De 15 Beste Muizen Draadloze en Bluetooth van 2023

Bij het kiezen van een draadloze muis is het type verbinding een belangrijke variabele. De termen draadloos en bluetooth worden vaak door elkaar gehaald: beide zijn draadloze technologieën, maar verschillen qua verbindingsstabiliteit en bereik.

 • Bluetooth-muizen zijn modellen die compatibel zijn met elk apparaat (laptop of desktop) dat deze standaard ondersteunt; ze werken over een korte afstand en kunnen met verschillende apparaten worden gekoppeld. De aansluittijden zijn echter niet onmiddellijk. Als de computer in de sluimerstand gaat, kan de verbinding met de muis worden verbroken. Juist door het type verbinding gaan de batterijen minder lang mee dan bij draadloze modellen. Het is dus een soort verbinding gericht op mensen die geen speciale behoeften hebben.
 • Draadloze (of radiofrequente) muizen zenden hun signaal uit in de 2,4 tot 5 GHz-band. In tegenstelling tot bluetooth-muizen hebben ze altijd een USB-ontvanger nodig die via de juiste poort op de computer is aangesloten. De ontvanger wordt geleverd met de muis. Op verbindingsniveau zijn ze erg snel. De levensduur van de batterij is aanzienlijk hoger dan die van een bluetooth-concurrent, omdat ze stand-by kunnen gaan en snel weer verbinding kunnen maken. Deze technologie kan zelfs over lange afstanden werken. Naast het kiezen van het type draadloze verbinding dat het beste bij je past, moet je ook rekening houden met het type handgreep en de grootte van de muis.

Er zijn drie grepen: de Palm Grip (palmgreep), de Claw Grip (klauwgreep) en de Fingertip Grip (vingertopgreep). Afhankelijk van hoe, waar het hecht en waar de hand rust, hebben we een andere gripstijl.

 • Palm Grip-gebruikers, de meest voorkomende vorm van grip, plaatsen hun hele handpalm op de muis. De contactpunten tussen de hand en de muis zijn zoveel mogelijk. De muis wordt met de onderarm bewogen. Met dit type grip hebben muizen met een steile helling, breed en lang, in verhouding tot de grootte van de hand van de gebruiker, de voorkeur.
 • Gebruikers die de Claw Grip gebruiken, houden hun handpalm niet in contact met het midden van de muis, maar verder naar achteren. Ze buigen ook hun vingers over de toetsen. De muis heeft de neiging om met de pols mee te bewegen (soms veroorzaakt het carpaal tunnel syndroom). Dit is de tweede meest populaire handgreep onder gebruikers. Voor iemand die dit soort grip gebruikt, zou een kleine, smalle muis met een geleidelijke boog ideaal zijn.
 • Gebruikers die de Fingertip Grip gebruiken, raken de muis nog minder aan dan degenen die de Claw Grip gebruiken. Meestal worden alleen de vingertoppen gebruikt om de muis te positioneren. Van de drie soorten grip wordt deze het minst gebruikt. Voor degenen die de vingertopgreep gebruiken, hebben zeer lichte muizen en met zo plat mogelijke bogen de voorkeur. Laten we nu eens kijken welke de beste draadloze en bluetooth-muizen zijn om te kopen , met een selectie van de beste modellen die momenteel op de markt zijn, onderverdeeld naar categorie en type gebruiker.

Razer Viper Ultimate
Razer Viper Ultimate

Futuristisch ontwerp

Hoge DPI

Tweehandige vormfactor

See on Amazon
Corsair Dark Core RGB Pro
Corsair Dark Core RGB Pro

Aantrekkelijk ontwerp

Drievoudig type verbinding

See on Amazon
Razer Basilisk Ultimate
Razer Basilisk Ultimate

Futuristisch ontwerp

Hoge DPI

Verkocht met een USB Type-C-kabel van 1,5 m

See on Amazon

Table of ContentsShow

The 12 De 15 Beste Muizen Draadloze en Bluetooth van 2023 Reviews

De titel van beste draadloze muis gaat dit jaar naar de Razer Viper Ultimate. Dankzij de hoge DPI kan het worden gebruikt voor professionele programma’s die een hoge richtprecisie vereisen.

Het is een lichtgewicht model (slechts 74 gram) met een ergonomisch ontwerp, geschikt voor mobiliteit. We raden het aan aan mensen met grote handen, die het comfortabel zullen vinden om de klauwgreep te gebruiken.

De verbinding van de Razer Viper Ultimate is draadloos. Wordt geleverd met USB-dongle en oplaadkabel. De gepatenteerde Razer Hyperspeed-technologie is geïmplementeerd, wat zorgt voor een zeer lage latentie. Volgens Razer vergelijkbaar met een bekabeld model.

Het is ook mogelijk om de zendfrequentie te wijzigen wanneer u zich in een omgeving bevindt die verzadigd is met draadloze verbindingen (zoals bijvoorbeeld competitietoernooien), die kunnen interfereren en vervelende vertraging kunnen veroorzaken.

Tracking werkt dankzij een 20.000 DPI optische sensor. Het is mogelijk om de DPI zowel mechanisch (met een knop onder de muis) als dankzij de gepatenteerde Synapse 3-software te wijzigen.

Het heeft acht programmeerbare knoppen en de toetsen hebben een gegarandeerde levensduur van 70 miljoen klikken. De muis integreert ook een krachtige batterij: een volledige lading garandeert 70 uur gebruik.

Dit model beschikt over het Razer Chroma-verlichtingssysteem, dat 16,8 miljoen kleuren biedt en de kleuren kunnen worden geprogrammeerd dankzij de Chroma Studio-software.

Benefits

 • Futuristisch ontwerp
 • Hoge DPI
 • Tweehandige vormfactor

Disadvantages

 • Moeilijk bereikbare DPI-schakelaar

Aan de top behoort de Corsair Dark Core RGB Pro tot de beste draadloze muizen, en gezien zijn formaat wordt hij aanbevolen voor mensen met grote handen.

Het ontwerp is ergonomisch en er zijn afneembare steunen voor zowel de duim als de pink. De aanbevolen grip voor dit model is de Palm Grip.

Er zijn drie verbindingsmodi beschikbaar: draadloos, bluetooth en bedraad en samen met de muis vind je de ontvanger voor de computer. Er is gebruik gemaakt van de gepatenteerde Slipstream-technologie, die een latentie van minder dan 1 ms garandeert.

Bovendien is de Polling Rate (hoe vaak per seconde de muis zijn positie aan de computer communiceert) 2000 Hz, het dubbele (volgens Corsair) van andere gamingmuizen. Deze waarde kan ook softwarematig op 1000 Hz worden ingesteld.

Het aanwijssysteem speelt op een 18.000 DPI optische sensor met een laag stroomverbruik. De batterij gaat tot wel 50 uur mee en indien nodig is het mogelijk om de muis bedraad te gebruiken dankzij de meegeleverde USB type-C kabel. De kabel in kwestie is gevlochten en zeer resistent.

Er zijn acht knoppen, allemaal programmeerbaar aan de softwarekant, waarvan er twee gemakkelijk toegankelijk zijn met de duim. Mis de RGB multicolor verlichting niet en dankzij de software van Corsair kunnen de LED’s individueel worden aangepast.

Benefits

 • Aantrekkelijk ontwerp
 • Drievoudig type verbinding

Disadvantages

 • Alleen voor rechtshandig gebruik

De Razer Balistik Ultimate is een high-end draadloze muis geschikt voor gamers die veel gebruik maken van macro’s: aan de softwarekant zitten namelijk 11 instelbare knoppen. Als high-end gamingmuis is het aanpassingsniveau extreem, zelfs de weerstand van het wiel kan worden aangepast.

Het royale formaat maakt het geschikt voor mensen met grote handen, die het zeer comfortabel zullen vinden om de handpalm aan te brengen.

De verbindingstechniek is draadloos. In de bundel vinden we zowel de usb-dongle als de 1,5 meter lange usb-c-oplaadkabel. Er is een slot voor het opbergen van de dongle wanneer u deze niet gebruikt.

De tracking werkt dankzij een optische sensor, die tot 20.000 DPI bereikt en de DPI kan worden aangepast dankzij de software van Razer. De gepatenteerde Razer Hyperspeed-technologie is binnenin geïmplementeerd, wat een zeer lage latentie garandeert en het is ook mogelijk om, wanneer u zich in een omgeving bevindt die verzadigd is met draadloze verbindingen, de transmissiefrequentie te wijzigen om vertraging te voorkomen.

De muis heeft ingebouwde batterijen die tot 100 uur aan gameplay meegaan als ze volledig zijn opgeladen. Wanneer de lading minder dan 5% is, begint de LED van het scrollwiel te knipperen.

De Razer Basilisk Ultimate integreert het Razer Chroma-verlichtingssysteem, dat 14 verlichtingszones met 16,8 miljoen kleuren biedt. Elke zone kan afzonderlijk worden geprogrammeerd dankzij de eigen software van Chroma Studio.

Benefits

 • Futuristisch ontwerp
 • Hoge DPI
 • Verkocht met een USB Type-C-kabel van 1,5 m

Disadvantages

 • Alleen voor rechtshandig gebruik
 • Hoge prijs

De Logitech MX Master 3 is de cult ergonomische draadloze muis in de branche. Het is de beste keuze voor gebruik op kantoor als u, gezien het formaat, grote handen heeft. Door zijn gewicht (140 gram) is hij slecht geschikt voor mobiliteit.

Het heeft drie soorten verbindingen: draadloos, bluetooth en bedraad. Het wordt geleverd met zowel de draadloze ontvanger als een USB-C-kabel.

Het aanwijssysteem wordt ondersteund door een 4000 DPI sensor en dankzij de Logitech Options en Flow software is het mogelijk om de DPI in te stellen in een bereik tussen 200 DPI en de hardware 4000.

Er zijn zeven programmeerbare knoppen, die verschillende functies kunnen hebben in verschillende programma’s. Dus: heen en weer in de browser, dempen en dempen op Zoom en ga zo maar door.

Logitech Flow maakt het mogelijk om, wanneer de muis op meerdere apparaten is aangesloten, kopieer- en plakbewerkingen uit te voeren tussen verschillende besturingssystemen en computers.

De muis is compatibel met snellaadstandaarden en tijdens het opladen kun je de muis in bedrade modus blijven gebruiken. Met een volle lading kan de muis tot wel 70 dagen worden gebruikt.

Het handelsmerk van de MX Master-lijn is het duimwiel, handig voor horizontaal scrollen. Beide scrollwielen zijn gemaakt van metaal en werken door middel van een elektromagnetisch systeem waardoor scrollen nauwkeurig en stil is.

Benefits

 • Logitech Flow-functie
 • Scrollwiel aan de zijkant
 • Drievoudige verbinding

Disadvantages

 • Niet-verwijderbare duim- en pinksteunen

De Corsair Harpoon Wireless RGB is lichtgewicht (slechts 99 gram), nauwkeurig en de voordeligste draadloze muis voor gebruikers met klauwgreep. Het formaat maakt het een goede keuze voor mensen met middelgrote tot grote handen.

Er zijn drie verbindingsmodi: draadloos, bluetooth of bedraad. Het wordt geleverd met een dongle en USB-kabel, maar het heeft geen uitstekende bouwkwaliteit.

Draadloze kant, dit model implementeert Corsair Slipstream Wireless-technologie , wat een latentie van minder dan 1 ms garandeert. Bluetooth, dat een lage latentie heeft, zorgt ook voor een uitstekende bruikbaarheid.

Tracking werkt dankzij een optische sensor met instelbare 10.000 DPI. Dankzij de CORSAIR iCUE software zal het mogelijk zijn om aanpassingen te doen in de orde van grootte van 1 DPI. Met dezelfde software bedien je de RGB-verlichting.

De batterij is geïntegreerd en oplaadbaar en de fabrikant garandeert tot 60 uur draadloos spelen.

Er zijn zes aanpasbare toetsen, waarvan er twee bereikbaar zijn met de duim. De toetsen maken gebruik van Omron-schakelaars, de top qua weerstand en garanderen tot 50 miljoen klikken.

Het ergonomische ontwerp is voorzien van rubberen handgrepen aan de zijkant, die naast de veiligheid van de handgreep voor een uitstekend comfort zorgen.

Benefits

 • Compartiment voor het opbergen van USB-dongles
 • Drie soorten verbindingen
 • Zeer instelbare DPI

Disadvantages

 • De optische sensor werkt niet op glas
 • Alleen voor rechtshandig gebruik

De Logitech MX Anywhere 3 is de beste draadloze muis voor digitale nomaden. De sensor werkt op elk oppervlak - van hout tot glas. Het heeft 4000 DPI instelbaar van 200 DPI. Dit model heeft een laag gewicht (99 gram) en is uitstekend geschikt voor kantoorgebruik. Het medium formaat maakt het geschikt voor handen van alle maten.

Het heeft drie soorten verbindingen: draadloos, bluetooth en bedraad. Het wordt geleverd met zowel de draadloze ontvanger als een USB-C-kabel. Tijdens gebruik in bedrade modus laadt de muis zijn eigen ingebouwde batterij op.

Dit model is compatibel met moderne snellaadstandaarden en een volledige lading maakt tot 70 dagen gebruik mogelijk.

Er zijn zes aanpasbare knoppen en dankzij Logitech Options en Flow-software kun je verschillende functies voor verschillende programma’s instellen. Logitech Flow maakt het mogelijk om, wanneer de muis is aangesloten op meerdere apparaten, kopieer- en plakbewerkingen uit te voeren tussen verschillende besturingssystemen.

Het scrollwiel werkt via een elektromagnetisch mechanisme, waardoor het nauwkeurig is, en het is zowel klikbaar als bruikbaar voor horizontaal scrollen. Het ontwerp is ergonomisch, met een laag profiel. De handgrepen aan de zijkant, in siliconen, garanderen comfort en een stabiele grip.

Benefits

 • Drievoudig type verbinding
 • Werkt op alle oppervlakken
 • Tweehandig gebruik en Logitech Flow-functie

Disadvantages

 • Geen geweldig ontwerp

Met slechts 83 gram is de Razer Basilisk X Hyperspeed een lichtgewicht, op mobiliteit gerichte draadloze muis. Door zijn formaat is het een geschikte keuze voor mensen met middelgrote tot grote handen.

Zoals verwacht van een gamingmuis als deze, wordt het aanwijssysteem ondersteund door een 16.000 DPI optische sensor , die indien nodig vooraf kan worden ingesteld op 5 niveaus. Dankzij deze eigenschap gebruik je dit model ook voor kantoorgebruik.

Het heeft twee soorten verbindingen: bluetooth en draadloos, de laatste met gepatenteerde HyperSpeed-technologie. De latentie is erg laag en het is mogelijk om de zendfrequentie te wijzigen in rumoerige omgevingen.

Het wordt verkocht in een bundel met de USB-ontvanger die, indien nodig, in het daarvoor bestemde slot kan worden opgeborgen.

De Razer Basilisk X Hyperspeed heeft zes programmeerbare toetsen via de Razer Synapse 3 software, twee van deze zes toetsen zijn comfortabel bereikbaar met de duim, die op een comfortabele steun kan rusten. De gevoeligheid van het scrollwiel is ook naar wens aan te passen.

De mechanische schakelaars garanderen precisie en duurzaamheid in de loop van de tijd, met een gegarandeerde klikbaarheid van 50 miljoen klikken , en aan de kant van energie-optimalisatie zorgt de batterij voor geweldige prestaties: in draadloze modus is het mogelijk om 285 uur te spelen , terwijl u overschakelt naar bluetooth-modus, 450 uur zijn bereikt.

Benefits

 • Batterij die lang meegaat
 • Hoge DPI
 • Futuristisch ontwerp

Disadvantages

 • Niet-verwijderbare duimsteun
 • Alleen voor rechtshandig gebruik

Voor wie op zoek is naar een betaalbare draadloze muis, is de Logitech G305 Lightspeed een uitstekende keuze, en dit model kan zowel voor gaming als voor productiviteit worden gebruikt.

Het medium-small formaat maakt het geschikt voor mensen die geen grote handen hebben en de voorkeur geven aan vingergrepen en klauwgrepen. Het is een tweehandige muis , door zijn neutrale vorm kan hij zelfs door linkshandigen probleemloos worden gebruikt. Het is bijna volledig gemaakt van plastic materialen en is erg licht (het weegt slechts 99 gram); het is te koop in een breed scala aan kleurstellingen.

Tracking werkt dankzij een Hero optische sensor waarvan de gevoeligheid varieert van 200 tot 12.000 DPI. Via de specifieke Logitech software kan de gebruiker tot 5 gebruiksprofielen direct in het geheugen van de muis opslaan.

Logitech G305 Lightspeed werkt op batterijen (een stylus) en heeft een hoge energie-efficiëntie, verbruikt het absolute minimum en de batterijduur reikt tot 250 uur / ongeveer 9 maanden bij normaal gebruik. Er is een led die aangeeft wanneer de batterij bijna leeg is.

De draadloze verbinding is voorzien van gepatenteerde Lightspeed-technologie, die een latentie van minder dan 1 ms garandeert, een tijd die praktisch vergelijkbaar is met die van een bedrade muis. De verbinding met de pc vindt plaats via een USB-dongle, die bij niet-gebruik veilig kan worden opgeborgen in de speciale sleuf in het batterijvak.

Benefits

 • 1ms latentie
 • Geïntegreerde dongle-sleuf

Disadvantages

 • Niet geschikt voor mensen met grote handen
 • Er is geen RGB-verlichting

De Logitech MX Anywhere 2S-muis is perfect voor iedereen die onderweg productief wil blijven. Het ontwerp is extreem compact maar ergonomisch, ondanks zijn kleine formaat is het comfortabel genoeg om zelfs door mensen met grote handen te worden gebruikt. Hij weegt iets meer dan 100 gram, het zal moeilijk zijn om zijn aanwezigheid op te merken door hem in een tas of rugzak te stoppen.

Het heeft twee soorten draadloze verbindingen waaruit de gebruiker kan kiezen: Bluetooth en WiFi 2,40 GHz met dongle (het is een Unifying-ontvanger, het kan ook worden gebruikt om andere Logitech-randapparatuur aan te sluiten, zoals het toetsenbord). Jammer dat er geen gleuf is om het op te bergen, want op deze manier dreigt het gemakkelijk kwijt te raken tijdens het transport. De muis werkt dankzij de ingebouwde batterij van 500 mAh, die snel kan worden opgeladen via een micro-USB-kabel. Autonomie is goed, we hebben het over meer dan 2 maanden gebruik op één lading.

Er zijn 7 toetsen, waarvan de meeste programmeerbaar zijn. Wat niet kan worden veranderd, is het centrale wiel, waaraan de oneindige scrollfunctie is toegewezen. Het aanwijssysteem werkt dankzij een 4000 DPI Darkfield optische sensor, instelbaar met 50 DPI per keer vanaf minimaal 200. Het werkt heel goed op elk type oppervlak, inclusief glas .

De ergonomische details zijn zeer nauwkeurig, de muis is ontworpen om zich perfect aan te passen aan de vorm van de hand, maar is niet ontworpen voor linkshandige gebruikers. Bij de twee zijknoppen is een comfortabele duimsteun geïntegreerd.

Logitech MX Anywhere 2S is voorzien van Flow-technologie waardoor het, door de muis aan meerdere apparaten te koppelen, zelfs met verschillende besturingssystemen, mogelijk is om de cursor van het ene scherm naar het andere te verplaatsen. Niet alleen dat, het zal ook mogelijk zijn om kopieer- en plakbewerkingen uit te voeren, een zeer handige functie voor wie op meerdere apparaten tegelijk werkt.

Benefits

 • Bluetooth + 2,4 GHz draadloos
 • Oplaadbaar
 • Flow-functionaliteit voor gebruik op meerdere apparaten

Disadvantages

 • Geen slot voor wifi-dongle

Wie tijdens het werk vaak van het ene apparaat naar het andere wisselt, bijvoorbeeld tussen computers op meerdere werkstations of tussen een pc en een tablet, kan kiezen voor de Logitech M720 Triathlon.

Deze muis met Bluetooth en 2.4G-connectiviteit biedt ondersteuning voor Logitech’s Flow-functie , waarmee verbinding en gebruik op meerdere apparaten tegelijk mogelijk is, met de mogelijkheid om ook bewerkingen uit te voeren zoals kopiëren en plakken of bestanden verplaatsen van het ene apparaat naar het andere. ‘other (zelfs als ze twee verschillende besturingssystemen gebruiken).

De bouwkwaliteit is goed en de ergonomische vorm maakt de Logitech M720 Triathlon ook voor langere tijd prettig in het gebruik. Naast de klassieke knoppen bovenaan vinden we aan de linkerkant (dit is een rechtshandige muis) 3 knoppen die met de duim te bedienen zijn. Elk van hen kan worden aangepast met behulp van de Logitech-software of het specifieke hulpprogramma van het gebruikte besturingssysteem.

Autonomie is ook erg goed, wat volgens de fabrikant langdurig is, tot wel 24 maanden. Hoewel dit cijfer in een reëel scenario waarschijnlijk iets lager zal zijn, lijkt het resultaat ons nog steeds uitstekend. De muis werkt dankzij een AA-batterij, toegankelijk via de onderste sleuf (daarnaast is ook degene waar de Unifying-ontvanger in kan worden opgeborgen).

Logitech M720 Triathlon heeft een maximale gevoeligheid van 1000 DPI, wat voldoende is voor taken als surfen op het web, kantoor enz., maar misschien iets te laag is voor degenen die precisietaken uitvoeren, zoals het gebruik van CAD of vergelijkbare software.

Benefits

 • Ergonomische vorm
 • Bluetooth + 2,40 GHz draadloos
 • Goede autonomie

Disadvantages

 • Niet erg hoogsensitief

De beste zeer goedkope draadloze muis voor op kantoor, om ook onderweg mee te nemen, is de Logitech M220 Silent en wordt aanbevolen voor mensen met kleine handen. Dit model heeft dubbele connectiviteit, zowel draadloze radiofrequentie (met USB-ontvanger aan te sluiten op de pc) als bluetooth.

Onderweg (of bij gebruik in bluetooth-modus) kun je de dongle opbergen in het daarvoor bestemde slot, dat zich in het batterijvak bevindt.

Dit model wordt gevoed door een enkele AA-batterij. Hoewel we te maken hebben met een zuinige muis, kan de lading dankzij het gebruik van energiezuinige componenten tot wel 18 maanden meegaan. Een ander kenmerk dat een lange levensduur van de batterij mogelijk maakt, is de automatische stand-by.

Dit is een muis die geboren is om stil te zijn, hij heeft inderdaad het Quiet Mark van de Noise Abatement Society gekregen en heeft rubberen voetjes en scrollwieltjes om het geluid met 90% te verminderen. Over het scrollwiel gesproken, dit werkt regel voor regel en heeft geen optie om horizontaal te gebruiken.

De Logitech M220 Silent is oorspronkelijk ontworpen voor tweehandig gebruik, en in die zin is hij behoorlijk veelzijdig, maar hij behoort niet tot de meest ergonomische, dus we raden hem aan aan degenen die hem niet-continu zullen gebruiken, want als hij voor een lange tijd kan het polspijn veroorzaken.

Benefits

 • Batterij die lang meegaat
 • Rustig en tweehandig
 • Extreem draagbaar

Disadvantages

 • Het is geen multi-device

De Logitech M190 is een klein, eenvoudig apparaat dat perfect is voor iedereen die op zoek is naar een goedkope draadloze muis. De afmetingen, die erg klein zijn, maken het de perfecte metgezel om samen met een notebook onderweg te gebruiken.

De muis is minder dan 10 cm lang en is perfect voor transport, terwijl we hem niet zouden aanraden aan mensen met grote handen en in het algemeen voor langdurig gebruik. Het heeft een aantal knoppen die beperkt zijn tot de essentie: linker- en rechterknoppen en een centraal scrollwiel. Het is volledig gemaakt van glanzend, lichtgrijs gekleurd plastic.

De verbinding met de computer vindt plaats met behulp van de 2,40 GHz draadloze dongle die op een USB-poort moet worden aangesloten. Gelukkig heeft Logitech gezorgd voor een klein slot om de ontvanger direct naast het batterijcompartiment te plaatsen; dit zou het risico van verlies tijdens het transport drastisch moeten verminderen. De muis is Plug & Play en is direct klaar voor gebruik, zonder handmatig drivers te installeren of andere configuraties te maken.

Logitech M190 werkt met een AA-batterij (niet inbegrepen in het pakket); de autonomie is erg goed, die bij normaal gebruik gemakkelijk het jaar van duur zou moeten kunnen overschrijden. Vergeet niet om het apparaat uit te schakelen met de aan/uit-knop op het basisstation, dit zal zeker helpen om de levensduur van de batterij te verlengen.

Benefits

 • Zeer kleine afmetingen
 • Het is ook goed voor linkshandige mensen
 • Lange batterijduur

Disadvantages

 • Er zijn alleen de standaard 3 knoppen

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.