Hoe iPhone-scherm naar Fire Stick (of Fire TV) te spiegelen

Heb je ons artikel gelezen om iPhone op tv aan te sluiten en wil je weten hoe je dit doet met Amazon Fire TV Stick? Geen probleem, binnen een paar minuten weet je precies hoe je een iPhone-scherm naar je Fire Stick moet spiegelen, of het nu de Lite- of 4K Max-versie is.

Hoe iPhone-scherm te spiegelen naar Fire TV Stick

Fire TV Stick (of Cube) biedt geen ondersteuning voor Apple AirPlay, de technologie waarmee je het scherm van het ene Apple-apparaat naar het andere kunt spiegelen via een draadloze verbinding. Tot op heden zijn er echter applicaties van derden waarmee u kunt profiteren van deze verbinding zonder native Apple AirPlay.

In de volgende paragraaf gaan we dieper in op het spiegelen van een iPhone-scherm naar een Fire TV Stick (of Fire TV).

Hoe iPhone-scherm naar Fire Stick te spiegelen

Om het iPhone-scherm naar Fire Stick of een andere Fire TV te spiegelen, is dezelfde procedure vereist. Download eerst de AirScreen-app helemaal gratis uit de Amazon Appstore.

Verbind nu de iPhone en Fire Stick met hetzelfde wifi-netwerk. Deze stap is essentieel om schermspiegeling correct te laten werken. Als ze niet via hetzelfde netwerk zijn verbonden, werkt het proces niet.

Open de AirScreen-app en voer de eerste installatie uit. Scan de QR-code die op het tv-scherm verschijnt met de iPhone-camera en open het URL-adres om inhoud van iPhone naar Fire TV Stick te delen.

Zodra dit is gebeurd, zal het URL-adres u vragen om de deelmodus. Kies vervolgens het item Volledig scherm en open het controlecentrum van je iPhone. Als je een iPhone X (of nieuwer) hebt, veeg je van boven naar beneden aan de rechterkant van het scherm, anders van beneden naar boven. Druk ten slotte op Scherm dupliceren of de toets met twee overlappende schermen afgebeeld en kies de naam van de tv om het iPhone-scherm op Fire TV en Fire Stick te dupliceren.

Conclusies

Spiegelen van iPhone naar Fire TV Stick is relatief eenvoudig, vooral als je AirScreen gebruikt als je app voor het delen van schermen. Deze procedure kan worden gebruikt op alle andere apparaten met FireOS, inclusief Fire TV Cubes en Smart Fire TV’s zoals de Xiaomi F2.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.