Top 5 Beste TV Box van 2023 - Gaming Bear

Als je een oude tv hebt en de functies van de nieuwste Smart TV’s wilt gebruiken, hoef je deze niet te wijzigen. Dankzij een TV Box verander je je TV in een paar simpele stappen in een Smart TV en dat tegen een zeer lage prijs.

Als je geïnteresseerd bent in het ontdekken van de beste tv-box op de markt, raden we je aan om verder te lezen.

Nvidia Shield TV Pro Nvidia Shield TV Pro Read More Bekijk op Amazon
Nvidia Shield TV Nvidia Shield TV Read More Bekijk op Amazon
Apple TV 4K 2022 Apple TV 4K 2022 Read More Bekijk op Amazon
Amazon Fire TV Cube 2022 Amazon Fire TV Cube 2022 Read More Bekijk op Amazon
Xiaomi Mi Box S Xiaomi Mi Box S Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 5 Top 5 Beste TV Box van 2023 - Gaming Bear Reviews

Nvidia Shield TV Pro is ongelooflijk veelzijdig en krachtig, evenals de beste Android TV Box op de markt. Het is een high-end toestel waarmee je het maximale uit je 4K televisie haalt.

Die heeft namelijk een 4K-resolutie die bruikbaar is gemaakt, mits je een tv hebt die deze resolutie kan ondersteunen. Bovendien is het uitgerust met een uitstekend opschalingsbeheer om elke inhoud opnieuw aan te passen en te transformeren naar de maximaal mogelijke resolutie. Het heeft onder andere een van de beste 4K-opschalingssystemen die tot nu toe ooit op een tv-box zijn getest.

De Nvidia TV Box ondersteunt al veel HDR-formaten, maar kan nu ook Dolby Vision-inhoud afspelen door de helderheid en het contrast van elk afzonderlijk frame te wijzigen. Daarbij komt nog de Dolby Atmos-technologie die zorgt voor surround sound, mits de tv of soundbar dit echter kan ondersteunen.

Het is een zeer geavanceerde Android TV Box met Google Play als hoofdwinkel en ingebouwde Chromecast. Een interessant aspect is dat PLEX Media Server al vooraf is geïnstalleerd, waardoor niet-ingewijden uw inhoud (films, tv-series, muziek, video’s, enz..) .

Het kloppende hart van het toestel is de uitstekende Nvidia Tegra X1+ processor, die vergezeld gaat van een geïntegreerde 256-core GPU. Daarnaast is er 3 GB RAM en 16 GB intern geheugen. Deze laatste kan worden uitgebreid met een USB-stick of externe harde schijf die in de daarvoor bestemde ingang moet worden toegewezen.

De meegeleverde afstandsbediening, die door beweging te activeren is, heeft verlichte toetsen met een sneltoets voor Netflix en eentje voor gesproken zoekopdrachten via Google Assistant. Het heeft ook een locatiefunctie die, indien geactiveerd, gedurende enkele seconden een lang geluid laat horen. Een functie waar we dol op zijn omdat we de afstandsbedieningen vaak kwijtraken tussen de kussens van de bank.

Naast de games in de Play Store biedt dit apparaat een Cloud Gaming-portaal waarmee je toegang hebt tot een enorme catalogus met games, zoals The Witcher 3 en Assassin’s Creed Valhalla. Om niets aan het toeval over te laten, kun je via een Bluetooth-verbinding ook een draadloze controller of gamepad aansluiten.

Op de achterkant vinden we een ethernetpoort, een usb-c-ingang voor stroomvoorziening, twee usb-poorten en een hdmi 2.0-ingang om de settopbox op de tv aan te sluiten.

Het product is in de eerste plaats gericht op geeks en gameliefhebbers, of in ieder geval op gebruikers die op zoek zijn naar een in alle opzichten perfecte Android TV Box.

Benefits

 • Hoge resolutie in 4K
 • Het ondersteunt Dolby Vision en Atmos
 • Goed opschalingsbeheer
 • Soepele en responsieve navigatie
 • Perfect voor cloud-gaming

Disadvantages

 • Duur

Het model in kwestie is de ‘basis’-variant van de eerder geziene TV Box, waar tal van functies vergelijkbaar zijn met de Pro, maar voor een meer betaalbare prijs.

Ook deze heeft, net als de Pro-variant, een 4K-resolutie die wordt ondersteund door kunstmatige intelligentie. De laatste zorgt voor opschaling om elk frame opnieuw af te stellen en zo dicht mogelijk bij 4K te transformeren.

Het heeft ook dezelfde ondersteuning voor HDR-formaten en ondersteunt ook Dolby Vision en Dolby Atmos voor een ongekende audiovisuele ervaring.

De processor blijft identiek, d.w.z. de uitstekende NVIDIA Tegra X1+ processor , een bijgewerkte en verbeterde versie van de Tegra X1 aan de basis van de 2017-versie. Het Android TV-besturingssysteem is vloeiend en pittig, zoals je mag verwachten van een high-end toestel.

De substantiële verschillen tussen deze versie en het Pro-model concentreren zich op het ontwerp en enkele interne componenten. In feite veranderen de afmetingen, beslist kleiner, en vooral de vorm verandert. We hebben te maken met een metalen cilinder met een diameter van 4 cm en een gewicht van 135 gram.

Geen USB-ingang dus, in tegenstelling tot het Pro-model, is het onmogelijk om een externe schijf aan te sluiten om bijvoorbeeld een PLEX-server te configureren.

Ondanks zijn kleine formaat biedt deze Android TV Box alle essentiële interfaces aan de uiteinden, zoals een Ethernet-ingang, HDMI, een microSD-kaartlezer en een fysieke knop voor zoeken op afstand.

Naast het ontwerp en het ontbreken van een USB-ingang, zit het andere wezenlijke verschil tussen de twee versies in het geheugen. In feite heeft deze variant slechts 2 GB RAM en 8 GB intern geheugen beschikbaar, wat helaas niet uitbreidbaar blijft.

Last but zeker not least informeren we u dat de Cloud Gaming-portal aanwezig is die uw TV Box zal transformeren in een volwaardige gameconsole. Nee, we hebben het hier niet over simpele games voor Android, maar titels die tot voor kort exclusief waren voor PC Gaming en consoles als Assassin’s Creed en Cyberpunk 2077. Verder kun je via Bluetooth verbinding een controller of gamepad aansluiten.

Tenzij u op zoek bent naar een apparaat dat een USB-ingang heeft of als een PLEX-server fungeert, is deze versie absoluut de beste Android TV Box. Bovendien verbergt hij zich, in tegenstelling tot de vorige, goed achter de tv en kost hij ongeveer 50 euro minder.

Benefits

 • Hoge resolutie in 4K
 • Het ondersteunt Dolby Vision en Atmos
 • Goed opschalingsbeheer

Disadvantages

 • Geen USB-ingang

2022 was een jaar vol innovatieve toestellen en de gloednieuwe Apple TV kan natuurlijk niet ontbreken. Het toestel zou de eerste keuze moeten zijn voor wie al een iPhone bezit en de beste Apple TV-box wil kopen.

In vergelijking met de vorige generatie Apple TV biedt het recente model een snellere processor en een Siri Remote met een USB-C-oplaadpoort. Wat dat betreft is de Siri Remote vrijwel identiek aan die van de vorige generatie met nieuwe knoppen en een intuïtieve clickpad.

De Apple A15 Bionic-processor ondersteunt 4K-content met HDR10+ en Dolby Vision. Ondanks het ontbreken van HDR10+ in sommige situaties in de vorige generatie, heeft Apple dit jaar enorme stappen gezet door het gat met concurrenten te dichten.

Er is ook een nieuwe functie waarmee je je iPhone kunt gebruiken om de kleuren van je Apple TV in evenwicht te brengen. Om deze functie uit te voeren, heb je een iPhone nodig met iOS 14.5 of hoger en de camera met True Depth.

Samen met de Fire TV 4K Max is de Apple TV uit 2022 een van de weinige multimedia-apparaten die Wi-Fi 6 ondersteunt, een protocol met lagere latentie (hogere snelheid) en betere energie-efficiëntie.

De HDMI 2.1-ingang mist een 48Gbps-controller, wat buitensporig zou zijn geweest, dus hij verwerkt beelden tot 4K met 60 fps. Het ondersteunt ook eARC om de best mogelijke audio te reproduceren.

Dit apparaat heeft de eenvoudigste en meest intuïtieve interface, het is absoluut de eerste keuze voor beginnende gebruikers. Zelfs in de instellingen wordt elk item nauwkeurig uitgelegd om u bewust te maken van de wijzigingen die u doorvoert.

Dankzij Apple AirPlay 2-technologie kunt u uw iPhone-scherm naar uw tv (of iPad) spiegelen, zonder dat u een dure digitale AV-adapter hoeft te kopen. Deze functie lijkt erg op wat al is gezien op Android-smartphones met Google Chromecast, dus als je een iPhone hebt, zul je nauwelijks een betere tv-box vinden.

Er zijn twee verschillende modellen op de markt: een met 64 GB intern geheugen met Wi-Fi-module, terwijl de andere met 128 GB met Wi-Fi en LAN-ingang. Beiden hebben echter hetzelfde 4 GB RAM-geheugen , één gig meer dan dat van Apple TV 2021.

In vergelijking met het verleden heeft Apple TV 4K een betaalbare prijs als nooit tevoren. Bovendien plaatsen de interessante functies het als een van de beste tv-boxen op de markt.

Benefits

 • Hoge resolutie in 4K
 • Het ondersteunt Dolby Vision en HDR10+
 • Soepele en responsieve navigatie
 • Eenvoudig en intuïtief gebruik

Disadvantages

 • Niet geschikt voor Android-gebruikers

Als u op zoek bent naar de beste Amazon TV Box, is de nieuwe Fire TV Cube van dit jaar misschien wel de beste keuze op basis van uw behoeften.

In tegenstelling tot de Fire TV Stick is dit apparaat in alle opzichten een TV Box en heeft het veel interessantere features dan de klassieke HDMI-dongles.

Het apparaat wordt geleverd met FireOS, een eigen besturingssysteem gebaseerd op Android en zeer vergelijkbaar met de nieuwe interfaces met Google TV. Dit is een zeer interessant aspect, aangezien het mogelijk zal zijn om de Android TV-apps te hebben, zelfs als ze niet aanwezig zijn in de officiële winkel, door de Apk-bestanden te installeren.

Het streamen van inhoud zal naadloos zijn als nooit tevoren, aangezien het zowel Dolby Vision als HDR10+ ondersteunt en voor het eerst ook een HDMI-ingang bevat voor een derde externe bron, zoals een console of Blu-Ray-speler. Verder maakt Dolby Atmos-ondersteuning het geluid meeslepender en meeslepender, ervan uitgaande en niet toegegeven dat de tv en/of soundbar dit formaat niet ondersteunt.

Het heeft uitstekend opschalingsbeheer dat HD-beelden converteert naar 4K , waardoor details, contrast en scherpte worden verbeterd, net als op elke Ultra HD-tv.

Het Amazon Luna-platform, een service gewijd aan Cloud Gaming, is op geen enkele manier vergelijkbaar met die van GeForce Now op Nvidia Shield of Apple Arcade op Apple TV. U kunt dus zeker beter vinden als u op zoek bent naar de beste gaming-tv-box.

Het bijzondere van dit toestel is dat het de enige TV Box is met ingebouwde slimme speaker. Via Fire TV Cube is het zelfs mogelijk om met Alexa te communiceren door de tv te bedienen of de verschillende slimme apparaten te beheren zonder de hulp van een externe luidspreker.

Daarnaast heeft het een USB-poort waarmee je een stick kunt aansluiten voor het afspelen van films of een compatibele webcam voor videogesprekken via Alexa Communications rechtstreeks op de tv.

De afstandsbediening is hetzelfde als op de Fire TV Stick 4K Max , dus je zult de programmeerbare knoppen niet vinden op de nieuwste versie van Alexa Pro die naast de Fire TV Cube is gelanceerd en afzonderlijk kan worden gekocht.

Ondanks slechts 2 GB RAM is de navigatie binnen de schermen vloeiend en pittig. In sommige opzichten voelt het responsiever aan dan Nvidia Shield.

Benefits

 • Hoge resolutie in 4K
 • Het ondersteunt Dolby Vision en HDR10+
 • Goed opschalingsbeheer
 • Soepele en responsieve navigatie

Disadvantages

 • Alexa Pro-afstandsbediening niet inbegrepen

Als de vorige apparaten gericht waren op een zeer beperkte niche van gebruikers, is de Xiaomi Mi Box S zeker de beste tv-box voor waar voor uw geld .

De TV Box wordt verkocht met het besturingssysteem Android TV 8.1, dat kan worden geüpgraded naar Android TV 9. Er is geen nieuws over updates voor Android 10 (en ook niet voor Android 11), dus u zult in de toekomst waarschijnlijk geen gebruik kunnen maken van de nieuwe GUI van Google TV. Als u geïnteresseerd bent in deze nieuwe versie, raden we u aan Chromecast met Google TV aan te schaffen.

Een van de redenen waarom Xiaomi Mi Box S veel goedkoper is, is dat hij Dolby Vision en HDR10+ niet ondersteunt. Dus hoewel alle compatibele inhoud wordt ondersteund in 4K, worden afbeeldingen niet verwerkt in HDR met dynamische metadata.

De afstandsbediening is uitgerust met een microfoon waarmee je vocaal kunt communiceren met de TV Box via Google Assistant , een functie die volgens ons essentieel is om te voorkomen dat je per se het saaie toetsenbord op het scherm moet gebruiken voor zoekopdrachten.

Sommige apps zoals YouTube en Netflix zijn al voorgeïnstalleerd, voor alle andere heb je in plaats daarvan toegang tot de immense catalogus van de Play Store. Hoewel je sommige apps misschien niet in de winkel kunt vinden, kun je hetzelfde starten op je telefoon en het scherm delen op de tv dankzij de geïntegreerde Chromecast.

Geheugen is zeker een van de meest negatieve aspecten van het apparaat, het heeft slechts 2 GB RAM en 8 GB opslag, maar hiervan zijn er slechts vier beschikbaar. Als u films of veel games en apps wilt downloaden, kan het geheugen snel vol raken en kan het systeem vertragen.

Helaas ontbreekt ook de LAN-ingang om de tv via een kabel met internet te verbinden en is de draadloze verbinding via de Dual Band Wi-Fi-module vereist. Verder vind je er een usb-ingang voor sleutels en harde schijven en een hdmi-poort om de tv op het toestel aan te sluiten.

De grenzen van de technologie plaatsen dit model duidelijk onder wat tot nu toe is gezien, vooral gezien het feit dat het een apparaat uit 2018 is. In afwachting van de nieuwe Xiaomi Mi Box 4S Max op de Europese markt, zou je de aankoop van deze ‘oude’ versie kunnen evalueren.

Benefits

 • Hoge resolutie in 4K
 • Chromecast en ingebouwde Google Assistent

Disadvantages

 • Geen LAN-ingang
 • Ondersteunt geen Dolby Vision en HDR10+

Hoe een tv-box kiezen?

Voordat je jezelf katapulteert om je nieuwe apparaat te kopen, is het noodzakelijk om enkele functies te kennen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de beste tv-box.

Dit is wat u moet controleren voordat u een tv-box koopt:

 • Processor: de processor is het brein van elektronische apparaten, alles wat je doet gaat door zijn ‘handen’. Kortom, hoe hoger de GHz en kernen (de echte) van de processor, hoe beter de prestaties.
 • RAM : elke geopende App die de processor moet beheren, wordt tijdelijk in het RAM-geheugen geladen. Daarom, hoe meer applicaties de TV Box zal moeten gebruiken, hoe groter het RAM-geheugen zal moeten zijn. We raden je aan om te kiezen voor apparaten met minimaal 2 GB van dit geheugen, anders moet het a priori worden weggegooid.
 • Connectiviteit: deze apparaten zijn ontworpen voor het streamen van inhoud. Kies daarom voor een TV Box met Bluetooth, waarop je een muis en toetsenbord kunt aansluiten, en vooral met een dual-band wifi-verbinding (2,4 GHz en 5 GHz).
 • Deuren: zorg ervoor dat de TV Box van uw interesse de ingangen heeft voor de deuren die u wilt gebruiken. Ongeacht uw gebruik, u wilt een apparaat zoeken dat ten minste een USB-ingang en een Ethernet-poort heeft.
 • Besturingssysteem: controleer of het apparaat dat je gaat kopen de nieuwste updates kan ontvangen, ongeacht het besturingssysteem dat de TV Box zal presenteren. Als u een Android TV Box wilt, voer dan een tweede controle uit en controleer of deze door Google is gecertificeerd met Android TV of een klassieke versie heeft.
 • Compatibiliteit: controleer of uw favoriete applicaties compatibel zijn met de tv-box van uw interesse, of in ieder geval dat deze Chromecast of AirPlay heeft om te profiteren van de ontbrekende apps van uw smartphone.

Gevolgtrekking

Het hebben van een Smart TV of TV Box is essentieel geworden voor toegang tot streaming-apps voor films, muziek en sport. U zult het met ons eens zijn dat tussen de aanschaf van een nieuwe technologisch geavanceerde televisie en die van een TV Box de keuze voor de laatste zeker de goedkoopste optie is.

Frequently Asked Questions

Wat is een tv-box?

De TV Box is een apparaat waarmee u uw tv kunt transformeren in een smart-tv of waarmee u toegang krijgt tot services en apps die uw tv niet biedt. Om een TV Box te gebruiken heb je alleen een wifi-verbinding en een stopcontact nodig.

Waar een tv-box kopen?

Je kunt een TV Box kopen in elektronicawinkels of, nog beter, in online winkels. Ons advies is om voor Amazon te kiezen zowel voor de ruime keuze aan producten als om jou de beste prijs te garanderen.

Hoeveel kost een Android TV-box?

De prijs van de TV Boxen varieert van €30 voor de goedkoopste toestellen tot ruim €200 voor de meest geavanceerde.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.