Beste aankomende vechtspellen 2023 (en verder)

2023 zit boordevol nieuwe aankomende vechtgames waarin je moet racen om je controller op te pakken en combo’s uit te knallen.

Dit omvat zowel nieuwe indie-vechters als officiële inzendingen in geliefde series zoals Street Fighter en Mortal Kombat.

Om je op de hoogte te houden, belichten we hier de beste aankomende vechtgames die uitkomen op Steam, PlayStation, Xbox en Nintendo Switch.

Kom regelmatig terug voor updates en aankondigingen over nieuwe vechtspellen voor 2023 en daarna!

Undisputed

 • Releasedatum: 31 januari 2023
 • Platformen: Windows, PS5, Xbox Series X/S

Undisputed, dat als eerste op pc wordt uitgebracht, is een aankomend boks-vechtspel dat online furore maakt sinds het werd aangekondigd.

Dit komt omdat het levensechte beelden en een met sterren bezaaide selectie van gelicentieerde boksers bevat, in feite meer dan ooit tevoren in een boksspel zijn verschenen.

Bovendien lijkt de game zich te onderscheiden van arcade-geïnspireerde kijk op de sport door robuust voetenwerk, stoten en bewegingsmechanismen te bieden.

Dit omvat meer dan 60 unieke stoten met meerdere hoeken en richtingen om uit te kiezen, evenals tools om jezelf te verdedigen in door fysica aangedreven aanvallen van kracht.

Clash: Artifacts of Chaos

 • Releasedatum: 9 maart 2023
 • Platformen: Windows, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One

Onze volgende suggestie voor de beste aankomende vechtgames om naar uit te kijken in 2023 is Clash: Artifacts of Chaos.

Het best te omschrijven als een beat ‘em up voor één speler met vechtmechanismen, het werpt je op als Pseudo, een meester in vechtsporten die in het vreemde land Zenozoik leeft.

Op een dag kruist Pseudo het pad met de jongen, een klein wezen met mysterieuze krachten dat de aandacht heeft getrokken van kwade krachten.

Terwijl je hem met je leven verdedigt, leer je je martial arts-vaardigheden aan te scherpen en vrijelijk tussen verschillende stijlen te wisselen om vijandelijke aanvallen tegen te gaan.

Spiritfall

 • Releasedatum: maart 2023
 • Platform: Windows

Spiritfall, gebaseerd op platformvechters als Smash Ultimate en Rivals of Aether, is een nieuwe actie-roguelike vechtgame.

Daarin kruip je in de huid van een mysterieuze held die de taak heeft om gevaarlijke gebieden te doorkruisen en dodelijke combo’s los te laten op elke vijand die je in de weg staat.

Dit wordt gedaan met behulp van een mix van hack-and-slash-gevechten en snelle platformactie met rogue-lite-voortgang waarmee je elke run nieuwe vaardigheden ontgrendelt.

Onderweg kom je zowel vriendelijke als vijandige NPC’s tegen die je volgende run vorm kunnen geven door middelen aan te bieden om vaardigheden, charmes en wapens te ontgrendelen.

Street Fighter 6

 • Releasedatum: 2 juni 2023
 • Platformen: Windows, PS5, PS4, Xbox Series X/S

De volgende inzending in de Street Fighter-franchise staat gepland voor een release in juni en lijkt de legendarische jager nieuw leven in te blazen.

Dit omvat een uitgebreide selectie vechters zoals Luke en Lily naast klassieke personages zoals Ryu en Chun-Li.

Ze hebben allemaal een nieuw ontwerp gekregen dat mooi past bij de nieuwe gedurfde en kleurrijke graffiti-geïnspireerde kunststijl van Street Fighter 6.

Aan de gevechtskant introduceert de aankomende vechtgame een nieuw Drive Gauge-systeem dat is ontworpen om de creativiteit van spelers te stimuleren bij het aan elkaar rijgen van combo’s.

Dextrissimi

 • Releasedatum: nader te bepalen
 • Platform: Windows

Dextrissimi is een 2D-vechtsportvechter die een vereenvoudigd aanvalssysteem gebruikt dat is ontworpen om spelers van elk ervaringsniveau het gevoel te geven dat ze ervaren zwaardvechters zijn.

In plaats van mooie combo’s te onthouden, besteed je het grootste deel van je tijd aan het lezen van de lichaamstaal van je tegenstander om te anticiperen op hun volgende aanval.

De selectie bevat zeven vechters van verschillende nationaliteiten en speelstijlen die variatie en opwinding toevoegen om ze allemaal onder de knie te krijgen.

Ons favoriete aspect van Dextrissimi is echter de esthetiek van het manuscript, compleet met handgetekende personages en aantrekkelijke achtergronden.

Shady Knight

 • Releasedatum: nader te bepalen
 • Platform: Windows

Als je net als wij fan bent van snelle actiegames, dan moet je zeker overwegen om de aankomende vechtgame Shady Knight op je wishlist te zetten.

In de hack n’slash first-person platformgame beklim je enorme, met vijanden gevulde torens terwijl je elke verdieping leegruimt met behulp van een arsenaal aan middeleeuwse wapens.

Je personage kan momentum opbouwen door te glijden en over muren te rennen, en vijanden uit elkaar te scheuren met slam-aanvallen, krachtige trappen en een goede oude zwaardworp naar het hoofd van de vijand.

De nadruk van Shady Knight op verticaliteit en gevechten met een open einde lijkt het perfecte recept voor boeiende en gevarieerde gameplay.

Die by the Blade

 • Releasedatum: nader te bepalen
 • Platform: Windows

Geïnspireerd door Bushido Blade, Way of the Samurai en Dark Souls, is Die by the Blade een veeleisend 1v1-zwaardvechtspel dat momenteel in productie is.

Het maakt gebruik van een one-hit kill-systeem dat de nadruk legt op pareren, blokkeren en counteren, en spelers straft voor het maken van fouten.

In tegenstelling tot veel andere vechtspellen, scheidt Die by the Blade zijn vechtstijlen van personages, in plaats daarvan associeert elk met een specifiek wapen.

Geen woord over een releasedatum, maar het is bevestigd dat de aankomende vechtgame een modus voor één speler zal bevatten, evenals lokale en online multiplayer.

Metal Revolution

 • Releasedatum: nader te bepalen
 • Platform: Windows

Metal Revolution is een nieuw project van NEXT Studios dat zich richt op nieuwkomers in vechtgames door knopinvoer te stroomlijnen om flitsende combo’s uit te voeren.

De game heeft een eenvoudige besturingslay-out die is afgestemd op de speelstijl van elke vechter en stelt je in staat om krachtige aanvallen aan elkaar te koppelen door op één knop te drukken.

Het “Metal” -gedeelte van de titel komt voort uit een gevarieerde selectie van interessant ogende Android-strijders die elk een favoriete vechtstijl en ultieme vaardigheid hebben.

Ultimates in Metal Revolution werken op dezelfde manier als Fatalities in Mortal Kombat en zien vechters zeer filmische dodelijke afmakers uitvoeren op hun tegenstanders.

Sclash

 • Releasedatum: nader te bepalen
 • Platform: Windows

Verderop hebben we Sclash, een aankomend samurai-vechtspel dat zichzelf aanprijst als een plug-and-play-ervaring waarbij één treffer voldoende is om je tegenstander te doden.

Het ondersteunt zowel lokale als online PvP-multiplayer en ziet je handgetekende samoerais besturen in epische 2D-duels waarin elke beweging ertoe doet.

Als zodanig moeten spelers het uithoudingsvermogen en de ademhaling van hun jager beheersen terwijl ze wachten op het perfecte moment om toe te slaan.

De eenvoudige bediening met drie knoppen in combinatie met snelle en snelle gevechten maken het een van de meest gastvrije nieuwe vechtspellen op deze lijst.

Project L

 • Releasedatum: nader te bepalen
 • Platform: nader te bepalen

League of Legends-ontwikkelaar/uitgever Riot Games werkt aan verschillende nieuwe projecten die voor het grootste deel in mysterie zijn gehuld.

Afgezien van de aankomende tactische shooter die momenteel bekend staat als Project A, heeft het bedrijf ook een vechtgame in de maak onder de naam Project L.

Hoewel Riot enkele clips met gameplay-opnames heeft gedeeld, is het nog te vroeg om te zeggen hoe het eindproduct eruit zal zien, aangezien dit de eerste stap van de ontwikkelaar in het genre is.

Tot nu toe weten we dat het een selectie vechters uit League of Legends bevat en zeer gestileerde 2D-graphics waarmee het zich onderscheidt van andere vechtspellen.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.