Puget Systems vervangt al zijn Samsung 980 Pro SSD's voor betrouwbaarheid

Puget Systems, de toonaangevende fabrikant van op maat gemaakte apparatuur in Amerika, kondigde de beslissing aan om niet langer samen te werken met Samsung en zijn 980 Pro SSD’s. Als u niet helemaal up-to-date bent, is dit volkomen logisch, aangezien deze SSD’s ernstige betrouwbaarheidsproblemen rapporteerden.

Met name de Samsung 980 Pro heeft een downgradeprobleem. Er waren apparaten die al na 3 maanden gebruik overleden. Concreet verliest het apparaat af en toe een gebruiksduur van 1%, tot het punt dat SSD’s 147 gebruiksuren zien, en 9 aan, met een gebruiksduur van 94% met slechts 4 TB aan geschreven gegevens. Hoewel Samsung er geen probleem mee zag, namen de klachten toe en brachten ze onlangs een update uit voor de SSD 980 Pro om het probleem te “verhelpen”.

Puget Systems heeft besloten om alle Samsung 980 Pro’s te vervangen vanwege hun betrouwbaarheid.

Puget Systems vervangt al zijn Samsung 980 Pro SSD's voor betrouwbaarheid

Hoewel Samsung beweert dat de duurzaamheidsproblemen zijn opgelost in de laatste update, is het vertrouwen al geschokt. Daarom heeft dit bedrijf een officiële verklaring uitgebracht waarin staat dat nu al zijn systemen Sabrent SSD’s zullen gebruiken.

Als onderdeel van de verhuizing zullen alle NVMe SSD’s met een capaciteit van 1 TB en 2 TB worden ondertekend door Sabrent. Dit merk werd al door het bedrijf gebruikt voor zijn schijven van 4 en 8 TB, waar Samsung geen krachtige schijf met een dergelijke capaciteit kon aanbieden.

Aan de andere kant kondigden ze een verlengde garantie aan. Dit houdt in dat al zijn gebruikers worden geholpen om de firmware van hun Samsung SSD bij te werken om downgraden te voorkomen. Naast het vermijden van onregelmatige schijfprestaties.

“Samsung SSD’s behoorden jarenlang tot de meest betrouwbare componenten in onze werkstations. We schreven erover en prezen de ongelooflijk lage uitvalpercentages vaak, maar vorig jaar veranderde er iets. We begonnen abnormaal hoge uitvalpercentages te zien bij één bepaald model: de 2 TB Samsung 980 Pro. Dit was hun M.2 NVMe-drive met de hoogste capaciteit in die reeks, en de kleinere modellen van 500 GB en 1 TB leken onaangetast.

We werken al enkele maanden samen met Samsung aan dit probleem en zij hebben onlangs een firmware-update geleverd waarvan zij beweren dat deze de problemen zal oplossen die onze klanten ondervonden.”

De problemen treffen ook de Samsung 990 Pro

Puget Systems vervangt al zijn Samsung 980 Pro SSD's voor betrouwbaarheid

Daarmee hielden de problemen echter niet op. Eind 2022 bracht Samsung zijn 990 Pro SSD’s uit. Zelfs voordat we de bijgewerkte firmware voor de 980 Pro ontvingen, verwachtten we dat deze nieuwe serie de problemen van zijn voorganger zou verhelpen. Helaas is het tegenovergestelde gebeurd. Ondanks de eerste positieve recensies hebben talloze technische websites nu gemeld dat Samsung 990 Pro-schijven een snelle achteruitgang van de gezondheid vertonen. Met Samsung Magician-software die een daling van ongeveer 1% uithoudingsvermogen (levensduur) per week meldt.

Deze stations zijn erg populair en worden vaak gebruikt als hoofdstation voor het besturingssysteem en applicaties. Evenals snelle opslag voor projectbestanden, dus als het uithoudingsvermogen van de schijf in dit tempo afneemt, is dat zeer zorgwekkend. Samsung onderzoekt deze meldingen en we zullen met hen blijven samenwerken om een oplossing te vinden. In de tussentijd hebben we het verstandig geacht om onze productlijn over te schakelen op een alternatief product terwijl deze situatie zich ontwikkelt en we meer informatie verkrijgen.

Dus schakelden we onze 1 en 2 TB NVMe-schijven over naar Sabrent. We gebruiken hun schijven met een grotere capaciteit van 4 TB en 8 TB al een tijdje. Aangezien Samsung nog geen krachtige SSD’s in die formaten heeft aangeboden, hebben we er tot nu toe goede ervaringen mee. Ons kleinste model van 500 GB blijft echter de Samsung 980 Pro. Die maat is niet beschikbaar op de 990 Pro-lijn en werd dus niet beïnvloed door wat die nieuwere eenheden teistert.

We kondigen dit soort wijzigingen in onze productlijn niet vaak aan, aangezien merken en modellen voortdurend veranderen, maar aangezien we in het verleden veel hebben gesproken over de betrouwbaarheid van Samsung SSD’s, vonden we het belangrijk om dit aan te pakken. in het bijzonder.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.