De 7 Beste Yamaha Soundbars van 2023 | Model selectie

In de soundbar-sector is Yamaha een van de meest interessante merken, met een duidelijk concurrerende catalogus, zowel qua functies als qua prijzen.

Yamaha-soundbars hebben het bekende voordeel dat ze een onbetwistbare audiokwaliteit op alle niveaus bieden, evenals een bijzonder hoge bouwkwaliteit en technologisch geavanceerde componenten.

Naast de andere merken die beschikbaar zijn in de soundbar-sector, heeft Yamaha een aanbod van modellen die aan alle behoeften voldoen, zowel qua prijs als qua technische specificaties.

Sommige van de Yamaha-soundbars zijn klaar voor draadloze uitbreiding, dus als je op een dag besluit om multizone-technologie in te voeren of het systeem uit te breiden naar 5.1 surround sound, is vertrouwen op het merk zeker een slimme keuze.

Om deze redenen hebben we het gepast geacht om een ranglijst op te stellen die is gewijd aan Yamaha-soundbars, met een lijst van de beste modellen van het merk die vandaag beschikbaar zijn, beginnend bij de high-end modellen tot de goedkoopste, om beter te begrijpen wat te kopen op basis van uw luisterbehoeften en budget. .

Yamaha MusicCast BAR 400 Yamaha MusicCast BAR 400 Read More Bekijk op Amazon
Yamaha YAS-209 Yamaha YAS-209 Read More Bekijk op Amazon
Yamaha YAS-207 Yamaha YAS-207 Read More Bekijk op Amazon
Yamaha MusicCast YAS-306 Yamaha MusicCast YAS-306 Read More Bekijk op Amazon
Yamaha YAS-109 Yamaha YAS-109 Read More Bekijk op Amazon
Yamaha YAS-107 Yamaha YAS-107 Read More Bekijk op Amazon
Yamaha C20A Yamaha C20A Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 7 De 7 Beste Yamaha Soundbars van 2023 | Model selectie Reviews

De beste Yamaha-soundbar is de MusicCast BAR 400, bestaande uit een soundbar en draadloze subwoofer, geschikt voor wie films wil kijken met 3D-surroundgeluid en een uitstekende geluidsbalans dankzij de toevoeging van lage frequenties.

Je bent iets meer kwijt dan de andere modellen omdat je met deze versie in de toekomst de set speakers kunt uitbreiden en draadloze speakers kunt toevoegen om je systeem om te toveren tot echte 5.1 surround sound, of om de extra speakers in verschillende kamers van de huis en hebben een multi-zone audio. Hiervoor zijn de Yamaha MusicCast 20-luidsprekers de ideale keuze.

We raden het aan voor tv’s vanaf 55 inch, het is eenvoudig te installeren en sluit gewoon de HDMI-kabel aan op de ARC-ingang van de Smart TV om de audio te horen. Download vervolgens de MusicCast App-app voor smartphones om toegang te krijgen tot de begeleide installatie. Het is heel intuïtief en je bent in een mum van tijd klaar om van je content te genieten.

In totaal hebben we één HDMI-ingang en één HDMI-uitgangsaansluiting, één optische digitale ingang en één analoge ingang. Onder de technische specificaties vinden we ook Bluetooth-verbindingen, WiFi- en AirPlay-connectiviteit, om naar audio te luisteren via een mobiel apparaat.

In de balk bevinden zich 4 1,75-inch woofers en twee 1-inch tweeters. De externe draadloze subwoofer is groter dan gewone soundbar-woofers, waardoor een vol geluid wordt gecreëerd dat de kamer vult met lage frequenties.

Voor het kijken van films werkt de soundbar heerlijk. We hebben een perfect verstaanbare dialoog met geluidseffecten die ons vanuit vele richtingen omringen, de toevoeging van de subwoofer is de sleutel tot een veel meeslependere ervaring, en onze favoriete preset is 3D-surround met de toevoeging van de Clear Voice-optie.

U kunt deze instellingen gemakkelijk openen via de app en proberen de audio-instellingen aan te passen aan uw voorkeuren.

Voor het luisteren naar HiFi-muziek is het niet de beste keuze, maar voor alles wat met films en tv te maken heeft, is het een soundbar van onbetwistbare kwaliteit.

Benefits

 • 3D virtuele surround-technologie
 • Dialooghelderheid en meeslepend geluid
 • Uitbreidbare mogelijkheden met draadloze luidsprekers

Disadvantages

 • Niet geweldig voor het afspelen van muziek

De Yamaha YAS-209-soundbar is ontworpen om veeleisende fijnproevers tevreden te stellen op het gebied van surround sound en om het geluid van de tv aanzienlijk te verbeteren. aanbod , zonder ingewikkelde thuisbioscoopsystemen te hoeven installeren.

De YAS-209 is een 2.1 soundbar, bestaande uit een combinatie van front-soundbar en draadloze subwoofer. Een sterk punt van dit model is de implementatie van twee speciale microfoons voor Alexa, hierdoor kun je het systeem met je stem bedienen.

Hij past netjes onder je tv en is dun genoeg om de infraroodontvanger van je tv niet te blokkeren. Voor wie van plan is, het is ook mogelijk om hem aan de muur te bevestigen.

De 6,5-inch subwoofer is nogal omvangrijk van formaat, wat niet noodzakelijk een negatief kenmerk is, integendeel, het betekent dat het geproduceerde geluid van kwaliteit is. Om het beste uit de prestaties van de sub te halen, moet deze op een open plek worden geplaatst, vlak voor de soundbar, en we zullen daarom voorkomen dat hij in een afgesloten ruimte zoals een plank of heel dicht bij de muur wordt geklemd.

Beschikbare aansluitingen zijn HDMI in en HDMI (ARC) out, digitale optische aansluiting en Bluetooth. Er is ook de mogelijkheid om hem via ethernetkabel of wifi op het thuisnetwerk aan te sluiten om toegang te krijgen tot diensten als Spotify Connect en Amazon Alexa. Er is geen ondersteuning voor Apple AirPlay2 of voor Google ChromeCast. Voorlopig is het niet mogelijk om extra draadloze speakers van het MusicCast-systeem aan te sluiten, dus het moet als een 2.1-systeem worden behouden zonder mogelijkheid tot uitbreiding.

De prestaties van de soundbar zijn de belangrijkste reden om op dit systeem te vertrouwen, de prijs-kwaliteitverhouding is een van de beste op de markt en het geproduceerde geluid tijdens het kijken van een film is ronduit uitzonderlijk, je zult er bijna van overtuigd zijn dat je het hebt gekocht een thuissysteem Theater en geen soundbar.

Eerlijk gezegd, voor degenen die in dezelfde prijsklasse van plan zijn, is het enige aantrekkelijke alternatief de Sonos Beam, die enerzijds multiroom-mogelijkheden biedt om het geluid in verschillende kamers van het huis uit te breiden, maar anderzijds de audiokwaliteit niet haalt van de Yamaha YAS-209.

Benefits

 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Spraakbesturing met Alexa
 • Surround-effect met DTS Virtual:X

Disadvantages

 • Geen AirPlay 2-connectiviteit
 • Ondersteunt het MusicCast-systeem niet

Voor wie op zoek is naar een model onder de 300 euro, biedt de Yamaha YAS-207 een ideale kwaliteitsoplossing om tv-audio te verbeteren met een soundbarsysteem en subwoofer om jezelf onder te dompelen in het geluid van een film of tv-serie.

Met dit model was Yamaha de eerste die DTS Virtual:X-technologie in zijn soundbars implementeerde, dus de prestaties lijden een beetje en het voelt alsof het moet worden verbeterd.

Optredens zonder DTS Virtual:X geactiveerd zijn nog steeds buitengewoon overtuigend, audio is kristalhelder en de toevoeging van de draadloze subwoofer is precies wat nodig is om diepte en toon toe te voegen. In vergelijking met andere merken zullen we je vertellen dat dit model in vergelijking met de Sonos Playbar en de Bose Soundbar 500 dezelfde geluidskwaliteit waarmaakt, zo niet beter dankzij de aanwezigheid van de sub.

Direct uit de doos klinkt het geweldig, zonder al te veel dingen in te stellen. De installatie is zoals altijd heel eenvoudig en intuïtief, en de meegeleverde afstandsbediening is handig om te schakelen tussen de verschillende modi (stereo en surround) en verschillende presets om te luisteren.

Voor degenen die de audio-ervaring willen personaliseren, zijn er opties om de helderheid van de dialoog te vergroten en de kracht van de bas te versterken, je kunt met de verschillende opties spelen om de voorkeursinstellingen te vinden, afhankelijk van de kamer waarin je hebt geïnstalleerd het thuisbioscoopsysteem.

Hoewel de geluidskwaliteit ongetwijfeld hoog is, vinden we enkele tekortkomingen op het gebied van draadloze connectiviteit en ondersteuning voor nieuwe technologieën. Daarom raden we de soundbar aan aan degenen die geen grote behoefte hebben aan draadloze connectiviteit.

Concreet kun je via bluetooth een mobiel apparaat verbinden om via de soundbar audio van je smartphone te horen, maar dit is de enige optie voor draadloos streamen. Je kunt de soundbar niet rechtstreeks op je internet thuisnetwerk aansluiten, er is geen ondersteuning voor AirPlay en ChromeCast.

Voor dezelfde prijs, tussen de Yamaha Yas-209 en de Yas-207 in, is de 209 iets beter qua audiokwaliteit en extra features (zoals draadloos afspelen via wifi). Het verschil is echter niet veel, vind je de 207 voor een veel lagere prijs dan de 209, dan raden we hem alsnog aan.

Benefits

 • Uitstekende stereogeluidskwaliteit
 • Voordelige prijs-kwaliteitverhouding

Disadvantages

 • Geen AirPlay, ChromeCast en andere technologieën van de nieuwe generatie

Onder de beste soundbars ooit, niet alleen van het merk Yamaha, worden de modellen van de MusicCast-serie zeer gewaardeerd in de home entertainment-sector.

Daarom, voor wie op zoek is naar een model in de categorie MusicCast, zonder naar de hoge prijsklasse te gaan, is de Yamaha YAS-306 een uitstekend compromis om het geluid van de tv te verbeteren en tegelijkertijd toegang te hebben tot multi-zone technologie.

Op zichzelf geïnstalleerd, zonder andere bluetooth-luidsprekers toe te voegen, werkt de soundbar al erg goed en kun je een genereuze upgrade krijgen van de geïntegreerde audio van de tv naar een beslist meeslepender geluid.

Het totale uitgangsvermogen is 120W, de twee voorluidsprekers (rechts en links) hebben elk 30W en zijn samengesteld uit twee 5,5 cm woofers en twee 1,9 cm tweeters. De interne subwoofer bestaande uit twee 7,5 cm-luidsprekers is 60 W, met basreflex aan de zijkanten van de balk.

De kwaliteit is echt uitzonderlijk , naar onze mening mist hij alleen een kleine boost in de bas (omdat hij geen externe subwoofer heeft), maar het goede nieuws is dat als je besluit er in de toekomst een te kopen, je hiermee verbinding kunt maken via de toegewijde.

De aansluitmogelijkheden zijn talrijk en erg handig. Er is de ethernetpoort om verbinding te maken met het thuisnetwerk, of wifi om dezelfde reden, er is de coaxiale en S/PDIF-aansluiting om een surroundsignaal te ontvangen, of de analoge stereo-aansluiting. HDMI-poort ontbreekt.

Met het geïntegreerde MusicCast-systeem heb je toegang tot de speciale Yamaha-applicatie, met de mogelijkheid om de soundbar vanaf je mobiele telefoon te bedienen, bluetooth-luidsprekers rond de bank of in andere kamers toe te voegen, en de AirPlay-verbinding stelt ons in staat om te synchroniseren met Apple-apparaten.

De breedte van de balk is 95 cm, we raden het aan voor een 55-inch tv of iets dergelijks. Als je het gebruikt met kleinere tv’s, zul je de onevenredigheid opmerken en zal het niet prettig zijn om te zien.

Liefhebbers van orde in huis zullen het bijzonder handig vinden, omdat het niet veel ruimte voor de tv in beslag neemt, er geen externe subwoofer op de grond hoeft te worden geplaatst en de kabelaansluiting heel eenvoudig is. Bovendien kun je de afstandsbediening van je tv gebruiken om het volume van de soundbar te regelen, zodat je niet meerdere apparaten op afstand tegelijk hoeft te bedienen.

Benefits

 • IR-doorvoer
 • Goede geluidskwaliteit
 • Compleet met vele opties

Disadvantages

 • Geen HDMI-aansluitingen

Wat is het verschil tussen de YAS-209 en deze Yamaha YAS-109? De eerste (hierboven beschreven) is in twee delen voorzien van een audiobalk en aparte subwoofer, terwijl de tweede slechts uit één element bestaat waarin de woofers voor lage frequenties zijn geïmplementeerd.

Het prijsverschil en de afwezigheid van een speciale woofer vertellen ons duidelijk dat de YAS-109 een smaller frequentiebereik heeft dan de 209, maar dat betekent niet dat het een model is om weg te gooien. Integendeel, hij is geschikt voor gebruikers die minder ruimte en lagere kosten willen, voor een geluid dat in ieder geval veel beter is dan dat van de tv.

Daarnaast heb je alle voordelen van nieuwe Yamaha-technologie, waarmee je de soundbar spraakgestuurd kunt bedienen met Alexa. Yamaha-technici hebben namelijk met Amazon samengewerkt om een balk te produceren die perfect integreert met de stemassistent. Het is in feite niet nodig om spraakopdrachten te schreeuwen terwijl we naar een film kijken, omdat de YAS-109 het volume zo snel mogelijk kan verlagen. als het onze stem hoort. Als je deze optie niet leuk vindt, kun je deze natuurlijk uitschakelen of de spraakopdrachtfunctie uitschakelen.

De YAS-109 wordt ook geleverd met ondersteuning voor Dolby Digital, DTS Digital Surround en de nieuwe DTS Virtual:X nabewerkingstechnologie die is ontworpen om een meer meeslepende ervaring te bieden voor driedimensionale surround. Daarnaast kan de Clear Voice-functie worden geactiveerd om dialogen beter verstaanbaar te maken.

Wat betreft de aansluitingen op de achterkant vinden we twee HDMI (veel instap-soundbars in deze prijsklasse hebben geen HDMI-aansluiting, en vertrouwen enkel op de digitale optische poort), één voor ARC en één voor input. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een spelcomputer of streaming apparaat direct op de soundbar aansluiten. De HDMI-ingang functioneert ook als 4K HDR passthrough (inclusief HDR10).

De opzet is heel eenvoudig. Zodra de soundbar aan de muur is bevestigd of onder de tv is geplaatst, sluit je deze via de HDMI ARC-poort aan op de tv. Het hangt af van het model van je tv, maar over het algemeen kun je het volume van de soundbar direct regelen met de afstandsbediening van de tv.

Om Alexa te gaan gebruiken, downloadt u gewoon de Yamaha Sound Bar Controller-smartphonetoepassing en volgt u de installatie-instructies.

Benefits

 • Audiokwaliteit met heldere stem
 • Connectiviteit opties
 • Geïntegreerde Alexa

Disadvantages

 • Lage frequenties laten te wensen over

De YAS-107 is weer een wonder van Yamaha-soundbars, wederom in een zeer aantrekkelijke prijsklasse. Ook hier hebben we alleen de soundbar en niet de externe subwoofer, maar u kunt later beslissen of u deze in de toekomst wilt kopen, aangezien deze is uitgerust met een speciale sub-uitgang (zie hier onze ranglijst van de beste subwoofers).

Net als bij de andere soundbars kun je hem aan de muur hangen, of tegen het tv-meubel laten leunen. Het is uitgerust met rubberen kussentjes om zowel de muur als het tafeloppervlak niet te beschadigen.

Binnenin vinden we een combinatie van luidsprekers met twee 1-inch tweeters, twee midrange-drivers en twee baswoofers met basreflexpoorten aan de buitenzijden van het chassis. Een versterker van 30 W is bedoeld om de linker- en rechterdrivers te versterken, terwijl een versterker van 60 W de lage frequenties verwerkt die naar de subwoofers worden gestuurd.

De toevoeging van de HDMI-poort is erg handig voor het aansluiten van de apparaten die u het meest interesseren, u kunt een console, een Blu Ray-speler of een netwerkspeler aansluiten en een 4K UHD-signaal rechtstreeks naar de tv sturen via de soundbar. Dit is vooral een handige functie voor wie een 4K HDR-tv heeft, omdat je op deze manier het audiosysteem kunt aansluiten zonder dat je aan videokwaliteit hoeft in te boeten.

Ook, opnieuw voor kenners van videoformaten, ondersteunt de YAS-107 4:4:4-kleurentechnologie, terwijl andere soundbars in dezelfde categorie 4:2:0 zijn. Dit zijn uiterst belangrijke gegevens om films in een breder kleurengamma te bekijken en optimaal van HDR10-inhoud te genieten.

Kies je daarentegen voor een directe aansluiting op de tv (zonder Blu Ray of externe speler), dan kun je kiezen voor de HDMI-poort met ARC Audio Return Channel-functie. Hierdoor gebruik je de ingebouwde streamingdiensten van je smart tv en hoor je het geluid via de soundbar.

Zodra hij is ingeschakeld en is verbonden met uw compatibele apparaten, begrijpt u meteen dat u de juiste keuze hebt gemaakt. Deze Yamaha-soundbar is uitzonderlijk in het weergeven van dialogen en zelfs zonder de Clear Voice-functie te activeren, krijgt u een nieuwe dimensie van geluid die u voorheen volledig onbekend was, als u de interne audio van de tv gebruikte.

Niet alleen voor dialogen, zelfs voor scènes met veel geluidseffecten heeft het een bevredigend dynamisch bereik, met een goede weergave van lage frequenties om diepte en toon te bieden. Voor wie nog meer dynamisch bereik wil, is er de mogelijkheid om een externe subwoofer toe te voegen.

Benefits

 • Waar voor je geld
 • 4K UHD HDR-doorvoer
 • Mogelijkheid om een externe subwoofer toe te voegen

Disadvantages

 • HLG en Dolby Vision worden niet ondersteund

De C20A is een van de beste Yamaha-soundbars die vandaag beschikbaar zijn onder de 200 euro, het is een 2021-model, klein en niet lomp, maar met een echt overtuigend geluid. Onder de kwaliteitsprijs-soundbars (niet alleen van het merk Yamaha) is het een echte aanrader.

De soundbar is slechts 60 cm lang, waardoor hij geschikt is voor installatie onder een tv van 32 tot 50 inch. Het uitgangsvermogen is 100 Watt en bestaat uit 2 front links-rechts speakers van elk 20W en een interne 60W subwoofer.

Zeer eenvoudig te installeren met elke moderne tv die is uitgerust met een ARC-type HDMI-poort, sluit gewoon de Yamaha C20A aan op het stopcontact en maak de HDMI-verbinding en u kunt direct het geluid van uw tv horen via deze luidspreker.

Het verschil is direct merkbaar, de soundbar geeft een helder en vrij vol geluid af. De dialogen worden goed benadrukt en de geluidsbalans is precies. Van de lage frequenties moet je geen uitzonderlijke resultaten verwachten, maar gezien de grootte en de prijs is dit aspect nog steeds merkbaar in vergelijking met andere modellen van dezelfde klasse.

De afstandsbediening van de bar vindt plaats via de handige meegeleverde afstandsbediening, die goede mogelijkheden biedt voor het wissen van de stem, het toevoegen van volume, het selecteren van input, het aanpassen van het volume, enzovoort. De LED’s die aan de voorkant van de soundbar zijn geplaatst (ook van een afstand duidelijk zichtbaar, zonder af te leiden) zijn ook erg handig om te weten welke geluidsbron is geselecteerd.

Naast het afspelen van content van de tv, is de Yamaha C20A ook in staat om een bluetooth signaal te ontvangen om vanaf je smartphone te kunnen streamen. Je kunt de digitaal optische poort en de analoge ingang ook gebruiken om andere geluidsbronnen op de soundbar aan te sluiten.

Benefits

 • Klein en niet omvangrijk
 • Krachtig en nauwkeurig geluid
 • Zeer eenvoudig te installeren

Disadvantages

 • Lage bas
 • Geen subwooferuitgang

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.