De 10 Beste Motor Intercoms van 2023 - Ranking

De motorintercom is essentieel voor de communicatie met andere reisgenoten. In de uitverkoop vinden we intercommodellen die alleen de rijder en passagier kunnen verbinden, of 2 of 4 verschillende motorfietsen, tot intercoms voor groepen die tientallen motorrijders met elkaar kunnen verbinden.

Als er nog steeds bekabelde intercoms voor motorfietsen op de markt zijn die rijder en passagier met elkaar verbinden, dan is de beste oplossing vandaag zeker bluetooth, dat meer vrijheid biedt aan zowel een koppel als een groep.

Naast dit type verbinding is het DMC-systeem (Dynamic Mesh Communication) ontwikkeld, dat ook over lange afstanden een grotere signaalstabiliteit biedt. Dit vervangt bluetooth niet, maar ondersteunt het om hoge prestaties te bieden en meer communicatiekanalen te garanderen.

Afhankelijk van de sterkte van het signaal hebben we een ander bereik beschikbaar, dat kan slechts 10 meter zijn in de basis rijder-passagier modellen, of 200-300 meter in de modellen voor het aansluiten van 2 motorrijders. Dan vinden we motorintercoms voor gebruik in groepen, met een gemiddelde straal van 1-2 km. De beste intercoms voor motorfietsen hebben het beste bereik dat kan oplopen tot 6-8 km, maar dit wordt bereikt door niet meer dan 2-6 motorrijders met elkaar te verbinden.

Uiteraard is de geluidskwaliteit van de intercom essentieel voor een heldere communicatie. Dit hangt af van de kwaliteit van de luidsprekers en het vermogen van de intercom om omgevingsgeluid te verminderen, voornamelijk veroorzaakt door het geluid van de motor en de wind.

Bluetooth-connectiviteit, die de mogelijkheid om met meer mensen te communiceren heeft uitgebreid en verbeterd, heeft geleid tot andere voordelen, zoals toegang tot de smartphone om GPS te gebruiken, naar muziek te luisteren en oproepen te beheren.

Onder de extra functies, die niet in alle apparaten aanwezig zijn, vinden we de spraakopdrachten waarmee je kunt reizen zonder ooit je handen van het stuur te halen. De weerstand tegen water en stof die een soepele werking mogelijk maakt en de levensduur van het apparaat verlengt. Of de aanwezigheid van FM-radio.

Een ander interessant kenmerk om te overwegen is de compatibiliteit van motorintercoms met modellen van andere merken, omdat grote bedragen investeren in een technologisch apparaat niet veel zin heeft als we buiten een groep worden uitgesloten.

Hieronder een selectie van de beste motor intercoms van 2023 met hun respectievelijke kenmerken in een prijsklasse tussen de 50 en 350 euro, van de duurste tot de goedkoopste.

 Cardo Freecom 4 Plus
Cardo Freecom 4 Plus

Spraakbeheer

Geluidskwaliteit

IP67 waterdicht

See on Amazon
INTERPHONE UCOM16
INTERPHONE UCOM16

Slank ontwerp

Maximaal 24 motorrijders

See on Amazon
Cardo Packtalk Bold
Cardo Packtalk Bold

Spraakbeheer

Kwaliteit JBL-luidsprekers

Autonomie van 13 uur

See on Amazon

Table of ContentsShow

The 10 De 10 Beste Motor Intercoms van 2023 - Ranking Reviews

Cardo Freecom 4 Plus is een eersteklas intercom voor motorfietsen, die tot 4 motorrijders met elkaar kan verbinden. Communicatie is 4-weg, om in alle richtingen en in alle combinaties te communiceren, ook met 4 personen tegelijk.

Via bluetooth is het mogelijk om verbinding te maken met de smartphone om eenvoudig oproepen te beheren, de route te volgen via GPS, muziek te luisteren. Verder kun je kiezen of je alles via de intercom deelt met je reisgenoten, bijvoorbeeld door ze mee te laten telefoneren of allemaal naar dezelfde playlist of gps-instructies te laten luisteren. Via de Cardio Connect app kun je de intercom personaliseren voordat je op pad gaat.

Het sterke punt is de spraakbesturing die het beheer van het apparaat vergemakkelijkt voor handsfree rijden, zonder ooit afgeleid te worden en het stuur los te laten. Verder kunnen we de Cardo Freecom 4 Plus beschouwen als de beste BMW tft-intercom, dankzij de mogelijkheid om de intercom naadloos aan te sluiten op het navigatiedisplay.

Het audiosysteem is van uitstekende kwaliteit, gebaseerd op 40 mm JBL HD-luidsprekers, krachtig en presteert zowel bij het luisteren naar muziek als bij vocale communicatie.

Cardo Freecom 4 Plus heeft een slanke en aerodynamische structuur, hecht perfect aan de helm en is waterdicht met IP67-norm. Het is bestand tegen water en stof, u hoeft niet bang te zijn voor regen of onverharde wegen. Het mooie van deze intercom is ook de compatibiliteit met andere bluetooth intercommodellen, zelfs van verschillende merken.

De intercom stelt je in staat om altijd verbonden te blijven en biedt de beste geluidskwaliteit, waardoor achtergrondgeluiden tijdens gesprekken en tijdens het luisteren naar muziek worden verminderd.

Benefits

 • Spraakbeheer
 • Geluidskwaliteit
 • IP67 waterdicht

Disadvantages

 • Licht gesis op de achtergrond

INTERPHONE UCOM16 is een motorintercom voor grote groepen, geschikt voor liefhebbers van groepsreizen en grote bijeenkomsten. Uitgerust met mesh-technologie, maakt het communicatie mogelijk tussen maximaal 24 gebruikers, zelfs uitgerust met intercoms van andere merken.

Dit model garandeert namelijk volledige compatibiliteit met alle Sena-, TFT-, GPS- en OEM-systemen die momenteel op de markt zijn. De verbinding met het motornavigatiesysteem is geen probleem, evenals de verbinding met Android- of iOS-gsm’s (er kunnen er maximaal twee tegelijk worden gekoppeld).

Het bereik van UCOM16 is 1,6 km, perfect om te blijven horen, ook als u elkaar uit het oog bent verloren. De geluidskwaliteit is erg goed, mede dankzij het geïntegreerde ruisonderdrukkingssysteem, waarmee je de wind en andere achtergrondgeluiden van de reis dempt.

De intercom kan worden bediend via spraakopdrachten, integreert een FM-radio (10 stations die kunnen worden opgeslagen) en maakt, indien gewenst, het delen van muziek mogelijk tussen de bestuurder en de passagier.

Het ultradunne profiel heeft minimale impact zodra het op de helm is gemonteerd. Maar wees voorzichtig, het is geen apparaat dat gemakkelijk kan worden bevestigd en losgemaakt: na installatie is verwijdering niet zo onmiddellijk, het vereist wat geduld om alle draden los te maken. Om het apparaat op te laden (waarvan de batterij 8-15 uur meegaat, afhankelijk van hoe het wordt gebruikt), is het praktischer om de hele helm mee naar huis te nemen.

Benefits

 • Slank ontwerp
 • Maximaal 24 motorrijders

Disadvantages

 • Eenmaal gemonteerd, is het losmaken van de helm niet zo direct

Cardo PACKTALK BOLD is een enkele motorintercom om tot 15 motorrijders met elkaar te verbinden. Net als bij andere Cardo-modellen kunnen we ook in dit geval rekenen op spraakopdrachten voor veilig rijden.

Dit model is ook gebaseerd op de audiokwaliteit die is toevertrouwd aan de JBL-luidsprekers, perfect voor zowel gesprekken als het luisteren naar muziek.

Het basisbereik is 1 km via bluetooth, maar kan worden uitgebreid tot 6 km bij gebruik van het DMC-systeem. Deze motorintercom biedt een goede batterijduur, met een volledige lading in 4 uur, 13 uur gesprekstijd en 1 week stand-by.

De verbinding met smartphones biedt maximale vrijheid bij het beheren van telefoongesprekken en het luisteren naar GPS-instructies.

Cardo PACKTALK BOLD is compatibel met alle integraalhelmen, terwijl voor gebruik met andere soorten helmen het beter is om te kiezen voor het Freecom-model.

Sommige gebruikers vonden de initiële installatie met het DMC-communicatiesysteem moeilijk, bovendien kan het gebeuren dat het overlapt met Bluetooth, dat automatisch verbinding maakt met andere apparaten, zoals eerder gekoppelde smartphones of andere motorintercoms. Daarom is het essentieel om het systeem voor vertrek in te stellen.

Benefits

 • Spraakbeheer
 • Kwaliteit JBL-luidsprekers
 • Autonomie van 13 uur

Disadvantages

 • Niet compatibel met half-face helmen

Cellularline Interphone Tour is een handsfree kit voor motorfietsen van uitstekende kwaliteit, gemaakt van stevige en betrouwbare materialen. Het is ook volledig waterdicht met een IP67-classificatie voor water- en stofbestendigheid.

Deze motorintercom verbindt tot 4 motorrijders binnen een maximaal bereik van 1,5 km met een uitstekende geluidskwaliteit. Via BT maakt het verbinding met elke smartphone om telefoongesprekken te beheren en de GPS te delen.

Volumeaanpassing is automatisch om altijd uitstekende prestaties te bieden. Als je naar muziek luistert en je wordt gebeld, gaat de muziek zelfs automatisch naar de achtergrond. Evenzo, als je een gesprek begint met je reisgenoten, gaan de andere audiokanalen en applicaties die op dat moment actief zijn naar de achtergrond.

Muziek kan niet alleen via smartphone worden beluisterd, maar ook van andere BT-apparaten of via de Aux-uitgang.

De Cellullarline-intercom valt op door zijn uitstekende batterijduur die 25 uur gesprekstijd biedt. Bovendien maakt de Fast Charge-functie supersnel opladen mogelijk, via 12V-output of powerbank, zodat de intercom ook op lange reizen altijd beschikbaar is.

Deze motorintercom is compatibel met alle soorten helmen. Gebruikers met een open helm of een helm met slechte geluidsisolatie hebben gemerkt dat het volume automatisch wordt aangepast om het gesis of het geluid van de wind te compenseren.

Benefits

 • Autonomie 25 uur
 • IP67 waterdicht

Disadvantages

 • Volume te verbeteren

Als u uitsluitend met de passagier wilt communiceren, is de Midland BTX1 PRO een uitstekende dubbele intercom voor motorfietsen. Het houdt rijder en passagier in contact met audio van hoge kwaliteit via de hifi-luidsprekers.

Dankzij de onderdrukking van achtergrondgeluiden en het volume dat automatisch wordt aangepast met het AGC-systeem, is de communicatie altijd duidelijk en helder.

Via Midland BTX1 PRO is het mogelijk om naar de FM-radio te luisteren en maximaal 6 stations te onthouden. De Bluetooth-verbinding met de smartphone maakt het beheer van oproepen en het raadplegen van de GPS mogelijk.

Wat de commando’s betreft, kunt u doorgaan met de fysieke toetsen op het apparaat of de Vox-functie activeren om de intercom met uw eigen stem te beheren.

Naast de communicatie tussen piloot en passagier, met een bereik van 300 meter, kan deze intercom nog steeds worden gebruikt om twee afzonderlijke motorfietsen die een korte afstand afleggen, met elkaar te verbinden.

Weet ook dat Midland BTX1 PRO compatibel is met alle andere intercommerken om maximale vrijheid te bieden. Zo kun je met een andere intercom een ​​passagier oppikken of communiceren met een andere motorrijder die in de buurt rijdt.

Benefits

 • Spraakbesturing
 • Automatisch volume
 • Compatibel met alle merken

Disadvantages

 • Eerste configuratie moet worden verbeterd

Cellularline Interphone Link is een van de beste goedkope intercoms voor motorfietsen, om te praten over middellange afstand (300 meter), in staat om rijder en passagier of 2 motorrijders met elkaar te verbinden.

Het is een veelzijdige intercom, geschikt voor alle soorten helmen, eenvoudig te monteren met de clip of met de meegeleverde stickers voor een betere hechting. Het heeft een solide structuur, niet bepaald compact, maar toch acceptabel.

Cellularline Interphone Link is universeel omdat het compatibel is met alle intercoms van andere merken, met alle smartphones, GPS-apparaten en mp3-spelers die zijn uitgerust met bluetooth.

De audiokwaliteit is uitstekend in combinatie met de smartphone voor bellen of luisteren naar muziek en GPS. Integendeel, omdat het niet is uitgerust met speciale technologieën om achtergrondgeluiden te onderdrukken, wordt het beïnvloed door motor- en windgeluiden tijdens de communicatie tussen motorrijders bij het naderen van 80 km/u en het overschrijden van 150 meter afstand. Het verhogen van het volume wordt niet aanbevolen omdat het de stem alleen maar vervormt, het is beter om het op 60-70% te houden.

Vanwege deze kenmerken en de batterijduur van ongeveer 15 uur, wordt Cellularline Interphone Link aanbevolen voor middellange afstanden, waar continue communicatie niet vereist is, vooral op trajecten met hoge snelheid. Beschouwd als een motorfiets-intercom met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Benefits

 • Voor alle soorten helmen
 • Hoge compatibiliteit

Disadvantages

 • Ruisonderdrukking moet worden verbeterd

Als u op zoek bent naar een motorintercom die kleiner is dan gemiddeld, dan behoort de Cellularline Interphone Shape tot de beste wat betreft lichtheid en formaat en is het een van de compactere modellen.

Met dit model komen we in het deel van de ranglijst dat is gewijd aan middenklasse en economische intercoms, in feite zijn alle belangrijkste functies aanwezig, maar om een ​​voordelige prijs te krijgen, moeten we enkele details opgeven. Zo zit er geen FM radio in dit model.

Cellularline Interphone Shape is een intercom die uitsluitend wordt gebruikt voor communicatie tussen berijder en passagier, binnen een bereik van maximaal 10 meter.

Het minimale en elegante ontwerp past zich aan elk type helm aan, het is zeer licht en eenvoudig te installeren. Met IP67-niveau water- en stofbestendigheid kunt u het overal en onder alle weersomstandigheden gebruiken.

Fysieke toetsbedieningen zijn eenvoudig en intuïtief met aan/uit-oproepen en volumeregeling. Er is geen spraakbesturing.

Via bluetooth is het mogelijk om verbinding te maken met de smartphone om oproepen en GPS te beheren. Bovendien is het compatibel met de displays en bedieningselementen van de meeste motorfietsen, bijvoorbeeld BMW.

De geluidskwaliteit van deze motorintercom is uitstekend tot 90 km/u, daarboven wordt het geluid van de motor en de wind over elkaar heen gelegd, maar dat is normaal in deze prijsklasse. In tegenstelling tot andere modellen is het niet mogelijk om de GPS of muziek op de achtergrond te houden terwijl je over de intercom praat, je moet kiezen aan welke communicatie je prioriteit wilt geven.

Cellularline Interphone Shape biedt een batterijduur van 12 uur.

Benefits

 • IP67 waterdicht
 • Elegant en compact ontwerp

Disadvantages

 • Het heeft geen achtergrondgeluid

Bij het LEXIN B4FM-model heeft de fabrikant zich gericht op het ontwerp en de kwaliteit van de knoppen. Bluetooth-intercoms die alleen zijn uitgerust met fysieke knoppen, kunnen tijdens het rijden zelfs moeilijk te bedienen zijn, rekening houdend met de handschoenen.

Bij dit model is de hoofd-aan/uit-knop in het breedste deel van het apparaat geplaatst en met een groter formaat dan normaal. Volg daarna twee volumeknoppen heel dicht bij elkaar en stuur de knop voor de intercom/microfoon door. Op deze manier wordt het voor de piloot makkelijker om met een simpel gebaar de intercom aan te zetten.

LEXIN B4FM onderscheidt zich ook door een uitstekende Bluetooth-verbinding die compatibel is met alle apparaten, inclusief apparaten die de HSP / HFP- en A2DP-standaarden ondersteunen.

Via de intercom beheer je dus in maximaal comfort telefoongesprekken en gps en krijg je toegang tot stemassistenten zoals Siri en Google.

LEXIN B4FM verbindt tot 4 motorrijders, zelfs in gesprek tegelijkertijd, binnen een straal van 1,6 km en zorgt dankzij ruisonderdrukkingstechnologie voor uitstekende audio tot 120 km/u. Het is compatibel met alle volledige, modulaire en open helmen.

Wat de levensduur van de batterij betreft, deze is 15 uur, maar veel gebruikers hebben gemeld dat deze daalt tot ongeveer 8 uur in intercomgesprekken, terwijl deze 15 uur blijft met een smartphoneverbinding voor GPS-luisteren en muziek.

Benefits

 • Eenvoudig te gebruiken fysieke sleutels
 • Hoge compatibiliteit

Disadvantages

 • Beperkte autonomie

Als je op zoek bent naar een goedkope intercom om als koppel te reizen, dan is de BETOWEY BT-S3 wellicht een goede optie, geschikt om intercomgesprekken te voeren binnen een straal van 1 km, met een maximale snelheid van 120 km/u.

De structuur is waterdicht en resistent en past zich probleemloos aan gesloten en open helmen aan. De knoppen zijn eenvoudig en intuïtief, gemaakt om het gemakkelijker te maken om met handschoenen aan te raken. Om de intercom aan de helm te bevestigen, kunnen we clips met schroeven of een eenvoudig klittenband gebruiken.

Via de draadloze modus kunnen we converseren van rijder tot rijder, of tussen rijder en passagier. Daarnaast kunnen we handsfree communiceren, handsfree bellen en beantwoorden. Andere gemakken zijn het luisteren naar stereomuziek, het gebruiken van de radio en gps-navigatie na het koppelen van de intercom aan onze smartphone.

De BETOWEY BT-S3 is voorzien van noise cancelling, hierdoor hoor je tijdens gesprekken nauwelijks achtergrondgeluiden en ben je verzekerd van een kristalheldere stem. Met een volle lading kunnen we hem tot 10 uur gebruiken. Er is echter geen automatische uitschakeling wanneer deze niet in gebruik is, dus om te voorkomen dat we de levensduur van de batterij verspillen, zullen we er altijd aan moeten denken om het uit te schakelen.

Benefits

 • Ruisonderdrukking
 • Handsfree bellen
 • Waterdichte structuur

Disadvantages

 • Het heeft geen automatische uitschakeling

FreedConn T-com VB is een betaalbare bluetooth motorintercom met basisfuncties. Het verbindt 2 motorrijders binnen een straal van 800 meter, een goede afstand gezien de prijsklasse. Het is ook perfect te gebruiken tussen berijder en passagier.

Het heeft een vrij interessante set functies voor de prijs: we vinden de geïntegreerde FM-radio, IP66-gecertificeerde waterdichtheid, bluetooth voor verbinding met een smartphone, voor oproepen en voor het luisteren naar muziek.

De geluidskwaliteit is erg goed, als je met de passagier of een andere motorrijder praat, kun je elkaar duidelijk horen, alleen als je met hogere snelheden gaat rijden (meer dan 80-100 km/u) zal het nodig zijn om het volume te verhogen om te voorkomen dat je te veel gestoord door windgeruis.

De intercom wordt bediend via de fysieke bedieningselementen, knoppen en het volumeregelingswiel, dat zelfs met handschoenen en tijdens het reizen gemakkelijk kan worden bediend. Het is echter jammer om geen stemassistent te kunnen gebruiken, er is er geen geïntegreerd in het apparaat en het is ook niet mogelijk om te profiteren van die van de smartphone, Siri of Google Assistant.

De autonomie is ongeveer 8 uur, om zonder problemen een hele dag buiten de stad af te leggen. Opladen vindt plaats in 2 en een half uur via de meegeleverde eigen USB-kabel. Een universele USB-C-kabel had de voorkeur gehad, maar in ieder geval kan elke vervanging eenvoudig en tegen een betaalbare prijs rechtstreeks bij de fabrikant worden gekocht.

Benefits

 • Lage prijs
 • Geweldig voor dagjes uit
 • Actieradius van 800 meter

Disadvantages

 • Gepatenteerde oplaadkabel

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.