De 5 Beste Moederborden voor Ryzen 5 5600G van 2023

Dit jaar heeft AMD de nieuwe Ryzen 5 5600G-processor uitgebracht, een upgrade naar Ryzen 4000G-processors. Het biedt uitzonderlijke prestaties voor een goede prijs. Maar je hebt zeker het juiste moederbord nodig om deze 6-core 12-thread processor te koppelen.

In dit bericht hebben we een lijst toegevoegd met het beste moederbord voor Ryzen 5 5600g. Dus als je op zoek bent naar het beste moederbord voor je Ryzen 5 5600g, dan ben je hier aan het juiste adres. Laten we aan de slag gaan zonder nog meer tijd te verspillen.

ASUS ROG Strix B550-F Gaming ASUS ROG Strix B550-F Gaming Read More Bekijk op Amazon
ASUS TUF Gaming X570-Plus ASUS TUF Gaming X570-Plus Read More Bekijk op Amazon
GIGABYTE B550M DS3H GIGABYTE B550M DS3H Read More Bekijk op Amazon
ASUS ROG Crosshair VIII Hero ASUS ROG Crosshair VIII Hero Read More Bekijk op Amazon
MSI MPG X570 Gaming Plus MSI MPG X570 Gaming Plus Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 5 De 5 Beste Moederborden voor Ryzen 5 5600G van 2023 Reviews

Het eerste product op onze lijst is het ASUS ROG Strix B550-F Gaming-moederbord. Dit moederbord is voorzien van een 8+4-pins voedingsconnector die de CPU van uitzonderlijk vermogen voorziet. Vanwege deze functie wordt het ten zeerste aanbevolen voor overklokken.

In vergelijking met het vorige model heeft ASUS een aantal geweldige verbeteringen aangebracht in dit moederbord. Zo is de datatransmissiesnelheid van dit moederbord razendsnel. Het beschikt over twee M.2-sleuven samen met de nieuwste PCIe 4.0-sleuven die maximale flexibiliteit voor opslag bieden. Het heeft een AMD AM4-socket en het is perfect om te koppelen met Ryzen 5600g.

Het totale aantal geheugenslots op dit moederbord is 4 en ondersteunt tot 128 GB aan DDR4-geheugen.

Voor thermische oplossingen beschikt het over aanpasbare ventilatorloze VRM en chipset-koellichamen. Samen met het ASUS Stack Cool-ontwerp wordt dit moederbord nog betrouwbaarder.

Benefits

 • Inclusief Debug-LED's voor het oplossen van problemen.
 • Het heeft een uniek Cyber Text-ontwerp.
 • BIOS Flash-knop en USB-poort inbegrepen.

Disadvantages

 • Het heeft geen interne USB Type-C-header.

Laten we het hebben over ASUS TUF Gaming X570-Plus Wi-Fi, een perfecte keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar overklokopties. Het past perfect bij de Ryzen 5600G.

Wat betreft de technische specificaties, dit moederbord heeft twee M.2-slots samen met 8 SATA-poorten die handig zijn voor snelle gegevensoverdracht en opslag. Het biedt 4 dual-channel DDR4 DIMM-slots die tot 128 GB RAM kunnen ondersteunen.

Bovendien krijg je ook een HDMI-poort die 4K-resolutie en een framesnelheid van 24 Hz ondersteunt. De 2 PCIe Gen3 x16- en 2 PCIe Gen3 X1-slots maken het een goede keuze voor overklokken. Andere aansluitmogelijkheden zijn ook USB 3.2 Gen2 Type-A/Type-C.

Dit moederbord heeft een uitstekend actief en passief koelsysteem voor zowel VRM’s, M.2-slots als voor een Chipset-ventilator. Daarnaast biedt het ook een 8-kanaals Realtek ALCS1200A codec drive voor HD-audio. Wat de LAN-verbinding betreft, biedt dit moederbord 1 Realtek L8200A LAN-controller.

Benefits

 • 8 SATA-aansluitingen.
 • Het heeft een duurzame constructie.
 • Uitstekende connectiviteitsopties omvatten Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.

Disadvantages

 • Gebruikers houden niet van de RGB-strips

GIGABYTE B550M DS3H is een geweldige budgetoptie met de beste VRM-configuraties samen met uitzonderlijke componenten.

Dit eersteklas moederbord wordt geleverd met TUF-componenten van militaire kwaliteit met duurzame condensatoren. Het wordt geleverd in micro ATX-formaat en een B550-chipset. Om te beginnen lijkt de chipset op de X570, maar het is een budgetoptie.

Het beste is dat de GIGABYTE B550M compatibel is met de Ryzen 5 5600G. Sterker nog, ik moet zeggen dat het een goede keuze is. Dit moederbord heeft een AM4-socket en biedt 4 dual-channel DDR4-slots die tot 128 GB RAM kunnen ondersteunen. Je krijgt ook een HDMI-poort die een resolutie van 4096 x 2160 ondersteunt, gevolgd door een framesnelheid van 24 Hz voor grafische afbeeldingen.

Het beschikt ook over een PCIe X16-slot en 1 PCIe Gen 3.0 X1-uitbreidingsslot. Anders dan dat, krijgt u met dit moederbord ook 4 SATA-poorten en dubbele M.2-slots voor hoge snelheid en hogere gegevensoverdrachtsnelheden.

Aan de achterkant van dit moederbord bevindt zich een USB 3.2 Gen1 Type-A-poort, een LAN-poort, audioconnectoren, een USB 2.0-poort, een HDMI-poort, een USB 3.2 Gen2 Type-A-poort, een USB 3.2 Gen1 Type-A-poort, een USB 3.2 Gen1 Type-A-poort, een Een poort en een Flash BIOS-knop.

De GIGABYTE B550M is uitgerust met een aantal geavanceerde thermische oplossingen, bijvoorbeeld Direct Touch Heatpipe II. Verder zal het overklokken van de chipset-heatsinks ook voor goede ondersteuning zorgen.

Benefits

 • Uitstekende prijs-prestatieverhouding.
 • Uitstekende RGB-verlichtingsstrips met RGB Fusion 2.0.
 • Wordt geleverd met Smart Fan 5-bediening.

Disadvantages

 • Er zijn nog geen grote nadelen gemeld.

De crosshair VIII heeft een X570-bord dat in feite de beste keuze is die beschikbaar is voor de AMD Ryzen 5600G.

Dit moederbord heeft een uitzonderlijk ontwerp en functies. Bovendien wordt het geleverd met een aantal stijlvol ogende koellichamen bovenop het bord voor de VRM. Beide heatsinks zijn met elkaar verbonden via een heatpipe. Met de heatpipe blijft de warmtebalans tussen beide heatsinks normaal.

De vormfactor van dit moederbord is ATX terwijl de socket AM4 is. Het biedt 3 PCIe X16-slots en ook 1 PCIe X1-slot. Met de 4 dual-channel DDR4 RAM-slots wordt het gemakkelijk voor u om in totaal 128 GB RAM te ondersteunen. Het bord biedt ook 8 SATA-poorten en ook een dubbel NVME PCIe-slot.

Aan de achterkant van het moederbord vind je 4x USB 3.2 Gen1-poorten, 8x USB 3.2 Gen 2-poorten, 1x Anti-surge 2.5G LAN-poort, Anti-surge LAN (RJ45)-poort.

Er zijn geen actieve koelingsopties voor dit moederbord, daarom wordt dit bord, om alles te beheren, geleverd met een gigantische PWM-koelplaat die de chipset en het kwartgedeelte van het bord bedekt.

Benefits

 • Levert uitstekend netwerken.
 • De overklokmogelijkheden zijn overweldigend.
 • Het passieve koelsysteem is uitzonderlijk.

Disadvantages

 • Er zijn geen HDMI-poorten beschikbaar.

MSI MPG X570 Gaming Plus is een geweldig budget-moederbord dat ten zeerste wordt aanbevolen voor de Ryzen 5 5600G. Dit moederbord heeft een AMD X570 en een AM4-socket.

Het biedt een aantal echt uitzonderlijke functies, bijvoorbeeld 2 M.2-slots, 6 SATA-poorten, 2 PCIe X16-slots en 3 PCIe Gen 3.0-slots die AMD crossfire-graphics ondersteunen. Met dit moederbord krijgt u uitzonderlijke connectiviteitsopties, bijvoorbeeld USB 3.2 Gen1 Type-A-poort, USB 2.0-poort, USB 3.2 Gen2 USB-poorten en USB 3.2 Gen1 Type-A-poorten.

Het rode en zwarte thema van dit moederbord lijkt iconisch samen met het zwarte ontwerp. Het wordt ook geleverd met een uitgebreide PCH-koellichaamkoeling en FROZR-koellichaam voor actieve chipsetkoeling.

Dit moederbord heeft vier dual-channel DDR4 DIMM-sleuven die tot 128 GB RAM kunnen ondersteunen. Kortom, dit moederbord wordt geleverd met de nieuwste technologie, zodat je toegang hebt tot uitzonderlijke dingen zonder veel geld uit te geven.

Benefits

 • Levert voldoende spanning.
 • Dubbele M.2 koellichamen.
 • Beschikt over actieve en passieve koelingsverbeteringen.

Disadvantages

 • Ventilatoraansluitingen zijn niet ideaal geplaatst.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.