De 10 Beste Headsets voor XBOX Series X/S van 2023

Voor degenen die bij Microsoft spelen, is het hebben van een goede gaming-hoofdtelefoon een echte noodzaak, of je nu professioneel speelt of af en toe. Een goede headset is belangrijk om tijdens het spel geen enkel detail te missen en om via chat in hoge resolutie met andere spelers te kunnen praten.

De eerste vereiste is zeker compatibiliteit met Xbox. Op de markt zullen we compatibele hoofdtelefoons vinden en in sommige gevallen zelfs met een officiële licentie, perfect om geen verbindingsproblemen te hebben, zelfs niet met consoles van de vorige generatie.

Het tweede kenmerk dat u moet evalueren, is of u de voorkeur geeft aan een bedrade hoofdtelefoon of een hoofdtelefoon die is uitgerust met draadloze technologie. In het eerste geval zullen we nooit verbindingsproblemen hebben als we rechtstreeks op de controller zijn aangesloten, maar lopen we het risico beperkt te worden in onze bewegingsvrijheid door de aanwezigheid van kabels. In het geval van draadloze hoofdtelefoons hebben we echter meer bewegingsvrijheid, maar we zullen te maken krijgen met een beperkte autonomie, meestal tussen 15 en 30 uur.

Evalueer wat de geluidskwaliteit betreft ook de compatibiliteit met Dolby Atmos en surroundtechnologieën voor een meer meeslepende ervaring. Bovendien speelt de microfoon een fundamentele rol, vooral voor degenen die multiplayer spelen en vaak de chat gebruiken om samen te werken met andere spelers.

Verwijzend naar het ontwerp, moet de hoofdtelefoon ademend zijn, licht genoeg om het hoofd niet te verzwaren en comfortabel om zelfs middellange gamesessies aan te kunnen.

Dus hier zijn de beste headsets voor Xbox Series X dit jaar, gesorteerd van de topmodellen tot de goedkoopste.

ASTRO Gaming A40 TR con MixAmp Pro TR
ASTRO Gaming A40 TR con MixAmp Pro TR

Dolby Surround 7.1-technologie

Voor professionele spelers

Totale controle over geluidsinstellingen

See on Amazon
SteelSeries Arctis 9X Wireless
SteelSeries Arctis 9X Wireless

Uitstekende bouwkwaliteit

Autonomie van 20 uur

Bluetooth

See on Amazon
Corsair HS75 XB Wireless
Corsair HS75 XB Wireless

Xbox-licentie

Geïntegreerde microfoon

Comfort

See on Amazon

Table of ContentsShow

The 10 De 10 Beste Headsets voor XBOX Series X/S van 2023 Reviews

De ASTRO Gaming A40 TR is de beste Xbox Series X-gamingheadset die momenteel op de markt is onder bedrade modellen, uitgerust met MixAmp Pro TR om alle functies van een geluidskaart binnen handbereik te hebben, zoals de balans van het spelgeluid en stem.

De hoofdtelefoon is geschikt voor professioneel gamen en behoudt een uitstekende geluidskwaliteit, zowel tijdens streaming als in virtuele toernooien. Het minimale en comfortabele ontwerp met ademende traagschuimpads zorgt voor lange en intense gamesessies zonder het hoofd te verzwaren. Over het algemeen zijn ze licht met een gewicht van 324 gram en met een goede pasvorm.

Frequentiebereik varieert van 20 Hz tot 24 KHz, met krachtige bassen en heldere, benadrukte hoge tonen. Met MixAmp-technologie kunt u ook automatische filters selecteren, afhankelijk van de toepassing of muziek waarnaar u luistert. Het Dolby Surround 7.1-systeem stelt spelers in staat om onmiddellijk te identificeren uit welke richting de aanvallen komen.

De ASTRO Command Center-software garandeert ons totale controle over de geluidsinstellingen om de game-ervaring aan te passen. Bovendien is het A40 TR-model compatibel met 3D-audio voor een nog meeslependere ervaring. Omdat ze exclusief zijn ontworpen voor gaming, kunnen we ze niet op een andere manier gebruiken, zoals het beheren van de afgespeelde muziek of het beantwoorden van oproepen.

Benefits

 • Dolby Surround 7.1-technologie
 • Voor professionele spelers
 • Totale controle over geluidsinstellingen

Disadvantages

 • Volledig plastic structuur
 • Ik ben niet draadloos

De beste draadloze hoofdtelefoons voor Xbox Series X zijn de SteelSeries Arctis 9X Wireless, uitgerust met een tweeweg ClearCast-microfoon met ruisonderdrukking en 20 uur batterijduur met slechts 2 uur opladen.

Het ontwerp is modern met groene inzetstukken, ovale paviljoens en AirWeave stoffen kussens voor een ademend effect. De stalen hoofdband is licht en opgevuld met elastische stof om het gewicht beter te verdelen en bestand te zijn tegen lange gamesessies zonder druk op het hoofd te voelen.

De linker oorschelp bevat de microfoon die bijna helemaal in de oorschelp kan worden ingetrokken wanneer deze niet in gebruik is. Ook aan de linkerkant vinden we een wiel om de audiobalans aan te passen, terwijl we aan de rechterkant de instellingen hebben voor toegang, volume, bluetooth en microfoon deactivering. De koptelefoon kan helaas niet worden opgevouwen om minder ruimte in te nemen en is daardoor behoorlijk omvangrijk.

De frequentierespons varieert van 100 tot 10000 Hz, terwijl het draadloze bereik 6 meter is. Dankzij de gelijktijdige audiofunctie kunnen we zowel Bluetooth als Xbox verbinden, zodat we zelfs tijdens het spel geen oproepen hoeven te missen. De hoofdtelefoon kan ook tijdens het opladen worden gebruikt, gebruikmakend van de bekabelde verbinding met 3,5 mm audio-aansluiting.

Dankzij de SteelSeries Engine 3-software hebben we een 10-bands equalizer beschikbaar om de geluidservaring aan te passen aan onze akoestische behoeften. Als alternatief kunnen we kiezen uit 4 direct beschikbare presets.

Benefits

 • Uitstekende bouwkwaliteit
 • Autonomie van 20 uur
 • Bluetooth

Disadvantages

 • Ze nemen veel ruimte in beslag

De Corsair HS75 is de ideale optie voor mensen die op zoek zijn naar een paar draadloze gaming-headsets voor Xbox Series X, Series S en One met een ingebouwde microfoon. Dankzij de Xbox-licentie maken we rechtstreeks verbinding met de console zonder dat een draadloze adapter nodig is.

Het model heeft een goede bouwkwaliteit met een aluminium hoofdband en 50 mm neodymium audiodrivers die sonische helderheid en gepersonaliseerde afstemming bieden. De paviljoens, met een modern ontwerp bestaande uit vele kleine driehoeken, zijn gemaakt van synthetisch leer met kussens van traagschuim om lange gamesessies mogelijk te maken zonder in te boeten aan comfort.

Dolby Atmos-audio geeft ons een meeslepende en realistische ervaring met 3D-geluid en de mogelijkheid om snel te reageren tijdens het spel. De unidirectionele microfoon is afneembaar en kan omgevingsgeluid verminderen voor een betere spraakkwaliteit.

Op het linkerpaviljoen vinden we de bedieningselementen om het volume aan te passen en de microfoon te dempen, terwijl we aan de rechterkant de aan / uit-knop hebben en de mogelijkheid om direct te schakelen tussen chat- en game-audio. Omdat de volumeringen erg op elkaar lijken, kunnen we in eerste instantie het risico lopen in de war te raken tussen de een en de ander.

De hoofdtelefoon heeft een batterijduur van 20 uur en biedt over het algemeen een zeer lage latentie, maar beperkte veelzijdigheid. Als we geen Bluetooth-module hebben om ze met andere apparaten zoals een Windows-pc te verbinden, zullen we ons noodzakelijkerwijs moeten uitrusten met een draadloze adapter.

Benefits

 • Xbox-licentie
 • Geïntegreerde microfoon
 • Comfort

Disadvantages

 • Niet erg veelzijdig
 • Moeilijk om volumeringen te onderscheiden

Een van de beste modellen draadloze hoofdtelefoons voor Xbox Series X is de Razer Kaira Pro, uitgerust met een Bluetooth-module om binnen enkele seconden verbinding te maken met andere apparaten zoals pc’s en smartphones.

Het titanium ontwerp maakt ze licht en sterk met drivers van 50 mm die afzonderlijke aanpassing van lage, gemiddelde en hoge frequenties mogelijk maken voor meer helderheid en geluidskracht. De kussens van traagschuim zijn comfortabel en ademend, gemaakt om zelfs tijdens de heetste seizoenen geen warmte vast te houden.

De hoofdtelefoon heeft twee microfoons: de verwijderbare 9,9 mm Razer Hyperclear Supercardioid om ruis uit verschillende richtingen te elimineren en het volume van chatten en gamen optimaal in balans te brengen; de verborgen speciaal voor mobiel, ideaal voor gebruik onderweg om telefoontjes te beantwoorden of online games te spelen.

Bovendien kunnen we dankzij Bluetooth-technologie tegelijkertijd koppelen met consoles en smartphones om geen enkele oproep te missen, zelfs niet tijdens het spelen.

Door de knop op de rechteroorschelp ingedrukt te houden, verbinden we de koptelefoon met de console, terwijl we door er twee keer op te tikken door de 4 equalizer-presets kunnen bladeren en onze game-ervaring kunnen verbeteren. Hiertoe hebben we de Bass-modus om meer aandacht te geven aan de lage frequenties en de FPS-modus om de duidelijkheid van de details, zoals de voetstappen van de vijanden, te verbeteren. De autonomie is ongeveer 15 uur, terwijl het draadloze bereik 10 meter bereikt.

Benefits

 • Uitstekend draagcomfort
 • Geïntegreerde Bluetooth
 • Dubbele microfoon

Disadvantages

 • Verbeterbare autonomie
 • Draadloos bereik 10 meter

De titel van beste headset voor Xbox Series X in prijs-kwaliteitverhouding gaat naar de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2, die een goede bouwkwaliteit en geïntegreerde Bluetooth-technologie biedt voor een catalogusprijs van minder dan 150 euro.

Het ontwerp is heel eenvoudig met het logo op de oorschelpen, 50 mm Nanoclear-luidsprekers en met Aerofit verkoelende gel gevulde oorkussens, perfect om gaming-marathons aan te pakken. De flip-to-mute microfoon heeft een hoge gevoeligheid en kan in de hoofdtelefoon worden verborgen wanneer deze niet in gebruik is.

Met Superhuman Hearing-technologie kunnen we zelfs de zachtste voetstappen van de tegenstander horen. Door de Turtle Beach Audio Hub-smartphone-app (compatibel met iOS en Android) te downloaden, kunnen we de audio-ervaring aanpassen en aanpassen, waardoor deze aantrekkelijker en geschikter wordt voor verschillende soorten games.

Dankzij de Bluetooth-module kunnen we spelen en tegelijkertijd naar muziek luisteren of oproepen ontvangen van smartphones, zonder een cruciaal moment te missen. De oplaadbare batterij heeft een autonomie van 20 uur.

Dit model is ook een goede optie voor brildragers. Dankzij het ProSpecs-lensverlichtingssysteem wordt de druk zelfs niet waargenomen en kunnen we in alle comfort spelen.

Benefits

 • Smartphone-apps
 • 20 uur autonomie
 • Voor gebruik met een bril

Disadvantages

 • Iets korte microfoon

De HyperX Cloud Flight is een officieel gelicentieerde draadloze Xbox-headset uit het middensegment met een lange batterijduur, intuïtieve bediening en een modern ontwerp. Ze zijn ideaal voor degenen die in alle comfort willen spelen zonder gedoe met kabels, zelfs als we voor de verbinding de draadloze USB-zender moeten gebruiken.

De pads zijn gemaakt van kunstleer en traagschuim voor lange gamesessies, terwijl het frame is voorzien van verstelbare stalen schuifregelaars. De oorschelpen kunnen 90 graden worden gedraaid om de headset om de nek te plaatsen en even te pauzeren tijdens het gamen. Hoewel dit een circumaurale hoofdtelefoon is, zou de isolatie van achtergrondgeluid kunnen verbeteren.

De microfoon is verwijderbaar en dankzij de speciale LED weten we wanneer hij gedempt is. Op de rechteroorschelp bevindt zich een geïntegreerde mixer voor het balanceren van game- en chataudio. Bovendien kunnen we, altijd met behulp van de bedieningselementen op de paviljoens, het volume aanpassen, de microfoon dempen en de koptelefoon in- en uitschakelen.

De geluidservaring is meeslepend dankzij de dynamische drivers die heldere frequenties en krachtige bassen uitzenden. Over het algemeen is de audio realistisch en schoon, ideaal om zelfs de subtielste geluiden te identificeren, zoals de voetstappen van vijanden. Het draadloze bereik is maximaal 20 meter, terwijl de autonomie 30 uur is met de verlichting van de paviljoens die ons de resterende batterij.

Benefits

 • Batterij die lang meegaat
 • Helder en krachtig geluid
 • Verwijderbare microfoon

Disadvantages

 • USB-zender vereist

De Xbox Wireless Headsets zijn koptelefoons die rechtstreeks door het moederbedrijf zijn gemaakt, perfect voor degenen die direct verbinding willen maken met de console om eventuele verbindingsproblemen op te lossen.

Koppelen gebeurt via de Xbox Wireless Radio-functie zonder dat er adapters of kabels nodig zijn. Het ontwerp is minimalistisch en licht, met gewatteerde oorkussens en een verstelbare hoofdband voor lange gamesessies. De aan/uit-knop werkt ook om te koppelen, wat handig is om verwarring tussen verschillende opdrachten te voorkomen.

Een van de handigste functies vinden we het automatisch dempen van de audio en de isolatie van de stem om de achtergrondgeluiden die tijdens het spel kunnen storen aanzienlijk te verminderen. Bovendien kunnen we via de draaiknoppen op de paviljoens het game- en chatvolume aanpassen zonder onszelf af te leiden van de monitor. De microfoon is niet verwijderbaar, maar we kunnen hem rond de linkeroorschelp rollen om minder ruimte in te nemen.

De interne batterij heeft een autonomie van maximaal 15 uur en de game-ervaring kan worden aangepast met de Xbox Accessories-app. De hoofdtelefoon is ook compatibel met Windows Sonic-, Dolby Atmos- en DTS Headphone:X-technologieën voor een meeslepende ervaring en een betere geluidskwaliteit. Als we daarentegen de headset op de pc willen aansluiten, zullen we onszelf moeten uitrusten met een draadloze adapter.

Benefits

 • Geen problemen met de Xbox-verbinding
 • 15 uur autonomie

Disadvantages

 • Sommige functies alleen met abonnement

Als je op zoek bent naar een lichte en stevige headset voor je Xbox Series X met een goede prijs-kwaliteitverhouding, dan is de ASTRO Gaming A10 een goede optie. Ze maken verbinding met de consolecontroller via een 3,5 mm-jackkabel.

Het zwarte design en de gouden details geïnspireerd op de iconografie van Zelda geven de headset een futuristische uitstraling, terwijl de pasvorm comfortabel is dankzij de kussens in stof en imitatieleer. De met rubber beklede stalen hoofdband is geschikt voor zelfs lange gamemarathons.

De geluidskwaliteit is goed, zowel in game- als chatdialoog, met scherpe details en geen vervorming. De unidirectionele microfoon heeft een flip-to-mute-functie om automatisch te dempen wanneer hij omhoog wordt geklapt. Het enige minpunt is dat het vrij omvangrijk en niet-verwijderbaar is en zich uitsluitend leent voor gamen.

De volumeregeling voor chat en game is niet onderverdeeld in commando’s, dus we zullen een enkel wiel moeten gebruiken. Uiteindelijk raden we het ASTRO Gaming A10-model aan aan degenen die geen professionele headset nodig hebben en op zoek zijn naar een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Benefits

 • Platformonafhankelijke headset
 • Goede geluidskwaliteit
 • Iconisch op Zelda geïnspireerd ontwerp

Disadvantages

 • Chat-/spelvolume niet gesplitst
 • Omvangrijke microfoon

De PDP LVL50 is een geldige optie voor wie op zoek is naar betaalbare en comfortabele draadloze hoofdtelefoons voor Xbox Series X, ook compatibel met Series S, One en pc. Voor de verbinding zullen we moeten profiteren van de USB-dongle om rechtstreeks op de console aan te sluiten.

Het ontwerp is eenvoudig en modern met drivers van 50 mm en een verstelbare hoofdband. De nylon mesh-pads zijn ademend, zodat je tijdens de zomermaanden geen overmatige hitte voelt. Door het gewicht van 300 gram kunnen we zelfs meerdere uren spelen, zonder een zwaar gevoel op het hoofd te voelen.

Via de bedieningselementen op de paviljoens passen we zowel het volume van het spel als dat van de chat aan. Bovendien kan de flexibele microfoon eenvoudig worden gedeactiveerd door deze omhoog te kantelen.

Om de geluidskwaliteit te verbeteren, kunnen we de Dolby Atmos-applicatie kopen en alle opties voor audioaanpassing beheren. Het draadloze bereik reikt tot 12 meter, terwijl de batterij een autonomie heeft van 16 uur.

Benefits

 • Microsoft Licentie
 • Microsoft Licentie
 • Goede geluidskwaliteit

Disadvantages

 • Dolby Atmos -app voor een vergoeding

De HyperX Cloud Stinger is de beste budgetheadset voor Xbox Series X die momenteel op de markt verkrijgbaar is, met een bekabelde structuur, resistent en geschikt voor beginnende gamers die een kwaliteitsheadset willen.

Ze wegen slechts 275 gram en zijn comfortabel, zelfs bij langdurig gebruik, met oorschelpen die tot 90° kunnen draaien, lagers van traagschuim en een verstelbare hoofdband met een stalen schuifregelaar.

De directionele drivers van 50 mm leveren heldere, levensechte audio. Langs de structuur vinden we ook de swivel-to-mute-functie (om de microfoon te dempen door hem simpelweg naar beneden te draaien) en ruisonderdrukking.

De schuifregelaar voor volumeregeling bevindt zich op de rechteroorschelp. De bas wordt over het algemeen niet erg versterkt, maar dit komt doordat de hoofdtelefoon van het stereotype is, dus zonder 7.1-surroundtechnologie. Wat betreft de midden- en hoge frequenties, gezien de prijsklasse zijn we meer dan tevreden.

Qua compatibiliteit kunnen we de headset ook gebruiken voor andere consoles zoals Xbox One, PS4 en Wii U, pc (adapterkabel met dubbel stopcontact meegeleverd) en smartphones. De koptelefoon is opvouwbaar, zodat we hem comfortabel in een tas of in een la kunnen opbergen wanneer hij niet wordt gebruikt.

Benefits

 • Ruisonderdrukkende microfoon
 • 50 mm stuurprogramma's
 • Ze nemen weinig ruimte in beslag

Disadvantages

 • Verbeterbare bas

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.