De 7 Beste Headsets voor Thuiswerken van 2023

De beste headsets en hoofdtelefoons voor thuiswerken combineren geweldige over-ear geluidskwaliteit met ANC en effectieve microfoonhelderheid voor spraak- en videogesprekken. Niet alle ANC-modellen zijn echter op dezelfde manier gemaakt, en zelfs sommige hoogwaardige hoofdtelefoonontwerpen kunnen teleurstellen met microfoons van lage kwaliteit die de spraakverstaanbaarheid kunnen beïnvloeden. Oproepconnectiviteit kan voor sommigen ook een probleem zijn.

Gelukkig hebben we tientallen opties getest om je deze lijst met de beste headsets en koptelefoons voor het thuiskantoor te bieden. Alle modellen hier bevatten een reeks kleine microfoons in de headset. Deze zijn in de eerste plaats opgenomen als onderdeel van elke ingebouwde actieve ruisonderdrukkingstechnologie, maar bieden extra voordelen met spraak- en videogesprekken in twee richtingen.

Lees verder om onze selectie van de beste headsets voor thuiswerken te ontdekken op basis van onze tests. En vergeet niet dat u nog veel meer informatie vindt in onze diepgaande zelfstandige beoordelingen, over ontwerp en comfort, functies, ANC-prestaties en geluidskwaliteit met allerlei soorten media, evenals hoe goed ze oproepen afhandelen. Volg gewoon de link aan het einde van elk productoverzicht of tik op de producttitel om meer te ontdekken.

Bose 700
Bose 700

Instelbare ANC-niveaus

Glad, aantrekkelijk ontwerp

Uitstekende ruisonderdrukking bij oproepen en muziek

See on Amazon
Razer Kaira Pro
Razer Kaira Pro

Werkt met zowat elk systeem

Geweldig gamegeluid

Comfortabele pasvorm

See on Amazon
Sony WH-1000XM5
Sony WH-1000XM5

Helder en boeiend geluid

Geweldige bedieningsopties

Indrukwekkende ruisonderdrukking

See on Amazon

Table of ContentsShow

The 7 De 7 Beste Headsets voor Thuiswerken van 2023 Reviews

Bose is de leider in zijn klasse als het gaat om actieve ruisonderdrukking (ANC) op hoofdtelefoons, en zijn meesterschap strekt zich ook uit tot de kwaliteit van spraakoproepen. Daarom is de Bose 700 de beste hoofdtelefoon om te bellen, en met een comfortabele marge ook.

Tijdens onze tests ontdekten we dat de uitgebreide microfoonarray van de 700 uw stem uitstekend oppikt en tegelijkertijd harde omgevingsgeluiden blokkeert, waardoor er minder afleiding tijdens gesprekken is, zelfs als u zich op drukke plaatsen bevindt. Combineer dat met een comfortabele pasvorm, uitstekende geluidskwaliteit voor muziek en absoluut de beste ANC op de markt, en de Bose 700s zijn het waard om een beetje extra voor te betalen.

Benefits

 • Instelbare ANC-niveaus
 • Glad, aantrekkelijk ontwerp
 • Uitstekende ruisonderdrukking bij oproepen en muziek

Disadvantages

 • Een prijzige optie in vergelijking met ANC-rivalen
 • Geen ondersteuning voor spraakbesturing voor Google, Bixby of Siri

De Razer Kaira Pro staat al lang bekend als een van de beste draadloze gaming-headsets, en deze Xbox Series X/S-vriendelijke optie is ook een geweldige optie om vanuit huis te werken. Waarom? Zoek niet verder dan de boommicrofoon: deze levert uitstekende, heldere audio, of je nu verwikkeld bent in een verhitte multiplayer-sessie of gewoon aan het chatten bent met collega’s, vrienden of familie via Zoom.

Tijdens onze tests ontdekten we ook dat hij comfortabel zit en dat hij een goede geluidskwaliteit biedt - hoewel als muziek je grootste zorg is, je beter af bent met een van de koptelefoons in deze lijst. Maar dat terzijde, het heeft veel te bieden. We zijn grote fans van zijn prachtige uiterlijk, dat een ingetogen chassis combineert met een smaakvol zwart-groen kleurenschema, en zijn Bluetooth-connectiviteit is gelikt en robuust.

Benefits

 • Werkt met zowat elk systeem
 • Geweldig gamegeluid
 • Comfortabele pasvorm

Disadvantages

 • Geluidskwaliteit bij het afspelen van muziek wordt elders verbeterd

De Sony WH-1000XM4 over-ear hoofdtelefoon verbaasde ons al een tijdje, maar de verrassende lancering van de XM5 in mei 2022 zorgt voor aanzienlijke vooruitgang in een nieuw ontwerp waar we niet op hadden gerekend. De gesprekskwaliteit is een gebied waarop aanzienlijke verbeteringen zijn aangebracht, dankzij de acht microfoons van de XM5 die hem helpen een gesprekskwaliteit te vertonen die vrij gemakkelijk als ‘voorbeeldig’ kan worden omschreven.

Windruis wordt tot een minimum beperkt en beide uiteinden van een gesprek zijn duidelijk en direct. Het is moeilijk om te weten wat je realistisch gezien nog meer kunt vragen.

Benefits

 • Helder en boeiend geluid
 • Geweldige bedieningsopties
 • Indrukwekkende ruisonderdrukking

Disadvantages

 • Herontwerp en eco-referenties verhogen de prijs
 • Wordt heet rond de oren tijdens langer luisteren

Hoewel niet helemaal op het niveau van Bose, weet Apple wel het een en ander over het maken van hoofdtelefoons die kunnen dienen als geweldige gesprekskoptelefoons. Zijn beste poging is ook de duurste, maar de AirPods Max hebben een paar trucjes die de hogere prijs helpen rechtvaardigen. Een daarvan is de transparantiemodus: hiermee kun je je eigen stem horen als je spreekt, wat je weer helpt je eigen volume te matigen en ervoor te zorgen dat je duidelijk overkomt.

Niet dat dat laatste veel moeite kost, want op basis van onze tests doen de AirPods Max prima werk in het verminderen van de impact van omgevingsgeluid op de microfoons. Deze ANC-hoofdtelefoon voelt ook een stuk lichter op het hoofd dan zijn gewicht doet vermoeden, wat handig is voor langere luistersessies of vergaderingen - of gewoon als je bijzonder spraakzame vrienden hebt. Ze klinken ook geweldig, vooral als je luistert met de Spatial Audio-functie van Apple.

Benefits

 • Luxe ontwerp
 • Uitstekende ruisonderdrukking
 • Spatial Audio klinkt geweldig

Disadvantages

 • Ongelooflijk duur in vergelijking met concurrenten hier

De Bose QuietComfort 45 zijn een uitstekende upgrade van de QuietComfort 35 II, met betere ANC, geluidskwaliteit en batterijduur. De eigen TriPort akoestische architectuur en een voor volume geoptimaliseerde Active EQ zorgen samen voor een rijk geluid met mooie details. De microfoonarray van Bose is krachtig en blokkeert niet alleen grote hoeveelheden omgevingsgeluid over het hele frequentiespectrum, maar toont ook een goede verstaanbaarheid met spraakopdrachten wanneer u uw eigen assistent gebruikt. De microfoons werken goed voor spraak- en videogesprekken, zolang u zich in een rustige omgeving binnenshuis bevindt. We vonden echter dat de weerstand tegen windruis niet zijn sterkste kant is.

De langere batterijduur (24 uur op een volle lading) dan zijn voorgangers is een groot pluspunt, maar dat geldt ook voor het niet kunnen uitschakelen van de ANC-modus om energie te besparen. We missen ook een aantal functies uit eerdere Bose-ontwerpen.

Benefits

 • Elite actieve ruisonderdrukking
 • Verfijnde geluidssignatuur
 • Verhoogde levensduur van de batterij

Disadvantages

 • Kan ANC niet uitschakelen

De Surface Headphones 2 zijn geweldig voor wie op zoek is naar solide algemene prestaties van een headset die ook de productiviteit kan verhogen. Gesproken gesprekken zijn luid en duidelijk aan beide kanten van het gesprek en effectieve ruisonderdrukking beloont uw oren met diepe geluiden en onderbrekingsvrij luisteren, dankzij het krachtige acht-microfoonsysteem van Microsoft dat tot 75% van het omgevingsgeluid helpt weg te filteren. ANC en volumeniveaus kunnen naadloos worden aangepast via de draaiknoppen aan de zijkant van elke oorschelp.

Waar deze hoofdtelefoon echt in uitblinkt zijn de productiviteitsfuncties voor de werkplek of het thuiskantoor, zoals spraakdictee met Microsoft 365 om mondeling aantekeningen te maken in Office-programma’s (bijv. Word, PowerPoint, Outlook), en multipoint-technologie, waarmee u verbinding kunt maken met maximaal 10 apparaten tegelijk.

Benefits

 • Heldere gesprekskwaliteit
 • Instelbare ANC en levendig geluid

Disadvantages

 • Batterijduur is korter dan bij de concurrentie

De HyperX Cloud II Wireless is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele headset met een meer dan bruikbare geluidskwaliteit. Zijn draadloze connectiviteit, lichtgewicht ontwerp en afneembare microfoon maken hem veelzijdig, waardoor hij driedubbel dienst kan doen als een dedicated gaming randapparaat, werk-van-huis metgezel en on-the-go accessoire voor je laptop of Nintendo Switch, indien gebruikt met de meegeleverde USB-adapter.

Het rood-zwarte ontwerp van de headset is vrij ingetogen. Het zal niet veel opvallen naast meer flitsende gamingopstellingen, maar het zal ook geen ongewenste aandacht trekken als je het onderweg gebruikt. De microfoon leverde tijdens onze tests consistent heldere audio, en de mogelijkheid om de microfoon te verwijderen is een welkome optie. Maar er is geen Bluetooth, wat voor sommigen een must kan zijn.

Benefits

 • Buitengewoon comfort
 • Goede allround prestaties
 • Eenvoudige, intuïtieve bediening

Disadvantages

 • Bas zou wat krachtiger kunnen zijn

Hoe kiest u de beste headsets en hoofdtelefoons voor thuiswerken?

Naast de prijs zijn de andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste headsets en hoofdtelefoons voor thuiswerken: of u kiest voor bedraad of draadloos en of u iets wilt dat meer gericht is op muziek of gaming.

 • Ontwerp: Bedrade modellen kunnen handig zijn voor het aannemen van werkgesprekken via een computer, maar afhankelijk van je telefoon heb je misschien een adapter nodig. Draadloze Bluetooth-modellen werken goed met beide, maar houd er rekening mee dat u daardoor waarschijnlijk aan batterijduur verliest.

Alle hier geteste modellen zijn draadloos en zijn uitgerust met array-microfoons in de oorschelpen of met boommicrofoons. Speciale boommicrofoons - meestal te vinden op gaming headsets - presteren vaak beter dan andere hoofdtelefoons op het gebied van gesprekskwaliteit, maar hebben een verschillende platformcompatibiliteit.

Het is moeilijk om een hoofdtelefoon uit te proberen voordat je hem koopt, dus zorg ervoor dat je onze volledige recensies leest en let op waar de beoordelaar factoren noemt zoals de vorm van de hoofdband en de eventuele veerspanning op je hoofd of oren, of de hoeveelheid oorschelpvulling voor langdurig comfort. Wees ook niet bang om een hoofdtelefoon over te slaan die u niet mooi vindt.

 • Geluidskwaliteit: Verschillende modellen bieden verschillend geluid, en aangezien u een paar koopt om individueel van muziek te genieten, is het belangrijk om een hoofdtelefoon te vinden die bij uw geluidsvoorkeur past, of het nu gaat om zware bas of uitgesproken helder tot waar u de kleinste nuances in opnames kunt horen. Sommige modellen bieden gepersonaliseerd geluid via een bijbehorende app, waarmee de gebruiker zijn eigen profielen kan aanmaken en de EQ-niveaus kan aanpassen aan zijn gehoor.

Elk model hier heeft uitzonderlijke mogelijkheden voor gespreksafhandeling en presteert goed met muziek en podcasts. Maar als u op zoek bent naar een model dat ook werkt als een multiplayer gaming headset, moet u weten welk platform u gebruikt (of waarschijnlijk in de toekomst gaat gebruiken) om ervoor te zorgen dat de headset compatibel is.

 • Levensduur van de batterij: De meeste draadloze over-ear hoofdtelefoons gaan ongeveer 30 uur mee. Draadloze oordopjes gaan ongeveer 5 tot 10 uur mee en bieden een langere speelduur met hun meegeleverde oplaaddoosjes - zorg er altijd voor dat er een meegeleverd wordt.
 • Accessoires: Het is teleurstellend om geld uit te geven aan een nieuwe hoofdtelefoon om er vervolgens achter te komen dat u de accessoires apart moet kopen. Bij bedrade modellen moet de fabrikant de aux-kabel meesturen en hoofdtelefoons met een draagetui, oplaadkabel, gebruiksaanwijzing en extra oorschelpen of tips zijn goede aankopen.
 • Prijsoverwegingen: Uiteraard is de prijs een belangrijke overweging bij het zoeken naar de beste hoofdtelefoon. Hoewel er altijd uitzonderingen zijn, vragen grote merken meestal iets meer, maar over het algemeen geldt: hoe minder u uitgeeft aan een hoofdtelefoon, hoe groter de kans dat het geluid en de functies in het gedrang komen. Kiezen voor een budgetoptie is niet altijd de beste keuze, want al het geld dat u bespaart op uw aankoop zal u niet veel opleveren als u uw audioapparatuur voortdurend moet opladen of als de geluidskwaliteit slecht is.
 • Zoals het gezegde luidt: timing is alles; en op dit moment zijn veel van onze favoriete modellen afgeprijsd bij online retailers, wat betekent dat u een koopje kunt scoren voor nog minder. Bookmark onze pagina met de beste aanbiedingen voor hoofdtelefoons om de grootste prijsdalingen van dit moment in de gaten te houden.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.