10 Beste Camera's voor Podcast in 2023 [keuze door Experts]

Voorbij zijn de dagen dat je podcasts kon opnemen met de webcam van je computer en ingebouwde microfoon. Met de toename van het verbruik van video-inhoud, kan een kijker uw kennis beoordelen door alleen naar de video- of audiokwaliteit te kijken. Daarom is het belangrijk om een camera van goede kwaliteit te kiezen voor het opnemen van je podcasts, een apparaat waarmee je opnamen kunt maken voor zowel video- als audioplatforms. Maar welke heeft gelijk?

U kunt er uiteindelijk een kiezen met een ondermaatse microfoon, een beperkt geheugen op het apparaat, een middelmatige batterijduur en een gebrek aan live streaming-functionaliteit. Maar dan zullen deze pijnpunten niet meer naar voren komen, aangezien ik de best beoordeelde opties heb afgerond na maanden van onderzoek en analyse.

Maar dat is het niet. De setup van de podcast-camera gaat niet alleen over de video-kant van de dingen. In plaats daarvan kun je door camera’s te gebruiken om podcasts op te nemen de inhoud beter synchroniseren, genieten van de voordelen van een langere opnametijd, mits de camera een lange batterijduur heeft, en het meeste uit grotere geheugentoewijzingen halen.

Nikon Z5 Nikon Z5 Read More Bekijk op Amazon
Canon EOS M6 Mark II Canon EOS M6 Mark II Read More Bekijk op Amazon
Olympus OM-D E-M10 Mark IV Olympus OM-D E-M10 Mark IV Read More Bekijk op Amazon
Canon EOS M50 Canon EOS M50 Read More Bekijk op Amazon
 Panasonic LUMIX FZ80 Panasonic LUMIX FZ80 Read More Bekijk op Amazon
AverMedia Cam 513 AverMedia Cam 513 Read More Bekijk op Amazon
Logitech C922 Pro Logitech C922 Pro Read More Bekijk op Amazon
GoPro Hero 9 GoPro Hero 9 Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 8 10 Beste Camera's voor Podcast in 2023 [keuze door Experts] Reviews

Type: Full-Frame spiegelloos Opnametijd: 30 minuten Levensduur batterij: tot 470 opnamen Livestreaming: Ja Videoresolutie: 4K/UHD Ingebouwde microfoon: Ja

Als je de voorkeur geeft aan een camera voor al het videospecifieke zware werk en zelfs podcasting, komt dit over als een relevante optie. Hoe premium de Nikon Z5 ook is, hij is nog steeds de lichtste die er is, waardoor je hem kunt inpakken als een beter reismaatje dan de Nikon Z50.

Waarom is het het meest geschikt voor podcasting?

De Nikon Z5 is een ideale camera voor iemand die het geluid wil extraheren uit uitzonderlijk gemaakte 4K-video’s. Als aanvulling op de 4K-video is er een framesnelheid van 30p gevolgd door 1,7x maximale crop-ondersteuning. Bovendien krijg je ondersteuning voor de zelfontspanner als je video’s en hands-off wilt maken. Nikon maakt zelfs plaats voor loop recording, waardoor je tegelijkertijd audio en video kunt opnemen.

Deze functie maakt het voor de podcaster mogelijk om verder te gaan dan geheugenproblemen. Burst-opnamen worden ondersteund om ervoor te zorgen dat u de beste afbeeldingen voor miniaturen hebt. En als u eenmaal klaar bent met het opnemen van podcasts, kunt u met de Z5 ook standaard LCD-weergave ervaren.

Wat de interne onderdelen betreft, is de CMOS-sensor goed genoeg om opnamen te maken met 6016 x 4016 als piekresolutie. Bovendien is er 1x optische zoom in het spel, gevolgd door enkele van de beste autofocusopties in het spel, waaronder gezichtsdetectie, tracking, fasedetectie en meer. En ja, handmatige scherpstelling is ook beschikbaar als ingebouwde optie.

De Expeed 6-processor maakt de weg vrij voor beeldstabilisatie met sensorverschuiving, terwijl standaard podcasters het beste gebruik kunnen maken van een monoluidspreker en een ingebouwde microfoon.

Opnametijd

Wat de opnamelimiet betreft, kunt u met het geïntegreerde batterijpakket bijna 50 video’s tegelijk opnemen. Aangezien de camera zelf bijna 470 foto’s tegelijk ondersteunt, zou een lege batterij voor standaard videografie en fotografie geen probleem moeten zijn. Als u echter veel reist, is het raadzaam om een reservebatterij te bewaren om ervoor te zorgen dat uw podcasting-game altijd op punt staat.

Connectiviteit en lenscompatibiliteit

De Z5 van Nikon zit boordevol ingebouwde functies, waaronder ondersteuning voor gegevensoverdracht via USB 3.2, HDMI-ondersteuning, geïntegreerde afstandsbediening via draadloze smartphone-connectiviteit om u te helpen de podcast naar believen te beëindigen, en ingebouwde draadloze ondersteuning.

Daarbij komt nog de externe hoofdtelefoon- en microfoonpoort om u te helpen accessoires aan te sluiten voor een betere podcasting-ervaring. En ja, dankzij de ondersteuning voor USB-voeding kunt u het apparaat opladen, zelfs wanneer u het apparaat gebruikt.

Ontwerp & bouw

Deze met magnesium beklede camera weegt 1,49 pond en meet 5,28 x 3,98 x 2,76 inch. Plus. hij is water- en weerbestendig, zodat u zelfs onder water foto’s kunt maken.

Andere mogelijkheden

Andere relevante specificaties met betrekking tot de beste podcasting-ervaring zijn onder meer meerdere belichtingen, geavanceerde beeldbediening via creatieve filters, ondersteuning voor timelapse, een app-vriendelijke interface en de mogelijkheid om dezelfde als een webcam te gebruiken voor het streamen van podcasts.

Moet je het kopen?

Je kunt overwegen om de Nikon Z5 te kopen als je een fulltime YouTuber bent of zelfs een podcaster die van plan is tegelijkertijd video en audio op te nemen. En in vergelijking met andere producten op de lijst, heeft de Z5 enkele van de beste cameraspecifieke kenmerken, waaronder meerdere AF-modi, dubbele SD-slots voor extra geheugen, sluiterprioriteit en meer.

Benefits

 • Ondersteunt externe microfoonintegraties
 • Eersteklas bouwkwaliteit
 • Krachtige ingebouwde microfoon

Disadvantages

 • Overkill voor alleen het vastleggen van audio

Type: spiegelloos Opnametijd: tot 20 minuten Levensduur batterij: tot 305 opnamen Livestreamen: nee Videoresolutie: 4K/FHD/HD Ingebouwde microfoon: Ja

Werkte de camcorder niet precies goed voor podcasting? Welnu, als je nog steeds een traditionele camera hebt gemist, kan de M6 Mark II een goede optie zijn om te overwegen, dankzij zijn draagbaarheid en de APS-C-beeldsensor van wereldklasse. De Canon EOS M6 Mark II maakt betere video’s in vergelijking met de iets oudere M50.

Waarom is het het meest geschikt voor podcasting?

Met de M6 Mark II kun je dingen in verschillende modi opnemen, waarbij 4K de hoogst haalbare kwaliteit is. Bovendien kunt u zelfs video’s opnemen in 1080p en 720p, afhankelijk van de vereisten. Wat de kwaliteit en formaten betreft, kunt u 4K en 1080p krijgen met 25 fps, terwijl HD-video’s kunnen worden opgenomen met 50 fps. Bovendien worden er MP4- en H.264-opnameformaten aangeboden.

En als het om de beeldkwaliteit gaat, vertaalt de CMOS-sensor zich in een aantal geweldige foto’s dankzij de effectieve resolutie van 32,5 MP en een cropfactor van 1,6x.

De M6 Mark II maakt ook een kantelbaar LCD-scherm mogelijk met touchscreen-mogelijkheden die playbacks en real-time monitoring ondersteunen. Bovendien heb je ondersteuning voor beeldstabilisatie voor video’s gevolgd door meerdere autofocusstanden. En als u van plan bent uw eigen instellingen uit te voeren, heeft Cannon ook ondersteuning voor handmatige scherpstelling om u te helpen.

Alle beeldverwerkingsmodi bestaan met ondersteuning voor diafragma en sluiterprioriteit voor harde opnamen en zelfs video’s. En bovendien is er een zelfontspannerfunctionaliteit in het spel met een vertragingsoptie van 2/10 seconden beschikbaar voor verbeterde automatisering.

Opnametijd

Als je alleen geïnteresseerd bent in de video-opnamestatistieken, kun je met de M6 Mark II in één keer bijna 30 minuten aan beeldmateriaal opnemen. En met een 305-shot oplaadbare batterij in het spel, zouden standaard YouTube-video’s en podcasts een reservebatterijsteen nodig hebben.

Connectiviteit en lenscompatibiliteit

De M6 Mark II is een betrouwbare shooter die vol zit met poorten, waaronder een micro-HDMI-slot, SD-kaartslot, USB-C-achtige gegevensuitvoer en zelfs de interne sub-minipoort. Wat draadloze ondersteuning betreft, krijgt u Wi-Fi- en Bluetooth-functionaliteit - iets dat u kunt gebruiken voor het delen van gegevens tussen apparaten, maar niet voor livestreaming.

Er is zelfs een accessoirebevestiging aanwezig om u te helpen lenzen en andere accessoires aan de camera te koppelen.

Ontwerp & bouw

Deze spiegelloze shooter is een van de lichtste met een gewicht van bijna 1 pond, allemaal dankzij de door polycarbonaat geleide magnesiumlegering. Bovendien meet het 4,71 x 2,76 x 1,94 inch en voelt het relatief duurzaam aan.

Andere mogelijkheden

Wat andere podcast-relevante specificaties betreft, kunt u met deze camera genieten van rode-ogenreductie, externe opname in 4K via de HDMI-poort en een uitstekende geluidskwaliteit dankzij de stereomicrofoon.

Moet je het kopen?

Als je op zoek bent naar lichte en functionele camera’s voor een redelijke prijs zonder meteen een externe microfoon uit te geven, dan is de M6 Mark II een van de beste camera’s uit het middensegment die je in 2023 kunt kopen. Bovendien heeft hij de meest efficiënte zelfontspanner in vergelijking naar andere producten op de lijst.

Benefits

 • Ondersteuning van meerdere videoformaten
 • Betrouwbare microfoon
 • Beeldstabilisatie werkt goed

Disadvantages

 • Geen ondersteuning voor IP-streaming
 • 4K-opnamen zijn alleen met 25 fps

Type: spiegelloos Opnametijd: tot 29 minuten Levensduur batterij: tot 360 opnamen Livestreamen: nee Videoresolutie: 4K/FHD/HD Ingebouwde microfoon: Ja

Als je van plan bent een camera aan te schaffen waarmee je dingen met intervallen kunt fotograferen, dan is de Olympus OM-D E-M10 Mark IV de juiste keuze. Ook maken de 2x crop-factor en een vierderde MOS-sensor het een veel gebruiksvriendelijkere maar krachtigere bron dan de oudere Mark III.

Waarom is het het meest geschikt voor podcasting?

Er zijn veel dingen die Mark IV tot de beste opnamecamera maken, inclusief ondersteuning voor 4K-, FHD- en HD-formaten. U kunt video’s opnemen en ervan genieten in MOV- en H.264-indeling terwijl u optimaal gebruik maakt van de loop-opnamefunctionaliteit. De volgende in de rij is de betrouwbare zelfontspanner, waarmee u 2/12 seconden vertraging kunt krijgen, zoals vereist.

Deze camera ondersteunt ook burst-opnamen met 8,7 fps, zodat je de beste thumbnail voor je video- en audio-uploads krijgt. Daarbij komt nog de ondersteuning voor beeldstabilisatie en het 180-graden LCD-scherm waarmee u de opnames direct bij de bron kunt bekijken.

Opnametijd

Met deze opnamecamera voor YouTube kun je in één keer video’s van 29 minuten opnemen. En de 360-shot-batterij lijkt daarvoor meer dan voldoende. Als u echter een vergeetachtige hander bent en actief bezig bent met uw creatieve zelf, wordt een extra oplaadbaar batterijpakket aanbevolen tijdens het reizen.

Connectiviteit en lenscompatibiliteit

Wat de slots betreft, wordt de Mark IV geleverd met veel opties, d.w.z. de micro-HDMI-poort, USB 2.0-sleuf en ook een SD-kaartsleuf. Wat draadloze ondersteuning betreft, laat Olympus je werken met Bluetooth en draadloze functionaliteit.

De camera heeft een kitlens van 14-42 mm, maar u kunt al het andere koppelen op basis van uw professionele en persoonlijke vereisten.

Ontwerp & bouw

De Mark IV is een gehard apparaat met een gewicht van bijna 0,80 pond. Ondanks dat het licht en draagbaar is, voelt het behoorlijk stevig aan, met afmetingen van 4,79 x 3,32 x 1,93 inch.

Andere mogelijkheden

Met deze camera werk je met 121 autofocuspunten. Bovendien kunt u zelfs handmatige scherpstelling instellen op basis van uw ervaringsniveau. Bovendien kun je altijd een flitsschoen aan deze camera koppelen en de ingebouwde stereomicrofoon gebruiken om de podcasting-klus tot in de puntjes uit te voeren.

Moet je het kopen?

Ja, als jij een van die vloggers bent die er de voorkeur aan geeft om met tussenpozen video’s en audio op te nemen met behulp van een betrouwbare zelfontspanner, dan is de Mark IV de perfecte opnamecamera met microfoon om in te investeren.

Benefits

 • Efficiënte sensor
 • Betrouwbare batterij
 • Krachtige microfoon

Disadvantages

 • Geen ondersteuning voor livestream

Type: spiegelloos Opnametijd: tot 30 minuten Levensduur batterij: tot 300 opnamen Livestreamen: nee Videoresolutie: 4K/FHD/HD Ingebouwde microfoon: Ja

Canon M50 is de perfecte podcastcamera om te kiezen als je een wankele videograaf bent. En als je gewoon een standaard podcaster bent, voelt en kost dit apparaat niet als overkill, dankzij verschillende autofocusopties en een krachtige stereomicrofoon. Ook is de Canon EOS M50 een veel beter product dan de standaard M50, vooral als het gaat om beeld- en video-uitvoer.

Waarom is het het meest geschikt voor podcasting?

De EOS M50 wordt geleverd met verschillende tools voor een gewone podcaster, waaronder de mogelijkheid om video’s op te nemen in 4K, FHD en HD. Bovendien zorgt de cropfactor van 1,6x ervoor dat de opnames er nog beter uitzien. Je kunt zelfs de 720p-video’s opnemen met 120 fps, met formaten variërend van MP4 tot H.264.

Canon biedt ook een standaard LCD-scherm met weergave gevolgd door lusopname en een zelfontspanner met een vertraging van 2/10 seconden voor automatisch opnemen.

Canon maakt plaats voor een 25,8 MP CMOS-sensor, met standaard zoomen, AF- en MF-ondersteuning en videospecifieke beeldstabilisatie voor trillende handen. De witbalans naar automatisch, terwijl de camera zelfs burst-opnamen met 10 fps ondersteunt om u te helpen de juiste thumbnail voor de podcasts te krijgen.

Opnametijd

Je kunt bijna 30 minuten continu opnemen. Als u echter een reiziger bent en liever onderweg podcasts en vlogs maakt, moet u mogelijk een extra batterij meenemen.

Connectiviteit en lenscompatibiliteit

Hier is een podcast-videocamera waarmee je het meeste kunt halen uit de micro-HDMI-sleuf, microfooningang voor een externe lavalier-microfoon, USB 2.0-poort voor gegevensoverdracht en zelfs Bluetooth en Wi-Fi. U krijgt ook toegang tot lens- en accessoiremontagedraden in de vorm van flitsschoenondersteuning. Bovendien kunt u lenzensets van 18-55 mm en 15-45 mm aan deze camera koppelen.

Ontwerp & bouw

De EOS M50 is gemaakt van polycarbonaat en voelt stevig aan in de hand. Het is nog steeds aan de lichtere kant met bijna 0,85 pond, terwijl de afmetingen zijn vastgesteld op 4,6 x 3,5 x 2,3 inch.

Andere mogelijkheden

Als je op zoek bent naar een opnamecamera met microfoon en niet meteen van plan bent een externe microfoon aan te schaffen, dan is de stereomicrofoonopstelling van de EOS M50 meer dan geschikt.

Moet je het kopen?

Zoals eerder vermeld, is de Canon EOS M50 gemakkelijk de beste camera voor podcasting en video-opname als je handen veel trillen tijdens het vastleggen van momenten.

Benefits

 • Uitstekende zelfontspanner
 • Ingebouwde beeldstabilisatie
 • Ondersteuning voor 4K-opnamen

Disadvantages

 • Geen Type-C-ondersteuning

Type: compacte digitale camera Opnametijd: tot 30 minuten Levensduur batterij: tot 330 opnamen Livestreaming: Ja Videoresolutie: 4K/FHD/HD/SD Ingebouwde microfoon: Ja

Als je liever een podcast filmt met het oog op die zoomfunctie, is de FZ80 de perfecte optie om te overwegen. Bovendien maakt de 60x optische zoomfunctionaliteit de Panasonic LUMIX FZ80 een betere keuze dan de Lumix ZS70K van hetzelfde bedrijf.

Waarom is het het meest geschikt voor podcasting?

Met de FZ80 kunt u eenvoudig video’s vastleggen in 4K-, FHD-, HD- en SD-video’s. Wat het beeldformaat betreft, ondersteunt het MP4 en AVCHD. Wat de zelfontspanner betreft, ondersteunt Panasonic een opnamevertraging van 2 tot 10 seconden. De elektronische zoeker reageert voldoende en het systeem wordt ook gestapeld in een MOS-sensor met een totale sensorresolutie van 18,9 MP.

Panasonic ondersteunt OIS (Optical Image Stabilization), gevolgd door een optische zoomlimiet van 60X. Je krijgt ook ondersteuning voor continu fotograferen, gevolgd door ingebouwde witbalansondersteuning en ingebouwde flitser, waardoor het een goede podcast-videocamera in de uitverkoop is.

Opnametijd

De LUMIX FZ80 biedt maximale opnameondersteuning tot 30 minuten tegelijk. En hoewel de levensduur van de batterij meer dan voldoende is voor ten minste 30 gelijktijdige opnamen, moet u mogelijk een oplaadbare batterij meenemen als u wilt blijven podcasten, zelfs wanneer u onderweg bent.

Connectiviteit en lenscompatibiliteit

U krijgt toegang tot een enkele SD-kaartsleuf, draadloze connectiviteit, USB 2.0-poort voor gegevensoverdracht en een betrouwbare HDMI D-micropoort. Wat de integratie van lenzen en accessoires betreft, werkt het apparaat goed met de 20-120 mm lenskit en een externe flitser via de flitsschoen.

Ontwerp & bouw

De FZ80 weegt 1,35 pond en meet 5,1 x 3,7 x 4,7 inch. Wat de bouwkwaliteit betreft, gaat de camera uit van een polycarbonaat bouwkwaliteit.

Andere mogelijkheden

Als je een doorgewinterde podcaster bent, werkt de ingebouwde stereomicrofoon erg goed.

Moet je het kopen?

Ja, als je een podcast-camera (4K) wilt die groter is dan elk ander apparaat als het gaat om zoomfunctionaliteit, dan is de LUMIX FZ80 van Panasonic het bekijken waard. En het is logisch voor podcasters en YouTubers die liever zoomeffecten aan de scènes toevoegen.

Benefits

 • 60x zoom
 • Licht en draagbaar
 • Uitstekende lensintegratie

Disadvantages

 • Trage USB-poort

Type: camcorder Recordtijd: n.v.t Levensduur batterij: tot 4 uur Livestreaming: Ja Videoresolutie: UHD/1080 Ingebouwde microfoon: Ja

Er gaat niets boven een krachtige camcorder die DSLR-achtige opnamekwaliteit kan bieden voor een fractie van de prijs. Als je de voorkeur geeft aan iets soortgelijks, is de AverMedia 513 de perfecte optie om naar te kijken.

Waarom is het het meest geschikt voor podcasting?

Verpakt met een CMOS-sensor, kunt u met de Cam 513 video’s opnemen in 4K en 1080p. En het mooiste is dat je de Full HD-video’s kunt opnemen met 60 fps, waardoor de kwaliteit intact blijft. De 8MP-sensorresolutie is het waard om in te investeren, terwijl de 4x digitale zoom opnames leuk en interactief maakt.

De Cam 513 doet ook dienst als webcam, geschikt voor livestreaming via zoom, google meet, streamlabs en andere platforms. Deze camcorder is uitgerust met 2 geïntegreerde microfoons die zorgen voor een naadloze audio-opname.

Opnametijd

De batterijback-up van maximaal 4 uur zorgt ervoor dat je podcastvideo’s kunt blijven opnemen zonder je zorgen te maken over stroomuitval. Bovendien kunt u ook een extra oplaadbare batterij meenemen om onderweg te kunnen opnemen.

Connectiviteit en lenscompatibiliteit

Wat connectiviteit betreft, maakt deze camcorder ruimte voor een Type-C-poort voor gegevensoverdracht. De USB plug-and-play installatie maakt het gebruik eenvoudig. Daarnaast ondersteunt de Cam 513 ook statiefintegratie en heeft hij een privacysluiter voor extra veiligheid.

Ontwerp & bouw

De camcorder is gemaakt van plastic maar ziet er buitengewoon duurzaam uit. Bovendien weegt het bijna 0,87 pond en meet het qua afmetingen 5,1 x 1,1 x 2,1 inch.

Andere mogelijkheden

Wat de Cam 513 tot een goede camera voor podcasting maakt, is het gezichtsveld van 94 graden waarmee je gemakkelijk kunt livestreamen en vloggen.

Moet je het kopen?

Als je een standaard maar betrouwbare podcast-camera-instelling wilt zonder veel uit te geven aan een DSLR of spiegelloze body, dan komt de AverMedia Cam 513 over als de best mogelijke optie.

Benefits

 • Draagbare vormfactor
 • Brede kijkhoek
 • Krachtige luidsprekers

Disadvantages

 • Alleen opnamen met een vaste focus zijn toegestaan
 • Geen HD-opname

Soort: Webcam Videoresolutie: Full HD / HD Ingebouwde microfoon: Ja Livestreaming: Ja

Weet je dat een webcam van minder dan 100 EURO ook een geweldige camera kan zijn voor podcasting? De Logitech C922 Pro bevestigt deze bewering door over te komen als een betrouwbaar plug-and-play-apparaat dat beter is dan de C920x in termen van extra opnameformaten en resoluties.

Waarom is het het meest geschikt voor podcasting?

Met Logitech kunt u 1080p- en 720p-video’s opnemen met respectievelijk 30 fps en 60 fps. Wat bijdraagt aan de kwaliteit van de opnamen is de CMOS-sensor, die beschikt over een standaardresolutie van 2 MP. Er is geen ondersteuning voor zoomen, wat deze webcam kwalificeert als een standaard bron voor video-opname en podcasting.

Wat de akoestische prestaties betreft, zijn er twee microfoons in het spel, zodat u zelfs zonder een speciale externe microfoon kunt werken. Bovendien stelt de HD AF-ondersteuning je in staat om de beste beelden in zijn klasse op te nemen, die heel anders zijn dan die van een webcam.

Opnametijd

Er is geen limiet aan hoe lang u de podcast kunt opnemen of streamen, aangezien de plug-and-play-installatie ervoor zorgt dat de webcam rechtstreeks van het hostapparaat wordt gevoed.

Connectiviteit en lenscompatibiliteit

Er is een USB Type-A-poort in het spel, zodat u de bus-type kabel van de computer kunt aansluiten. En als u zich zorgen maakt over de algehele compatibiliteit: deze webcam werkt uitstekend met Android-, Chrome-, Windows 7- en macOS-platforms.

Ontwerp & bouw

Over het algemeen weegt de Logitech C922 Pro bijna 0,4 pond. Ook meet dit met plastic beklede apparaat 3,7 x 1,7 x 2,8 inch, waardoor het een van de meest gestroomlijnde eenheden is die er zijn. Je krijgt ook een clip om naast het hele apparaat te werken.

Andere mogelijkheden

De kijkhoek van 78 graden gevolgd door streaming-ondersteuning zorgt ervoor dat de C922 Pro het waard is om in te investeren voor live podcasts en video’s.

Moet je het kopen?

Als u liever live-evenementen organiseert, waaronder gamewedstrijden en relevante podcasts, is de Logitech C922 Pro de beste podcasting-webcam die ook voor andere streamingdoeleinden kan worden gebruikt.

Benefits

 • Slank en draagbaar
 • Krachtige microfoon
 • Plug-and-play-ondersteuning

Disadvantages

 • Niet de beste focusopties

Type: actiecamera Opnametijd: n.v.t Levensduur batterij: tot 1000 opnamen Livestreaming: Ja Videoresolutie: 5K/4K/2K /FHD Ingebouwde microfoon: Ja

Heb je er ooit aan gedacht om een podcast te filmen in de heuvels of op ruig terrein? Zo niet, dan kan Hero 9 een nuttige eerste stap zijn. Dankzij het duurzame ontwerp en ondersteuning voor streaming. Ook is de GoPro Hero9 het verbeterde model in vergelijking met de Hero 8, en krijg je een krachtigere sensor; vertalen naar beter beeldmateriaal.

Waarom is het het meest geschikt voor podcasting?

Met de GoPro Hero9 neem je video’s op in 5K, 4K, 2K en 1080p. En in tegenstelling tot alle andere podcastcamera’s op de lijst, kunnen de 1080p-opnamen hier worden opgenomen met 240 fps. Andere relevante specificaties zijn onder meer een vast LCD-scherm en een standaard live-view-actiezoeker.

GoPro maakt ook plaats voor digitale beeldstabilisatie gevolgd door automatische witbalans, ingebouwde microfoons en de HyperSmooth 3.0 softwaremodule om de podcastvideo’s zo goed mogelijk te verwerken. Als we naar de sensor komen, is er een 20 MP CMOS-component in het spel, goed voor films van de hoogste kwaliteit.

Opnametijd

De GoPro Hero 9 kan ook dienst doen als webcam voor podcasting, zodat je zonder tijdslimiet kunt opnemen/streamen. En als u alleen op zoek bent naar een stand-alone batterijback-up, kunt u bijna 1000 opnamen maken met één keer opladen.

Connectiviteit en lenscompatibiliteit

Deze actiecamera maakt ruimte voor een enkele SD-kaartsleuf en een Type-C-poort voor gegevensoverdracht en plug-and-play-ondersteuning.

Ontwerp & bouw

Wat de esthetiek betreft, weegt de Hero 9 bijna 0,45 pond. Dit robuuste apparaat meet ook 2,8 x 2,2 x 1,3 inch, waardoor het gemakkelijker voor u is om het in een tas te dragen. En het is een van de weinige weer- en vooral waterdichte producten op de lijst.

Andere mogelijkheden

GoPro maakt plaats voor verschillende podcastvriendelijke functies, waaronder ondersteuning voor livestreaming, HyperSmooth-beeldstabilisatie en een handige aanraakzoomfunctionaliteit om die effecten gemakkelijk te krijgen.

Moet je het kopen?

Als je van avonturen en podcasts houdt, is de GoPro Hero 9 de perfecte actiecamera voor jou. En in vergelijking met andere producten op de lijst, zorgen ondersteuning voor 5K-opnamen en de weerbestendige aard ervoor dat dit apparaat zich onderscheidt.

Benefits

 • High fidelity-microfoon
 • Krachtige CMOS-sensor
 • Ingebouwde beeldprocessor

Disadvantages

 • Prijzig

Conclusie:

Camera’s die op de lijst worden genoemd, klinken misschien een beetje overweldigend voor een standaard podcaster. Alleen dat zijn ze niet. U kunt elk van de vermelde opties kiezen en verwachten dat ze aan bijna elke podcast-vereiste voldoen. En als je nog steeds twijfelt over het kiezen van de beste podcastcamera, dan is hier een samengestelde lijst die je kunt overwegen:

 • Als je je podcast wilt filmen, meer als een doorgewinterde filmmaker, dan is de Nikon Z5 een goede keuze.
 • Als u zich alleen wilt concentreren op het video-opnameaspect van dingen zonder al te diep in snapshots te gaan, is de Panasonic LUMIX FZ80-camcorder het overwegen waard.
 • Voor vloggen en podcasten onderweg is de Canon EOS M50 de perfecte camera, vooral dankzij de hoogwaardige beeldstabiliserende ondersteuning.

En dit zijn slechts drie van de 8 keuzes. Je kunt altijd andere opties vinden als je zorgvuldig alle beoordelingen doorzoekt en overweegt er een te kiezen op basis van het budget, de specificaties, podcastvriendelijke eigenschappen en andere secundaire kenmerken.

Frequently Asked Questions

Welke camera gebruiken de meeste podcasters?

De meeste podcasters geven de voorkeur aan camera’s met een lange opnametijd, krachtige interne microfoons (bij voorkeur stereomicrofoons), die ruimte maken voor loop-opname om video en audio afzonderlijk te behandelen, en tot slot uitstekende batterijmodules.

Heb je 2 camera's nodig voor een podcast?

Als je gewoon van plan bent een standaard podcast op te nemen, is één camera voldoende. Als u echter van mening bent dat het samen vastleggen van video en audio recht doet aan uw inhoudsplan, kunnen twee camera’s worden overwogen om verschillende hoeken vast te leggen.

Zijn webcams goed voor podcasting?

Webcams zijn uitstekend geschikt voor podcasting, omdat ze geen gaten in uw zakken branden als het gaat om uitgaven aan hoogwaardige video-opnamebronnen. Ze hebben ingebouwde microfoons om ook de geluidsnauwkeurigheid vast te leggen.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.