De 10 Beste 24 inch Monitoren van 2023

Als je op zoek bent naar de beste pc-monitoren met 24-inch afmetingen, is de eerste vraag die je jezelf moet stellen: voor wat voor soort activiteit wordt het gebruikt? Vanaf hier beginnen we met de selectie om te begrijpen welke de beste 24-inch monitor is die u kunt kopen voor uw behoeften, waarbij we functies en prijsklassen evalueren.

De soorten panelen kunnen zijn met IPS- of TN-technologie voor platte schermen, of VA-type voor gebogen schermen.

IPS- en VA-panelen zijn erg goed voor kijkhoeken en kleurgetrouwheid, terwijl TN-panelen responstijden van 1 ms hebben voor lagvrij gaming-pc-gebruik.

IPS- en VA-schermen zijn echter ook goed voor gaming, aangezien de vooruitgang van de technologie het de afgelopen jaren mogelijk heeft gemaakt om reactietijden te verkorten, tot bijna onmerkbare waarden. Over het algemeen zeggen we dat de laatste overal goed voor zijn, terwijl TN-panelen specifieker zijn voor gaming.

Bij de beste gaming-monitoren is een belangrijk kenmerk de verversingssnelheid, hoe hoger deze is, hoe beter de prestaties (afwezigheid van schermscheuren).

Terwijl we in een 24-inch voor graphics en entertainment zijn, zullen we proberen te begrijpen welk kleurbereik wordt gedekt en wat de pixeldichtheid is, voor een betere definitie en precisie bij de reproductie van inhoud.

Hieronder vindt u de beste 24-inch pc-monitoren die vandaag beschikbaar zijn, onderverdeeld naar klasse, prijsklasse en type gebruik, zodat u gemakkelijker kunt kiezen welke u wilt kopen.

ASUS ROG Strix XG258Q ASUS ROG Strix XG258Q Read More Bekijk op Amazon
Eizo FlexScan EV2450 Eizo FlexScan EV2450 Read More Bekijk op Amazon
BenQ BL2420PT BenQ BL2420PT Read More Bekijk op Amazon
LG 24MD4KL-B LG 24MD4KL-B Read More Bekijk op Amazon
Asus VG248QE Asus VG248QE Read More Bekijk op Amazon
BenQ GW2480 BenQ GW2480 Read More Bekijk op Amazon
LG 24MK600M-B LG 24MK600M-B Read More Bekijk op Amazon
Samsung C24F396 Samsung C24F396 Read More Bekijk op Amazon
HP 24f HP 24f Read More Bekijk op Amazon
Samsung S24D330H Samsung S24D330H Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 10 De 10 Beste 24 inch Monitoren van 2023 Reviews

De ROG Strix XG258Q is de beste 24-inch Full HD pc-monitor in de hoge prijsklasse, met uitzonderlijk competitieve prestaties en geschikt voor gamers op hoog niveau.

Voor degenen met NVIDIA of AMD grafische kaarten is het scherm FreeSync- en G-Sync-compatibel, en met een vernieuwingsfrequentie van 240 Hz heb je een prachtig vloeiende en hoogwaardige game-ervaring voor gamen op het hoogste niveau.

De technische specificaties omvatten een TN-paneel met een responstijd van 1 ms, een helderheid van 400 cd/m2, een contrastverhouding van 1000:1 en flikkervrije technologie. Houd er rekening mee dat TN-technologie (vergeleken met IPS- en VA-schermen) het gezichtsveld vernauwt en alleen een goede game-ervaring mogelijk maakt als je recht voor het scherm zit.

De bouwkwaliteit van deze pc-monitor is van topklasse, met een perfect ontworpen paneel zonder gebreken en een gelijkmatige helderheid over het hele oppervlak zonder uitlopen, en een ergonomische basis waarmee het scherm in verschillende posities kan worden geplaatst, en zelfs 90° kan worden gedraaid. in een verticale positie.

Flikkering is afwezig en dankzij het blauwlichtfilter dat op verschillende intensiteiten kan worden ingesteld, kunt u de monitor zelfs gebruiken voor internetleessessies en het raadplegen van documenten zonder uw ogen overmatig te vermoeien.

Om het helemaal af te maken, heb je ook een agressief ontwerp dat typerend is voor het merk en de beste gaming-monitoren, met gekleurde lampjes onder de voet en op de achterkant van de monitor, om LED-lichteffecten te creëren voor een aangename sfeer tijdens een gamesessie .

Benefits

 • Verversingssnelheid 240Hz
 • G-Sync- en FreeSync-monitoren

Disadvantages

 • Afwezigheid van geïntegreerde luidsprekers

De beste 24 inch FULL HD monitor voor fotografie en design is de Eizo FlexScan EV2450. Eizo-beeldschermen zijn een garantie in de PC-monitorsector in beeldkwaliteit en kleurweergave, en zelfs voor wie twee van hetzelfde type wil hebben, is dit beeldscherm de ideale professionele oplossing.

Het 24 inch IPS paneel heeft een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels met een densiteit van 93 PPI. De gereproduceerde kleuren zijn 16,77 miljoen, de maximale helderheid is 250 cd/m2 en de kijkhoeken zijn 178°.

Met de ergonomische standaard kunt u alle soorten hoogte, hoek en rotatie aanpassen, zowel voor positionering in portretmodus (portret) als voor rechts-links kijken of omhoog-omlaag gekanteld. Het ontwerp omvat een zeer dunne zij- en bovenrand van 1 mm, zodat het kan worden gebruikt voor installaties met meerdere monitoren zonder beeldonderbrekingen.

Er zijn veel aansluitmogelijkheden: D-sub, DisplayPort, HDMI, DVI-D. Er zijn twee USB 3.0-poorten en een mini-jack USB-upstream, audio-uitgang en audio-ingang. De monitor is ook uitgerust met geïntegreerde audioluidsprekers met een totaal vermogen van 2 Watt.

Benefits

 • Veel opties in connectiviteit
 • Uitstekende kleurgetrouwheid
 • Geen flikkering

Disadvantages

 • Gemiddelde helderheid

Een van de beste 24-inch 2k-monitoren is de BenQ BL2420PT, uitstekend geschikt voor fotobewerking, graphics, animaties en design, geschikt voor productiviteit en intensief gebruik. Het is een scherm met IPS-technologie en een QHD-resolutie van 2560 x 1440.

Het dekt 100% van de sRGB-kleurruimte en ondersteunt Rec. 709 , daarom zeer geldig voor professioneel werk waar nauwkeurigheid in kleurweergave nodig is, of voor nauwkeurige videobewerking.

De aanwezigheid van geïntegreerde luidsprekers is handig voor die situaties waarin we naar multimedia-inhoud willen luisteren zonder noodzakelijkerwijs een koptelefoon of externe luidsprekers aan te sluiten.

Ook voor lange werksessies hebben we een technologie die het flikkeringseffect vermindert om de ogen minder te vermoeien, en voor ontwerpers die alle details perfect moeten zien, zelfs in donkere gebieden, is er een speciale animatiemodus die wordt geactiveerd door OSD.

De meegeleverde ergonomische standaard is erg praktisch, het maakt verschillende soorten instellingen mogelijk, om de monitor te draaien en verticaal te positioneren op 90° (portretmodus), te kantelen op de horizontale as, maar niet voor rotatie op de verticale as, wat zou zijn handig om aan een project te werken en het te laten zien aan degenen die naast ons zitten. Weet in ieder geval dat de kijkhoeken echt goed zijn en dat het beeld onveranderd te zien is in een hoek tot 178°.

Voor gaming kan men profiteren van de zeer goede 2K-resolutie en de uitstekende beeldkwaliteit. De verversingssnelheid is 60Hz , en daarom raden we het aan aan degenen die het ook hybride zullen gebruiken tussen werk en PlayStation, maar niet voor pc-gaming op hoog niveau op 144Hz.

Benefits

 • Hoge kwaliteit
 • High-fidelity kleuren
 • Flikkervrij

Disadvantages

 • Het is geen 144Hz-monitor
 • Het draait niet om de verticale as

De beste 24-inch 4k-monitor van dit moment is de LG 24MD4KL-B, een scherm met uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid en zeer hoge definitie, geschikt voor wie een Mac of pc met USB-C Thunderbolt-uitgang wil aansluiten om aan grafische programma’s te werken en bewerken.

De monitor dekt het DCI-P3-bereik met 98% om er zeker van te zijn dat hij grafische projecten met uiterste precisie kan uitvoeren, en de definitie van het IPS-paneel is echt merkbaar, met een dichtheid van 183 pixels per inch bij een resolutie van 3840x2160. Bovendien zal het, omdat het een IPS is, mogelijk zijn om vanuit verschillende hoeken tot 178 graden naar het scherm te kijken, zonder kleur- en contrastvervormingen.

Voor aansluiting op pc of MAC zijn er 2 Thunderbolt-poorten van de nieuwste generatie en 3 USB-C-poorten, allemaal aan de achterkant. Er zijn geen andere poorten, dus deze monitor is exclusief voor degenen die dit soort verbindingen gebruiken. De monitor heeft ook ingebouwde 10W-luidsprekers, maar geen hoofdtelefoonuitgang.

De helderheid van 500 nits is erg hoog, de LG 24MD4KL-B is een helder en levendig kleurenscherm en is een genot om te gebruiken voor lange creatieve bewerkingssessies. Er zijn twee mogelijkheden om het scherm te verstellen, in hoogte en in verticale helling. Of u kunt de voet losmaken en de vesa 100x100-bevestiging gebruiken om de monitor aan een beugel te haken.

Benefits

 • Uitstekende definitie
 • Blikseminslag 3
 • Nauwkeurige kleuren

Disadvantages

 • Zeer hoge prijs

De Asus VG248QE is een 24-inch gamingmonitor voor degenen die hoge prestaties nodig hebben op het gebied van verversingssnelheid en reactietijden, en stelt je in staat om een redelijk professionele opstelling te krijgen zonder al te veel uit te geven.

Het wordt vooral aanbevolen voor solo-gamers omdat het niet genoeg kijkhoeken biedt voor duo-spel. Omdat het een TN-paneel is, is dit de meest voorkomende beperking.

Aan de andere kant is hij in staat om direct te reageren met vrijwel geen invoervertraging en reactietijden, en dankzij de verversingssnelheid van 144 Hz heb je zelfs bij snelle scènes een vloeiend beeld. Het ontbreekt aan de mogelijkheid om de verversingssnelheid synchroon te wijzigen met de beste videokaarten (met bijvoorbeeld FreeSync), maar houd er rekening mee dat dit een moeilijke functie is om te vinden in deze prijsklasse.

De beeldkwaliteit is goed en het is ook mogelijk om het scherm 90° in staande positie te draaien voor onconventionele opstellingen. Het kan ook aan andere monitoren worden gekoppeld, met ondersteuning voor het gelijktijdig instellen van maximaal 3 beeldschermen.

Benefits

 • 144Hz gaming-monitor
 • Reactietijden 1ms
 • Niet geschikt voor kantoor en werk

Disadvantages

 • FreeSync afwezig

Onder de beste 24-inch monitoren voor desktop-pc’s, in de gemiddelde prijsklasse, raden we de BenQ GW2480 aan, een veelzijdige en goede oplossing voor alles.

Input lag is 10 milliseconden en grijs-naar-grijs responstijden zijn 5 ms. Deze prestaties zijn in de standaard van pc-monitoren met IPS-technologie en bieden een onmerkbare vertraging en een zeer laag ghosting-effect, bijna niet op te merken.

Voor gamers raden we aan om de AMA-instellingen (Advanced Motion Acceleration) in de OSD in te stellen op High of Premium voor de best mogelijke prestaties. De monitor heeft een verversingssnelheid van 60 Hz en u kunt hem overklokken naar 75 Hz voor een nog vloeiendere ervaring. In deze prijsklasse wordt de aanwezigheid van DisplayPort zeer gewaardeerd, naast de HDMI- en VGA-ingang.

Dankzij het IPS-paneel kunnen we zelfs vanuit een hoek naar het scherm kijken, zonder last te hebben van variaties in contrast, kleuren en helderheid. De aanwezigheid van geïntegreerde luidsprekers, zij het niet erg krachtig, kan handig zijn voor noodsituaties.

De bouwkwaliteit is erg goed, we merken geen bloedingen of lichtere plekken, zelfs niet aan de meest extreme randen. Het beeld is uniform en nauwkeurig over het gehele oppervlak van het paneel en over het algemeen is de kleurkwaliteit beter dan bij TN-monitoren.

De Brightness Intelligence Technology in deze 24-inch monitor is handig om de helderheid automatisch aan te passen aan de omgeving. Dit optimaliseert de kwaliteit van het weergegeven beeld en is ook handig om uw ogen minder vermoeid te maken

Benefits

 • Kwaliteit IPS-paneel
 • Brightness Intelligence-technologie
 • DisplayPort en HDMI

Disadvantages

 • Het is geen 144Hz-monitor

De LG 24MK600M-B is geschikt voor vele soorten gebruik en is een 24-inch LED-monitor voor werk en entertainment, met een goede veelzijdigheid en interessante technische kenmerken, ook voor gamen op instapniveau.

Het valt vooral op door de netheid van het ontwerp, met zeer dunne randen en de mogelijkheid om indien nodig eenvoudig aan de muur of beugel te monteren via een VESA-aansluiting van 75 x 75 mm.

De resolutie is Full HD en de kleurdekking is 16,7 miljoen (97% van de sRGB-ruimte). De helderheid is in de standaard van monitoren in deze prijsklasse (250cd/m²), en je ziet het beeld zelfs onder een hoek tot 178° goed.

Aan de achterkant vind je 2 HDMI-ingangen en de analoge D-SUB-aansluiting, plus de mini-jack koptelefoonuitgang. Er zijn geen ingebouwde luidsprekers, dus het moet worden gebruikt met een extern stereosysteem. De DisplayPort-poort ontbreekt voor meer gevorderde gamers, dus we raden hem vooral aan voor casual gamers, of een monitor voor PS4, XBOX of andere consoles waarvoor de HDMI-poort voldoende is.

Benefits

 • Dunne rand
 • Veelzijdig voor entertainment en werk

Disadvantages

 • Geen DisplayPort

Entertainment met een curved monitor is zeker kwalitatiever dan met een platte monitor. Niet alleen vanwege het meeslepende gevoel, maar ook vanwege het feit dat technisch gezien het VA-paneel (vergeleken met TN- of IPS-panelen) betere zwartkwaliteit en beter contrast biedt, en ook in staat is tot 178° brede kijkhoeken.

De Samsung C24F396 is daarom zowel voor het kijken van films als voor het gamen een aanrader, zelfs voor gebruik in gezelschap. Het maakt verbinding met de console of pc via de HDMI-kabel en biedt zelfs AMD FreeSync-technologie, dus als je een compatibele videokaart hebt, kun je van deze functie profiteren.

De verversingssnelheid is 60Hz, genoeg voor elke console en zelfs pc-gaming zonder hoge eisen. Reactietijden zijn 4 ms, laag genoeg om zonder vertraging te spelen, en de 1080p Full HD-resolutie plus 93 PPI pixeldichtheid resulteert in een high-definition beeld.

Met deze curved monitor heb je dus wat je met dezelfde IPS- en TN-monitoren in dezelfde prijsklasse niet kunt krijgen: superieure beeldkwaliteit en een meeslepende game-ervaring zonder weerga.

Benefits

 • AMD FreeSync
 • Diepte van zwarttinten
 • Contrastverhouding 3000:1

Disadvantages

 • Beperkte verversingssnelheid

Een van de beste monitoren om in de budgetprijsklasse te werken, is de HP 24f. Het is een 24-inch display met goede verlichting, om de hele dag te gebruiken en op kantoor te plaatsen voor productiviteit en werk.

Vergeleken met de meer basismodellen heeft dit scherm een output van 300 nits, om het ook goed te kunnen zien als de kamer verlicht is. Het beeld wordt weergegeven in Full HD 1920 x 1080 resolutie en is ook goed genoeg voor energiebesparing (energieklasse A).

Goede kijkhoeken, zelfs te observeren vanuit een niet-loodrechte hoek, bijvoorbeeld wanneer we in een team werken en we het scherm moeten delen voor een project.

Voor degenen die een thuiskantoorscherm nodig hebben, ook om films en multimedia-inhoud te bekijken, of om met de console te spelen, is dit nog steeds handig omdat het een goed kleurenscherm heeft en responstijden van 5 ms.

Voor pc-gaming en krachtigere grafische kaarten herinneren we u eraan dat deze monitor een maximale verversingssnelheid van 60 Hz heeft en dat de DisplayPort niet aanwezig is. De HDMI- en VGA-poorten zijn nog steeds voldoende om hem op de meeste apparaten aan te sluiten.

Benefits

 • Kijkhoeken 178°
 • Modern en aangenaam ontwerp
 • Goede helderheid voor op kantoor

Disadvantages

 • Geen DisplayPort
 • Geïntegreerde luidsprekers ontbreken

Als u een goedkope 24-inch monitor moet kopen om op uw pc of gameconsole aan te sluiten, is de Samsung S24D330H een van de beste monitoren die er momenteel zijn. Je bent er weinig aan kwijt, biedt een beeldkwaliteit die bij de tijd is en redelijk hoge prestaties.

De basisfuncties zijn goed, met een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 en een goede helderheid van 250 cd/m2.

Het is een gaming-monitor met een TN-paneel, met een responstijd van 1 ms en een verversingssnelheid van 60 Hz. Dit maakt hem geschikt voor console-gaming (aangezien PS4 of Xbox een maximale verversingssnelheid van 60 Hz hebben) of om pc-games op 60 Hz te spelen met niet al te veeleisende videokaarten.

De enige verbindingsmethode met de videobron is de HDMI-poort, dus bedenk goed dat u in de toekomst geen andere soorten connectiviteit nodig zult hebben, zoals de DisplayPort.

Bovendien, omdat u niet bent uitgerust met geïntegreerde luidsprekers, moet u de audio van de pc uitvoeren naar externe luidsprekers , of als u de console gebruikt, kunt u de gaming-koptelefoon gebruiken die rechtstreeks op de controller is aangesloten.

Benefits

 • Goede gamingmonitor op instapniveau
 • Ontspiegeld
 • Afwezigheid van geïntegreerde luidsprekers

Disadvantages

 • Basisopties in connectiviteit

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.