De 7 Beste 3D Printers voor Thuis van 2023

Er is nog nooit een beter moment geweest om je aan te sluiten bij de wereld van 3D-printen of, voor ervaren makers, om te upgraden naar een nieuw model. Met de juiste 3D-printer maak je speelgoed, tafelmodellen, standaards, haken, vervangende onderdelen voor plastic apparaten of een nieuwe behuizing voor je Raspberry Pi. Je kunt een van de beste 3D-printers voor thuis krijgen en veel materiaal.

De twee meest voorkomende soorten 3D-printers voor thuis zijn hars MSLA (Masked Stereolithography) en filament FDM (Fused Deposition Modeling). De beste 3D-printers voor beginners of mensen met kinderen, FDM-printers gebruiken spoelen vol plastic filament die in een heet mondstuk worden gevoerd en laag voor laag worden geëxtrudeerd om een solide model te vormen. MSLA-printers gebruiken een UV-uitgehard harsmateriaal om laag voor laag een model te vormen terwijl het oprijst uit een vat met giftige vloeistof dat zeer zorgvuldige hantering en nabewerking vereist.

Creality Ender 3 S1 Pro Creality Ender 3 S1 Pro Read More Bekijk op Amazon
SnapMaker Artisan 3-in-1 SnapMaker Artisan 3-in-1 Read More Bekijk op Amazon
Elegoo Neptune 3 Max Elegoo Neptune 3 Max Read More Bekijk op Amazon
Elegoo Neptune 3 Pro Elegoo Neptune 3 Pro Read More Bekijk op Amazon
Anycubic Photon Mono 2 Anycubic Photon Mono 2 Read More Bekijk op Amazon
Elegoo Mars 2 Pro Elegoo Mars 2 Pro Read More Bekijk op Amazon
Prusa MK3S+ Prusa MK3S+ Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 7 De 7 Beste 3D Printers voor Thuis van 2023 Reviews

Creality’s Ender 3 S1 Pro is de nieuwste en meest indrukwekkende iteratie van de populaire Ender 3-lijn. Geen goedkope doe-het-zelf 3D-printer die upgrades nodig heeft zoals zijn voorgangers, de S1 Pro komt volledig geladen aan en levert een kant-en-klare ervaring die eenvoudig is voor beginners en krachtig voor ervaren makers

De Ender 3 S1 Pro wordt grotendeels gemonteerd geleverd en kostte ons slechts ongeveer 15 minuten en een handvol bouten om in elkaar te zetten. Bednivellering - de vloek van makers die nieuw zijn in de hobby - is niet langer een zorg met Creality’s CR Touch-sonde. Dit is verreweg een van de gemakkelijkste automatische nivelleringssystemen die we hebben getest.

De lijst met verbeteringen die de Ender 3 S1 Pro heeft ten opzichte van de bescheiden Ender 3 is enorm. Het heeft een Sprite directe aandrijving met een volledig metalen hotend, een PEI-gecoate stalen flexplaat, een kleuren-touchscreen, spanningsknoppen, een opberglade, een verlichtingsset en zelfs een betere spoelhouder. De S1 Pro wordt ook geleverd met een verwisselbare gereedschapskop, zodat u de optionele lasermodule voor graveren kunt toevoegen.

Maar al zijn toeters en bellen zouden de Ender 3 S1 Pro niet bovenaan onze lijst met beste 3D-printers plaatsen als hij niet ook een geweldige uitvoer zou leveren. Toen we verschillende gedetailleerde modellen printten, zoals een speelgoeddolfijn, een vaas en een wenkende kat, waren de prints extreem scherp, met fijne lijnen en weinig tot geen strepen. Naast de geweldige modellen die we hebben geprint met PLA-filament, hebben we echt sterke resultaten behaald toen we met TPU- en PETG-filamenten werkten. Sommige groene TPU produceerden levensechte bladeren op een potplantmodel.

Benefits

 • Eenvoudige montage
 • Geweldige afdrukkwaliteit
 • Volledig metalen hotend

Disadvantages

 • Gemiddelde gebruikersinterface

We hebben een paar 3D-printers gezien die ook dienst doen als lasergraveerders, maar de meeste van deze producten voldoen aan de uitdrukking “manusje van alles, meester van niemand”. De SnapMaker Artisan 3-in-1 doet drie verschillende dingen heel goed: lasergraveren, CNC-snijden en 3D-printen. je hebt een enorme tafel nodig voor het frame van 508 x 620 x 634 mm (20 x 24,4 x 24,9 inch). Als u echter de functies wilt die het biedt, is de Artisan 3-in-1 een goede keuze.

Als het werkt als een 3D-printer, levert de SnapMaker Artisan 3-in-1 enorme, gedetailleerde prints, dankzij een royaal bouwvolume van 400 x 400 mm. Het heeft ook een dubbele hot-end, met twee extruders die elk kunnen worden aangesloten op een andere spoel met filament, waardoor afdrukken in twee kleuren of twee materialen mogelijk zijn. Toen we een zwarte pot met rode hartjes erop drukten, was de uitvoer scherp en was er geen bloeding of wazigheid tussen de kleuren.

De Artisan had geen probleem met het printen van een zeer sterk RC-auto-onderdeel in ABS, maar flexibele prints zouden wel eens de achilleshiel kunnen zijn. Een TPU-model van een konijn kwam er een beetje vezelig uit.

De printer heeft ook een aantal premium 3D-printfuncties, waaronder ingebouwde Wi-Fi, een bouwplaat die aan de ene kant PEI-glas is en gewoon glas aan de andere kant, en automatische bednivellering. De dubbele extruders maken gebruik van directe aandrijving.

De Artisan 3-in-1 wordt geleverd met een grote behuizing waarin je hem kunt plaatsen, wat niet alleen goed is voor het werken met moeilijke filamenten, maar ook om je ogen te beschermen tegen beschadiging wanneer je ermee lasergraveert. De laser kan leer, hout, stof of papier snijden en graveren op koper, aluminium, glas, steen en donker acryl. We hebben de laser getest en gebruikt om een model te maken van een liniaal en een gradenboog die in een plaat multiplex van 5 mm waren gebrand en ontdekten dat de lijnen schoon waren en dat de markeringen en cijfers op de liniaal scherp waren.

De CNC-functie werkt voor het snijden van hout, acryl, zachte steen, koolstofvezel en zelfs PCB’s. We gebruikten het om een “Luban Lock” te maken, een 3D-puzzel die de machine uit een stuk MDF-plaat (Medium Density Fiber) heeft gesneden. Het model zag er echt goed uit en nam slechts 36 minuten in beslag.

Benefits

 • Enorm bouwvolume
 • Geweldig in printen, lasersnijden en CNC-bewerking
 • Inclusief behuizing

Disadvantages

 • Kan TPU-filament niet aan

Als u een printer wilt die modellen kan uitvoeren die zo groot zijn als uw verbeelding, dan is de Elegoo Neptune 3 Max een goede keuze. Dankzij een enorm bouwvolume van 420 x 420 x 500 mm kan het de grote stukken uitvoeren die je nodig hebt om cosplayhelmen en rekwisieten te bouwen. We waren in staat om een zeer gedetailleerde Skyrim-dolk van 450 mm te printen door hem op de bouwplaat te draaien en in Inland Silver PLA+-filament zag hij er goed genoeg uit om ten strijde te trekken. We hebben ook een paarse draak van 500 mm gemaakt die ieders vitrine of mantel zou domineren.

Net als zijn kleine broertje, de Neptune 3 Pro, heeft de Neptune 3 Max een Direct Drive-systeem waarmee hij complexe filamenten zoals TPU aankan. Met de vaasmodus konden we zelfs een flexibele, doorschijnende groene TPU-prullenbak produceren. Het getextureerde PEI-bouwplatform heeft uitstekend werk geleverd door prints op hun plaats te houden zonder dat er lijm nodig was, en toch maakte het verwijderen ervan gemakkelijk.

Het in elkaar zetten van de Neptune 3 Max is een fluitje van een cent, omdat we maar een paar bouten hoefden in te schroeven om de machine in elkaar te zetten en de basis van het aanraakscherm aan de zijkant te bevestigen. Het bed nivelleren is vrij eenvoudig, hoewel u moet beginnen met het handmatig nivelleren van het oppervlak, waarna er een 63-punts automatische nivelleringsfunctie is.

Het moeilijkste aan het werken met de Neptune 3 Max is dat hij veel ruimte in beslag neemt. We moesten het op onze airhockeytafel plaatsen en misschien heb je een grote tafel nodig om het te huisvesten. Maar dat is een ongemak dat onvermijdelijk is als u grote afdrukken van uitstekende kwaliteit wilt.

Benefits

 • Direct drive printen ondersteunt TPM
 • Stille werking

Disadvantages

 • Enorme voetafdruk

We hebben een appeltje te schillen met zogenaamde experts die goedkope, niet-gemonteerde kitprinters aanbevelen aan onbewerkte beginners. De theorie is dat het vanaf nul bouwen van een printer de enige manier is om meer te weten te komen over hun nieuwe machine. De waarheid is dat kits frustrerend kunnen zijn om te bouwen, en kale machines zijn lastig om correct te laten werken.

In plaats daarvan raden we beginners aan om de Neptune 3 Pro op te halen, een 3D-printer die redelijk geprijsd is, snel in elkaar te zetten en eenvoudig waterpas te stellen. Iedereen kan deze machine in minder dan een uur aan de praat krijgen en dezelfde dag nog prachtige afdrukken hebben.

Nog beter, de Neptune 3 Pro wordt geleverd met een directe aandrijving, een eenvoudig te gebruiken, 36-punts automatisch bednivelleringssysteem en flexibele PEI-staalplaat waardoor het verwijderen van afdrukken tijdens onze tests een fluitje van een cent was. Het heeft zelfs een ingebouwd taaklampje.

Of we nu met PLA- of PETG-filament werkten, de Neptune 3 Pro leverde prachtige, gedetailleerde prints op. Waar andere 3D-printers in de prijsklasse van minder dan $ 300, inclusief de originele Neptune 3, het moeilijk hebben om met flexibele gloeidraad om te gaan, hadden de Neptune 3 Pro en zijn 260-graden hotend geen probleem met TPU in onze tests, en produceerden ze een prachtige TPU-kerst boommodel in iets minder dan 5 uur.

Benefits

 • Eenvoudige montage
 • Eenvoudige automatische bednivellering

Disadvantages

 • Moeilijk te upgraden

De Anycubic Photon Mono 2 is een geweldige en betaalbare optie voor iedereen die nieuw is of wil beginnen met 3D-printen met hars. Deze printer is compact en licht van gewicht waardoor hij niet veel ruimte in beslag neemt en gemakkelijk kan worden opgeborgen. Het wordt grotendeels geassembleerd verzonden, wat de installatie in een handomdraai maakt.

Maar laat je niet misleiden door het formaat van deze printer, de Photon Mono 2 heeft een 20% groter bouwvolume dan zijn voorganger. Tijdens onze tests konden we zes vooraf ondersteunde miniaturen tegelijk op de bouwplaat plaatsen.

Deze printer levert zeer gedetailleerde 4K-afdrukkwaliteit, is geweldig voor miniaturen en kleine modellen en wordt geleverd met een eigen aangepaste snijmachine, de Photon Workshop V3.

Benefits

 • Gedetailleerde 4K-afdrukken
 • Snelle installatie

Disadvantages

 • Lichtgewicht en goedkoop gevoel

Als je voor het eerst met hars 3D-printen begint, heb je een overweldigend aantal opties en prijspunten. Het goede nieuws voor beginners is dat je je budget niet hoeft op te offeren voor kwaliteit. U kunt de gebruiksvriendelijke Mars 2 Pro vinden.

Het kleinere bouwvolume is perfect voor gamingminiaturen en snuisterijen, maar niet voor grotere modellen. En hoewel de resolutie van 2k misschien niet de meest gedetailleerde is onder de harsprinters, ligt hij mijlenver voor op de kwaliteit die u kunt bereiken met een op filament gebaseerde machine.

De Mars 2 Pro wordt geleverd met een ingebouwd filtersysteem waarvan ik ontdekte dat het echt helpt bij dampen die verband houden met het printen van hars. De veerbelaste zelfnivellerende bouwplatforms zijn zonder twijfel het gemakkelijkste systeem dat we ooit hebben gebruikt.

Benefits

 • Veerbelast zelfnivellerend bouwplatform
 • Geïntegreerd luchtfiltersysteem

Disadvantages

 • Bouwvolume kan beperkt aanvoelen

Door veel liefhebbers beschouwd als de beste 3D-printer in het algemeen, heeft de Prusa MK3S+ talloze onderscheidingen en onderscheidingen in de branche ontvangen, en terecht. De MK3S+ is een krachtige 3D-printer die betrouwbare hardware, feature-rijke software en een ondersteuningskanaal combineert waardoor de kenmerkende zwart-oranje hardware van Prusa een veelvoorkomend verschijnsel is in 3D-printbedrijven. De MK3S+ is gebaseerd op het i3-platform en heeft geprofiteerd van verschillende generaties incrementele upgrades die hebben geresulteerd in een van de beste 3D-printers op de markt.

Stille stepper-drivers, verwijderbare getextureerde bouwplatforms, automatische bednivelleringssonde en meer; de lijst met functies die op voorraad zijn op de Prusa MK3S+ is zeker indrukwekkend, maar dat is slechts een deel van het verhaal met de MK3S+. Prusa heeft hun eigen slicer-app, PrusaSlicer, ontwikkeld voor het verwerken van 3D-modellen en voegt actief nieuwe functies toe die door de community zijn aangevraagd. Functies zoals de mogelijkheid om ondersteunend materiaal aan te brengen, variabele laaghoogtes te creëren en aangepaste printerprofielen te genereren, zijn voorbeelden van hoe PrusaSlicer de MK3S+ in staat stelt om de concurrentie voor te blijven.

Benefits

 • PrusaSlicer biedt de beste model-slicing in zijn klasse
 • Automatische bednivelleringssensor is snel en nauwkeurig

Disadvantages

 • Monochrome interface voelt verouderd aan

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden voordat u de beste 3D-printer voor u koopt, dus denk goed na over de vragen voordat u een keuze maakt.

 • Hars MSLA of Filament FDM? De twee meest populaire stijlen van desktop 3D-printen, hars MSLA en filament FDM 3D-printers bieden verschillende sterke en zwakke punten, en het kiezen van de stijl die het meest geschikt is voor uw toepassing zal u helpen betere resultaten te behalen. Voor veel, vooral beginners, zijn 3D-filamentprinters een betere keuze omdat ze gemakkelijker te gebruiken zijn en met een grote verscheidenheid aan materialen kunnen werken. Ze zijn ook veel veiliger voor iedereen met kinderen of huisdieren in de buurt.
 • 3D-printers van hars kunnen wat meer details bieden, dus ze zijn populair bij mensen die speelstukken printen. U moet echter omgaan met giftige chemicaliën en een masker dragen bij het opzetten van een afdruk en nadat het afdrukken is voltooid, moet u uw afdrukken wassen en uitharden. We hebben enkele harsprinters op deze lijst staan, maar houden ook een meer gedetailleerd artikel bij waarin we alle beste hars 3D-printers noemen.
 • Hoeveel bouwvolume heb je nodig? Als je grote delen in één print wilt printen, heb je een printer nodig met voldoende bouwvolume. Dit is meestal direct gekoppeld aan de prijs van de machine, dus een grotere printer gaat meer geld kosten. Printers met een bouwvolume van 100 mm in blokjes of minder zijn aan de kleine kant, 150 tot 220 mm in blokjes zijn gemiddeld en 250 mm in blokjes en groter worden als groot formaat beschouwd.
 • Handmatige of automatische bednivellering? Het nivelleren van het bed van een 3D-printer is een belangrijk maar erg vervelend onderdeel van het proces. Veel printers hebben een automatische nivelleringsfunctie, wat u het meeste werk bespaart, en gezien het feit dat u nu printers met deze functie kunt vinden voor minder dan $ 250, zou u dit als een must-have moeten beschouwen.
 • Met welke materialen print je? Als je een FDM-printer koopt, wil je een van de beste filamenten voor 3D-printen gebruiken, zodat je goede modellen kunt krijgen. Sommige stoffen vereisen echter hogere temperaturen die niet elke printer kan bereiken. PLA-filament, het meest voorkomende type, kan printen op alles behalve duurzamere of flexibelere kunststoffen zoals PETG of TPU hebben extruders nodig die 220 tot 230 graden Celsius kunnen bereiken, terwijl ABS en nylon 240 of 250 graden warmte nodig hebben. Houd er ook rekening mee dat als u in TPU (een flexibel materiaal) wilt afdrukken, u een FDM-printer moet aanschaffen met een direct drive-systeem dat het filament directer door de extruder duwt. Resin-printers hebben minder materiaalkeuzes.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.