De 12 Beste Gaming Muizen van 2023

Om de beste prestaties uit pc-games te halen, is het belangrijk om een goede muis te kiezen die bij uw speelstijl past, en om de meest geschikte gamingmuis voor uw voorkeuren te kiezen, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden.

Voor gamers van alle genres wordt een multifunctionele muis met een aantal aanpasbare knoppen aanbevolen voor het instellen van extra acties die in de game kunnen worden uitgevoerd.

FPS-spelers hebben daarentegen een lichte muis nodig , met een uiterst nauwkeurige sensor, een breed scala aan DPI, uitgerust met een sluipschutterknop die met de duim kan worden gebruikt om zelfs de moeilijkste schoten te maken.

MMO-gamers geven misschien de voorkeur aan zwaardere muizen die veel extra knoppen hebben om toe te wijzen voor verschillende acties, waardoor veel toetsaanslagen op het toetsenbord worden vermeden en zo de gameplay wordt geoptimaliseerd.

Ook het type grip heeft invloed op de keuze van de muis, en met name de grootte van het toestel. Er is de Palm Grip, waarbij de hand volledig op de muis rust, de Claw Grip, waarbij de handpalm als draaipunt fungeert en op de achterkant van de muis rust, en de Fingertip Grip, waarbij de muis alleen wordt bediend door de vingers en de handpalm blijven hangen.

Ten slotte moeten we rekening houden met het type muis dat draadloos of bedraad kan zijn. Bij draadloze muizen is het aan te raden om de autonomie te controleren, om te voorkomen dat de muis tijdens het spel zonder stroom komt te zitten.

Laten we nu eens kijken welke de beste gaming muizen zijn om te kopen, van de topmodellen tot de goedkoopste.

Logitech G903 Lightspeed
Logitech G903 Lightspeed

Ideaal voor zowel rechts- als linkshandige gebruikers

Latentievrij draadloos gebruik

DPI-bereik: tussen 200 en 16000 DPI

See on Amazon
Corsair Dark Core RGB Pro Wireless
Corsair Dark Core RGB Pro Wireless

Draadloze + bekabelde interfaces

Zeer lage latentie

Aanpasbare handgreep

See on Amazon
Razer Viper Ultimate
Razer Viper Ultimate

Draadloze

Tweehandig ontwerp

Goede prestaties en nauwkeurigheid

See on Amazon

Table of ContentsShow

The 12 De 12 Beste Gaming Muizen van 2023 Reviews

Voor wie op zoek is naar de beste draadloze gamingmuis, is de Logitech G903 Lightspeed het antwoord. Het is latentievrij, dankzij een verversingssnelheid van 1 milliseconde, waardoor je tijdens gamesessies met precisie kunt spelen zonder wirwar van kabels.

Zonder de PowerPlay-pad gaat de batterij van de muis tot 180 uur mee zonder verlichting en tot 140 uur met LIGHTSYNC RGB-verlichting aan.

Het DPI-bereik waarin de Hero 16K optische sensor werkt, ligt tussen 200 en 16000 DPI en zorgt voor de afwezigheid van afvlakking, filtering of versnelling.

Vanuit esthetisch oogpunt is het mogelijk om de lichteffecten in te stellen via de G Hub-software, waarmee je alle Logitech G-apparaten kunt synchroniseren met lichteffecten van ~16,8 miljoen kleuren.

De Logitech G903 Lightspeed-muis is ook perfect voor linkshandige gebruikers dankzij het tweehandige ontwerp en de mogelijkheid om de knoppen te configureren met behulp van de Logitech G HUB-software, om links- of rechtshandig gebruik te selecteren en knoppen 7 tot 11 aan te passen.

Benefits

 • Ideaal voor zowel rechts- als linkshandige gebruikers
 • Latentievrij draadloos gebruik
 • DPI-bereik: tussen 200 en 16000 DPI

Disadvantages

 • PowerPlay-mat niet inbegrepen

Corsair Dark Core RGB Pro Wireless is een bijzonder comfortabele gamermuis voor grote handen, omdat het met zijn royale afmetingen mogelijk is om de vingers en handpalm goed te laten rusten. Het heeft twee verwisselbare zijgrepen om zich beter aan te passen aan de voorkeuren van de gebruiker, en we raden het vooral aan aan degenen die de voorkeur geven aan de handpalmgreep.

De muis is zeer nauwkeurig, hij heeft een optische sensor van 18.000 DPI. Hij kan via een draadloze Slipstream-, Bluetooth- of USB-kabel op de pc worden aangesloten en de latentietijden blijven erg laag, minder dan 1 ms, zelfs zonder kabel. Bovendien bereikt de snelheid van transmissies naar de computer dankzij hyper-polling-technologie 2000 Hz.

Het ontwerp van Corsair Dark Core RGB Pro Wireless wordt verbeterd door volledig aanpasbare RGB-leds. De muis is voorzien van 8 programmeerbare knoppen via de Corsair-software en dit type lay-out maakt hem bijzonder geschikt voor FPS.

Uitstekende autonomie, in draadloze modus gaat de batterij van de muis ongeveer 50 uur mee en opladen vindt plaats via de USB-C-poort.

Benefits

 • Draadloze + bekabelde interfaces
 • Zeer lage latentie
 • Aanpasbare handgreep

Disadvantages

 • Niet geschikt voor klauwgrepen

De Razer Viper Ultimate is het model draadloze gamingmuis dat we aanbevelen voor linkshandigen; het vrij kleine formaat maakt het meer geschikt voor een vingertopgreep of eventueel een klauwgreep, als je handen niet te groot zijn. Het is nauwkeurig, snel, zeer licht en gemakkelijk te verplaatsen.

Het ontwerp valt zeker op, dankzij het verlichte Razer-logo dat afsteekt tegen het zwart van het plastic. De randen hebben een gekartelde afwerking die de gripstabiliteit verbetert, zelfs op de meest geagiteerde momenten van een wedstrijd.

Het monteert een Razer Focus + optische sensor, met een gevoeligheid tot 20.000 DPI, lage latency en een resolutienauwkeurigheid van 99,6%. Er zijn 8 knoppen en ze zijn allemaal programmeerbaar, met de mogelijkheid om tot 5 verschillende spelprofielen in het geheugen op te slaan.

Razer Viper Ultimate heeft ook uitstekende autonomie , die volgens schattingen van de fabrikant 70 gebruiksuren bereikt. De muis kan ook zonder problemen in bedrade modus worden gebruikt.

Benefits

 • Draadloze
 • Tweehandig ontwerp
 • Goede prestaties en nauwkeurigheid

Disadvantages

 • Niet geschikt voor mensen met grote handen of die de handpalm verkiezen

ISteelSeries Sensei 310 is een bedrade muis die speciaal geschikt is voor eSports zoals Dota, Overwatch, League of Legends of Counter-Strike.

Het heeft in totaal 8 programmeerbare knoppen: omdat het een tweehandige muis is, zijn de zijkanten aan beide kanten gepositioneerd en is het mogelijk om de knoppen die niet worden gebruikt te deactiveren. Het is comfortabel, vooral voor mensen met grote handen, ook al is het niet erg licht.

Met de optische sensor van 12.000 DPI kunt u precisie en snelheid optimaliseren, maar u kunt de gevoeligheid alleen aanpassen in stappen van 100 DPI, en dit is misschien wel het enige minpunt.

Benefits

 • Het is ook goed voor linkshandige mensen
 • 12000 DPI optische sensor
 • Past op palmgrepen en klauwgrepen

Disadvantages

 • Niet geschikt voor mensen met kleine handen
 • Kabel kwaliteit

De Razer Basilisk V2 blijft een van de beste bedrade muizen voor first person shooters. Het is nauwkeurig en comfortabel in gebruik, zelfs voor een lange tijd achter elkaar; bovendien heeft het een werkelijk uitstekende bouwkwaliteit.

Het is een klassieke rechtshandige muis, geschikt voor degenen die de voorkeur geven aan handpalm- of klauwgrepen en zeer comfortabel in gebruik, zelfs voor mensen met grote handen. Uitgerust met 11 programmeerbare knoppen, kunnen twee verschillende spelprofielen worden opgeslagen, die snel kunnen worden geselecteerd met behulp van de Hypershift-toets.

Zoals we al zeiden, is het zeer nauwkeurig en snel: het heeft een gevoeligheid van 20.000 DPI, detecteert geen valse klikken en heeft een zeer lichte en flexibele kabel, die de bewegingen van de gamer niet belemmert. Snel omdraaien en mikken is geen probleem. U kunt ook de weerstand van het scrollwiel aanpassen aan uw voorkeuren en speelstijl.

Benefits

 • Ergonomisch ontwerp
 • Zeer nauwkeurige sensor
 • Programmeerbare toetsen

Disadvantages

 • Een beetje onhandig voor kleine handjes
 • Niet geschikt voor vingertopgrepen

De Logitech G502 HERO is een uitstekende muis met programmeerbare toetsen , uitstekend vanwege het aanpassingspotentieel en de precisie van de sensor. Volgens velen een van de beste bedrade muizen voor competitief gamen en geschikt voor zowel FPS- als MMO-games.

We raden het aan aan mensen met grote handen en aan degenen die de voorkeur geven aan de handpalm, omdat deze muis vrij groot is.

Een van de meest ingenieuze functies is de mogelijkheid om het gewicht aan te passen door bepaalde onderdelen van de muis te verwijderen of toe te voegen.

Voor FPS-gaming vinden we een extreem lage kliklatentie en een aanpasbaar CPI-bereik om het precisieniveau naar wens in te stellen. Hoewel dit voor MMO’s geen muis is die speciaal voor dit gebruik is bedoeld, vinden we hem toch geschikt omdat er een groot aantal aanpasbare knoppen is. Het zijn er in totaal 11.https://amzn.to/3XMQ12p

Benefits

 • Gewicht maatwerk
 • Uitstekende nauwkeurigheid
 • Veel programmeerbare toetsen

Disadvantages

 • Voor grote handen

Vooral aanbevolen voor FPS en in het algemeen voor snelle en hectische titels, is de SteelSeries Rival 5-muis een van de beste gamingmuizen in de prijsklasse rond de 50 euro. Het meest opvallende kenmerk, gezien de prijs, is de 18000 DPI-sensor, en het ontwerp met een set echt mooie gekleurde LED’s verdient ook een vermelding.

De optische sensor is bijgewerkt met TrueMove Air-technologie, die echte 1 op 1 tracking mogelijk maakt, zodat de afstand die de muis op de pad aflegt gelijk is aan de afstand op het scherm, zonder vertraging, versnelling of volgfouten.

De lay-out is die met 9 knoppen, die elk programmeerbaar zijn. Wel jammer dat het geheugen de ruimte biedt die nodig is om er maar één tegelijk op te slaan.

Benefits

 • Ideaal voor klauwgrepen en vingergrepen
 • RGB-verlichting
 • Comfortabel

Disadvantages

 • Een beetje zwaar
 • Hiermee kunt u slechts 1 gameprofiel opslaan

De Roccat Kone AIMO wordt beschouwd als een van de beste sleepklikmuizen en is uitgerust met een nauwkeurige ROCCAT Owl-Eye optische sensor, waarmee u kunt kiezen uit een bereik van 100 tot 12.000 DPI, waarbij muisbewegingen op het scherm worden overgebracht met een nauwkeurigheid van 1:1.

De zijkant is voorzien van 3 knoppen, waarvan er twee groot zijn aan de bovenkant en een ergonomische knop aan de onderkant die is geconfigureerd met de standaardinstelling als Easy-Shift, en maakt een tweede toewijzingsniveau voor elke knop mogelijk, waardoor het aantal beschikbare functies wordt gedupliceerd, voor een in totaal 22 verschillende functies.

De muis heeft een ontwerp waardoor hij bijzonder goed vast te pakken is, in feite is het noodzakelijk om de hand schuin ten opzichte van de muis te plaatsen; in deze positie kunt u uw ringvinger en pink comfortabel laten rusten, maar het kan even wennen zijn.

Benefits

 • Optische sensor tot maximaal 12000 DPI
 • Easy-Shift-knop voor 22 programmeerbare functies
 • Ongeveer 2 meter gevlochten stijve kabel

Disadvantages

 • Schuin handvat
 • Gebrek aan zijdelingse grip

Voor gamers die op zoek zijn naar de beste muis voor FPS, is de Corsair M65 PRO een uiterst nauwkeurig randapparaat en biedt een 12.000 DPI-sensor met kalibratie op basis van het gebruiksoppervlak.

Aan de zijkant bevindt zich de sluipschutterknop , strategisch gepositioneerd om gemakkelijk toegankelijk te zijn en de spelprestaties te verbeteren. Er zijn ook andere aanpasbare toetsen, waaronder die om de DPI aan te passen.

Aan de onderkant bevinden zich drie instelzones om het gewicht aan te passen en het zwaartepunt in te stellen op basis van je speelstijl en persoonlijke voorkeuren.

Het beschikt over een aluminium frame dat kracht en lichtheid biedt, evenals een optimale massaverdeling. Bovendien is de muis ontworpen om wrijvingsarme aanraakpunten te hebben voor soepele, nauwkeurige bewegingen met minimale inspanning.

Benefits

 • Sniper-knop
 • Met gewichtsverstelsysteem
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Disadvantages

 • Niet ideaal voor handpalmgreep

Razer DeathAdder V2 is de update van een van de bekendste en meest gewaardeerde gamingmuizen. Deze nieuwe versie stelt de verwachtingen van gamers niet teleur: de prestaties zijn echt uitstekend.

Allereerst hebben we een zeer hoge gevoeligheid, gelijk aan 20.000 DPI , de sensor is namelijk extreem nauwkeurig (99,6% resolutienauwkeurigheid) en dankzij het slimme volgsysteem kan hij zonder problemen op verschillende soorten oppervlakken worden gebruikt. De latentietijd is ook uitstekend, die daalt tot 0,2 ms, onmerkbaar in elk gebruiksscenario.

Razer DeathAdder V2 wordt geleverd met 8 programmeerbare knoppen die uitstekende klikfeedback bieden, en de muis kan tot 5 verschillende configuraties in het geheugen opslaan. Ook in deze nieuwe versie van de DeathAdder is de uitstekende ergonomie behouden die het vorige model kenmerkte.

De USB-kabel van deze muis is 2,1 meter lang en zeer flexibel, waardoor je hem bijna niet moeilijk op je bureau kunt plaatsen. Het is echter bevestigd aan het randapparaat en kan daarom niet worden vervangen in geval van breuk.

Benefits

 • Nauwkeurig en extreem presterend
 • Comfortabel
 • Geweldige knopfeedback

Disadvantages

 • Niet-afneembare kabel
 • Niet geschikt voor linkshandigen

In het bereik van 50 euro is een van de beste draadloze gamingmuizen de Corsair Harpoon RGB Wireless , die een soberder ontwerp biedt dan veel andere modellen, en die zelfs nog beter gepositioneerd is voor hybride gebruik.

Laat u echter niet misleiden door het uiterlijk, dit is in alle opzichten een muis die is ontworpen voor gaming, met zijn 10.000 DPI zorgt hij voor precisie op hoog niveau en de Slipstream Wireless-technologie biedt een latentie van slechts 1 ms. De levensduur van de batterij is ongeveer 30 uur continu gebruik met 2,4 GHz, plus nog eens 10 uur als we overschakelen naar Bluetooth.

Weegt slechts 99 g, de constructiematerialen zijn van hoge kwaliteit en de zijknoppen zijn hoog genoeg geplaatst om de duim niet te storen. Als je per ongeluk vergeet de batterij op te laden voor een wedstrijd, sluit je gewoon de USB-kabel aan en gebruik je hem tijdens het opladen.

Benefits

 • Betrouwbare draadloze connectiviteit
 • Goede autonomie

Disadvantages

 • Alleen rechtshandig
 • Moeilijk bereikbare oplaadpoort

De Cooler Master MM711-gamingmuis wordt geleverd met een bijzonder ontwerp en een ademende honingraatstructuur , ideaal om zweet in de handpalm te minimaliseren en wat bijdraagt aan de lichtheid van de muis, die slechts 60 gram weegt (exclusief kabel).

Het tweehandige ontwerp maakt links- en rechtshandig gebruik van de muis mogelijk met een klauw- of vingergreep. Onder het geperforeerde oppervlak bevindt zich een stof- en waterbestendige coating die de PCBA beschermt.

De spelprestaties worden verbeterd door een 16.000 DPI optische sensor waarmee je kunt kiezen uit 7 gevoeligheidsinstellingen en wrijvingsarme PTFE-voetjes.

De 1,8 meter lange kabel is bedekt met geweven stof en is ultraflexibel, met bijna geen weerstand. OMRON-schakelaars onder de linker- en rechterknop zorgen voor een lange levensduur van de muis, tot 20 miljoen klikken.

Benefits

 • Ademende honingraatstructuur
 • Gewicht van 60 gram
 • 16000 DPI optische sensor

Disadvantages

 • Gaten kunnen het schoonmaken bemoeilijken
 • Software niet compatibel met alle Cooler Master-apparaten

Frequently Asked Questions

Welke muis gebruiken FPS-gamers?

De SteelSeries Rival 600 is een van de meest effectieve muizen voor competitieve FPS-gamers die momenteel op de markt zijn, en voor mensen die nauwkeurige 1-op-1-bewegingen willen, is het de allerbeste.

Welke muis wordt gebruikt in eSports?

De Razer Viper V2 Pro is een uitstekende gamingmuis en is speciaal ontworpen met het oog op esports-gamers. Het heeft een ultralicht ontwerp van slechts 58 gram voor soepel glijden en nauwkeurige bewegingen tijdens snelle gameplay.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.