De 10 Beste 5G Routers van 2023 - Ranglijst

Wil je profiteren van de 5G-internetverbinding van je simkaart, maar in plaats van de hotspot van je gsm te gebruiken, heb je liever een stabielere en professionelere oplossing? Met een 5G-router kunt u een aanzienlijke kwaliteitssprong maken, waardoor u meerdere apparaten kunt aansluiten om te bladeren, streaming inhoud te bekijken of online te spelen, waarbij u profiteert van data-abonnementen die tegenwoordig een steeds groter wordend aantal GB bevatten en de hoge snelheid van de netwerk 5G.

Om je te helpen kiezen hebben we een selectie gemaakt van de beste 5G routers op de markt, als volgt verdeeld:

 • Vaste 5G-routers, die moeten worden aangesloten om stroom te krijgen. Vaste routers zijn de ideale oplossing voor wie thuis geen vaste internetlijn kan of wil activeren, maar ook om een ​​kwalitatieve verbinding naar een vakantiehuis of kantoor te brengen.
 • Draagbare 5G-routers, die in plaats daarvan zijn uitgerust met een batterij en vrijwel overal kunnen worden gebruikt waar een veld is, zelfs buitenshuis, zonder stroombeperkingen. De autonomie van een draagbare SIM-router kan verder worden uitgebreid als een powerbank wordt gebruikt om deze op te laden. Als u hem echter thuis gebruikt, houdt niets u tegen om hem aangesloten te laten op de oplader om hem altijd aan te laten staan.

HUAWEI Router 5G CPE PRO 2 HUAWEI Router 5G CPE PRO 2 Read More Bekijk op Amazon
NETGEAR MR5200 Nighthawk NETGEAR MR5200 Nighthawk Read More Bekijk op Amazon
Zyxel 5G Nr Zyxel 5G Nr Read More Bekijk op Amazon
 ZTE MU5001 ZTE MU5001 Read More Bekijk op Amazon
D-Link DWR-2101 D-Link DWR-2101 Read More Bekijk op Amazon
HUAWEI E6878 HUAWEI E6878 Read More Bekijk op Amazon
Mikrotik Chateau 5G Mikrotik Chateau 5G Read More Bekijk op Amazon
Zyxel 5G NR/LTE Zyxel 5G NR/LTE Read More Bekijk op Amazon
TCL LinkHub TCL LinkHub Read More Bekijk op Amazon
ZTE MC801A ZTE MC801A Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 10 De 10 Beste 5G Routers van 2023 - Ranglijst Reviews

HUAWEI Router 5G CPE PRO 2 is de beste vaste sim 5G-router die je vandaag kunt kopen. We raden het iedereen aan die op zoek is naar een apparaat met uitstekende prestaties, voor gebruik op een vaste locatie om een ​​snelle internetverbinding zonder instabiliteit te krijgen, niet alleen geschikt om te browsen, maar ook voor 4K-streaming, online gaming en videogesprekken.

Deze Huawei-modemrouter ziet er niet slecht uit tussen de inrichting: hij heeft de vorm van een torentje en is gemaakt van wit plastic, met signaal-LED’s aan de voorkant en communicatiepoorten (2 Gigabit Ethernet, LAN en WAN, evenals een rj11 en stroomaansluiting) aan de achterkant. De aan/uit-knop en het SIM-slot (in Nano-formaat) bevinden zich op de basis.

CPE PRO 2 integreert een koelventilator die oververhitting van het apparaat voorkomt en daarom probleemloos continu aan kan laten staan. De ventilator is erg stil en stoort niemand in de kamer.

HUAWEI Router 5G CPE PRO 2 is voorzien van dual-band WiFi 6 met dekking die breed genoeg is, zelfs voor een groot appartement. Er kunnen tot 128 apparaten worden aangesloten en dankzij de ondersteuning van MU-MIMO-technologie blijven de prestaties uitstekend, zelfs als er meerdere clients tegelijkertijd van de verbinding gebruikmaken.

Benefits

 • Uitstekende snelheden behaald
 • Zelf configurerend
 • Eenvoudig en compleet beheersysteem

Disadvantages

 • Ondersteunt geen externe antennes

We hebben de NETGEAR MR5200 Nighthawk geselecteerd als de beste draagbare 5G wifi-router. Het is een toptoestel dat, gebruikt met een 5G-simkaart, alle inloggegevens heeft om een ​​vaste verbinding te vervangen op die plaatsen waar dat niet mogelijk is of waar men die niet wil hebben.

Het is zeer compact, vierkant van vorm met een klein scherm erop om de werking in te stellen en te controleren. Standaard worden datum en tijd weergegeven, evenals de signaalsterkte en de resterende lading.

Onder het display van deze draagbare wifi-router bevindt zich ook een fysieke aan/uit-knop, terwijl we aan de zijkant van het apparaat een Gigabit Ethernet-poort vinden, twee TS-9-poorten voor het aansluiten van eventuele externe antennes en de te gebruiken USB-C-connector voor het opladen, dat gebeurt via de meegeleverde oplader (deze is niet bepaald heel klein). De 5040 mAh-batterij garandeert een autonomie van ongeveer 10-13 uur; als alternatief kan de router ook worden gebruikt wanneer deze is aangesloten op de voeding. Onder de batterij, die uitneembaar is, bevindt zich een enkel simkaartslot in nano-simformaat.

NETGEAR MR5200 Nighthawk is uitgerust met WiFi 6 en als u zich in een gebied bevindt met een goede 5G-dekking, kunt u echt uitstekende verbindingssnelheden bereiken, ook geschikt voor 4K-videostreaming en online gaming, evenals navigatie, sociale netwerken , video-oproepen, enz. Via wifi kunnen maximaal 32 verschillende apparaten worden verbonden.

De NETGEAR Mobile-app is beschikbaar in de belangrijkste app-winkels om de werking van de 5G-router gemakkelijk vanaf een smartphone te beheren, het gebruikte GB te controleren, enzovoort.

Benefits

 • De snelste draagbare 5G-router tot nu toe
 • Makkelijk te gebruiken
 • Autonomie

Disadvantages

 • Is het erg duur

Als u op zoek bent naar een 5G-router op batterijen en niet meer dan 500 euro wilt uitgeven, dan is de Zyxel 5G Nr het model dat u moet overwegen. Dit kleine apparaatje is perfect om te gebruiken als je onderweg bent en geen toegang hebt tot een stopcontact, maar ook thuis of op kantoor om te kunnen blijven internetten als de stroom uitvalt .

We worden geconfronteerd met een kleine draagbare router die 235 gram weegt, gemakkelijk mee te nemen in een zak, rugzak of tas. Bovenop bevindt zich een klein scherm waarmee we in één oogopslag de kwaliteit van het netwerk, het aantal aangesloten toestellen, het resterende batterijniveau en de nog beschikbare GB kunnen monitoren op basis van je tariefplan. Meer complexe beheerbewerkingen kunnen worden uitgevoerd via de speciale webinterface.

Smartphones, laptops, smart-tv’s, smart home-apparaten, enz. kunnen worden verbonden via wifi en profiteren van de uitstekende snelheden die worden gegarandeerd door de wifi 6-standaard, perfect om ten volle te profiteren van de snelheid die wordt geboden door de 5G-verbinding. U kunt ook een apparaat aansluiten (of misschien een Mesh-systeem als u dat wilt) met een netwerkkabel, aangezien deze draagbare router ook een Gigabit Ethernet LAN-poort integreert.

De 5300 mAh batterij dekt probleemloos een hele werkdag; het is verwijderbaar en kan worden vervangen in geval van slijtage. De router laadt snel op dankzij Quick Charge 2.0-technologie, met behulp van de USB-C-poort aan de zijkant van de behuizing.

Benefits

 • Wi-Fi 6
 • SIM-slot toegankelijk zonder de batterij te verwijderen
 • Goede receptie

Disadvantages

 • Niemand in het bijzonder

Ben je op zoek naar een betaalbare 5G router? ZTE MU5001 is het laagst geprijsde model dat vandaag te vinden is, en zelfs als het niet heel weinig kost, kunt u door dit model te kiezen een paar honderd euro besparen in vergelijking met de topklasse van de meest bekende merken.

Toch ontbreekt het deze kleine 5G draagbare router met simkaart aan niets; het werkt met kaarten in NANO-formaat, die in de daarvoor bestemde sleuf aan de zijkant van de behuizing worden gestoken. Dit is een voordeel omdat u hiermee de kaart kunt verwisselen zonder het apparaat uit te hoeven schakelen, wat gebeurt bij modellen met een simkaartsleuf onder de batterij.

De router is voorzien van een klein schermpje waarop je kunt zien hoeveel veld er is, het restladingsniveau, de verbruikte en resterende GB’s. Ook via het scherm, dat een touchscreen is, kun je de instellingen van de router beheren.

De ZTE MU5001 is een dual-band wifi-router, die dus uitzendt op de frequentiebanden 2,40 en 5,00 GHz, om een ​​optimale verbinding met smartphones en tablets, notebooks, slimme apparaten en andere apparaten te garanderen. Het is perfect om bijvoorbeeld in een camper te gebruiken om een ​​snelle internetverbinding te krijgen voor een gezin op vakantie of voor een “digitale nomade” die op afstand werkt. Aangezien de router is uitgerust met een Gigabit Ethernet LAN-poort, wordt het ook mogelijk om de computer via een netwerkkabel aan te sluiten.

De autonomie van deze draagbare 5G-hotspot is ongeveer 9 uur gebruik: het is lang niet slecht, ook al doen de meeste concurrenten het vanuit dit oogpunt iets beter. Hij wordt opgeladen via de USB-C-poort en kan ook worden gebruikt terwijl hij is aangesloten op de voeding.

Benefits

 • Stabiele verbinding
 • Wi-Fi 6
 • De goedkoopste 5G-router…

Disadvantages

 • Autonomie lager dan bij andere modellen

D-Link DWR-2101 is een 5G-router die rond de 500 euro kost en zowel thuis als in de professionele omgeving gebruikt kan worden. Het is licht, heeft een goede autonomie en kan worden gebruikt met de simkaart van elke operator, Vodafone, Iliad, Kena, Tim, Ho, Poste Mobile…

Dit kleine apparaatje weegt iets meer dan 200 gram en kan gemakkelijk in een broekzak worden meegenomen, terwijl het tijdens gebruik op de -meegeleverde - basis kan worden geplaatst, erg handig voor wie het thuis of op een andere vaste plek gebruikt. Bovenop de 5G mobiele router vinden we een 2,4-inch display waarmee we de status van de verbinding, die van de batterij en de tot nu toe verbruikte GB kunnen volgen.

Voor het aansluiten van apparaten die een internetverbinding nodig hebben, is de D-Link DWR-2101 uitgerust met AX1800 dual-band WiFi, evenals een Gigabit Ethernet LAN-poort wat handig is als u een kabel wilt gebruiken om een ​​pc of iets dergelijks aan te sluiten apparaat op een nog stabielere manier.

De router herbergt een Nano-sim en heeft over het algemeen een goede ontvangst, ook al is deze niet uitgerust met externe antennes en is het ook niet mogelijk om deze te installeren (er zijn geen ad-hocpoorten). Uiteraard hangen de werkelijke prestaties af van uw operator en van de afstand/overbelasting van uw referentiecel.

De autonomie is ook goed, de ingebouwde 5260 mAh-batterij garandeert ongeveer 13 uur gebruik. Opladen gaat via usb C, dus ook onderweg gebruik je een powerbank om de router lang te gebruiken.

Benefits

 • Wi-Fi 6
 • LAN-poort
 • Goede batterij

Disadvantages

 • Geen externe antennepoorten

Een andere uitstekende draagbare router met 5G-sim om hotspots te maken, zelfs onderweg, is de HUAWEI E6878. Dit kleine apparaat garandeert een snelle en betrouwbare verbinding en wordt aanbevolen voor wie vaak onderweg werkt, evenementen beheert, enz.

Een van zijn belangrijkste troeven is zijn uitstekende autonomie: deze Huawei 5G mobiele router is namelijk uitgerust met een batterij met grote capaciteit (8000 mAh), waardoor je hem een ​​hele dag kunt gebruiken. Opladen gaat snel bij 40W via de full-size USB-poort aan boord, de voeding en kabel zijn inbegrepen in het pakket. Als alternatief ondersteunt het apparaat ook draadloos opladen.

We wijzen op een interessante functie voor wie vaak onderweg werkt, namelijk de reverse charge functie: de router kan ook functioneren als powerbank, door een apparaat, zoals een mobiele telefoon, aan te sluiten op de reeds genoemde USB-A poort (of gewoon plaatsen, in het geval van een draadloze oplaadpoort), zal HUAWEI E6878 het opladen.

Om deze draagbare WiFi-router te gebruiken, plaatst u gewoon een Nano-formaat SIM in de sleuf en voert u de eerste configuratie uit, zeer eenvoudig en snel, die plaatsvindt door de instructies op het kleine display aan de voorzijde te volgen. De router geeft een stabiel en krachtig dual band wifi signaal af, bij een goede netwerkdekking krijg je werkelijk uitstekende resultaten. Er zijn geen kabelverbindingsmogelijkheden, aangezien er geen LAN-poorten aan boord zijn.

Benefits

 • Uitstekende autonomie
 • Het werkt ook als een powerbank
 • Uitvoerend

Disadvantages

 • Geen ethernetpoorten

Mikrotik Chateau 5G is de beste vaste 5G-router voor ervaren gebruikers om een ​​simkaart met een actief data-abonnement te gebruiken. Het garandeert een zeer snelle en stabiele verbinding en biedt dankzij het RouterOS-besturingssysteem voldoende mogelijkheden voor aanpassing en controle voor meer ervaren gebruikers.

Het is een dual-band wifi-router, die daarom de twee frequentiebanden 2,40 en 5,00 GHz gebruikt om de verbinding met aangesloten apparaten te garanderen. Idealiter zou de eerste, die een maximale datasnelheid van 300 Mbps bereikt, kunnen worden gebruikt voor smart home-apparaten, maar ook mobiele telefoons of tablets, terwijl de beter presterende 5 GHz (max. datasnelheid 867 Mbps) ideaal is voor die taken waarvoor snelheid en betrouwbaarheid, zoals online gaming, 4K-streaming, enz.

Als alternatief kunt u voor het aansluiten van apparaten zoals desktop-pc’s en smart-tv’s ook de Gigabit Ethernet-poorten gebruiken voor een kabelverbinding. Er zijn er maar liefst 5 aan boord. Ook aan de achterkant van deze vaste router vinden we een usb-poort, handig om een ​​randapparaat op het netwerk te delen, zoals een thuis- of kantoorprinter.

Mikrotik Chateau 5G is een 5G-modemrouter met twee externe antennes, die een uitstekende wifi-signaaloverdracht mogelijk maken; er is ook de mogelijkheid om twee extra externe LTE-antennes te installeren, om het signaal van uw operator beter op te pikken. U hoeft dit waarschijnlijk niet te doen, tenzij u zich in een gebied of gebouw bevindt met bepaalde netwerkproblemen.

Benefits

 • Uitstekende prestaties
 • 5 Ethernet-poorten
 • Veel opties voor gevorderde gebruikers

Disadvantages

 • Een onervaren gebruiker kan het moeilijk vinden om het in te stellen
 • Hoge prijs

Zyxel 5G NR/LTE is een van de beste vaste routers om te gebruiken met 5G-sims. Dit apparaat presteert en is tegelijkertijd gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor degenen die niet bijzonder deskundig zijn.

Visueel heeft het de vorm van een parallellepipedum van wit plastic, met een signaal-LED aan de voorkant. Aan de achterkant van de modemrouter vinden we echter twee Gigabit Ethernet-poorten, een USB en de aan/uit-knop, handig om het apparaat uit te schakelen zonder de stekker uit het stopcontact te halen. We wijzen er echter op dat deze router wat traag opstart.

De Zyxel 5G-router is uitgerust met AX1800 WiFi, dat gegevens verzendt naar aangesloten apparaten op de 2,40 GHz- en 5,00 GHz-banden met de theoretische maximale snelheden van respectievelijk 573 en 1200 Mbps. Het bereik is niet heel breed, maar voor een middelgroot appartement ruim voldoende, wie een groter huis heeft kan nog een wifi repeater gebruiken om het te vergroten.

Signaalontvangst is goed dankzij de 6 interne antennes; we vinden echter ook de poorten die nodig zijn om externe antennes aan te sluiten, om de resultaten die u met uw operator behaalt verder te verbeteren. Deze vaste 5G router met sim slot herbergt een Micro formaat kaart in plaats van de recentere Nano sims.

Het instellen en beheren van de werking van deze Zyxel 5G NR/LTE-modemrouter is vrij eenvoudig, met behulp van de “Zyxel Air”-app of de webbrowserinterface. Dit zijn zeer eenvoudige en intuïtieve tools, slechts een paar stappen zijn voldoende om het apparaat te gebruiken, huidige verbindingen, netwerkkwaliteit, enzovoort te controleren.

Benefits

 • Intuïtieve installatie en beheer
 • Poorten voor externe antennes
 • Wi-Fi 6

Disadvantages

 • Micro Sim-slot

TCL LinkHub is een high-end 5G-router met simslot die we aanraden aan iedereen die behoefte heeft aan een goede verbinding in een omgeving waar geen vaste lijn is, of dat nu een huis, een studio of een winkel is.

Dit apparaat heeft een eenvoudige en schone esthetiek waardoor het geschikt is om zelfs in het volle zicht te worden geplaatst, zonder het oog te veel te irriteren. Voorlichten helpen u bij het configureren en bewaken van de werking van de router. Op de achterkant van de 5G wifi-router hebben we de twee LAN-poorten, de stroomaansluiting en de twee stroom- en WPS-knoppen. Met dit laatste kunt u apparaten die zijn uitgerust met dezelfde technologie snel en gemakkelijk koppelen, zonder tijd te verspillen aan het zoeken naar het netwerk of het invoeren van wachtwoorden.

TCL LinkHub host 5G-sims van het nieuwste Nano-sim-formaat, als je een oudere kaart hebt, moet je deze aanpassen of laten vervangen door je operator. De modemrouter is voorzien van dual band wifi, deze garandeert de juiste snelheid voor het bekijken van hoge resolutie streaming content, slim werken of eenvoudig navigeren (maximale snelheid op de 2,40 GHz band: 300 Mbps, 867 op de 5 GHz). Af en toe een vertraging die door gebruikers wordt gedetecteerd, zorgt er niet voor dat we het aanbevelen als eerste keuze voor degenen die online spelen.

Het netwerk van deze 5G router kan gedeeld worden met maximaal 265 gebruikers. Met behulp van de meegeleverde app, “TCL Connect App”, kunt u eenvoudig de werking ervan beheren (zelfs op afstand), de verbindingssnelheid en aangesloten clients bewaken, een gastnetwerk creëren dat toegankelijk is voor gasten en navigatiebeperkingen instellen voor de kleintjes via de functie Ouderlijk toezicht.

Benefits

 • Eenvoudige installatie
 • Goede wifi-dekking
 • Aangenaam ontwerp

Disadvantages

 • Software om te verbeteren

ZTE MC801A is een van de meest interessante vaste 5G-routers die momenteel in omloop zijn, gezien het feit dat hij voor een niet al te hoge prijs (hij kost ongeveer 300 euro) uitstekende prestaties en functionaliteit biedt. Het is geschikt voor degenen die weten dat ze zich in een gebied bevinden met een goede 5G-netwerkdekking van hun operator, en je zult niet al te veel spijt krijgen van een vaste verbinding.

Het heeft een klassieke torentjevorm, met LED’s aan de voorkant en poorten aan de achterkant. Fysieke connectiviteitsopties omvatten twee Ethernet-poorten, een RJ11-poort voor eventueel gebruik van een VoIP-telefoon en voeding.

Er is ook de mogelijkheid om een ​​externe antenne op deze router aan te sluiten om de ontvangst van het 5G-signaal te verbeteren (maar als je dicht genoeg bij een repeater bent, is deze upgrade waarschijnlijk niet nodig). Het plaatje wordt gecompleteerd door de power- en WPS-knoppen voor het snel koppelen van de apparaten die aangesloten moeten worden. De router ondersteunt de dual-band WiFi 6-standaard en ondersteunt de verbinding van maximaal 30 gebruikers tegelijkertijd.

De configuratie is heel eenvoudig, het volstaat om de simkaart te plaatsen om te zien dat de operator automatisch wordt herkend, zodat alles correct is ingesteld en het mogelijk is om onmiddellijk te beginnen met surfen.

Meer ervaren gebruikers zullen nog steeds de instellingen van deze 5G-modemrouter kunnen wijzigen via de webinterface, die een beetje spartaans is, maar ook verschillende geavanceerde opties bevat. We wijzen er echter op dat onder de talen waarin het kan worden gebruikt, Italiaans niet aanwezig is.

Benefits

 • Waar voor je geld
 • Wi-Fi 6
 • Eenvoudig te installeren

Disadvantages

 • Webinterface in het Engels

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.