Huawei Mate Xs 2: Analyse van de Opvouwbare met het Beste Scherm

Product Summary

We houden echt van het concept van een opvouwbare telefoon en daarom juichen we de toewijding van de fabrikanten toe wanneer ze een nieuw model op de markt brengen. Maar we applaudisseren nog harder als ze het met gedifferentieerde concepten doen, zoals bij de **Huawei Mate Xs 2** het geval is. In tegenstelling tot andere voorstellen biedt de **Mate Xs 2** een havikvleugelopening, zoals Huawei het noemt. Dit heeft vele voordelen, maar ook enkele nadelen zullen we niet ontkennen. Maar over het algemeen is het een concept waar we erg van houden. We verwachten dat we te maken hebben met een van de opvouwbare mobiele telefoons die het beste weten hoe ze de vouwmarkering op het scherm kunnen verbergen. Als we goed kijken, zullen we het logischerwijs vinden, maar met het blote oog is het moeilijk te zien, zowel op lichte als donkere achtergronden.

PROS

CONS

Read Full Review
4/5
Overall Score Buy Now
Datum van publicatie 28/4/2022
Ontwerp 139,3 x 156,5 x 5,4 mm · 255 gr
Besturingssysteem Android 11 · EMUI 12.x
Scherm OLED · 7,8" · Full HD+ · 120 Hz
Camera's Trasera 50 Mpx / Selfie 11 Mpx
CPU Qualcomm Snapdragon 888
Opslag 8GB / 512GB
Accu 4600 mAh, snel opladen 66 W

Esthetische afdeling

Deze Huawei Mate Xs 2 heeft een van de meest innovatieve ontwerpen op het gebied van vouwformaten. Ja, het is van het boektype, maar met twee bijzonderheden: het is volledig gevouwen, zonder een opening achter te laten, wat het gevoel geeft van een veel compactere en resistentere terminal. en het scherm domineert het hele exterieur wanneer het gesloten is.

Dankzij dat laatste hebben we een conventionele mobiele telefoon wanneer deze volledig is opgevouwen. We zouden kunnen zeggen dat de totale 7,8 inch gelijk zou kunnen zijn aan een mobiele telefoon van ongeveer 6,6 inch, wat niet slecht is omdat hij niet altijd afhankelijk is van de geopende mobiele telefoon om er bepaalde acties mee uit te voeren.

Huawei Mate Xs 2

Riskant gevouwen ontwerp

Het ontwerp is heel bijzonder maar tegelijkertijd riskant, aangezien de hele buitenkant wordt ondersteund door het mobiele scherm zelf. Dat wil zeggen, we hebben een enkel scherm dat ook wordt blootgesteld aan wrijving en mogelijke klappen. Het is waar dat we tijdens de tests geen enkele vorm van problemen hebben gehad, maar de tijd zal degene zijn die dit soort visie van Huawei kan beoordelen

Het openingsmechanisme is ook bijzonder, aangezien we bij deze gelegenheid een mechanische bediening hebben via een knop . Deze knop activeert de ontgrendeling, maar we zullen de opening handmatig moeten voltooien. We vragen niet om een volledige mechanische opening, maar het zou mooi zijn als deze met minder acties zou worden ingezet.

Scherm

Je moet begrijpen dat de Huawei Mate Xs 2 een enkel scherm heeft dat kan worden opgevouwen om één maar breder scherm te worden. We hebben geen twee schermen zoals in andere voorstellen op de markt. Behalve dat het iets heel merkwaardigs is, willen we ook het goede werk van het merk benadrukken om kreuken tot wel 90% op het scherm te laten verdwijnen.

Huawei Mate Xs 2

Wanneer we de gsm openen of sluiten, staat Huawei ons een continuïteitsmodus toe . Dat wil zeggen, als we inhoud bekijken met de telefoon gesloten en we besluiten deze te openen (of vice versa), zal de inhoud zich automatisch aanpassen samen met de juiste verhoudingen. Dankzij deze functionaliteit wordt een wrijvingspunt in de gebruikerservaring geëlimineerd.

De verversingssnelheid van 120 Hz wordt enorm gewaardeerd in games op dit scherm. De ervaring is echt goed, een combinatie die zeer consistent is met de verwachtingen. Ook bij multimediacontent hebben we een goed gevoel, in dit geval bij HDR. Zowel de serie als de films zien er stijlvol uit.

Huawei Mate Xs 2

wij hadden graag gewild

We missen wat meer helderheid. We hebben niet de exacte gegevens maar we hebben wel het gevoel dat er iets meer helderheid nodig is zodat hij zich buiten in de volle zon beter verdedigt. Het is niet zo dat het een heel laag helderheidsniveau heeft, het is best acceptabel, maar we hebben net dat beetje meer gemist om helemaal op ons gemak te zijn als we ’s middags uitgaan met zowel het ingeklapte als het uitgeklapte scherm.

Het minst positieve punt op het scherm bevindt zich precies op het scherm zelf, eerder in het openingssysteem. Omdat het een boektype is, maar met het scherm dat de hele buitenkant bedekt, kunnen we er geen gebruik van maken om het op een plat oppervlak in de vorm van een “L” te plaatsen. Dit is iets dat we in andere voorstellen kunnen doen en het is misschien geen doorslaggevend aankooppunt, maar het is opvallend.

Huawei Mate Xs 2

Software

Huawei doet het erg goed op softwareniveau en EMUI 12.0.1 is het bewijs van hoe je het meeste uit deze Huawei Mate Xs 2 kunt halen, maar ik had niet graag gezien dat sommige delen van de mobiele fotografie wat meer in de watten waren gelegd. Gelukkig begrijpen we dat dit bij een toekomstige update het geval kan zijn. Toch zijn we over het algemeen erg blij met de gebruikerservaring.

EMUI 12.0.1 biedt ons de mogelijkheid om op een echt extreem niveau in een multitasking-formaat te werken. Meerdere applicaties tegelijkertijd openen is prima, maar eerlijk gezegd is deze mogelijkheid meer een intentieverklaring aangezien het niet helemaal praktisch is op dit schermformaat. Maar Huawei stelt ons in staat om het te doen als we willen.

Werken in een meer conventionele multitasking met uitgeklapt scherm is geweldig in deze Huawei Mate Xs 2. Hier kunnen we ons concentreren op wat we op dat moment echt moeten doen, zonder afleiding en met een royale maat. Als we een zwevend venster willen toevoegen, kunnen we dat natuurlijk ook doen, maar we gaan terug naar de vorige paragraaf.

Je moet het omdraaien

We staan ​​erop dat Huawei op softwareniveau veel uit deze gsm heeft weten te halen, maar je moet meer zorg besteden aan de camera-interface. De reden is simpel, we kunnen zonder problemen een selfiefoto maken, maar als we de groothoek willen activeren, moeten we de mobiele telefoon draaien om deze te activeren. Het zou gemakkelijker zijn om het op hetzelfde scherm weer te geven en er beter van te profiteren.

Iets wat we graag zouden willen, maar dit is al een aparte mening, is de mogelijkheid om een stylus op een officiële manier te gebruiken. Tot op de dag van vandaag heeft Huawei dit nog nooit gedaan, maar het zou een geweldige manier zijn om meer uit dit grote scherm en multitasking-mogelijkheden te halen. Voor het vragen om niet te blijven.

Prestaties en hardware

Hier moeten we in delen gaan. Allereerst hebben we niet het nieuwste van het nieuwste en hebben we ook geen 5G. De reden is het huidige conflict met de VS en 5G -we gaan hier niet veel verder op in- waardoor Huawei zijn toevlucht heeft moeten nemen tot andere processors en een 4G-verbinding. Gelukkig, aangezien we op dit moment geen echte 5G hebben -althans in ons land-, zou het ons niet veel uit moeten maken, maar ach, je moet het weten.

Wat de processor betreft, we hebben niet veel klachten, wetende welke limieten deze heeft. In de tests die we hebben uitgevoerd, gedroeg het zich heel goed, zowel met krachtige applicaties als veeleisende games. De gebruikerservaring is in alle opzichten positief, zowel qua prestaties als voor weergave op dit grote scherm.

De combinatie van de telefoon in opgevouwen formaat en videobewerkingstoepassingen -degene die we het meest hebben getest- heeft ons zeer positieve gevoelens gegeven. Daarom, hoewel het niet over de nieuwste processors beschikt, voldoet dit voorstel ruimschoots aan zijn missie en voldoet het aan de verwachtingen.

Huawei Mate Xs 2

Batterij en autonomie

Nou, op papier hebben we een batterij van 4.600 mAh en een snelle lading van 66 W, dat is niet slecht. De capaciteit van de batterij is misschien wat fair, maar je moet er wel een haakje bij zetten. We gaan met de opgevouwen mobiel niet hetzelfde consumeren als in tabletformaat. Daarom, als we willen dat het iets langer dan een werkdag meegaat, moeten we het niet te veel stok geven als het volledig open is.

Zoals je kunt raden, hebben we geen draadloos of inductieladen. Dit komt door zijn sterke punt, het nieuwe ontwerp dat Huawei in dit voorstel heeft overgenomen. Door het scherm extern te hebben, is het onhaalbaar om een draadloos oplaadsysteem toe te voegen. Ja, het zou kunnen worden toegevoegd tijdens de implementatie, maar in theorie zullen we het open hebben staan wanneer we het gebruiken, dus het zou niet veel zin hebben.

Fotografisch gedeelte

We komen bij een van de meest interessante punten van elke mobiele telefoon, of het nu een conventionele, een opvouwbare of een dubbel scherm is, hoe je het ook wilt noemen. We hebben het over het fotografische gedeelte en we hebben heel goed nieuws, de hoofdcamera voldoet ruimschoots aan zowel video als fotografie.

We kunnen niet hetzelfde zeggen over de groothoeklens en de telelens, maar niet omdat ze op geen enkele manier slecht zijn, alleen omdat ze niet op dezelfde hoogte staan als de hoofdcamera . Laten we onszelf niet voor de gek houden, gehoorzamen, ze vervullen hun missie, maar we missen de touch om te zeggen dat we echt blij zijn met de resultaten, maar ze zijn correct.

In plaats daarvan leek de hoofdcamera ons uitstekend. Na de tests die we op verschillende plekken hebben uitgevoerd, gaf de Huawei Mate Xs 2 ons kiekjes met een goede witbalans, veel detail, een zeer evenwichtige kleurinterpretatie en een redelijk geslaagd niveau van HDR. ‘S Nachts verdedigt het zichzelf, als het meer is.

Huawei Mate Xs 2

Selfiecamera (klopt niet)

Voor het eerst denk ik dat we het maken van foto’s met de selfiecamera niet aanbevelen en het is niet zo dat de resultaten slecht zijn, integendeel, het is dat we de hoofdcamera hebben om deze taak uit te voeren. Dat wil zeggen, u kunt de hoofdcamera gebruiken om selfies met een hogere kwaliteit te maken.

Maar goed, als je de conventionele selfiecamera wilt blijven gebruiken, maak je geen zorgen, want je kunt ze doen, maar met slechtere resultaten. Ze zijn misschien niet gemakkelijk voor je als je eerder selfies met de hoofdcamera hebt geprobeerd, omdat het je zeer eerlijke resultaten zal opleveren , zonder overdreven op te vallen en gebieden met weinig licht te vermijden om de resultaten te maximaliseren.

Video

Video-opnamen met hoge resolutie genieten van correcte stabilisatie , het is niet een van de beste die we in een smartphone zullen vinden, maar het doet zijn werk als we het niet te veel forceren met sprongen of rennen. De kwaliteit van de afbeeldingen is heel behoorlijk , ze gaven ons niet zulke positieve gevoelens als in andere Huawei-videovoorstellen, maar de resultaten zijn helemaal niet slecht.

Geluid

Minder mogen we van Huawei niet verwachten op het gebied van geluid en daar hebben ze aan voldaan. Een opvouwbare telefoon als deze verdient een geluidssysteem dat voldoet aan de eisen van dit uitstekende scherm en die hebben ze ruimschoots ingelost. Dit is te danken aan de externe speakers aan de boven- en onderkant van de opvouwbare mobiel.

Hierdoor hebben we een zeer hoog volume, met veel kwaliteit en zonder vervorming wanneer we het plezier geven. De tests die we hebben uitgevoerd, hebben ons aangenaam verrast, aangezien samen met het scherm de multimedia-ervaring vol is, zowel in audio als in video.

Mening van de uitgever

De Huawei Mate Xs 2 biedt niet alleen een echt innovatief vouwsysteem, maar ook een multitasking-systeem naargelang het type scherm. Dit alles dankzij de door Huawei ontwikkelde software die zich richt op het maken van een productief gezamenlijk team.

Frequently Asked Questions

Valt het vouwteken erg op?

Dit is een van de problemen die opvouwbare telefoons met zich meebrengen, maar deze Huawei Mate Xs 2 heeft het heel goed weten te verbergen.

Is de autonomie van de batterij goed?

Op papier is het eerlijk. Van daaruit hangt het soort gebruik af dat u met de Huawei Mate Xs 2 maakt. Bij volledig uitgeklapt scherm en matig gebruik zullen we minder autonomie hebben dan bij volledig ingeklapt scherm. Over het algemeen konden we bij niet heel intensief gebruik probleemloos een werkdag afwerken.

Heeft de Huawei Mate Xs 2 een goed multimediasysteem?

Ja, Huawei heeft een opvouwbare mobiel kunnen aanbieden met een heel interessant geluids- en beeldsysteem. Dankzij het grote scherm en de zeer goed uitgebalanceerde luidsprekers is de gebruikerservaring erg positief.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.