De 7 kleinste ATX-behuizing [Ultieme gids voor 2023]

U wilt er een vinden die groot genoeg is voor al uw componenten, maar klein genoeg om comfortabel op uw bureau te passen.

Als je op zoek bent naar een nieuwe compacte ATX-behuizing, vraag je je misschien af of er kleine opties beschikbaar zijn.

Hoewel de meeste ATX-behuizingen aan de grotere kant zijn, kunnen een paar kleinere modellen nog steeds al uw componenten bevatten.

In deze uitgebreide gids kijken we naar enkele van de beste kleinste ATX-behuizingen op de markt. We zullen ook enkele van de voor- en nadelen van deze gevallen bespreken, zodat u kunt beslissen of ze geschikt voor u zijn.

Gewoonlijk worden computerbehuizingen op basis van hun grootte in vier hoofdcategorieën ingedeeld.

Een kleine ATX-behuizing neemt minder ruimte in op je bureau en geeft je dezelfde functies en opties als ATX-behuizingen.

Er zijn honderden pc-behuizingen op de markt verkrijgbaar en ze zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende maten, looks en mogelijkheden.

Het selecteren van de juiste gaming-pc-behuizing voor uw build kan voor verwarring zorgen, en u kunt natuurlijk niet elke afzonderlijke behuizing kopen en ze proberen.

Daarom hebben we veel tijd besteed aan het beoordelen van enkele van de beste kleinste pc-behuizingen die u kunt krijgen voor uw volgende aanstaande build en hebben we een lijst met beste keuzes samengesteld.

Corsair Carbide Air 540
Corsair Carbide Air 540
Corsair Carbide Air 540

Inlaat- en uitlaatventilatoren

Ondersteuning voor lucht- en vloeistofkoeling

Geavanceerd kabelbevestigingssysteem

See on Amazon
Cooler Master HAF XB EVO
Cooler Master HAF XB EVO
Cooler Master HAF XB EVO

Goede bouwkwaliteit

Unieke kubusachtige vorm

Verwijderbare boven- en zijpanelen

See on Amazon
NZXT H510 CA-H510B-B1
NZXT H510 CA-H510B-B1
NZXT H510 CA-H510B-B1

Geweldige esthetiek

Voorgeïnstalleerde ventilatoren

Ondersteuning voor waterkoeling

See on Amazon

Table of ContentsShow

The 7 De 7 kleinste ATX-behuizing [Ultieme gids voor 2023] Reviews

De fabrikant heeft deze pc-behuizing voorzien van hoogwaardige behuizingstechnologie die je ooit nodig hebt voor je ideale build.

Het biedt u veel ruimte voor een uitstekend koelpotentieel en stelt u in staat om uw benodigde componenten zonder tractie in te stellen.

Een snelle, schone en meer esthetische installatie is geen droom meer met deze pc-behuizing, omdat deze u alle mogelijke oplossingen biedt voor uw behuizingscomplicaties volgens uw gewenste vormfactor.

In plaats van typische ventilatoren, wordt de Corsair Carbide Air 540 geleverd met twee kamers met inlaat- en uitlaatventilatoren om zonder beperking meer frisse lucht te leveren aan interne componenten zoals CPU, moederbord en grafische kaarten, wat betekent dat het zorgt voor een betere luchtstroom met weinig ruis. Het is ongetwijfeld een bevredigend geval voor een schone en compacte build.

Een ander ongelooflijk ding is het innovatieve kabelgeleidingssysteem waarmee u pompen en slangen in het vloeistofkoelsysteem kunt beheren.

Het is ingebouwd om beide koelsystemen te ondersteunen, dus u kunt uw koelsysteem ook selecteren of schakelen volgens uw vereisten zonder concessies te doen aan esthetiek of vervangingen.

De pc-behuizing biedt u gereedschapsloze opslag en PCIe-installatie, snelle en eenvoudige upgrades en weinig onderhoud.

U kunt uw ATX-build ook snel verplaatsen naar Micro-ATX of zelfs naar Mini-ITX. Kortom, de case geeft je waar je voor hebt betaald en wat je verwacht voor je slimme build.

Benefits

 • Inlaat- en uitlaatventilatoren
 • Ondersteuning voor lucht- en vloeistofkoeling
 • Geavanceerd kabelbevestigingssysteem

Disadvantages

 • Dunne kast metaal

Dit is een van de beste merken op het gebied van computerbehuizingen en voedingen. HAF XB EVO is de kleinste ATX-behuizing die u kunt krijgen voor uw aankomende compacte pc-builds.

Het bouwmateriaal dat in deze behuizing wordt gebruikt, is staal, polymeer en een voorpaneel van gaas.

Het wordt geleverd in een zwarte kleur, waardoor het een aantrekkelijk uiterlijk heeft dat geliefd is bij gamers.

De hoogte, breedte en diepte van de cpu-koeler van de Cooler Master HAF XB EVO zijn respectievelijk 13, 17,4 en 16,7 inch.

Deze behuizing wordt geleverd met een verwijderbaar boven- en zijpaneel, waardoor het een solide keuze is en je er eenvoudig componenten in kunt installeren of verwijderen.

Er is een verwijderbare lade waarmee u het moederbord eenvoudig kunt installeren en verwijderen. Je kunt er ATX-, Micro-ATX- en mini-ITX-moederborden op installeren en meerdere grafische kaarten inbouwen.

Aan de bovenkant van deze behuizing zit een grote uitsparing, waardoor je er elke CPU-koeler mee kunt gebruiken.

Er zijn twee X-Dock-bays die u eenvoudig kunt verwisselen om harde schijven te installeren.

De Master HAF XB EVO computerbehuizing ondersteunt een 180 mm koeler en een 334 mm grafische kaart.

De belangrijkste kenmerken van deze hoes zijn de draagbeugel, enkele openingen voor vloeistofkoeler, gaas voor- en bovenpaneel en stofverwijderingsfilters.

Deze behuizing is ideaal voor liefhebbers en overklokkers.

Hij wordt geleverd met 2 duurzame trifle-ventilatoren voor een krachtige luchtstroom en ondersteunt CPU-koelers tot 180 millimeter hoog.

Bovendien ondersteunt het tot 4 HDD’s of SSD’s door verwijderbare HDD-kooien.

Deze ultracompacte behuizing is ontworpen voor eenvoudige installatie en onderhoud, met een moederbordtray die kan worden verwijderd om u snel toegang te geven tot uw componenten.

Dankzij de dubbele USB 3.0-poorten en een X-dock-sleuf kunt u uw apparaten razendsnel aansluiten, en de stevige handgrepen maken transport een fluitje van een cent.

Deze veelzijdige en krachtige behuizing is de perfecte keuze voor gamers en pc-enthousiastelingen die een lichtgewicht, gemakkelijk mee te nemen chassis willen dat toch hoogwaardige hardware kan bevatten.

Benefits

 • Goede bouwkwaliteit
 • Unieke kubusachtige vorm
 • Verwijderbare boven- en zijpanelen

Disadvantages

 • Plastic steken op het voorpaneel zijn gemakkelijk breekbaar

NZXT is zeer succesvol in het verkopen van hun pc-behuizingen; ze geven een aantrekkelijk uiterlijk waar elke gamer van houdt.

Sommige gebruikers hebben echter gemeld dat hun hoesjes niet goed zijn in termen van luchtstroom. NZXT H510 CA-H510B-B1 is een compacte mid-tower behuizing die verkrijgbaar is in drie verschillende kleurenschema’s. Deze kleurenschema’s komen overeen met de meeste van de nieuwste moederborden en u kunt ze naar keuze selecteren.

Deze behuizing geeft esthetiek en uitstekende thermische en akoestische eigenschappen en is een van de beroemdste line-ups van het bedrijf.

De NZXT H510 heeft zeven uitbreidingssleuven en ondersteunt een ATX-moederbord met een beter kabelbeheersysteem dan andere behuizingen.

De behuizing van deze behuizing is gemaakt van staal en gehard glas aan de rechterkant en heeft een matzwarte kleur door de hele behuizing.

Voor koeling ondersteunt het vier ventilatoren, waarvan er twee op het voorpaneel zitten en lucht aanzuigen, één aan de bovenkant en één aan de achterkant.

Je krijgt ook twee Aer F120mm-ventilatoren in de doos die op het voorpaneel is geïnstalleerd. Als je supergek bent van overklokken en temperaturen, kun je waterkoelsystemen en aangepaste lussen toevoegen.

Zoals ik al zei, zijn eerdere NZXT-koffers zo gebouwd dat ze de luchtstroom in de koffer beperken. Het hebben van een metalen voorkant en glas aan de zijkant kan de luchtstroom beperken, maar als je de beste luchtstroom wilt, raad ik je aan om ventilatoren met statische druk op het voorpaneel te gebruiken. Als je een 140 mm ventilator aan de bovenzijde monteert, kan deze de achtpins connector op het moederbord blokkeren.

Benefits

 • Geweldige esthetiek
 • Voorgeïnstalleerde ventilatoren
 • Ondersteuning voor waterkoeling

Disadvantages

 • Metaal op het voorpaneel

Daar hebben we nog een Cooler Master-koffer voor je die er prachtig uitziet en de beste in zijn klasse is. Cooler Master MasterCase SL600M is gebouwd met hoogwaardig aluminium en heeft alle premiumfuncties die een enthousiaste pc nodig heeft.

Het kleurenschema van deze hoes is zilver en de binnenkant is zwart gekleurd, wat hem een aantrekkelijke uitstraling geeft.

Het luchtstroomsysteem van deze behuizing is hoog genoeg en kan high-end CPU’s efficiënt koelen.

Ook ga je met die koeling niet luisteren naar het geluid van ventilatoren, zelfs niet onder volle belasting, omdat ze zo zijn opgesteld dat ze geluid maken op het minimale niveau.

MasterCase SL600M ondersteunt elk type moederbord, inclusief mini-ITX tot uitgebreide ATX, met negen uitbreidingsslots.

Dit moederbord heeft geen montageruimte voor ventilatoren op het voor- of achterpaneel; in plaats daarvan heeft het boven en onder. Aan de bovenzijde kun je maximaal twee 140 mm ventilatoren en één 200 mm ventilator installeren en aan de onderzijde is montageruimte voor twee 200 mm ventilatoren. Deze ventilatoropstelling zorgt voor de beste luchtstroom in de behuizing en koelt al uw componenten af. Je kunt er twee 3,5 inch harde schijven en maximaal acht 2,5 inch harde schijven op installeren.

Er is voldoende ruimte voor grafische kaarten en u kunt met dit chassis ook elke grote CPU-koeler gebruiken, tot 191 mm in maximale cpu-koelerhoogte.

Dit chassis is het beste voor u als u niet van luidruchtige ventilatoren houdt of als uw pc meestal onder hoge belasting draait. Het wordt geleverd met een modulair I/O-ontwerp met één USB 3.1 Type-C-poort en verschillende snelle USB-poorten op het voorpaneel. Het heeft ook een nabijheidssensor die de USB-poorten verlicht, zodat u USB-kabels in het donker kunt installeren, maar het is te gevoelig.

De achterkant van deze behuizing ziet er heel anders uit dan andere chassis, en er is geen PSU-afstandsbedieningsschakelaar en montageruimte voor de achterventilator. Het heeft zeven uitbreidingsslots, die horizontaal zijn geplaatst, en twee zijn verticaal geplaatst.

Over het algemeen is het de juiste keuze voor computers met een kleine vormfactor, maar het is niet de juiste keuze voor LAN-gamers.

Je kunt het gebruiken voor thuis-, gaming- en kantoorbuilds, maar er zijn nog enkele andere keuzes als je op zoek bent naar iets bling.

Benefits

 • Nabijheids sensor
 • Modulair I/O-ontwerp
 • Hoogwaardige aluminium constructie

Disadvantages

 • Ontbreekt PSU-afstandsbedieningsschakelaar

Als een slimme fabrikant kent dit merk de behoeften en eisen van gebruikers beter. Een van zijn krachtige producten, genaamd Cooler Master MasterBox Q500L, is volledig in staat om aan uw micro-ATX-bouwvereisten te voldoen. Micro-ATX is tegenwoordig een ideale set-up geworden omdat je in het algemeen een enorm systeem nodig hebt.

Slimme gebruikers bouwen graag een standaard rig die redelijk wat ruimte inneemt op hun tafel.

Omdat kwaliteit en prestaties niet worden gemeten aan de hand van afmetingen, is een micro-ATX een favoriete keuze geworden.

Deze console-achtige behuizing is perfect voor diegenen die de grootte van hun build willen minimaliseren zonder in te boeten op prestaties of functies.

Het volledig geperforeerde chassis biedt luchtstroom voor verschillende ventilatorconfiguraties, en dankzij het beweegbare I/O-paneel kunt u kiezen hoe u uw behuizing wilt opstellen.

Het verticaal en horizontaal omkeerbare ontwerp betekent dat je hem kunt opstellen zoals je wilt, terwijl de rubberen schroeven je apparatuur op zijn plaats houden.

En met de PSU aan de voorkant van het chassis gemonteerd, heb je binnenin meer werkruimte.

Met een diepte en hoogte van slechts 386 x 381 millimeter is de MasterBox Q500L een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige, betrouwbare behuizing voor hun volgende pc-build.

Benefits

 • Magnetische stoffilters
 • ATX-, Micro-Atx- en Mini-ITX-ondersteuning
 • De opties voor horizontale en verticale positie

Disadvantages

 • Sommige onderdelen zijn van kunststof

Corsair is een eersteklas merk voor gaming-randapparatuur en de reden achter hun succes zijn producten van topkwaliteit en betaalbare prijzen.

Crystal Series 460X RGB wordt geleverd met gehard glas met twee panelen en drie RGB SP120-ventilatoren die op het voorpaneel zijn gemonteerd.

Je zou kunnen denken, wat betekent deze SP? Corsair-ventilatoren zijn er in twee modellen die gespecialiseerd zijn in Airflow AKA AF, en de andere is Static Pressure of SP, en beide zijn stil en leveren de beste prestaties.

Deze behuizing heeft een zwarte kleur en is gemaakt van staal en gehard glas. Deze koffer is goed ontworpen en verpakt al uw componenten op de beste manier om zowel luchtstroom als esthetiek te bieden.

CORSAIR Crystal 460X RGB wordt geleverd met zeven uitbreidingssleuven en ondersteunt ATX-, micro-ATX- en mini-ITX-moederborden met meerdere grafische kaarten.

Zoals ik eerder al zei, wordt het geleverd met drie vooraf geïnstalleerde ventilatoren op het voorpaneel, een 120 mm ventilatorruimte aan de achterkant en twee 140 mm ventilatoren aan de bovenzijde.

Deze behuizing is zo ontworpen dat alle componenten erin maximaal worden gekoeld.

Er is montageruimte voor twee 3,5 inch harde schijven en drie 2,5 inch SSD’s of HDD’s van laptopkwaliteit. Je kunt een CPU-koeler installeren met een maximale cpu-koelerhoogte van 170 mm en een grafische kaart met een lengte van 370 mm.

Het belangrijkste pluspunt van deze behuizing is dubbelzijdig gehard glas en vooraf geïnstalleerde RGB-ventilatoren; de RGB-controller kan de functie echter niet uitschakelen.

Benefits

 • Tweezijdig gehard glas
 • Ondersteunt meerdere grafische kaarten
 • Ondersteunt drie 120 mm ventilatoren op het voorpaneel

Disadvantages

 • Ondersteunt geen radiator met drie ventilatoren

Thermaltake is een ander gerenommeerd merk dat jarenlang producten met de beste prijs levert. Hun producten staan bekend om stijlpunten en bruikbaarheid. Thermaltake Core G3 ATX is een slanke torenbehuizing en kan worden gebruikt voor elke kleine vormfactor.

De binnen- en buitenkant van deze koffer zijn zwart gekleurd en gemaakt van staal.

Als je nog nooit dunne hoesjes hebt gebruikt, vind je het misschien vreemd omdat de voor- en achterkant er niet hetzelfde uitzien als mid-tower cases die we gewoonlijk gebruiken.

De Core G3 wordt geleverd met twee 120 mm turboventilatoren die op het voorpaneel zijn geïnstalleerd.

In de behuizing bevinden zich twee sleuven voor schijfstations; het is aan jou of je twee 3,5-inch schijven of twee 2,5-inch schijven installeert.

Er zijn twee uitbreidingssleuven aan de achterkant van het chassis en u kunt elke grafische kaart met twee sleuven installeren, maar u kunt niet meerdere grafische kaarten of PCIe x1-sleuven gebruiken. Omdat het een slanke behuizing is, kun je er geen grote koelers en PSU’s op installeren, anders zullen ze in conflict komen met het rechterpaneel.

Aan de bovenkant van de behuizing is montageruimte voor de ventilator en je kunt een ventilator van 120 mm installeren, die lucht op de grafische kaart blaast.

Core G3 ondersteunt ATX, micro-ATX en alle andere moederborden; uw GPU-lengte moet echter verticaal worden geplaatst met behulp van e-raiser-kabels.

Op het voorpaneel kun je meerdere ventilatoren installeren en als je van plan bent om een vloeistofkoeler te gebruiken, kun je ook een 240 mm radiator gebruiken.

Deze hoes is geschikt voor LAN-gamers omdat hij licht van gewicht is en gemakkelijk mee te nemen is.

Kabelbeheer is in dit geval niet zo goed, maar het is helemaal aan jou hoe je het beheert.

Over het algemeen is deze behuizing het beste voor slanke of SFF-builds en weegt hij ongeveer. 9,3 lb maakt het het beste voor LAN-gamers en is het goedkoopste geval op deze lijst.

Benefits

 • Aantrekkelijke uitstraling
 • Het beste voor LAN-gamers
 • Lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen

Disadvantages

 • Slechts twee uitbreidingsslots

Conclusie

Compacte builds zijn handig, vooral als je minder ruimte hebt in je kamer of op tafel.

Dit zijn enkele van de beste kleinste hoesjes voor een gaming-pc die u kunt gebruiken voor uw compacte pc-builds, en ze bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Cooler Master is een van de topmerken op het gebied van behuizingen, hoewel hun compacte atx-behuizingen een beetje duur zijn, maar de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Hoewel u iets soortgelijks wilt, maar tegen lage kosten, missen sommige andere merken, zoals NZXT, Fractal Design, enz. Sommige premiumfuncties.

Cooler Master sponsort dit bericht niet; we hebben enkele van de beste kleinste ATX-cases bekeken, deze lijst verkregen en onze ervaring met u gedeeld.

Frequently Asked Questions

Is Mini ATX goed voor gamen?

Mini ATX zijn populaire moederbordvormfactoren voor spelcomputers. Veel gamers kiezen voor deze vormfactor omdat deze een goede balans biedt tussen grootte, prestaties en uitbreidbaarheid. Het Mini ATX-moederbord is kleiner dan standaard ATX-borden, maar biedt toch voldoende ruimte voor uitbreidingskaarten en andere componenten. Bovendien passen ze gemakkelijk in kleinere koffers.

Waarom is een kleinere ATX-behuizing een goede keuze voor gamers?

Een kleinere ATX-behuizing biedt verschillende voordelen ten opzichte van hun grotere tegenhangers. Ze zijn goedkoper, gemakkelijker te vervoeren en nemen niet zoveel ruimte in beslag. Bovendien hebben ze vaak unieke kenmerken waardoor ze veelzijdiger zijn dan traditionele ATX-behuizingen.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.