De 5 Beste RAM voor i9 13900K in 2023

Intel zet zijn erfenis van Core i-serie processors voort en heeft zojuist de 13e generatie uitgebracht, die concurreert met AMD Ryzen 7000-serie processors. Intels paradepaardje is de Core i9-13900K, die concurreert met de AMD Ryzen 9 7950X. Dit is de eerste Core i9-processor met in totaal 24 kernen, waarvan acht prestatiekernen en zestien efficiënte kernen. Dat maakt in totaal 32 threads, wat hetzelfde is als de Ryzen 9 7950X, hoewel de architectuur van de Ryzen-processor heel eenvoudig is.

Intel Core i9-13900K wordt geleverd met supersnelle Turbo-kloksnelheden van 5,8 GHz, een primeur ooit. De turboklok voor de efficiëntiekernen is 4,3 GHz, wat nog steeds niet slecht is. De processorcache is vernieuwd en nu is de L2-cache 32 MB terwijl de L3-cache 36 MB is. De processor heeft een TDP van 125 watt, hoewel hij ongeveer 250 watt kan trekken bij turbokloksnelheden en dat vermogen kan alleen worden bereikt met een fatsoenlijk compatibel moederbord. In dit artikel zullen we de beste RAM voor i9 13900K bekijken.

G.Skill Trident Z5 RGB Series DDR5 6000MHz G.Skill Trident Z5 RGB Series DDR5 6000MHz Read More Bekijk op Amazon
TEAMGROUP T-Force Delta RGB DDR5 TEAMGROUP T-Force Delta RGB DDR5 Read More Bekijk op Amazon
CORSAIR Dominator Platinum RGB DDR5 CORSAIR Dominator Platinum RGB DDR5 Read More Bekijk op Amazon
XPG Lancer DDR5 5200MHz 32GB XPG Lancer DDR5 5200MHz 32GB Read More Bekijk op Amazon
G.Skill Trident Z Royal Series 32GB G.Skill Trident Z Royal Series 32GB Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 5 De 5 Beste RAM voor i9 13900K in 2023 Reviews

De G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-6000MHz is ontworpen voor high-end prestaties en is de perfecte match voor de i9 13900k. De geheugenkit biedt hoge snelheid en prestaties, perfect voor gaming, professionele software en toepassingen die worden gebruikt door makers van inhoud en overklokken. De G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 is echter niet goedkoop. Als geld geen probleem voor u is en u de prijs ervan gemakkelijk kunt betalen, ja, dan zou u moeten overwegen om het te kopen.

De G.Skill Trident Z5 RGB is 42 mm en 1,65 inch lang en heeft een warmteverspreider die verkrijgbaar is in metallic zilver of matzwart. Bovendien vind je een RGB-balk op RGB-varianten en een plastic zak op niet-RGB-varianten. U kunt de verlichting naar keuze wijzigen met G.Skill’s Trident Z Lighting Control-lichtsoftware of zelfs met het moederbord. De lijst bevat Asus Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion 2.0, MSI Mystic Light Sync en ASRock Polychrome Sync.

Deze kit werkt op 6000 MHz met XMP 3.0-frequentie; het is een tweekanaals 16x2 (32 GB) set met behulp van single rank-modules. Het is geprogrammeerd met de nieuwste Intel XMP 3.0-profielen; Het enige dat tussen jou en extreme prestaties staat, is een eenvoudige installatie. Bovendien maakt XMP 3.0 het mogelijk om twee door de gebruiker gedefinieerde aanpasbare profielen op te slaan in de geheugenmodule via het BIOS op ondersteunde moederborden, zodat uw precieze geheugeninstellingen overal naartoe gaan waar de modules naartoe gaan.

De G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-geheugenmodule is gebouwd met een ingebouwde PMIC-chip (Power Management Integrated Circuit), waardoor een betere granulaire vermogensregeling en een betrouwbaardere vermogensafgifte mogelijk zijn voor verbeterde signaalintegriteit. bij ultrahoge frequentiesnelheden. Uiteindelijk zorgt het voor het hoogste niveau van systeemstabiliteit voor gamen en werken.

De G.Skill Trident Z5 RGB bevat hypercar-elementen in het Trident-koellichaamontwerp, waardoor een futuristisch uiterlijk ontstaat. Met een zwarte geborstelde aluminium strip op een metallic zilveren of matzwarte behuizing en bekroond met een doorschijnende RGB-lichtbalk die is geoptimaliseerd voor zachte verlichting, is de Trident Z5 RGB geschikt voor elk pc-thema.

Benefits

 • Ultrasnelle DDR5-prestaties.
 • Compatibel met RGB-moederbordsoftware.

Disadvantages

 • Het huidige prijskaartje is nog niet bevestigd.

Intel’s volgende generatie 13e en 12e generatie Alder Lake-processors hebben de deuren geopend voor geheugenfabrikanten om hun DDR5-producten op de markt te brengen. Net als G.Skill, en leveranciers zoals yr, maakte ook TEAMGROUP van de gelegenheid gebruik om een van hun bestaande geheugenlijnen te vernieuwen naar hun nieuwe standaard. TeamGroup heeft de Delta RGB-geheugenkits geüpgraded naar een van de snelste series in hun arsenaal. De TEAMGROUP T-Force Delta RGB DDR5-serie biedt datasnelheden variërend van DDR5-6000 tot DDR5-6400 met 32GB (2x16GB) per geheugenkit.

De T-Force Delta RGB DDR5-6000-kit heeft een eersteklas uiterlijk en hoogwaardige prestaties. Dit is de perfecte keuze voor uw systeem als u op zoek bent naar de beste ram voor een i9 13900k. Dat gezegd hebbende, de T-Force Delta RGB DDR5-6000-kit is niet goedkoop. Het is erg duur op de markt, biedt de beste prestaties in games en professionele toepassingen en zelfs overklokken.

TEAMGROUP heeft een goede overklokruimte in Delta RGB DDR5-geheugen. Overklokken van DDR5-6000 naar 6400 vereist een verhoging van de DRAM-spanning met 0,05 V. Er valt veel te waarderen aan de T-Force Delta RGB DDR5-6000. Het geheugen past naadloos in elke build. Het werkt snel uit de doos zonder enige handmatige aanpassing. Ook als je graag geheugen overklokt, laat dit geheugen je niet in de steek. Het heeft overklokpotentieel en zou kunnen werken met het juiste moederbord.

T-Delta RGB DDR5-geheugen omvat modules met aluminium koellichaam met matzwart; ze lijken op de DDR4-varianten, maar hebben ook een licht opgefriste buitenkant.

Delta RGB DDR5 wordt ook geleverd met RGB-verlichting met de RGB-diffuser er bovenop. Er wordt ook een kleine “R” weergegeven op het koellichaam, wat helpt bij het toevoegen van de RGB-verlichting. Delta RGB DDR5-verlichting is compatibel met vijf RGB-moederborden. Dit zijn de namen: Asus Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion 2.0, MSI Mystic Light Sync, ASRock Polychrome Sync en Biostar Advanced Vivid LED DJ.

Benefits

 • Extreem hoge prestaties.

Disadvantages

 • Erg duur.

Aangezien de nieuwe generatie DDR5 RAM-kits snel op de markt komen, zijn ze ook enorm geprijsd. Als je de beste i9 13900k RAM wilt, laat me je dan voorstellen aan de nieuwe 32GB Dominator Platinum RGB-kit van Corsair. Voor zijn enorme huidige prijs levert Dominator Platinum RGB van Corsair uitstekende spelprestaties en is het een uitstekende keuze als je een contentmaker of overklokker bent. Corsair heeft zijn nieuwe Dominator Platinum RGB-lijn geüpdatet naar de nieuwste DDR5, die identiek is aan de DDR4-versie.

De Corsair Dominator Platinum RGB DDR5 heeft een zwart-witte aluminium warmteverspreider. De lay-out en RGB zien er esthetisch uit. Het strakke en agressieve ontwerp zorgt ervoor dat we dol zijn op de Dominator-serie. Net als bij de vorige versie van de DDR4-dominator, hebben we bijpassende vinnen en een RGB-verlichte bovenrail bevestigd aan het koellichaam. Corsair heeft 12 felle lampen en individueel adresseerbare Capellix RGB LED’s in de lichtbalk.

Aangezien de Dominator Platinum DDR5 van Corsair qua uiterlijk vergelijkbaar en identiek is aan de DDR4-variant, is hij 56 mm (2,2 inch) lang, wat goed zou moeten zijn en gemakkelijk zou moeten passen bij grote CPU-koelers. Om de Dominator Platinum RGB DDR5-verlichting van Corsair te bedienen, moet u de bijbehorende software downloaden en installeren. De eigen iCUE-software van Corsair biedt ook verschillende functies, zoals temperatuurregeling en aangepaste XMP 3.0-profielen voor de SPD. De nieuwe functie is zojuist gearriveerd.

Hoewel de Dominator Platinum RGB DDR5 van Corsair niet de beste is, zijn de behoorlijke prestaties redelijk. Mogelijk betaalt u een kleine meerprijs voor de Dominator Platinum RGB. De prijzen zullen pas dalen als het DDR5-tekort voorbij is. U zou moeten overwegen om Dominator Platinum RGB DDR5 van Corsair te kopen voor i9th 13900k.

Benefits

 • Goed genoeg prestaties.
 • Esthetische uitstraling.

Disadvantages

 • Beperkt OC-potentieel.

Adata’s XPG Lancer DDR5 maakt ook de lijst voor de beste beschikbare RAM voor de Intel i9 13900k en voor diegenen die op zoek zijn naar superieure RGB en bouwkwaliteit zonder het hoge prijskaartje van Corsair’s Dominator Platinum 5600-kit. Het is zo veel lager geprijsd dan de eenvoudige modulekit dat het bijna klinkt alsof je bereid bent te betalen voor wat meer bandbreedte terwijl je de RGB gratis krijgt. De XPG Lancer DDR5 wordt geleverd in mat zwart en wit.

Met het ontwerp van de XPG Lancer RAM presteert het goed. De RAM-modules hebben niet alleen een strakke, premium uitstraling met een subtiel donker thema-ontwerp, maar zelfs de RGB-versie voert de lichteffecten in ieder geval prachtig en smaakvol uit. Je kunt zien dat het tot elf gaat omdat het XPG-logo en DDR5-insignes zich aan beide zijden van het koellichaam bevinden.

Ondersteuning voor Intel XMP 3.0, een geïntegreerde voedingsmodule (PMIC) voor verbeterde prestaties, meer controle en on-chip ECC-foutcorrectie zijn opmerkelijke DDR5-verbeteringen. Deze 32 GB DDR5-kit kan worden opgevoerd tot 5200 MT/s met timings van 38-38-38-76 bij 1,25 V met behulp van een XMP-profiel. Zelfs met de wat versnelde tijden is dat al behoorlijk goed, hoewel dit een early adopter-product is. Overklokt, zou de XPG Lancer DDR5-5200 de snelheid kunnen verhogen tot 5400 MT/s; voor een constante vergelijking kan echter een hogere spanning dan 1,35 V nodig zijn. Daarnaast kunnen stabiliteitsproblemen ervoor zorgen dat andere opstart- of testpogingen mislukken.

Een ander ding om in gedachten te houden is hoe duur DDR5 op dit moment is. De kit waar we vandaag naar kijken, kost $ 299 voor twee apparaten van 16 GB. Daarentegen zou u voor dezelfde prijs 32 GB DDR4-4800 MHz kunnen krijgen. Daarom moet u zorgen voor een aanzienlijke prestatieverbetering om de extra kosten te rechtvaardigen.

Benefits

 • Uitzonderlijke prestatie.
 • Eersteklas bouwkwaliteit.

Disadvantages

 • Weinig ruimte voor handmatig afstemmen.

Net als de G.Skill Trident Z5 DDR5 RGB, stellen we je voor aan het nieuwste lid van de Trident Z-familie, de Trident Z Royal. De Trident Royal heeft een prachtig middenstukontwerp. Geheugenmodules in dit verbluffende, bekroonde Trident Z tri-fin ontwerp blijven koel dankzij geborsteld metalen koellichamen in goud- of zilvertinten.

Zolang de CPU en het moederbord hogere kloksnelheden kunnen ondersteunen, kan dit RAM-geheugen worden gebruikt met AMD- en Intel-moederborden en CPU’s omdat het DDR4 is. Met slechts één BIOS-tweak is het eenvoudig om deze kit op te voeren tot 3600 MHz met behulp van Extreme Memory Profiles (XMP). Een eenvoudige BIOS-optie is het enige dat tussen u en overgeklokte prestaties op een moederbord met de nieuwste Intel XMP 2.0-profielen staat.

Het is absurd om ze op de fabrieksinstelling van 2133 MHz op een Ryzen-build uit te voeren, want zoals we allemaal weten, hoe sneller het geheugen, hoe beter de Infinity Fabric presteert. Met een bescheiden spanningsboost voor deze DDR4-modules van 1,35 V tot 1,38 V, kunt u de kit gemakkelijk naar 3200 MHz duwen met typische CL16-timings.

De koellichamen zijn aanzienlijk en dik, waardoor het RAM zwaarder wordt. Ze helpen bij warmteverspreiding en zijn ook nuttig. Omdat de RGB-verlichting wordt aangestuurd en gevoed door de DIMM-sleuf, is er geen extra bekabeling nodig. De effecten kunnen worden gesynchroniseerd met moederborden van ASUS, Gigabyte, MSI en ASRock.

De G.Skill Trident Z Royal Series DDR4 is redelijk geprijsd, gezien de huidige onrust op de geheugenmarkt, waardoor de prijzen wereldwijd omhoogschieten vanwege vele factoren die nog worden uitgewerkt. Elke dag fluctueren de prijzen willekeurig, dus als u op zoek bent naar een betaalbare prijs voor i9 13900k, krijgt u misschien een deal voor deze bundel.

Benefits

 • Mooi design.
 • Hoogste beoordeling in ramsnelheid.

Disadvantages

 • Niet geschikt voor de meeste gebruikers.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.