De 5 Beste Grafische kaart voor Ryzen 5 5600x in [2023]

De enorme piek in de behoefte aan de nieuwste games en software in de afgelopen paar jaar heeft geleid tot een recordvraag naar de GPU’s, degenen die de games en software efficiënt kunnen uitvoeren zonder hitteproblemen of vertragingen.

Vanwege dit alles hebben bedrijven GPU’s gelanceerd die uitzonderlijk goed presteren en de nieuwste functies bieden om ze op de lange termijn compatibel te maken met de nieuwste titels.

Aangezien de Ryzen 5 5600x de ideale kanshebber is voor gameliefhebbers, zou het volkomen eerlijk zijn om hem te combineren met een GPU die zijn prestaties verder omhoog kan schieten. Niet elke GPU past bij deze CPU en kan een bottleneck veroorzaken.

…en om dit probleem op te lossen, hebben onze experts met de hand de beste grafische kaarten voor de Ryzen 5 5600x uitgekozen die uitzonderlijke prestaties kunnen leveren in combinatie met deze CPU.

ZOTAC GeForce GTX 1660 Super ZOTAC GeForce GTX 1660 Super ZOTAC GeForce GTX 1660 Super Read More Bekijk op Amazon
Radeon RX 6900 XT Radeon RX 6900 XT Radeon RX 6900 XT Read More Bekijk op Amazon
Zotac Gaming RTX 2060 Zotac Gaming RTX 2060 Zotac Gaming RTX 2060 Read More Bekijk op Amazon
GeForce RTX 3090 GeForce RTX 3090 GeForce RTX 3090 Read More Bekijk op Amazon
ASUS RTX 3080 TUF Gaming ASUS RTX 3080 TUF Gaming ASUS RTX 3080 TUF Gaming Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 5 De 5 Beste Grafische kaart voor Ryzen 5 5600x in [2023] Reviews

Zoals de ZOTAC zegt, alles is SUPER in de GTX 1660 Super, het is waar vanwege het feit dat het wordt geleverd met 6 GB GDDR6-geheugen dat 75% verbeterd is dan het vorige, oudere model GTX 1660 met GDRR5-geheugen - een toename van 192 GB/s tot 336 GB/s, wat echt indrukwekkend is.

Als we in het ontwerp duiken, heeft het een compact formaat en past het in bijna elke pc-behuizing, en vooral in de kleine vormfactor. het beste is dat hij, zelfs met zijn iconische ontwerp, twee ventilatoren heeft die voor betere koeling zorgen. En nadat we de kaart nader hadden bekeken, ontdekten we dat de geheugenchips, GPU-kern en de MOSFET’s in direct contact staan met het koellichaam - overtollige gegenereerde warmte wordt effectief afgevoerd.

Het is gewapend met brede en gebogen ventilatorbladen die bedoeld zijn om een verbeterde luchtstroom te bieden om de GPU zelfs op piekmomenten koel te houden om warmteproblemen te voorkomen.

Bovendien, als we het vergelijken met de GTX 1660, overtreft de GTX 1660 Super de 1660-variant in alle games. De GTX 1660 is een mooie waarmee games met 1080p kunnen worden gespeeld, maar met de 1660 Super kun je met een veel vloeiendere framerate spelen.

Benefits

 • Sterke prestatie
 • Betaalbaar
 • Compact ontwerp

Disadvantages

 • Een beetje luid

De RX 6900 XT GPU heeft 16 GB GDDR6-geheugen en beschikt over 10% meer shader-cores dan de RX 6800 XT - een goede optie voor AAA-gaming. Het geeft je scherpe details met de Radeon Image Sharpening en overklokken met slechts een enkele klik van de Radeon Software Performance Tuning Presets.

Het biedt veel stabiele gameplay door de kracht perfect over meer VRM’s te verdelen, wat resulteert in meer hoofdruimte, wat allemaal te danken is aan het 14 + 2-fase voedingsontwerp dat een grotere V-Core gebruikt dan de AMD-referentiespecificaties - waardoor de GPU uiteindelijk koeler kan gebruiken bij de basislijn, maar hebben ook meer ruimte om moeiteloos te overklokken.

Al deze functies helpen je bij het hebben van betere FPS en framesnelheden, niet alleen in games, maar ook bij het maken van content.

Aangezien warmte een veelvoorkomend probleem is bij GPU’s, zorgt de XFX ervoor dat de warmte aanzienlijk wordt verlaagd door het grotere aantal thermische opvulling door de hele kaart - thermische opvulling over het hele geheugen, beide zijden van de printplaat en VRM’s om stabiele prestaties te garanderen.

Wat de game-ervaring met deze GPU naar een hoger niveau tilt, is het betere reactievermogen en de gamingtechnologie met lage latentie van AMD Radeon Boost en AMD Radeon Anti-Lag. Bovendien beschikt het over de RDNA2-architectuur en de beruchte DirectX Ray Tracing die de visuele kwaliteit aanzienlijk verbetert - waardoor u realisme van reflectie en real-time schaduw en verlichting kunt ervaren.

Benefits

 • Betere framesnelheden
 • Nieuwe straalversnellers
 • Fans met dubbele kogellagers

Disadvantages

 • Duur

**De Zotac RTX 2060 is voorzien van de nieuwe Turing-**architectuur die is versmolten met het GeForce RTX-platform en biedt betere AI, real-time Ray Tracing en programmeerbare schaduwen, zodat je kunt genieten van het wonderland van een soepele game-ervaring.

Het wordt geleverd met 6 GB 192-bits GDDR6-geheugen dat voldoende is om games te spelen, maar we hadden het geweldig gevonden als het 8 GB was. Bovendien is deze GPU in staat om 4K-gaming uit te voeren met lagere FPS, maar je kunt genieten van betere prestaties bij 1080p met betere Ray Tracing.

Deze GPU heeft overeenkomsten met de GTX 1070 FE maar met de 14Gbps overdrachtssnelheid, sneller geheugen, RTX-functies presteert hij veel beter. Bovendien is het beste van de RTX 2060 dat hij 50% meer CUDA-kernen heeft dan zijn voorganger en een basisklok van 1680 MHz - nogmaals, geeft hem de overhand op de meeste GPU’s.

Vanwege het kleine formaat is het een betere toevoeging als u kiest voor een compacte bouw. Als we verder in het ontwerp duiken, heeft het dubbele ventilatoren en een groter koellichaam in vergelijking met de printplaat, wat de koelprestaties verbetert.

Bovendien is het gewapend met een metalen achterplaat die duurzaamheid garandeert, zodat de kaart wordt beschermd tegen elke vorm van externe schade en deze in de veilige zone blijft.

Benefits

 • Past in 99% van de pc-behuizingen
 • Krachtige koeling
 • Duurzaam Ontwerp

Disadvantages

 • Luid soms

De GeForce RTX 3090 regeert de GPU-markt met zijn topprestaties dankzij het 24 GB GDDR6X-geheugen dat direct achter het enorme koellichaam is weggestopt waarmee hij 3D-rendering en hardcore gaming op de AAA-titelgames aankan.

Het presteert niet alleen uitzonderlijk goed met de AAA-titelgames, maar ondersteunt ook de 8K-gaming. De HDMI 2.1 is de reden die 8K op slechts één kabel mogelijk maakt - hoewel kan worden gezegd dat het zonder twijfel de beste 4K GPU voor Ryzen 5 5600x is.

Deze GPU trekt mensen aan die van grafische animatie en weergave houden, omdat het een krachtige AI-versnelling is waarmee je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Bovendien is het gewapend met het NVIDIA Studio-platform met exclusieve tools en speciale stuurprogramma’s.

Het maakt niet uit of je een aantal complexe 3D-scènes rendert, live streamt of een 8K-video bewerkt, het ondersteunt je met zijn eersteklas codering zonder de beeldkwaliteit te schaden. De RTX 3090 laat de ongelooflijke prestaties zien wanneer je live streamt - geeft je een stottervrij en vloeiend resultaat.

De Ray Tracing is de noodzaak voor de nieuwste AAA-titelgames van vandaag - wanneer de RTX is ingeschakeld, geeft deze een haarscherpe weergave van bioscoopkwaliteit en brengt hij real-time fysiek gedrag van licht, zelfs in de games die bekend staan om hun intense beelden.

Benefits

 • Ondersteunt 8K-resolutie
 • Enorm koellichaam
 • Betere raytracing

Disadvantages

 • Enorm groot

**De RTX 3080 TUF heeft 10GB GDDR6X-geheugen dat genoeg is voor 4K-**resolutie bij maximale instellingen – geclaimd door NVIDIA in hun test.

Het beschikt over de NVIDIA Ampere-architectuur naast 2e generatie Ray Tracing Cores, sneller G6X-geheugen, nieuwe streaming multiprocessors en 3e generatie Tensor Cores die doorgaans een grotere doorvoer bieden en betere prestaties leveren - wat uiteindelijk resulteert in een soepelere game-ervaring.

Aangezien gaming in de loop der jaren AI heeft omarmd, is NVIDIA’s DLSS een futuristische weergavetechniek die de neiging heeft om gespecialiseerde AI-verwerkings-Tensor Cores op de RTX te gebruiken om de framesnelheden aanzienlijk te verhogen zonder problemen met de beeldkwaliteit te veroorzaken.

Om de levensduur te verlengen en krachtige prestaties te leveren, worden de componenten voor TUF-gaming-GPU’s uitgekozen op hun duurzaamheid en of ze aan specifieke criteria voldoen. En de smoorspoelen, MOSFET’s en condensatoren van de bovenste plank worden gekozen nadat ze voldoen aan de militaire certificering - dit alles wordt gedaan om de GPU te laten opvallen in de massa.

Bovendien, om de GPU-temps te verlagen; het wordt ondersteund door drie ventilatoren, waarvan er twee tegen de klok in draaien om de turbulentie te minimaliseren. En om onnodige stemmen weg te vagen, is er een stopmodus die alle ventilatoren stopt wanneer het stroomverbruik laag is en de temperatuur onder de 50 graden zakt.

Benefits

 • Duurzaam
 • Stabiele prestaties
 • Stille werking

Disadvantages

 • Prijzig

Conclusie

Om de gewenste prestaties uit uw systeem te halen, moet de GPU evenveel aandacht krijgen als de CPU, omdat ze elkaar allebei ondersteunen en samen de ideale prestaties leveren.

Frequently Asked Questions

Welke GPU raad je aan voor de Ryzen 5 5600x?

Alle GPU’s die in de bovenstaande lijst worden vermeld, zijn compatibel met de Ryzen 5 5600x en bieden eersteklas prestaties. Neem ook de Snelle kooptips door, zodat u een beter begrip krijgt en de basiskennis hebt over het kiezen van een GPU.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.