van dit soort ingangen is deze versterker sterk genoeg om te werken met elke laptop, tv, dvd, natuurlijk naast draaitafels die eenmaal aangesloten het geweldig doen.

Je draaitafelplaten zullen op een geweldige en heldere manier luisteren omdat deze versterker, zoals Kinter zegt, het krachtigste geluid brengt waar je ooit naar hebt geluisterd. Over het algemeen wordt elke geluidsfrequentie duidelijk weergegeven.


Audiolab brengt alles wat nodig is als het gaat om het audiogedeelte, want dat is wat de naam suggereert, toch? Welnu, deze geïntegreerde versterker die ik van Audiolab heb gekozen, is absoluut een van de beste die je kunt vinden.

Wat de afmetingen betreft, meet deze geïntegreerde versterker 20 x 18,5 x 6 inch en weegt 21,3 pond. Dat betekent in feite dat deze veel groter en zwaarder is dan de eerste die al is genoemd, dus als het op draagbaarheid aankomt, is het niet de beste vriend die je verwacht.

Hoe dan ook, om het gewicht en de grootte goed te maken, zorgt de Audiolab 6000A geïntegreerde versterker ervoor dat we er dol op zijn vanwege de ingangen die hij bezit. Er zijn vier digitale ingangen, natuurlijk een ingang voor een draaitafel, drie analoge ingangen op lijnniveau, en het allerbelangrijkste: deze versterker beschikt over Bluetooth voor draadloze verbinding!

Mijn favoriete ding over deze geïntegreerde versterker is absoluut de afstandsbediening. De afstandsbediening is zeer gebruiksvriendelijk en duidelijk. De meeste stereoversterkers hebben een zeer gecompliceerde afstandsbediening waarvoor een Harvard-diploma vereist is om te werken, maar deze afstandsbediening kan zelfs door kinderen worden bediend. Dit vind je niet op alle geïntegreerde versterkers.

Telkens wanneer hij is aangesloten op uw platenspeler, krijgt u een geweldige hoge geluidskwaliteit en wordt alles duidelijk genoeg gebracht om uitstekend te worden genoemd. Alles, laag, midden en hoog, komt ongecompliceerd over. Het beste is dat je ook geen aparte eindversterker nodig hebt. Absoluut een geweldige stereo-ontvanger die zijn geld volledig waard is.


Wanneer men Cambridge noemt, denkt men als eerste aan de universiteit, maar niet in dit artikel. Ik zal hier een geïntegreerde versterker noemen die de naam heeft van een universiteit die verrassend genoeg op veel lijsten met beste versterkers staat.

Hier hebben we weer te maken met een niet-draagbare versterker, en de belangrijkste reden is de grootte en het gewicht dat hij heeft. De Cambridge Audio AXA35 meet 13,2 x 16,9 x 3,3 inch en weegt 15,43 pond. Hoe dan ook, het kan door uw huis worden verplaatst.

Wat ingangen betreft en de belangrijkste dingen, bezit deze versterker vier analoge ingangen, een 3,5 mm Aux en een 0,25 inch jack. Het kan eenvoudig worden aangesloten op verschillende apparaten, zoals cd-spelers, tv’s, gameconsoles en natuurlijk uw platenspeler. Het heeft ook een ingebouwd pho-podium.

Alles waarnaar u luistert met deze versterker, elke melodie en elke muzieknoot, wordt op de best mogelijke manier begrepen. Het geluid is zeer goed uitgebalanceerd en op veel manieren gedetailleerd.


Iedereen weet wat een krachtige naam Yamaha is op audiogebied in het algemeen. Hier komt het, met geweldige versterkers die het beste werk leveren wanneer ze zijn aangesloten op een draaitafel. Het heeft alles waar je naar op zoek was.

Qua ontwerp heeft deze geïntegreerde versterker de eenvoudigste uitstraling, en toch ziet hij er goed uit, waar je hem ook plaatst of in je huis plaatst. Wat betreft de afmetingen, deze versterker meet 17,13 x 15,25 x 6 inch en weegt 22,7 pond.

De ingangen die Yamaha aan deze versterker heeft toegevoegd zijn vergulde digitale coax-ingangen, TOSLINK optische ingang, en de belangrijkste die direct verband houdt met draaitafels is de phono-ingang! Voor het geval je het niet weet, een phono-ingang is het belangrijkste type ingang in versterkers als het gaat om de aansluiting met draaitafels.

Het geluid dat deze versterker je geeft is inderdaad indrukwekkend! Het kan je een superzuiver en vloeiend geluid geven dat werkt in elke frequentie die je nodig hebt. Eenmaal aangesloten op uw platenspeler, zullen de vinylplaten beter klinken dan u zich kunt voorstellen.


Last but not least, de versterker die ik heb gekozen komt van Denon! Het staat niet alleen bekend als de beste algehele versterker voor draaitafels, maar het is ook de beste algehele tussen vele andere versterkers die je op de markt kunt vinden.

Net als de andere versterkers die ik in dit artikel noemde, heeft deze Danon-versterker op de een of andere manier een vergelijkbare grootte en gewicht. De afmetingen zijn 17,1 x 12,1 x 4,76 inch terwijl het gewicht ongeveer 20,7 pond is.

De Denon PMA-600NE beschikt over twee optische ingangen en een coaxiale ingang. Daarnaast beschikt hij ook over een Bluetooth verbinding zodat je de draaitafel eenvoudig via een kabel kunt aansluiten terwijl je je speakers volledig draadloos kunt aansluiten! Er is de analoge modus die het werk voor u doet tijdens de Bluetooth-verbinding.

Deze versterker heeft digitale ingangen en een ingebouwde phono-equalizer.

Als het op het geluid aankomt, met alle dingen die ik hierboven noemde, denk ik dat je al een idee hebt van hoe deze klinkt, toch? Denon PMA-600NE is een van die versterkers die je de beste geluidskwaliteit levert waar je ooit naar hebt geluisterd! De vinylplaten die je op de draaitafel legt, klinken cooler dan ooit.


Frequently Asked Questions

Werken alle versterkers met draaitafels?

Een draaitafelapparaat moet op een versterker worden aangesloten om u de beste vinylplaten te bieden. Wat betreft de hierboven gestelde vraag, het antwoord is vrij eenvoudig en eenvoudig. De meeste versterkers werken met verschillende draaitafels, en het is geen enkel probleem om welke soort dan ook te gebruiken.

Kan ik luidsprekers niet rechtstreeks op een platenspeler aansluiten?

Niet echt! Een platenspeler is niet krachtig genoeg om de luidsprekers aan te drijven en u een goed geluid te bezorgen. Dat is eigenlijk de reden waarom draaitafels versterkers nodig hebben, ze voeden ze zodat je de beste ervaring kunt hebben.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.