De 7 Beste Versterker voor Basgitaar van 2023

Als muzikant weet ik hoe belangrijk het is om de juiste uitrusting te hebben om je geluid tot leven te brengen. Dat geldt vooral voor basversterkers, omdat ze zo’n grote rol spelen om je te helpen de toon te krijgen waarnaar je op zoek bent. Daarom heb ik een lijst samengesteld met de beste die er zijn in 2023!

Of je nu net begint of je setup wilt upgraden, je vindt iets in deze collectie dat bij je past. Ik heb verschillende factoren overwogen, zoals kracht, draagbaarheid en prijs, om ervoor te zorgen dat er voor iedereen op deze lijst een perfecte pasvorm is. Dus pak een kopje koffie en maak je klaar om door dit artikel te bladeren terwijl we de juiste basversterker voor je vinden!

Hartke LX8500 Hartke LX8500 Read More Bekijk op Amazon
Aguilar Tone Hammer 700 Aguilar Tone Hammer 700 Read More Bekijk op Amazon
Darkglass Microtubes 900 v2 Darkglass Microtubes 900 v2 Read More Bekijk op Amazon
Ampeg SVT-7PRO Ampeg SVT-7PRO Read More Bekijk op Amazon
Peavey MiniMAX V2 600-watt Peavey MiniMAX V2 600-watt Read More Bekijk op Amazon
Fender Rumble 100 v3 Fender Rumble 100 v3 Read More Bekijk op Amazon
Markbass Little Mark 250 Markbass Little Mark 250 Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 7 De 7 Beste Versterker voor Basgitaar van 2023 Reviews

Mijn eerste keuze moet de LX8500 van Hartke zijn. Het komt vooral door de waanzinnige prijs-kwaliteitverhouding die u krijgt met dit krachtige chassis. Hij is compact van formaat en licht genoeg om redelijk gemakkelijk mee te nemen, maar beschikt toch over een 800 watt Klasse D-versterker (4 ohm) die wordt gevoed door een Klasse A-buizenvoorversterker. De tonen die je krijgt met Hartke’s Tone Stack EQ klinken organisch muzikaal, robuust en vol. Natuurlijk heb je wat tijd nodig om te wennen aan de werking en output, maar als je dat stadium eenmaal voorbij bent, valt er veel te waarderen aan deze basversterker.

Het model wordt ook geleverd met een beetje analoge warmte die het te danken heeft aan de 12AX7 dubbele triode van de voorversterker. En wat de toonvorming betreft, heeft de LX8500 een 3-bands equalizer waarmee je de bas-, midden- en hoge frequenties naar wens kunt aanpassen. Er is ook een vormcontrole waarmee je de algehele tonaliteit van je geluid kunt aanpassen. En met een heldere schakelaar kun je wat extra helderheid toevoegen aan je high-end voor een scherper geluid.

Hoewel er voor alle speelstijlen iets in zit, denk ik dat slap-spelers iets meer zullen vinden om van te houden met deze specifieke versterker. Als het klinkt als een goede match, voeg het dan hier toe aan je winkelwagentje!

Benefits

 • Kom nooit tekort aan vermogen
 • Heeft een goed ontworpen podiumklare kop

Disadvantages

 • Niet voor de all-tube liefhebbers

De Aguilar Tone Hammer 700 is een veelzijdige en compacte basversterker die een vuistslag heeft! Met een vermogen van 700 watt kan deze versterker elk optreden aan, groot of klein. Een van de dingen die de Tone Hammer 700 zo speciaal maakt, zijn de toonvormende mogelijkheden. Het beschikt over een 3-bands EQ met een veegbaar middenbereik, waarmee u uw geluid kunt afstemmen op uw exacte specificaties. Het is een geweldige functie voor bassisten die graag veel controle over hun toon hebben.

Ik ben ook dol op het formaat! Hij is klein en licht van gewicht, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is tussen optredens. Ondanks zijn compactheid heeft hij toch genoeg kracht om een kamer te vullen met een rijke, volle basklank. Dus als je een reizende muzikant bent of iemand die een draagbare en krachtige versterker nodig heeft, dan is dit misschien iets voor jou!

De Tone Hammer 700 beschikt ook over een gebalanceerde XLR direct out, waardoor hij supergemakkelijk kan worden aangesloten op een PA-systeem of opname-setup. Qua geluidskwaliteit is de Hammer 700 top. Het levert een warme, krachtige klank die je bas geweldig laat klinken. Of je nu fingerstyle, slap of pick speelt, deze versterker haalt het beste uit je spel naar boven.

Benefits

 • Weegt minder dan 5 pond dankzij de klasse D-versterking
 • Hoog toonvormend vermogen
 • Biedt buisachtige punch en vervorming via het AGS-aandrijfcircuit

Disadvantages

 • Mist een hoofdtelefoonversterker

Op nummer 3 heb ik de Darkglass Microtubes 900 v2 basversterker. Laat me je vertellen, deze versterker is een echte krachtpatser! Met een vermogen van 900 watt heb je meer dan genoeg vermogen om elke ruimte aan te drijven.

Wat het zo’n geweldige combo maakt, is de 6-bands EQ, een schakelbare middenfrequentie, tonnen vermogen - dat alles paste in een redelijk compact pakket! Ondanks zijn kleine gestalte levert hij nog steeds een groots geluid, dus je hoeft nooit klank op te offeren voor draagbaarheid.

Geluidskwaliteit is natuurlijk een topprioriteit, en de Darkglass Microtubes 900 v2 levert in schoppen. Het heeft een warme, krachtige klank die je bas ongelooflijk laat klinken.

Kortom, de Darkglass Microtubes 900 v2 is een geweldige keuze voor bassisten die op zoek zijn naar een compacte, krachtige en veelzijdige versterker. Met zijn toonvormende mogelijkheden, gebalanceerde XLR direct out en geweldige geluidskwaliteit, zullen je optredens zeker beter dan ooit klinken! Als je op zoek bent naar een nieuwe versterker, raad ik je ten zeerste aan deze te bekijken!

Benefits

 • Premium gebouwd
 • Zeer afstembare overdrive door zijn microtubes-sectie
 • Heel krachtig

Disadvantages

 • Niet het beste voor retrotinten

De Ampeg SVT-7PRO is een klassieke basversterker die al vele jaren een nietje in de industrie is. Het levert een krachtige, krachtige klank die je bas geweldig laat klinken. Met een vermogen van 700 watt voelt de versterker nooit ondermaats aan, hoe hard je hem ook indrukt.

Een van de opvallende kenmerken van de SVT-7PRO is de 3-kanaals voorversterker. Het is geweldig voor bassisten die graag een verscheidenheid aan toonopties tot hun beschikking hebben, zodat je gemakkelijk kunt schakelen tussen verschillende basgeluiden.

Ik hou persoonlijk van de warme, buisachtige toon. Deze versterker maakt gebruik van een hybride ontwerp dat een solid-state eindversterker combineert met een buizenvoorversterker, waardoor je het beste van twee werelden krijgt. Het resultaat is een klank die warm, pittig en karaktervol is.

Al met al is de Ampeg SVT-7PRO een geweldige optie voor bassisten die op zoek zijn naar een krachtige en veelzijdige versterker. Met zijn warme, buisachtige klank, 3-kanaals voorversterker en gebalanceerde XLR direct out, zullen je optredens zeker beter dan ooit klinken! Als het klinkt als jouw type, bekijk het dan hier van dichterbij.

Benefits

 • Warme, buisachtige toon voor een vol karakter.
 • Veelzijdig met 3-kanaals voorversterker voor eenvoudig wisselen van geluid.

Disadvantages

 • Kan duurder zijn in vergelijking met andere opties op de markt.

Vervolgens hebben we de Peavey MiniMAX V2 600 watt. Hij is compact, krachtig en veelzijdig - eigenlijk alles wat je maar wilt in je nieuwe versterkertop! Het heeft 600 watt pure basdonder. Dat is genoeg sap om de basis van elke locatie te doen schudden - klein of groot. Ondanks dat hij krachtig is, is de MiniMAX V2 vrij eenvoudig te bedienen. Het heeft intuïtieve bedieningselementen en een gebruiksvriendelijke interface, waardoor het gemakkelijk is om de perfecte toon in te bellen. Het heeft een driebands equalizer, volumeregeling en een hoofdvolumeknop - met andere woorden, alle benodigdheden.

Als kers op de taart: hij heeft een ingebouwde tuner en effectprocessor! Dat klopt, je kunt afscheid nemen van het meeslepen van een omvangrijk pedaalbord. De ingebouwde tuner is eenvoudig in gebruik en altijd nauwkeurig, en de effectprocessor heeft allerlei geluidsvormende opties, zoals vervorming, chorus en reverb. Het is alsof je je eigen persoonlijke geluidstechnicus hebt, maar dan zonder de diva-houding.

De MiniMAX V2 is ook gebouwd als een tank. Hij heeft een robuuste metalen behuizing die bestand is tegen de ontberingen van toeren en optredens, en de exclusieve DDT-compressietechnologie van Peavey zorgt ervoor dat je geluid altijd kristalhelder is, zelfs als je het op 11 zet.

Oké, dus hier is het enige nadeel - het is een beetje aan de zware kant, met een gewicht van meer dan 10 pond. Maar goed, als je iets wilt dat lang meegaat, moet je wat opofferingen maken, toch? Al met al is de Peavey MiniMAX V2 600 watt een solide keuze voor bassisten van elk niveau. Dus als je je basspel naar een hoger niveau wilt tillen, is de MiniMAX V2 misschien wel de perfecte versterkertop voor jou!

Benefits

 • Het uitgangsvermogen van 600 watt levert veel volume.
 • Gebruiksvriendelijke interface met intuïtieve bediening.

Disadvantages

 • Zwaar gewicht maakt het minder draagbaar.

Wil je een combo en ben je het beu om met een enorme versterker van 900 watt te sjouwen om kleine optredens te spelen of thuis te oefenen? Nou, de Fender Rumble 100 v3 is misschien precies wat je zoekt. Deze compacte en draagbare versterker is perfect voor bassisten die niet veel vermogen nodig hebben, maar toch een geweldige klank en veelzijdigheid willen. Met 100 watt klassiek Fender-geluid is hij perfect voor kleine tot middelgrote optredens, maar ook voor jamsessies en thuisoefeningen.

En hoewel hij klein van formaat is, zit de Rumble 100 v3 boordevol functies. Het heeft een driekanaals voorversterker waarmee je je perfecte toon kunt kiezen, evenals ingebouwde effecten zoals chorus, reverb, delay en meer. Bovendien kunt u uw mp3-speler of andere externe apparaten aansluiten via de aux-ingang en de hoofdtelefoonaansluiting gebruiken voor nachtelijke oefensessies.

Maar hier is het beste: de Rumble 100 v3 is super draagbaar! Het is lichtgewicht, compact en gebouwd om lang mee te gaan, met een stevige buitenkant en een stevige handgreep. Dus als je een bassist bent die een geweldige klank en veelzijdigheid wil in een compact pakket, dan is de Fender Rumble 100 v3 de perfecte keuze. Om nog maar te zwijgen, het is ook de goedkoopste optie op deze lijst - en dat is een enorm verkoopargument voor spelers en hobbyisten met een beperkt budget.

Als enige combo-versterker op deze lijst is de Rumble 100 v3 misschien niet de beste keuze voor spelers die veel kracht nodig hebben voor enorme shows. Maar voor de meeste bassisten die gewoon een betrouwbare en draagbare versterker nodig hebben voor kleine tot middelgrote optredens en oefensessies, is de Fender Rumble 100 v3 zeker een kijkje waard.

Benefits

 • Gecombineerde versterker
 • Goedkoopste optie op deze lijst

Disadvantages

 • Je zult waarschijnlijk later moeten investeren in een grotere versterker

Ten slotte rond ik dit artikel af met de Markbass Little Mark 250. Deze kleine man is misschien klein van formaat, maar laat je daardoor niet voor de gek houden. Hij heeft een enorme stoot en levert 250 watt aan vermogen dat de grootste en gemeenste basinstallaties die er zijn bij kan houden. Bovendien zit hij boordevol functies die hem tot een veelzijdige en betrouwbare keuze maken voor bassisten van alle niveaus.

De Little Mark 250 beschikt ook over een 3-bands EQ. Met een simpele draai aan een knop kun je je toon tot in de perfectie vormgeven, waarbij je de perfecte balans kiest tussen lage tonen, middentonen en hoge tonen. En als u een beetje extra helderheid aan uw geluid wilt toevoegen, is de heldere schakelaar voldoende.

Dankzij de XLR direct out kun je je geluid rechtstreeks van de versterker naar een mengpaneel sturen of direct opnemen. Bovendien is de Little Mark 250 super draagbaar, waardoor het een geweldige keuze is voor bassisten die vaak optreden of die gewoon graag hun versterker overal mee naartoe willen nemen.

Laten we het nu over toon hebben. De Little Mark 250 heeft een kenmerkend Markbass-geluid dat warm, pittig en gearticuleerd is. En hij is veelzijdig genoeg om een verscheidenheid aan speelstijlen en genres aan te kunnen, zodat je hem in elke situatie kunt gebruiken.

Dus als je anno 2023 op zoek bent naar een compacte en krachtige basversterker, dan is de Markbass Little Mark 250 zeker het overwegen waard. Het is misschien klein, maar het zit boordevol functies, veelzijdigheid en toon. Probeer het eens!

Benefits

 • Signature Markbass warme, pittige en gearticuleerde toon.
 • Compact en draagbaar ontwerp.

Disadvantages

 • Beperkt vermogen in vergelijking met grotere basversterkers.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.