Dé 5 Beste Draadloze Oordopjes van 2023

Het draadloos verzenden van audio van een smartphone naar een Draadloze Oordopjes wordt de norm. De laatste jaren is de gebruiker zelfs richting de aanschaf van een Draadloze Oordopjes geduwd, want inmiddels verdwijnt de mini-jack aansluiting eigenlijk uit de nieuwste generatie telefoons.

Het goede nieuws is dat de markt voor bluetooth-hoofdtelefoons zoveel opties biedt, in alle prijsklassen, en dankzij de vooruitgang van draadloze technologie is de audiotransmissie in sommige gevallen echt heel goed, met een geluidskwaliteit die bijna ongewijzigd is in vergelijking met de tegenhanger met draad .

De voordelen van bluetooth-headsets zijn onbetwistbaar. Er is geen kabel die in de knoop kan raken en situaties van frustratie kan veroorzaken, en er is meer bewegingsvrijheid bij het dragen ervan.

Er zijn twee soorten: er zijn die met de kabel die de twee oortjes met elkaar verbindt, en dan zijn er de echte draadloze oortjes. De laatste zijn degenen die de laatste tijd zijn ontvolkt en zijn zeer comfortabel omdat ze kunnen worden vervoerd in een kleine zakkoffer, die ze veilig houdt en tegelijkertijd oplaadt.

Het hangt dan af van de prijsklasse en het type oortelefoon, maar er zijn ook hele goede om externe ruis te onderdrukken met actieve ruisonderdrukking, om ze in rumoerige ruimtes te gebruiken zonder het volume van de Oordopjes open te hoeven draaien.

Bluetooth-hoofdtelefoons zijn ook zeer comfortabel om te bellen, naar muziek te luisteren en video’s te bekijken. Ze zijn daarom een ​​algemeen aanbevolen keuze vanwege hun veelzijdigheid, zeker discreter dan traditionele hoofdtelefoons en ook lichter om mee te nemen.

Laten we nu verder gaan met de ranglijst en kijken welke de beste bluetooth Oordopjes zijn om te kopen in 2023.

Sony WF-1000XM4 Sony WF-1000XM4 Read More Bekijk op Amazon
Apple AirPods Pro Apple AirPods Pro Read More Bekijk op Amazon
Bose QuietComfort Earbuds Bose QuietComfort Earbuds Read More Bekijk op Amazon
Sennheiser Momentum True Wireless 3 Sennheiser Momentum True Wireless 3 Read More Bekijk op Amazon
Sony WF-1000XM3 Sony WF-1000XM3 Read More Bekijk op Amazon
Beats Powerbeats Pro Beats Powerbeats Pro Read More Bekijk op Amazon
Bose Sport Earbuds Bose Sport Earbuds Read More Bekijk op Amazon
Jabra Elite Active 75T Jabra Elite Active 75T Read More Bekijk op Amazon
 Apple Airpods (Gen 3) Apple Airpods (Gen 3) Read More Bekijk op Amazon
Samsung Galaxy Buds Live Samsung Galaxy Buds Live Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 10 Dé 5 Beste Draadloze Oordopjes van 2023 Reviews

De Sony WF-1000XM4 is de beste echte draadloze oortelefoon van 2023 als je het budget hebt en de topproducten op de markt wilt kopen. Het is een model uit de premiumklasse, met een hoge kwaliteit en prijs, die in elk opzicht uitblinkt. We raden ze aan aan degenen die willen investeren om zelfs onderweg een uitstekende luisterervaring te hebben.

Laten we het allereerst hebben over de geluidskwaliteit, die zeer gedetailleerd is, met warme en diepe bassen en een goed weergegeven middenbereik (stemmen zijn heel natuurlijk). Als we bedenken dat dit een Oordopjes is en geen over-ear Oordopjes, is het gevoel van ruimte verrassend.

Een andere sector waarin de Sony WF-1000XM4 uitblinkt, is die van geluidsisolatie. De rubberen pads (we vinden 3 verschillende maten) hechten perfect aan het akoestische kanaal en garanderen een aanvankelijke natuurlijke isolatie.

Dan is er op softwareniveau een echte noise-cancelling-functie actief die erg goed werkt en de Oordopjes ook geschikt maakt voor gebruik in rumoerige omgevingen, zoals een sportschool of een drukke werkplek. Om weer te horen wat er om je heen gebeurt, activeer je gewoon de transparantiemodus, toegankelijk (net als alle andere afspeelknoppen) door simpelweg de buitenkant van de hoofdtelefoon aan te raken.

De levensduur van de batterij is erg goed en bereikt bijna 8 uur gebruik. Dankzij de twee extra oplaadcycli die worden gegarandeerd door de behuizing van deze echte draadloze oortelefoons, bereikt de Sony WF-1000XM4 ongeveer 24 uur totale autonomie.

Benefits

 • Uitstekende ruisonderdrukkingsfunctie
 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Batterijduur

Disadvantages

 • Hoge prijs

De eerste generatie Apple AirPods Pro blijft een van onze topkeuzes voor iPhone-gebruikers. Nu de AirPods Pro 2 uit zijn, staat hun prijs-kwaliteitverhouding buiten kijf. Zolang ze beschikbaar zijn, raden we ze ten zeerste aan.

We houden vooral van de achtergrondruisonderdrukking. Deze technologie bestudeert de geluiden van de omgeving en contrasteert ze met gelijke maar tegengestelde golven, waardoor het geluid geleidelijk wordt verminderd.

De geluidskwaliteit is van het hoogste niveau, als we ze gebruiken als stereo Oordopjes om naar muziek te luisteren en films te kijken, worden de frequenties op een evenwichtige manier weergegeven, met opmerkelijke onthulling van elk detail en elke nuance. Er is ook de nieuwe Spatial Audio-functie, eigendom van Apple, waarmee je (met compatibele video’s) een werkelijk overtuigende surround-sensatie kunt verkrijgen. Zien is geloven.

Zie onze volledige Apple Airpods Pro-recensie voor meer informatie.

Benefits

 • Autonomie 3 keer hoger dankzij de behuizing
 • Totale eliminatie van lawaai
 • Verfijnd ontwerp

Disadvantages

 • ANC zonder intensiteitsoptie
 • Alleen geoptimaliseerd voor iOS

De Bose QuietComfort Earbuds zijn echte draadloze hoofdtelefoons van topklasse die in 2020 zijn uitgebracht en die we blijven aanbevelen, zelfs als de nieuwe versie onlangs is uitgebracht. Ze bieden een uitstekende geluidskwaliteit, een geweldige pasvorm en een effectief actief ruisonderdrukkingssysteem. Vergeleken met het model van de tweede generatie, dat meer kost, biedt deze eerste versie een superieure prijs-kwaliteitverhouding.

Ze zijn comfortabel om meerdere uren te dragen, de headset hoeft niet diep in de gehoorgang te worden gestoken om ze stabiel te houden, dankzij het ontwerp dat een vin integreert die een extra ankerpunt creëert. Ze blijven vrij discreet en steken niet zo veel uit.

De geluidskwaliteit is ronduit lovenswaardig, en de ruisonderdrukking heeft niets te benijden van rivalen Apple Airpods Pro en Sony WF-1000XM4. De autonomie is goed, 6 uur luisteren plus 18 met de oplaadcassette (wat om nauwkeurig te zijn een beetje omvangrijk is in vergelijking met het gemiddelde).

Benefits

 • Verfijnde materialen
 • Goed geluid
 • effectieve ANC

Disadvantages

 • Kast een beetje groote

Van de high-end bluetooth-headsets is de Sennheiser Momentum True Wireless 3 een van de beste modellen qua pasvorm en design. Eenmaal in het oor geplaatst steken ze niet veel uit, ze zijn erg licht en blijven tegelijkertijd stevig en robuust.

Ze klinken erg goed en we raden ze vooral aan om naar muziek te luisteren, maar ook om te gamen en te bellen, bij voorkeur binnenshuis en in stille omgevingen.

Uitgerust met actieve ruisonderdrukkingsfunctionaliteit - wat erg goed werkt -, ze hebben een interne batterij die 7 uur onafgebroken luisterplezier biedt; de oplaadcassette, die een mooie tactiele stoffen voering heeft, biedt een extra batterij van 28 uur.

Ze zijn bestand tegen een accidentele val in het water (IPX4-certificering).

Benefits

 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Compact ontwerp

Disadvantages

 • Verbeterde microfoon

Voor het luisteren naar audio van superieure kwaliteit blijft de Sony WF-1000XM3, uitgebracht in 2019, een uitstekende keuze onder bluetooth-headsets. Ze worden aanbevolen voor alle toepassingen behalve voor sport. Ze klinken erg goed, zowel voor muziek als voor het luisteren naar podcasts en het bekijken van video’s.

Qua ontwerp en bouwkwaliteit zijn ze echt te waarderen, blijven ze stabiel in het oor (met de juiste maat rubber) en zijn ze uitgerust met een aanraakpaneel aan de buitenkant voor de verschillende commando’s.

Op elk van de twee Bluetooth-oortelefoons bevinden zich twee microfoons voor het detecteren van externe ruis, die vervolgens in de hoofdtelefoon worden geannuleerd via het actieve annuleringssysteem. In rumoerige ruimtes zoals bussen, drukke pleinen of treinen is deze draadloze hoofdtelefoon zeer effectief.

De levensduur van de batterij is ook erg goed, met 6 uur continu afspelen plus 18 uur via de oplaadcassette.

Benefits

 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Actieve noise cancelling die werkt
 • Autonomie

Disadvantages

 • aptx HD afwezig

Gepresenteerd als een echte revolutie voor atleten en sporters, behoren de Beats Powerbeats Pro om meer dan één reden tot de beste draadloze hoofdtelefoons voor sport.

De luistercapaciteit tot 9 uur, de mogelijkheid om ze in slechts 5 minuten op te laden om meer dan een uur muziek te luisteren, het snelle opladen via de hoes (extra 24 uur) en het aantrekkelijke ontwerp stellen de meeste gebruikers tevreden dagelijkse training doen.

De geluidskwaliteit is erg goed, wat vooral de lage frequenties benadrukt, en zorgt ervoor dat je vooral tijdens het trainen net dat extra duwtje in de rug krijgt.

Ook comfortabel zijn de sensoren die audiotracks starten wanneer een hoofdtelefoon wordt gedragen en het afspelen stoppen wanneer de hoofdtelefoon wordt verwijderd. En om te bellen? Met de knop met het merklogo kun je een oproep aannemen of eventueel doorschakelen om ongestoord door te trainen.

Benefits

 • Tot 9 uur muziek
 • Waterafstotend
 • Verstelbare structuur voor een betere pasvorm

Disadvantages

 • Enkele vertragingen in de verbinding met Android-apparaten

Een geweldig paar echte draadloze oordopjes voor tijdens het sporten zijn de Bose Sport Earbuds. Ze zijn ideaal voor degenen die een Oordopjes willen die niet te omvangrijk en flitsend is om mee te nemen naar de sportschool of tijdens het hardlopen.

Hoewel ze geen oorhaak hebben, blijven deze Sport-oordopjes uitzonderlijk stabiel tijdens het dragen. Het is niet nodig om ze te ver in het oor te duwen om ze correct te plaatsen en daarom zijn ze zeer comfortabel. In vergelijking met de meeste sportmodellen zijn ze minder flitsend (hoewel de headset nog steeds een beetje uit het oor steekt).

De geluidskwaliteit is zeer goed, het geluid is rijk en gebalanceerd, en zelfs voor het voeren van gesprekken presteert deze oordopjes goed. De aanraakbediening maakt het gebruik zelfs tijdens een trainingssessie gemakkelijk.

De batterij, die ongeveer 5 uur meegaat, is niet bijzonder indrukwekkend. Maar als we bedenken dat de case twee extra oplaadbeurten garandeert en dat de oortelefoons dankzij het snel opladen 2 uur autonomie krijgen met een oplaadbeurt van 15 minuten, lijkt het ons nog steeds een acceptabele waarde.

Wie doorgaans sport in sportscholen of andere rumoerige omgevingen en zich volledig wil afsluiten van de buitenwereld, zal de slechte geluidsisolatie van de Bose Sport Earbuds, die geen enkele noise cancelling-functie hebben, niet op prijs stellen. Voor wie buiten traint of hardloopt, waarbij het voor de veiligheid belangrijk is om zich niet volledig af te zonderen van de omgeving, is deze bluetooth-oortelefoon perfect.

Zie voor meer informatie onze volledige recensie van Bose Sport Earbuds.

Benefits

 • Zeer stabiel in het oor
 • Goede geluidsprestaties
 • Snellaadfunctionaliteit

Disadvantages

 • Bereik kan beter

Jabra-modellen bieden een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding en we houden echt van de Elite Active 75T echte draadloze hoofdtelefoons vanwege hun onopvallende pasvorm, geluidskwaliteit, actieve ruisonderdrukking en waterbestendigheid. Daarom raden we ze vooral aan voor sporters.

Eenmaal ingebracht, steken ze niet veel uit en dankzij hun innovatieve ontwerp blijven ze aan het oor vastgelijmd zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u ze kwijtraakt. Zelfs met een krachtige hoofdbeweging blijven de 75T’s aan zonder te bewegen.

De Jabra-app werkt erg goed, zowel voor iOS als voor Android. Vanaf hier kunnen we het type egalisatie en de hoeveelheid ruisonderdrukking bepalen en de aangepaste profielen instellen. We hebben toegang tot Siri, Google Assistant en Amazon Alexa, en gaan meer dan 5 uur continu afspelen plus 24 uur mee met de snellader.

Benefits

 • Ruisonderdrukking actief
 • Geluid karakter

Disadvantages

 • Pas op voor hoge volumes, deze kunnen uw gehoor beschadigen

De derde generatie Airpods zijn de juiste keuze voor mensen die op zoek zijn naar echte draadloze hoofdtelefoons voor iPhone. Ze zijn betaalbaarder dan de Airpods Pro, de door Apple aanbevolen echte draadloze hoofdtelefoons voor audiofielen. Deze 3 generatie Airpods zijn in plaats daarvan ideaal om te bellen, films, series en andere streaming video’s te kijken, mobiel te gamen en ook om naar muziek te luisteren, zonder hoge eisen.

Sterker nog, in deze nieuwste versie van de Airpods vinden we ondersteuning voor ruimtelijke audio, waardoor je helemaal kunt opgaan in de soundtrack van een film of videogame.

Hun ontwerp is het klassieke ontwerp van Apple-oortelefoons, elegant en tegelijkertijd vrij discreet. Een volumeregeling direct op de oortjes blijft afwezig.

Benefits

 • Geluidskwaliteit ok voor oproepen en entertainment
 • Draadloos oplaadetui met MagSafe
 • Uitstekende autonomie (30 uur)

Disadvantages

 • Waar voor je geld

Als we de prijsklasse verlagen, behoren de Galaxy Buds Live tot de beste mid-range bluetooth-oortelefoons, die eersteklas pasvorm en comfort bieden, met geluidskwaliteit en iets lagere ANC dan duurdere hoofdtelefoonmodellen.

Deze oortelefoons worden daarom aanbevolen voor degenen die geen extreem hoge luisterkwaliteit nodig hebben, een gemiddelde audiokwaliteit hebben en we vinden ze nog steeds geschikt voor de meeste gebruikers. In vergelijking met duurdere Oordopjes win je echter aan comfort omdat ze heel weinig uitsteken en heel licht zijn om te dragen. Voor wie urenlang een Oordopjes draagt, is dit een niet te onderschatten detail.

Ze zijn gebruiksvriendelijk en bieden ook aanraakbediening aan de buitenkant voor het beantwoorden van oproepen en het bedienen van het afspelen van media.

Benefits

 • Ontwerp en gewicht
 • Aanraakbedieningen

Disadvantages

 • Gemiddelde geluidskwaliteit
 • ANC-technologie niet geweldig

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.