De 12 Beste Vloerstaande Luidsprekers van 2023

De luidsprekers worden gebruikt om het geluid van een hifi-stereosysteem of een thuisbioscoopsysteem weer te geven. Onder de opties voor thuisluidsprekers zijn vloerstaande luidsprekers de beste oplossing als je graag naar muziek luistert en met volle teugen van een film kijkt.

Een paar high-end vloerstaande luidsprekers kan zelfs een paar duizend euro kosten, als het gaat om luidsprekers van zeer hoge kwaliteit die een zeer zuiver geluid uitzenden. In deze selectie geven we aan welke luidsprekers de beste prijs-kwaliteitverhouding zijn, om je keuze makkelijker te maken en de zekerheid te hebben van een optimale prestatie die aan je verwachtingen voldoet.

Of het nu gaat om je eerste hifi-vloerstaande luidsprekers of een nieuwe set ter vervanging van de vorige, de belangrijkste parameter waarmee je rekening moet houden, is het bereik van de versterker waarop ze worden aangesloten en de grootte van de kamer waar je ze gaat plaatsen.

In feite dient de juiste koppeling om te voorkomen dat het geluid wordt beïnvloed door negatieve weerkaatsingen, veroorzaakt door resonanties of storingen die niet aanwezig zijn in de oorspronkelijke bron, of dit nu een muziekschijf of een film is.

Op esthetisch vlak zien de speakers of vloerstaande speakers eruit als dozen of kegels met een min of meer langgerekte vorm, met een variabele hoogte die zelfs anderhalve meter kan bereiken. Hun vermogen om geluid te verspreiden is divers: sommige luidsprekers zijn ontworpen om hoge frequenties beter over te brengen, andere om midden- of lage frequenties aan te kunnen. Ze worden alleen of in paren gebruikt.

Vloerstaande hifi-luidsprekers zijn naast het verspreiden van muziek ook functionele inrichtingsaccessoires die bijdragen aan de esthetiek van de ruimte waarin ze worden geplaatst. Het is daarom essentieel om te kiezen op basis van uw omgeving, vooral rekening houdend met het volume van hun structuur, aangezien ze meer ruimte innemen dan andere soorten kratten.

Laten we nu eens kijken welke de beste vloerstaande luidsprekers uit 2023 zijn met een goede prijs-kwaliteitverhouding, van high-end modellen tot de goedkoopste.

Klipsch RP-8060FA Klipsch RP-8060FA Read More Bekijk op Amazon
Q Acoustics 3050i Q Acoustics 3050i Read More Bekijk op Amazon
KLIPSCH RP-8000F KLIPSCH RP-8000F Read More Bekijk op Amazon
Triangle Borea BR08 Triangle Borea BR08 Read More Bekijk op Amazon
KEF Q550 KEF Q550 Read More Bekijk op Amazon
ELAC Debut 2.0 F6.2 ELAC Debut 2.0 F6.2 Read More Bekijk op Amazon
 DALI OBERON 5 DALI OBERON 5 Read More Bekijk op Amazon
Klipsch R-620F Klipsch R-620F Read More Bekijk op Amazon
NUMAN Reference 801 NUMAN Reference 801 Read More Bekijk op Amazon
Magnat Monitor Supreme 1002 Magnat Monitor Supreme 1002 Read More Bekijk op Amazon
Yamaha NS-F51 Yamaha NS-F51 Read More Bekijk op Amazon
Auna Linie 501 FS Auna Linie 501 FS Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 12 De 12 Beste Vloerstaande Luidsprekers van 2023 Reviews

De beste vloerstaande luidsprekers van iets minder dan 3.000 (voor een paar) zijn de Klipsch RP-8060FA. Dit zijn echt kwalitatieve audiospeakers, geschikt voor wie op zoek is naar de top, zeker voor zijn Home Theatre-systeem.

Het is in feite een vrij bijzonder model, deze speakers zijn ook uitgerust met geïntegreerde Dolby Atmos-speakers, geplaatst op het bovenste deel van het chassis en naar boven gericht, om het geluid van de Atmos-effecten via het plafond te weerkaatsen.

Dit is een ingenieuze oplossing, die eigenlijk goed werkt, en waarmee je (in een Dolby Atmos home theatre-opstelling) de vloerstaande speakers met de Atmos-speakers in één toren kunt integreren.

Het is duidelijk dat deze Klipschs tegelijkertijd weinig zin hebben voor wie op zoek is naar een paar luidsprekers alleen voor HiFi en frontaal luisteren.

De geluidskwaliteit is ronduit uitzonderlijk, met helder, warm en omhullend geluid. De frequentierespons is fantastisch, variërend van 32 tot 25.000 Hz, en de continue stroomvoorziening is 150 Watt per kast.

Benefits

 • Uitzonderlijke frequentierespons
 • Geluidsdruk 98dB
 • Geïntegreerde Atmos-luidsprekers

Disadvantages

 • Niet aanbevolen voor pure hifi, ze zijn meer voor thuisbioscoop
 • Prijs

De Q Acoustic 3050i behoren tot de beste professionele toren luidsprekers en beschikken over een reeks innovaties die de 3000-serie van het merk verbeteren, zowel vanuit esthetisch als prestatieoogpunt, waardoor een werkelijk uitzonderlijk geluid wordt gegarandeerd.

Dit resultaat wordt mogelijk gemaakt door de combinatie van HPE- en P2P-technologieën: de eerste zet druk om in snelheid, waardoor resonantie in de kast wordt verminderd; de tweede fungeert echter als een versterking van de structuur. Het resultaat is een zeer nauwkeurig en strak gefocust geluid.

Ze worden aanbevolen voor audiofielen die op zoek zijn naar de beste passieve luidsprekers voor puur geluid zonder timbrekleuring. Q Acoustic 3050i-luidsprekers zijn ontworpen om de luisteraar onder te dompelen in een sfeer die vergelijkbaar is met die van een live-evenement.

Het doel wordt bereikt dankzij de structuur van de kast, ontworpen om alle nuances van het geluid storingsvrij hoorbaar te maken. Voor de tweeters van 22 mm wordt een ontkoppelingssysteem gebruikt dat de trillingen van de woofer uitsluit.

De basunits zijn 2 bij 165 mm met een nominale impedantie van 6 Ω. De gevoeligheid bereikt 91 dB, terwijl het vermogen van de aan te koppelen versterker 25 - 180w is.

Benefits

 • Exclusieve technologieën
 • Grote kracht en uitbreiding

Disadvantages

 • Verbeterbare bas

Luisteren naar muziek met hoogwaardige luidsprekers is een werkelijk unieke ervaring. Bij de KLIPSCH RP-8000F vloerstaande luidsprekers is het, ondanks de aanwezigheid van de 8" woofers, niet de diepte van de bas die verrast, maar de breedte van de hoge tonen en hun extreme precisie. , het geluid van strijkers uit dat van blaasinstrumenten.

Het valt niet te ontkennen dat hoe complexer het geluid, hoe meer de Klipsch RP-8000F-luidspreker eruit weet te springen. Als u ervoor kiest om deze vloerstaande luidsprekers toe te passen op een thuisbioscoop, realiseert u zich het potentieel ervan: piepende ademhaling tijdens een film of het ritselen van een stof zal uw oor op een realistische en levendige manier bereiken.

Als je besluit het volume helemaal open te zetten, merk je al snel dat deze speakers geen moeite lijken te hebben en voel je de diepe bas duidelijk.

Om de Klipsch RP-8000F tot de beste vloerstaande HiFi-luidsprekers te plaatsen, is vooral de Hybrid Tractrix Horn-technologie, gepatenteerd door hetzelfde Amerikaanse merk, die de convergentie van de hoogfrequente energie van de luidsprekers naar de luisteraar garandeert. Er is geen bounce van het geluid, dus de muziek is gedetailleerd en zeer helder.

Om de tweeters tegen beschadiging te beschermen, grijpt de hoornanatomie in, d.w.z. een gecomprimeerd siliciummembraan dat als mechanisch filter fungeert. De tweeweg luidsprekers hebben een nominaal vermogen van 150 W en een impedantie van 8 ohm terwijl de gevoeligheid 98 dB is. Er zijn 2 cerametallic woofers, beschermd door koperdraden, met een diameter van 203,20 mm, terwijl de tweeter, in Tractrix hoorn, hoornvormig is met een diameter van 25,40 mm.

Benefits

 • Neutraal en nauwkeurig antwoord
 • Goed gecontroleerde verspreiding
 • Bovengemiddelde gevoeligheid

Disadvantages

 • Ze kunnen niet aan de muur worden geplaatst, ze moeten "ademen"

De Triangle Borea BR08 zijn uitstekende professionele kolomluidsprekers en behoren tot de beste vloerstaande luidsprekers in het bereik van 1.000 euro (voor het paar). Toegegeven, ze vereisen een vrij grote investering, maar ze bieden echt sensationele prestaties. De fabrikant raadt installatie aan in een ruimte van tussen de 20 en 40 vierkante meter, en ze moeten minstens 40 cm van de achtermuur en minstens 50 cm van de zijmuur geplaatst worden.

Deze drieweg torenluidsprekers bieden vier drivers voor het beheer van hoge middentonen. Er is een 25 mm zijden tweeter, twee 16 cm glasvezelconussen en een 16 cm cellulose mid-range driver.

De frequentierespons gaat van 40Hz tot 22kHz, ze verwerken 150W aan vermogen en de nominale impedantie is 8 ohm (de minimale impedantie is 3 ohm). Gevoeligheid is 92dB/W/m. Met deze luidsprekers kunnen we een zeer hoog volume waarderen, en zelfs als de gecombineerde versterker niet erg krachtig is, zou je toch een hoge geluidsdruk moeten kunnen bereiken.

Het geluid is uitstekend, voor het luisteren naar muziek overtreffen ze de verwachtingen en bieden ze een waarneembare dynamiek, volumeboosts blijven gecomponeerd en bieden een indrukwekkend vermogen. De plaatsing van instrumenten in de stereoscène is nauwkeurig, maar er is een gebrek aan breedte in het geluidsbeeld.

De tweeter is beslist gevoelig, wees voorzichtig bij het koppelen van deze luidsprekers met componenten die de hoge tonen benadrukken, want in dat geval zou je een beetje agressiviteit kunnen voelen bij de interpretatie van de heldere frequenties. Niets dat niet kan worden opgelost bij het EQ-en en het verfijnen van het geluid.

Benefits

 • Eersteklas bouwkwaliteit
 • 3-weg luidsprekers
 • Krachtig

Disadvantages

 • Klein geluidsbeeld
 • Prijs

Net onder de 1.000 euro kosten vinden we de KEF Q550 vloerstaande luidsprekers, gemaakt door het prestigieuze Engelse merk. Het is een paar hoge torenluidsprekers met uitzonderlijke prestaties, met goed gecontroleerde bas en extreem heldere tweeters.

Een Uni-Q-driver, exclusief voor KEF en twee Reflex ABR’s, gekoppeld aan een 130 mm aluminium woofer, karakteriseren deze luidspreker die is ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar prestaties, technologie en akoestische kwaliteit. Het zijn de beste luidsprekers voor moderne omgevingen met een minimale smaak: de beschikbare afwerkingen in zwart en wit zijn ver verwijderd van de vintage vloerstaande luidsprekers.

De KEF Q550 zijn 2,5-weg speakers, hebben een mechanische reflex en twee passieve radiatoren. De Uni-Q Array-driver is gepatenteerd door KEF en heeft verschillende prijzen in de wereld gewonnen, waaronder de EISA 2018-2019-prijs. De 25 mm tweeters komen overeen met een 130 mm woofer en een 130 mm midrange, naast de eerder genoemde 130 mm ABR passieve aluminium radiatoren.

Om de hoekverspreiding te dempen en de lineariteit van het geluid te verbeteren, zijn er de Z-Flex-ophangingen, waarmee u overal in de kamer het beste geluid kunt horen. De Tangerine frontale golfgeleider is ook op de KEF Q550-luidsprekers geplaatst, waardoor hoekverspreiding wordt vermeden.

Benefits

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Gedetailleerd geluid
 • Omnidirectioneel

Disadvantages

 • Hoogte geschikt voor grote ruimtes

Onder de beste luidsprekers voor thuis vinden we deze ELAC vloerstaande luidsprekers, die de nieuwe generatie van de DEBUT-serie vertegenwoordigen. Vooral de hoogtepunten krijgen ruimschoots de ruimte, ook al zijn de dieptepunten ten opzichte van de vorige versie nog verbeterd.

Ze kunnen in een woonkamer, muziekkamer of tv-kamer worden geplaatst. Dankzij hun slanke design vinden ze hun plaats in woningen met een elegante en eigentijdse stijl, maar ook in moderne en jeugdige omgevingen.

De kwaliteiten die de 2.0 DEBUT-lijn van ELAC kenmerken, hebben voornamelijk betrekking op de woofers, ontworpen om de demping en stijfheid te verbeteren. Deze elementen worden ook versterkt door de kast, van binnen versterkt en groter dan de vorige.

De luidsprekers hebben ook een nieuwe tweeter, gemonteerd in een flens die zorgt voor een grotere algehele spreiding. Het paar 3-weg vloerstaande luidsprekers, met basreflex, heeft een nominale impedantie van 6 Ohm, terwijl de frequentierespons 39 Hz - 35.000 Hz is.

Het maximale vermogen is 140 Watt ingesloten in een geborstelde zwarte MDF-kast, die het uiterlijk van vinyl reproduceert. De enkele tweeter is zeer krachtig en wordt vergezeld door een driedubbele 6-1/2" aramide zijdevezel woofer.

Elke speaker staat van de grond dankzij de aanwezigheid van minimale voetjes. De afmetingen, 7,69 “x 43,18” x 10,55 “, zijn absoluut slank.

ELAC-luidsprekers behoren tot de beste luidsprekers voor klassieke muziek. Als ze worden gecombineerd met een hoogwaardige hifi-versterker, kunnen ze u jarenlang begeleiden bij het luisteren naar uw favoriete albums.

Benefits

 • Slank Uni-fi-ontwerp
 • Gelijkmatig en gebalanceerd geluid

Disadvantages

 • Esthetiek niet geweldig

De beste vloerstaande luidsprekers rond de 2.000 euro (voor het paar) zijn de Dali Oberon 5. Deze luidsprekers in vintage-stijl vormen een briljant antwoord voor degenen die luidsprekers in hun huis willen installeren om naar muziek te luisteren met een helder en expressief geluid.

De Oberon 5 zijn het resultaat van zeer zorgvuldig technisch werk en aanzienlijke verbeteringen in het ontwerp in vergelijking met andere luidsprekers van het merk Dali. De prijs-kwaliteitverhouding is meer dan voordelig.

De kast, gemaakt van MDF, heeft horizontale verstevigingselementen die de eliminatie van mogelijke trillingen of resonanties op de lange wanden garanderen. Door de kleine afmetingen, gelijk aan 83 cm bij 16 cm, kan de Dali Oberon 5 zich perfect aanpassen aan de ruimte waarin ze staan, en combineren met het meubilair zonder te veel op te vallen. De beschikbare kleuren, zwart of wit essenhout, of donker walnoot en licht eiken, herinneren aan de vintage vloerstaande luidsprekers.

Inbegrepen in de kast zijn twee basmiddentonen van 13 cm, vergezeld van een 29 mm dome-tweeter. De woofers zijn uitgerust met de door Oberon gepatenteerde SMC-schijf, d.w.z. een cellulosemembraan gecombineerd met houtvezel.

Een dergelijke combinatie slaagt erin de stijfheid te vergroten ten koste van de resonantie. De gevoeligheid van de drie drivers is 88 dB, terwijl de impedantie 6 ohm is. De Oberon 5’s hebben een grote ritmische precisie en lenen zich voor de meest dynamische muzikaliteit, ze houden de hoge tonen perfect vast en stellen tegelijkertijd niet teleur in de lage tonen.

Benefits

 • Eerste instapmodel dat de SMC-technologie van Oberon gebruikt
 • Grote expressiviteit en maximale details
 • Opvallend ontwerp

Disadvantages

 • Niet te pittig in het lage bereik

De Klipsch R-620F zijn zeer efficiënte vloerstaande luidsprekers met uitstekende geluidskwaliteit en prestaties. Ze verrijken ons thuisbioscoopsysteem met een imposant en nauwkeurig frontgeluid, en voor het luisteren naar muziek in stereo zijn ze uitstekend. Voor wie een thuisbioscoopsysteem samenstelt, raden we deze uiteraard aan in combinatie met andere elementen van hetzelfde merk, om zowel qua geluid als qua uiterlijk een match te hebben.

Deze tweewegluidsprekers hebben een lichtgewicht aluminium Tractrix-type tweeter voor precieze en gedetailleerde hoge frequenties en twee 6-inch woofers die natuurlijke en volle geluiden creëren. De basreflexpoort bevindt zich aan de achterkant en moet op een afstand van de muur worden geïnstalleerd om retouren te voorkomen.

De kwaliteit van het MDF-hout van de akoestische box draagt ​​bij aan de kwaliteit van het geluid en er zijn geen geluidsveranderingen veroorzaakt door de behuizing van de luidspreker.

De frequentierespons is 38-21.000 Hz, en daarom dekken ze ook de lage frequenties goed, zonder dat je een subwoofer hoeft toe te voegen, tenzij je besluit om de bas verder te versterken om films te kijken zoals in de bioscoop, maar voor hifi-muziek zijn deze twee passieve luidsprekers zijn genoeg en meer.

Ze kunnen een vermogen aan van 100 Watt RMS (400 Watt piek) bij 8 ohm impedantie en hebben een gevoeligheid van 96dB. Deze zeer efficiënte passieve luidsprekers zullen een middelgrote woonkamer goed vullen en zullen de enige naar voren gerichte luidsprekers zijn die u voor een lange, lange tijd zult kopen.

Benefits

 • Luidsprekers voor audiofielen
 • Esthetiek

Disadvantages

 • Mids soms onduidelijk

De NUMAN Reference 801’s zijn de beste oplossing onder vloerstaande luidsprekers onder de 500 euro voor het paar. Numan produceert over het algemeen goede kwaliteit-prijs-luidsprekers, met een prettig design en geluidskwaliteit die gewaardeerd wordt.

De Reference 801 zijn torenluidsprekers met twee 6,5” woofers, een 6,5” midrange conus en een tweeter. Ze zijn gemaakt van MDF, hout, aluminium en kunststof en zijn 111,5 cm hoog en wegen 22 kg per doos. Het geluid is goed voor alle toepassingen, uiteraard zonder de kwaliteit van een premium speaker te willen verwachten.

Het continue RMS-vermogen wordt geschat op 150 watt per luidspreker en het geluidsdrukniveau is 88 dB. Ze kunnen werken met een impedantie van 8 of 4 ohm en de frequentierespons is van 35 Hz tot 22 kHz. De fabrikant raadt gebruik met een 100-300 Watt versterker aan.

We waarderen de verhoogde basis waarop de luidsprekers rusten, waardoor de luidsprekers de grond niet raken en ze omhoog blijven staan ​​om te voorkomen dat ze bijvoorbeeld nat worden in geval van onverwachte gebeurtenissen.

Ze zijn ook uitgerust met bi-wiring-aansluitingen, voor een schonere doorgang van het versterkersignaal naar de luidsprekers. Op de achterkant vinden we ook twee basreflexpoorten.

Benefits

 • Ongetwijfeld prijs kwaliteit
 • Aangenaam ontwerp

Disadvantages

 • Enkele compromissen in audioweergave

De Magnat Monitor Supreme 1002-luidsprekers hebben een onderscheidende en direct herkenbare stijl. Gemaakt door het bekende Duitse merk kunnen deze speakers zowel in een grote huiskamer als in hele grote kamers geplaatst worden. Zeer elegant, dankzij de aanwezigheid van hout en afgeronde hoeken, zijn ze ontworpen voor klassieke en verfijnde omgevingen.

Het vermogen van 190 effectieve watt en de impedantie van 8 ohm slagen erin om de kamer om te toveren in een ruimte waar muziek gelijkmatig en zonder vervorming wordt weergegeven. Bovenal is de prijs opvallend, zeer betaalbaar, zoals typerend voor de producten van het Duitse merk. Het zijn de beste hifi-luidsprekers voor degenen die niet per se veel geld willen uitgeven.

Magnat’s Monitor Supreme 1002 speakers zijn 3-weg basreflex speakers met 2 mid-range woofers van elk 170 mm. De tweeter daarentegen is 25 mm. Met een gevoeligheid van 92 dB en een frequentie tussen 19 Hz en 40 kHz zijn deze luidsprekers een optimale oplossing voor wie op zoek is naar goed luisteren zonder al te veel pretenties.

De Supreme 1002-luidsprekers meten 215x990x330, daarom moeten ze in grote kamers worden geplaatst. Als je ze in een kleine kamer plaatst, kan dat vervelende gerommel veroorzaken.

Benefits

 • Krachtige bas
 • Sterk verbeterde hoge tonen
 • Aantrekkelijk ontwerp

Disadvantages

 • Mids die de neiging hebben om af te vlakken

De NS-F51’s van Yamaha zijn luidsprekers met een krachtige bas en een zeer expressief geluid. Dit zijn 2-weg en 3-driver speakers, met een flinke hoogte die oploopt tot 97 cm. Ze zijn gemaakt voor de beste audioprestaties van films, maar ze kunnen nog steeds worden gebruikt om naar muziek te luisteren, zelfs als de resultaten niet voor dit doel zijn geoptimaliseerd.

Deze vloerstaande luidsprekers kunnen zowel in woningen die eigentijds zijn ingericht als in meer klassieke woningen worden ondergebracht. Yahama heeft in feite aan twee soorten afwerkingen gedacht: in het zwart, dat nog steeds de nerf van het hout onthult en perfect is voor jonge en moderne omgevingen; en walnoot, geschikt voor een meer klassieke en elegante smaak, die perfect samengaat met verfijnde inrichtingskeuzes.

De kast van de NS-F51 is afgerond om diffractie te dempen, die mogelijk een schokkerig geluid kan produceren. Dit heeft de neiging luistermoeheid te elimineren. Het resultaat is een esthetisch elegante luidspreker waarin zelfs het frontrooster, dat de drivers afsluit, past bij elk type thuisbioscoop.

De kast, vrij volumineus, meet 233 x 973,5 x 254 mm. Het bevat een 16 cm dual cone woofer en een 3 cm soft dome tweeter.

Goede prestaties dankzij de impedantie van 6 ohm en de gevoeligheid van 89 dB. De frequentierespons ligt tussen 43Hz en 26kHz, terwijl het vermogen 80W is, met een maximaal ingangsvermogen van 240W.

Benefits

 • Perfect voor thuisbioscopen
 • Uitstekend vermogen van 240W

Disadvantages

 • Essentieel ontwerp

De Auna Linie 501 FS-luidsprekers zijn goedkope passieve luidsprekers, d.w.z. waarvoor een externe versterker nodig is, aanbevolen voor middelgrote kamers en voor iedereen die geïnteresseerd is in een aankoop zonder hoge kosten. Ze garanderen behoorlijke prestaties en een goede bouwkwaliteit, voor een minimale prijs.

De Auna Linie 501 FS wordt geproduceerd door Chal-Tec GmbH, een Duits merk dat zorgt voor een respectabel design. Ze worden gekenmerkt door de aanwezigheid van torens van 93 cm met een traditionele 3-weg passieve basreflexstructuur.

Op de kast bevindt zich aan de zijkant een grote 20 cm woofer, terwijl aan de voorzijde twee 10 cm zilvermembraan mid-ranges en een 2,5 cm aluminium gecoate dome-tweeter zijn geïnstalleerd. Het onderstel is los en ondersteunt de notenhouten kast.

Zoals gezegd blijven de prestaties vergeleken met de prijs interessant: het maximale vermogen is 140 Watt bij een impedantie van 8 Ohm. Het rooster kan worden verwijderd om de chauffeurs vrij te laten.

Benefits

 • Waar voor je geld
 • Elegante en eigentijdse esthetiek
 • Houten kasten

Disadvantages

 • Hoge en middentonen met discrete definitie

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.