De ASUS ROG Ally Console zal sneller dan verwacht wereldwijd aankomen

ASUS heeft opnieuw details verstrekt over zijn eerste draagbare console, de ROG Ally. Concreet gaf het bedrijf in een korte tweet aan dat de console wereldwijd zal worden uitgebracht. Misschien wel het meest interessante van alles is dat ze waarschuwen dat hun console eerder zou arriveren dan we hadden verwacht. Bovendien heeft het bedrijf al gebruikers in de Verenigde Staten uitgenodigd om naar de plaatselijke BestBuy-winkel te gaan om een bericht te ontvangen zodra de console te koop is.

Vergeet niet dat we binnen een paar dagen niet meer geloofden dat de ASUS ROG Ally een 1 aprilgrap was, maar een volledig echt product, en praktisch klaar voor massaproductie. Concreet worden we geconfronteerd met de toekomstige lancering van de eerste directe rivaal van het Steam Deck. Dit impliceert dat er een geweldig merk achter het apparaat staat. Hierdoor kan al een grote hoeveelheid kapitaal worden geïnjecteerd om consoles te produceren, wat ook inhoudt dat hardware in bulk moet worden gekocht, waardoor de productiekosten en dus de verkoopprijzen worden verlaagd. Kortom, de ASUS ROG Ally is de eerste console die het Steam Deck overschaduwt met meer geavanceerde hardware en een scherpe prijs.

Volgens de laatste rapporten zou de console in oktober arriveren, nu zou het eerder kunnen komen gezien de populariteit ervan. Daarbij komt het gerucht dat de console $ 649 zou kosten met een opslagcapaciteit van 512 GB. Veel duurder wordt de variant met 1 TB opslag: 889 euro.

We herinneren u eraan wat de ASUS ROG Ally biedt

De ASUS ROG Ally Console zal sneller dan verwacht wereldwijd aankomen

Van wat we tot nu toe weten, is de console gebouwd rond een 7-inch IPS-scherm. Dit biedt een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels met een verversingssnelheid van 120 Hz en een reactietijd van 5 milliseconden. De informatie van het paneel wordt aangevuld met het bereiken van een maximale helderheid van 500 nits.

Binnenin vinden we een nog onbekende custom AMD Phoenix APU. Op deze manier zullen we een CPU vinden met cores gebaseerd op de AMD Zen4-architectuur op 4nm (voorspelbaar 8), samen met geïntegreerde graphics gebaseerd op de modernste AMD-architectuur, RDNA3. Deze hardware belooft 50% meer prestaties te bieden dan het Steam Deck met hetzelfde stroomverbruik van 15 W. Als op dat moment autonomie geen probleem is, zal het bij maximale prestaties, met een verbruik van 35 W aan stroom, de prestaties van het Steam Deck verdubbelen.

Dit alles zal vergezeld gaan van een bijpassend koelsysteem. Het biedt niets minder dan een dubbel ventilatorsysteem. Hierdoor zal, naast het verbeteren van de temperaturen, het geluid dat wordt gegenereerd door de ASUS ROG Ally lager zijn dan dat van het Steam Deck. Ten slotte zijn de afmetingen 280 mm lang bij 113 mm hoog en 39 mm dik. Vale’s Steam Deck meet 298 x 117 x 50,5 mm. Het dikste gebied behoort tot de grepen. Qua gewicht is het verschil 608 tot 669 gram. Op deze manier is het een krachtigere, stillere, compacte en lichte console.

Dit alles wordt gekoppeld aan het besturingssysteem Windows 11 en met gratis toegang (voor een beperkte tijd) tot de Xbox Game Pass-service.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.