De 15 Beste Externe Harde Schijven van 2023 - SSD e HDD

Als u ruimte nodig heeft om grote bestanden op te slaan of om met bestanden te werken zonder het interne geheugen van uw computer in beslag te nemen, kunt u het beste een van de beste externe harde schijven kopen. Om u te helpen bij het kiezen van het meest geschikte model voor uw behoeften, zijn hier de kenmerken waar u op moet letten.

Allereerst de capaciteit, wetende dat capaciteit en prijsstijging hand in hand gaan. De prijs van een externe harde schijf van 1 of 2 TB is ongeveer € 40-50, tot 4-5 TB zullen we ongeveer € 80-100 kosten. Zelfs grotere geheugens (8-16 TB) vereisen een investering die kan oplopen tot meer dan € 200.

Om de uiteindelijke kosten van een externe harde schijf te beïnvloeden, is echter ook een ander kenmerk, de snelheid. Een snellere harde schijf biedt responsiever bestandsbeheer. De minimale snelheid, die we vaker vinden bij 2,5" en goedkopere harde schijven, is 5400rpm. Hoger presterende schijven bereiken 7200 tpm. Degenen met speciale behoeften die vanuit dit oogpunt het beste zoeken, kunnen ook schijven met hogere waarden (of een SSD) overwegen.

Let op de aansluitinterface: met een USB 3.0 of 3.1 haal je hogere overdrachtssnelheden dan met een USB 2.0. Houd echter rekening met het type poorten van de apparaten waarop u de harde schijf wilt aansluiten.

Traditionele externe harde schijf of solid state? De eerste bieden meer opslagruimte voor de prijs. Voor het maken van back-ups van foto’s en video’s, het archiveren van projectbestanden of het opslaan van films om op tv te bekijken, volstaat een traditionele harde schijf.

SSD’s voeren veel snellere lees- en schrijfbewerkingen uit, zijn stil, maar hebben veel hogere kosten. Ze worden aanbevolen voor diegenen die rechtstreeks moeten werken aan de bestanden die erin zijn opgeslagen en maximale responsiviteit nodig hebben.

Wat het formaat en de draagbaarheid betreft, zijn er compacte 2,5-inch externe harde schijven die zelfs gemakkelijk in uw zak passen, perfect voor degenen die hun externe harde schijf regelmatig moeten vervoeren. Het ideaal voor dit soort gebruik is om een ​​model met eigen voeding te kiezen, om een ​​enkele kabel te hebben die rechtstreeks op de pc kan worden aangesloten.

Degenen die de harde schijf alleen thuis of op kantoor zullen gebruiken, kunnen zich oriënteren op de modellen van externe desktop harde schijven, die over het algemeen beter presteren. Als u het daarentegen op een tv of een console moet aansluiten, weet dan dat er modellen zijn die zijn geoptimaliseerd om met deze apparaten te werken.

Laten we nu verder gaan met de ranglijst van de beste externe harde schijven die dit jaar te koop zijn, van de best presterende en duurste modellen tot de goedkoopste.

 SanDisk Extreme PRO
SanDisk Extreme PRO

Snelheid tot 1050 MB/s

IP55 waterdicht

Compacte maat

See on Amazon
LaCie d2 Professional
LaCie d2 Professional

Cross-platform

Snelheid tot 240 MB/s

Gegevensherstelservice

See on Amazon
LaCie Mobile Drive
LaCie Mobile Drive

Cross -platform

Automatische back -up

See on Amazon

Table of ContentsShow

The 15 De 15 Beste Externe Harde Schijven van 2023 - SSD e HDD Reviews

De beste draagbare harde schijf van het SSD-type is de SanDisk Extreme PRO, een kleine en lichte geheugenschijf met een uitstekende snelheid tot 1050 MB/s, geschikt voor mensen die onderweg werken en hoge prestaties nodig hebben.

Hij is veelzijdig en geschikt voor professioneel gebruik om gegevens veilig over te zetten met een opslagcapaciteit van 2TB. Bovendien is het een platformonafhankelijke harde schijf die compatibel is met pc en Mac, met USB-C- en USB-A(2)-uitgangen.

Dankzij de compacte afmetingen van 11,03 x 5,73 x 1,02 cm en het gewicht van slechts 77 gram is hij licht en gemakkelijk overal mee naartoe te nemen, perfect voor het overbrengen van gegevens van huis naar werk, voor op reis en om te studeren.

De draagbaarheid wordt ondersteund door een robuuste en schokbestendige structuur, met IP55-certificering voor weerstand tegen stof en water, u kunt het met een gerust hart vervoeren zonder bang te hoeven zijn voor schade.

In lijn met het compacte formaat van het apparaat is zelfs de kabel misschien wat kort, uitstekend in veel situaties, bijvoorbeeld aangesloten op een notebook op het bureau, maar handig om aan te sluiten op sommige computers zoals werkstations of vaste pc’s die op de aarde, waarvoor een traditionele kabel geschikter is.

Benefits

 • Snelheid tot 1050 MB/s
 • IP55 waterdicht
 • Compacte maat

Disadvantages

 • USB-kabel te kort

De beste platformonafhankelijke externe HD is de LaCie d2 Professional, die geschikt is voor pc en Mac en in het bijzonder compatibel is met Thunderbolt 3-technologie om gegevens met hoge snelheid te downloaden van MacBook Pro en Mac Book Air en andere Apple-apparaten.

Het is een externe harde schijf voor desktops, zeer geliefd bij professionals en creatieven, gezien het gemak van het opslaan van grote bestanden zoals video’s, foto’s, grafische projecten en audiobestanden, met een overdrachtssnelheid tot 240 MB/s en 8 TB opslagruimte .

LaCie d2 Professional is betrouwbaar en veilig om uw gegevens met de grootst mogelijke zorg te bewaren, plus de Rescue-service voor gegevensherstel is beschikbaar voor een periode van 5 jaar, als extra garantie.

De structuur van de harde schijf is zeer stabiel en trillingsvrij, met een verticaal ontwerp en een blauw licht dat de verbinding aangeeft. In tegenstelling tot andere modellen die totaal verstoken zijn van lampjes en indicatoren, fungeert het lampje als een waarschuwing in geval van oververhitting of storing, in welk geval het rood wordt.

Benefits

 • Cross-platform
 • Snelheid tot 240 MB/s
 • Gegevensherstelservice

Disadvantages

 • Het blauwe licht kan niet worden uitgeschakeld

De LaCie Mobile Drive is een externe harde schijf voor pc om de capaciteit van uw computer op een eenvoudige en handige manier uit te breiden, hij is gemakkelijk te gebruiken en zelfs geschikt voor minder ervaren gebruikers.

Het is een multiplatform harde schijf die geschikt is voor pc en Mac zonder dat formatteren nodig is, hiervoor bevat het USB-C, USB 3.0 Thunderbolt 3-uitgangen.

De snelheid van 130Mb/s is perfect voor iedereen die tijdens een klus data van het ene apparaat naar het andere wil overzetten of beveiligingsback-ups wil maken. U kunt zelfs met een simpele klik direct een back-up maken of automatische back-ups plannen met regelmatige tussenpozen om rustig te werken.

De harde schijf heeft een elegant en modern design, is gebouwd met degelijke materialen en is bovendien erg stil. Door het compacte formaat van 13,25 x 9,1 x 2 cm is hij gemakkelijk mee te nemen.

LaCie Mobile Drive 5TB heeft een grote opslagcapaciteit en is geweldig in het overdragen van een paar gegevens tegelijk bij dagelijks gebruik. Omgekeerd kan het bij het overdragen van grote hoeveelheden gegevens oververhit raken en vertragen.

De aankoop omvat een abonnement van één maand op Adobe Creative Cloud All Apps om het meeste uit je creatieve projecten te halen.

Benefits

 • Cross -platform
 • Automatische back -up

Disadvantages

 • Oververhitting

WD My Cloud Home is een externe harde schijf voor desktops die is ontworpen om grote hoeveelheden bestanden op te slaan, speciaal aanbevolen voor degenen die foto’s en video’s willen opslaan. De 4 TB aan ruimte en de overdrachtssnelheid van 625 Mb/s maken deze harde schijf tot een van de beste in de middenklasse.

Dankzij de wifi-verbinding synchroniseert hij alle bestanden van pc en smartphone. En het is precies geassocieerd met mobiele apparaten die het beste tot hun recht komen met de onmiddellijke archivering van foto’s en video’s via smartphone via de MyCloud.com-site, voor het opslaan van digitale inhoud vanaf elke locatie.

Het kan ook worden gesynchroniseerd met Dropbox, Google Drive of andere online opslagaccounts. Uiteraard is bekabelde overdracht via USB vanaf computers en andere randapparatuur mogelijk.

De harde schijf is compatibel met Windows 7 (64 bit) of hoger en Mac OS X v10.10 of hoger. Het is ook compatibel met smartphones met iOS 9+ en Android 4.4+ besturingssystemen.

Door gebruikersaccounts aan te maken, hebben alleen geautoriseerde personen toegang tot het apparaat voor het uploaden en downloaden van gegevens. Het is helaas niet mogelijk om nieuwe netwerkmappen aan te maken, maar alle gegevens moeten in één gedeelde map worden gearchiveerd, wat bevestigt dat WD My Cloud Home is ontworpen voor meer dan professioneel gezinsgebruik.

Benefits

 • Cloud wi-fi
 • Snelheid 625Mb/s

Disadvantages

 • Er kunnen geen netwerkmappen worden gemaakt

De beste Mid -Range draagbare harde schijf is de Samsung Memorie T5, een SSD met een minimale grootte van 57,3 x 74 x 10,5 mm en een gewicht van slechts 51 gram. Hiermee kunt u het letterlijk op uw zak brengen met de minste voetafdruk.

Ondanks het kleine formaat is het een van de beste 1 TB externe harde schijven en is het met grote zorg binnen en buiten gebouwd, met een metalen lichaam om toevallige effecten te weerstaan ​​en tot 2 meter hoog te vallen.

De snelheid van 540 MB/s is uitstekend voor de overdracht van elk type bestand via de tweede generatie USB 3.1, terwijl voor compatibiliteit, Windows 7 -besturingssystemen, Mac OS X 10.9 (Mavericks), Android 4.4 (Kitkat) of Superior.

Voor de bescherming van gevoelige gegevens is het mogelijk om een ​​wachtwoord in te stellen dankzij het coderingssysteem op basis van de standaard AES -standaard van 256 -bit.

Benefits

 • Snelheid 540Mb/s
 • Schokbestendig en anti-vallen
 • Minimale afmetingen

Disadvantages

 • De meegeleverde kabel is niet stabiel

Voor wie op zoek is naar een goedkope externe harde schijf is de Toshiba Canvio Basics de perfecte oplossing. Met 1 Tb opslagruimte kunnen veel problemen tegen minimale kosten worden opgelost.

De harde schijf is compatibel met pc’s, Macs en veel gameconsoles, waaronder PS4. Het heeft een gegevensoverdrachtsnelheid van ongeveer 100 Mb/s met USB 3.0-poort (ook compatibel met USB 2.0).

Het is een goed product om op het bureau te gebruiken of om mee te nemen gezien de afmetingen van 10,9 x 7,8 x 1,4 cm en een gewicht dat in de buurt komt van 150 gram. Aan de andere kant is de behuizing gemaakt van plastic en niet bijzonder robuust en wordt hij snel warm bij het overbrengen van grote hoeveelheden gegevens.

Concluderend, als we een back-up moeten maken van grote bestanden, misschien gevoelige gegevens, is dit niet de ideale harde schijf, maar als we gewoon beetje bij beetje extra ruimte nodig hebben om onze pc niet te overbelasten, is de Toshiba Canvio Basics dat wel. een zeer effectieve economische oplossing.

Benefits

 • Lichtgewicht en compact
 • Economisch

Disadvantages

 • Het neigt naar oververhitting

De LaCie Rugged Mini externe harde schijf is gebouwd om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen stoten en vallen. De robuuste aluminium behuizing is met rubber bekleed voor bescherming tegen schokken tot een hoogte van 1,2 meter. Het is bestand tegen de druk van 1 ton, je zou er per ongeluk op kunnen lopen zonder het te beschadigen. Bovendien is hij water- en stofdicht met IP67-certificering: hij kan zonder gevolgen in water of zand vallen.

Deze kenmerken maken het de perfecte harde schijf om ook buitenshuis te werken, en daarom wordt het gekozen door fotografen, regisseurs, amateurvideografen en iedereen die op elk moment gegevens moet downloaden of beveiligingsback-ups moet maken, zonder te hoeven wachten om thuis of binnen te komen het kantoor.

Het is natuurlijk een draagbare USB-harde schijf in zakformaat van 8,6 x 1,9 x 13,5 cm en weegt bijna 300 gram. Hij is zelfvoedend met een energiebesparing van 40% meer dan de gemiddelde externe harde schijf.

LaCie Rugged Mini heeft een USB-C- en USB 3.0-compatibele poort, werkt met Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.5 besturingssystemen. Helaas is de Mini-versie, in tegenstelling tot andere modellen in de LaCie Rugged-lijn, niet Thunderbolt-compatibel.

De gegevens worden altijd beschermd door encryptie en toegang met een wachtwoord kan plaatsvinden vanaf elke aangesloten computer of apparaat.

Benefits

 • Rubberen coating
 • Energiebesparend

Disadvantages

 • Niet compatibel met Thunderbolt

De WD Elements Portable is een geweldig betaalbare USB draagbare externe harde schijf voor diegenen die gewoon gegevens willen opslaan en tegelijkertijd ruimte op de harde schijf willen vrijmaken.

Als u niet geïnteresseerd bent in speciale functies, kunt u rekenen op dit basisapparaat dat niet is uitgerust met automatische back-up of encryptie voor gegevensbescherming. Als u alleen bestanden naar schijf wilt kopiëren, zullen de 3 TB aan ruimte, de USB 3.0-poort en de schrijfsnelheid van ongeveer 100 Mb/s geweldig werk leveren zonder dat u aanzienlijke bedragen hoeft uit te geven aan geavanceerde apparaten.

De WD Elements Portable is vooraf geformatteerd voor Windows, maar met opnieuw formatteren werkt hij op de Mac met uitstekende resultaten. Hij is compatibel met USB 3.0 en 2.0 en heeft compacte afmetingen van 11,1 x 8,2 x 2,1 cm, uitstekend om overal mee naartoe te reizen en te werken of om foto’s, video’s en muziek op te slaan door uw pc of laptop te ontlasten.

Het ontwerp is elegant en verfijnd, ook al zou de behuizing ondanks de rubberen coating een beetje glad kunnen zijn.

Benefits

 • Cross-platform
 • Makkelijk te gebruiken

Disadvantages

 • Coating om te verbeteren

De Seagate Game Drive voor Xbox is de externe harde schijf die compatibel is met Xbox One en Xbox Series X. Hij is voor dit doel ontworpen en kan binnen enkele seconden worden geïnstalleerd door hem op de console aan te sluiten. Dankzij de 2 TB aan opslagruimte kun je ongeveer 50 spellen.

Deze versie van de harde schijf bevat de data recovery-service (duur: 3 jaar), handig om games niet te verliezen en bespaart bij storingen of andere defecten. De gegevensoverdrachtsnelheid is 130 Megabytes per seconde dankzij de USB 3.2-poort.

Seagate Game Drive voor Xbox is een zelfaangedreven draagbare harde schijf, compact van formaat en met een gewicht van 240 gram gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

De behuizing is elegant en de constructie zorgt voor een stille werking zonder oververhitting, zelfs na vele uren gamen. Het moet echter met delicaat worden behandeld, omdat het niet bijzonder goed bestand is tegen schokken.

Benefits

 • Plug-and-play
 • 3 jaar reddingsdiensten voor gegevensherstel

Disadvantages

 • Verbeterde huizen

De WD My Passport Ultra is een kleine en compacte draagbare externe harde schijf die je altijd mee kunt nemen naar werk of ontspanning.

De kleine afmetingen van 11 x 8,15 x 1,27 cm zijn ideaal voor mensen met zeer beperkte ruimte en het gewicht van slechts 130 gram is perfect om de harde schijf in een broekzak of handtas mee te nemen. De constructie is solide dankzij de stevige en duurzame metalen behuizing.

De draagbaarheid van het apparaat combineert heel goed met veelzijdigheid, in feite kunnen we WD My Passport Ultra in veel contexten gebruiken. Allereerst is het platformonafhankelijk, geschikt voor pc’s met Windows 7 en later en Macs met herformattering, en is het ook compatibel met spelplatforms, waaronder Xbox en PS5.

Wat de gegevensopslag betreft, deze is uitgerust met 256-bits AES-hardwarecodering en is beveiligd met een wachtwoord, de beveiliging die nodig is om gevoelige informatie te bewaren en te beschermen.

Back-up wordt geleverd met een automatisch back-upplan en de mogelijkheid om bestanden over te zetten van sociale media en de cloud met behulp van de meegeleverde WD Backup-software. De WD My Passport Ultra is voorzien van USB-C-compatibel met USB 3.0.

Benefits

 • Cross-platform
 • Automatische back-up
 • Wachtwoorden en versleuteling

Disadvantages

 • Gevoelige USB-poort

De Seagate Expansion Desktop is een externe harde schijf die perfect is voor professioneel gebruik en voor het archiveren van grote hoeveelheden gegevens, zoals high-definition video inclusief Blu-ray-films of foto’s tot 5 MB. Het wordt ook veel gebruikt voor gaming en blijkt een uitstekende ondersteuning te zijn voor de PS4 HD.

Het is een 3,5“ harde schijf met onafhankelijke voeding en met een rotatiesnelheid van 5900 rpm, wat hem stabiel en betrouwbaar maakt. De overdrachtssnelheid is 160 Mb/s via USB 3.0-uitgang, het is ontworpen om ook energiezuinig te zijn en het verbruik te verminderen.

Een waarschuwing: hoewel het betrouwbaar en veilig is, is het een van de luidruchtigste externe harde schijven op de markt en maakt het een merkbaar mechanisch geluid wanneer het in werking is.

Met een eenvoudige interface voor slepen en neerzetten heeft het een intuïtieve bediening die voor iedereen geschikt is. Installatie is onmiddellijk zonder software en zonder formatteren, compatibel met Windows en Mac.

De Seagate Expansion Desktop heeft compacte afmetingen van 17,6 x 12 x 3,7 cm en weegt minder dan 1 kg. geschikt om te vaak gedragen te worden.

Benefits

 • Cross-platform
 • Makkelijke installatie

Disadvantages

 • Fijne huizen
 • Luidruchtig

WD Elements Desktop is een geweldige externe harde schijf voor uw pc. Dankzij de plug-and-play-functie kan het direct worden geïnstalleerd op elke computer met Windows XP, Windows 7, 8.1, 10 besturingssystemen, terwijl compatibiliteit met andere versies van Windows afhankelijk kan zijn van voorafgaande formattering. Helaas is compatibiliteit met Mac, zelfs bij het formatteren, niet gegarandeerd, dus het zal nodig zijn om naar specifieke of platformonafhankelijke harde schijven te gaan.

Dat gezegd hebbende, is WD Elements Desktop uitgerust met een USB 3.0-poort (compatibel met USB 2.0) om gegevens veilig over te dragen. De hardwareconstructie-elementen zorgen voor een goede warmteafvoer, zelfs bij lange werksessies, bovendien is hij stil en stoot hij zeer weinig trillingen uit.

De automatische uitschakeling voorkomt onnodige verspilling van middelen en zet het apparaat in stand-by wanneer het niet in gebruik is. Evenzo maakt automatisch inschakelen de harde schijf wakker zodra er bewerkingen worden uitgevoerd. Daarnaast is hij voorzien van een fysieke aan/uit knop voor handmatig in- en uitschakelen.

Vanwege zijn kenmerken is WD Elements Desktop een veilige externe harde schijf voor het maken van back-ups en het langdurig bewaren van bestanden.

Benefits

 • Automatisch aan en uit
 • Uitstekende warmteafvoer
 • Stil

Disadvantages

 • Niet compatibel met andere besturingssystemen

Seagate Game Drive voor PS4 is een externe harde schijf die speciaal is ontworpen voor PlayStation 4, compatibel met OS 4.50 en later. De 4 TB aan opslagruimte biedt een uitstekend alternatief om tot 100 games op te slaan en de HD van de playstation, die normaal gesproken niet groter is dan 1 TB, lichter te maken.

Op deze manier hoef je geen oude games te verwijderen om ruimte te maken voor nieuwe, een gangbare praktijk onder gamers die op zoek zijn naar constante nieuwigheid, maar wat irritant is voor liefhebbers die een game nooit als verouderd beschouwen. Bovendien verlicht het laden van games op de externe harde schijf de PS4 in termen van reactievermogen en snelheid.

Het kan ook op PS5 worden gebruikt, maar in dit geval kan de harde schijf alleen worden gebruikt voor het opslaan en niet voor het installeren van games.

Dankzij de plug-and-play USB 3.0-poort is er geen installatiesoftware nodig, sluit gewoon de kabel aan en volg een paar stappen om de harde schijf in gebruik te nemen. Gegevens worden overgedragen met 140 MB/s.

Game Drive voor PS4 is een draagbare, zelfaangedreven harde schijf van 11,7 x 8 x 2,1 cm en weegt slechts 240 gram. De koffer is robuust en gemakkelijk te vervoeren om overal te spelen, hij is bedekt met aluminium en wordt niet heet. Bovendien past het zwart-blauwe ontwerp perfect bij de PS4-console.

Een punt om op te letten is het upgraden van je games. In tegenstelling tot de software die op de PS4 is geïnstalleerd, wordt de software die op de externe harde schijf is opgeslagen niet automatisch bijgewerkt, maar moet u doorgaan met het handmatig zoeken naar updates en deze downloaden.

Benefits

 • Plug-and-play
 • Robuuste aluminium behuizing
 • Het raakt niet oververhit

Disadvantages

 • Updatet games niet automatisch

Voor gamers die geen ruimte meer hebben op hun pc, is de WD BLACK P10 een geweldige manier om hun gamebibliotheek op te slaan. Het is een externe mechanische harde schijf die weliswaar minder presteert dan een SSD, maar goede lees- en schrijfsnelheden biedt.

Het ontwerp verraadt onmiddellijk zijn gaming-roeping: de esthetiek is robuust en is duidelijk geïnspireerd op de instellingen van veel FPS-titels; er is ook een speciale editie gewijd aan COD: Black Ops, voor fans van de titel. De afmetingen zijn compact, zodat je deze HDD zonder grote problemen kunt vervoeren of opbergen.

WD Black 10 heeft een rotatiesnelheid van 5400 tpm, met gegevensoverdrachtssnelheden tot een maximum van 140 mbps. Zoals eerder vermeld, raden we aan om het te gebruiken om je gedownloade games te archiveren: als we bedenken dat een moderne titel gemiddeld 80 GB aan ruimte in beslag neemt, dan biedt deze versie van 2 TB plaats aan 20 tot 30, terwijl die met een grotere bibliotheek kunnen overwegen Bezuinigingen van 4 of 5 TB.

Een klein nadeel van dit product is de USB 3.2-connector voor aansluiting op de pc, die van het volledige type is (de klassieke “oude” USB-poort van standaardformaat), en geen modernere USB-C.

Benefits

 • Goede prijs/prestatieverhouding/prestaties
 • Robuust
 • Gaming esthetiek

Disadvantages

 • Minder presteren dan een SSD
 • USB Type A

Een goede externe schijf voor pc is de Seagate Backup Plus Hub, de ideale keuze voor het maken van back-ups en het opslaan van bestanden vanaf elk USB-apparaat. Naast de computer kunnen we namelijk videocamera’s of smartphones aansluiten en bestanden direct overzetten.

Uitgerust met twee USB 3.0-poorten, draagt ​​hij gegevens over met een snelheid van 180 Mb/s. Dankzij de capaciteit van 6 TB is hij uitstekend geschikt voor zowel wie met grote bestanden werkt als voor het langdurig archiveren van foto’s en video’s.

Om de back-up uit te voeren, kunt u handmatig handelen of de automatische dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse back-up plannen met behulp van de Seagate Toolkit die u kunt downloaden van de officiële website.

Daarnaast fungeert Seagate Backup Plus Hub als een powerbank om notebooks, smartphones, tablets, camera’s, gamecontrollers en vele andere USB-apparaten op te laden. De oplaadprocedure werkt ook als hij is uitgeschakeld of stand-by staat. Een mooie oplossing in geval van nood, stroomuitval of gewoon wanneer we de apparaten willen opladen zonder ze van het bureau te halen en er geen andere vrije stopcontacten zijn.

Seagate Backup Plus Hub herkent Windows-systemen onmiddellijk voor onmiddellijke installatie, maar kan eenvoudig worden geconfigureerd voor MAC’s dankzij de meegeleverde NTFS-driver.

Benefits

 • Geweldig voor back-ups
 • Powerbanks

Disadvantages

 • Ontwerp om te verbeteren

Frequently Asked Questions

Is WD beter dan Seagate?

Zoals u kunt zien, is de interne harde schijf van Seagate in alle opzichten veel beter dan de interne harde schijf van Western Digital. Dus of het nu gaat om prijs, snelheid of opslagcapaciteit, de interne harde schijf van Seagate levert betere resultaten omdat hij goedkoper en betaalbaarder is dan de interne harde schijf van Western Digital

Welke externe harde schijf of SSD gaat langer mee?

Als je puur vanuit het oogpunt van cijfers kijkt, geven gemiddelden aan dat een SSD ongeveer 20 jaar meegaat, terwijl een HDD ongeveer zes jaar meegaat. Dit zijn echter geen vaste cijfers en het kan zijn dat u uw HDD of SSD vaker of minder vaak moet vervangen, afhankelijk van een aantal factoren.

Wat is veel beter HDD of SSD?

SSD’s zijn sneller, duurzamer, compacter, stiller en verbruiken minder energie. HDD’s zijn goedkoper en kunnen gemakkelijker gegevensherstel bieden in geval van schade. Zolang de prijs niet de bepalende factor is, komen SSD’s als beste uit de bus - vooral omdat moderne SSD’s ongeveer net zo betrouwbaar zijn als HDD’s.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.