Beste Moederborden voor Ryzen 7 3700X van 2023

The 5 Beste Moederborden voor Ryzen 7 3700X van 2023 Reviews

Het is bekend dat de TUF-reeks computercomponenten van Asus behoorlijk krachtige producten biedt zonder daarvoor een high-end premium in rekening te brengen, waaronder een paar moederborden.

Het Asus TUF Gaming X570 Plus-moederbord staat op de 1e positie in deze lijst, omdat het de krachtigste ATX-optie is die hier wordt vermeld en die de AM4-socket gebruikt. Dankzij de X570-chipset en hoogwaardige vermogensafgifte kun je er geweldige overklokprestaties van verwachten. Je kunt ook een behoorlijk aantal uitbreidingskaarten aansluiten met behulp van de 4 PCIe-slots.

Asus biedt ook een garantie van 3 jaar op het bord, wat vergelijkbaar is met zijn andere high-end aanbiedingen. Ook al krijg je verschillende connectiviteitspoorten in de vorm van PCIe 4.0, drievoudige M.2-slots, 8 SATA3-poorten, WiFi, Bluetooth USB 3.2 Gen 2 type C en type A, HDMI, DisplayPort en vele andere, dit bord mist een beetje in termen van wifi-snelheden.

Benefits

 • Uitstekende overklokprestaties
 • Hoogwaardige X570-chipset
 • Meerdere connectiviteitspoorten voor grote veelzijdigheid

Disadvantages

 • Bevat geen USB type C-poort

Hoewel Asrock misschien niet zo populair is als andere moederbordfabrikanten, zijn de modellen zeker redelijk betaalbaar en een geweldige optie voor kopers met een beperkt budget.

Het B450M Pro4-moederbord van Asrock staat op de 2e positie in deze lijst, omdat dit de goedkoopste optie is die hier aanwezig is. Ondanks dat het een budgetoptie is, biedt dit micro-ATX-moederbord ondersteuning voor overklokken omdat het de B450M-chipset en een AM4-socket gebruikt.

Hoewel dit bord misschien een beetje klein is, krijg je nog steeds meerdere connectiviteitsopties met dit bord, zoals 1 M.2-slot, 4 SATA-poorten, 4 geheugenslots voor maximaal 64 GB RAM, USB type C, snelle USB 3.1-poorten, HDMI, DVI-D, VGA en nog veel meer. De enige optie bij dit budgetbord is dat je er maar 1 jaar garantie op krijgt.

Benefits

 • Budgetvriendelijk moederbord
 • Fatsoenlijke aansluitmogelijkheden
 • Ondersteunt overklokken van CPU en geheugen

Disadvantages

 • Slechts 1 jaar garantie

Gigabyte kan een andere haalbare optie zijn als u een budget-moederbord nodig heeft zonder in te leveren op betrouwbaarheid of connectiviteitsopties.

Dit Gigabyte B550M DS3H-moederbord staat op de 3e positie in dit artikel omdat het een andere betaalbare en compacte micro-ATX-optie kan zijn die de AM4-socket gebruikt. Omdat het de nieuwere B550-chipset gebruikt, ondersteunt het PCIe 4.0-apparaten voor hoge prestaties, samen met 3 PCIe-slots voor het aansluiten van andere uitbreidingskaarten.

U krijgt ook verschillende poorten en connectiviteitsopties op dit moederbord, waaronder dubbele M.2-slots, USB 3.2 gen 1-poorten, HDMI, DVI-D en diverse andere. Als budgetmodel krijg je er echter geen USB type C bij. Gelukkig biedt Gigabyte wel een garantie van 3 jaar die over het algemeen niet te vinden is in budgetaanbiedingen.

Benefits

 • Garantieperiode
 • Nieuwste moederbord-chipset
 • Ondersteunt PCIe Gen 4

Disadvantages

 • Mist USB type C-poorten

MSI is een ander merk computercomponenten dat redelijk populair is en al heel lang allerlei soorten producten maakt.

Het MSI B450 Tomahawk Max-moederbord kan een andere haalbare optie zijn als je een full-size ATX-moederbord met een AM4-socket wilt hebben. Omdat het de B450-chipset gebruikt, kan het hetzelfde bieden tegen een vrij laag prijskaartje, wat resulteert in een hoge prijs-kwaliteitverhouding. Omdat het een full-size moederbord is, krijg je er in totaal 5 PCIe-slots bij.

Al zorgt de oudere chipset ervoor dat je bij dit moederbord geen PCIe 4.0 ondersteuning krijgt. Gelukkig kun je nog steeds genieten van andere snelle poorten zoals USB 3.2, USB type C, HDMI, M.2 SSD-slot, 4 geheugenslots voor maximaal 128 GB RAM, 6 SATA3-slots en nog veel meer. MSI biedt ook 3 jaar garantie op dit moederbord voor een lange levensduur en gemoedsrust.

Benefits

 • Meerdere snelle poorten
 • Fatsoenlijke ondersteuning voor overklokken
 • AMD-moederbord van volledige grootte

Disadvantages

 • Ondersteunt geen PCIe gen 4

ASRock is een merk dat in 2002 van Asus is afgesplitst. Het maakt nu AMD-compatibele moederborden van topklasse als de voormalige eigenaar. Van de Taichi X570 mag je dus meer verwachten dan verfijnde looks.

Deze printplaat heeft een premium ontwerp gemaakt van glasvezel. Het materiaal is bestand tegen temperaturen tot wel 540°F/1000°C. Met een dergelijke weerstand is het bestand tegen extreme hitte die wordt gegenereerd bij het gebruik van de pc.

De koellichamen zijn met staal versterkt voor een snelle warmteafvoer. Er zijn er twee rond het CPU-gebied verbonden door een warmtepijp. Verder heeft het onderste deel van het bord een aluminium paneel voor hetzelfde doel.

De X570 is ook het beste moederbord voor de Ryzen 7 3700X met een metalen backplate. Het biedt sterkte die buigen voorkomt na het bevestigen van componenten. Daarover gesproken, je krijgt drie Hyper M.2-sockets voor hoge lees-/schrijfsnelheden.

Er is ook voldoende ruimte voor een drietal grafische kaarten. Het ondersteunt Quad SLI voor gelijktijdig gebruik van een paar GPU’s. Dat betekent dat het bord uitstekend geschikt is voor gaming- en videobewerkingstaken.

De achterkant heeft een I/O-afscherming die voorkomt dat cruciale componenten elektrostatisch beschadigd raken. Het is ook verstelbaar voor eenvoudige installatie op het pc-chassis.

ASRock X570 blinkt uit als het beste moederbord voor Ryzen 7 3700X met Wi-Fi. Het ondersteunt het 802.11ax-protocol dat 40% hogere snelheden voor netwerken biedt. Bovendien krijg je Bluetooth met externe antennepoorten voor optimale signaalstabiliteit.

De print heeft een 14-fasen VRM-ontwerp met Dr.MOS synchrone spanningsregeling. Dit zorgt voor een soepele stroomtoevoer naar de CPU voor ongeëvenaarde overklokprestaties.

Andere extra’s zijn een BIOS-flashback-knop met één klik om je board bij te werken. Je krijgt ook een 3.0A USB-C voor het snel opladen van je mobiele apparaten.

Al met al is de Taichi het beste moederbord voor de Ryzen 7 3700X voor een budget van 300 EURO. Het heeft de perfecte specificaties voor gaming, werk en thuisgebruik.

Benefits

 • Metalen achterplaat
 • I/O metalen pantser
 • Staal verstevigd koellichaam

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.