Samsung Galaxy S23 Ultra versus iPhone 14 Pro Max, Wie is Sneller?

De Samsung Galaxy S23 is net een paar dagen geleden gepresenteerd en daar zijn hoge verwachtingen van. Een deel van de schuld ligt bij de benchmark die we zagen, waar de S23 Ultra twee keer zo snel was als de S22 Ultra. Dit heeft de Samsung Galaxy S23 Ultra gepositioneerd als leider op het gebied van prestaties en overtreft de iPhone 14 Pro Max, maar merkwaardig genoeg gebeurt dit alleen met hoge grafische weergaven.

De Snapdragon 8 Gen 2 lijkt de grote terugkeer van Qualcomm naar de markt voor premium mobiele apparaten te zijn. En het is dat, hoewel het bedrijf een reeks processors had die erg heet waren, veel verbruikten of onder de concurrenten presteerden, met de 8 Gen 2 alles verandert. Nu zijn ze terug om genoeg momentum te krijgen om die topposities te bereiken en een hype te genereren onder degenen die op zoek zijn naar de krachtigste Android-telefoons. Nu de Samsung Galaxy S23’s in de winkels liggen en we ze gisteren de S22+ en Ultra hebben zien verpletteren, is het tijd om ze het tegen de duurdere iPhone op te nemen.

Samsung Galaxy S23 Ultra verslaat iPhone 14 Pro Max in grafische weergave

Samsung Galaxy S23 Ultra versus iPhone 14 Pro Max, Wie is Sneller?

De beslissing van Samsung om de Exynos 2200-chips die in de Galaxy S22 worden gebruikt, op te geven voor de Snapdragon 8 Gen 2, wordt weerspiegeld in deze grafiek. Zoals we kunnen zien, overtreft de Galaxy S23 de vorige generatie ver en het is aangetoond dat de nieuwe Qualcomm-chip veel stof tot nadenken zal geven. We zien dus dat het bijna 50% sneller is in single core en multi core en bijna twee keer zo snel als een S22 Ultra in 3DMark Extreme met graphics op hoog.

Maar merkwaardig genoeg is er een benchmark die niet zoveel verschil biedt en dat is juist 3DMark Extreme met lage graphics. We kunnen zien dat hier het voordeel van S23 Ultra ten opzichte van S22 Ultra slechts 20% is. Als we de resultaten vergelijken, is een Galaxy S23 Ultra in 3DMark Extreme met hoge graphics zelfs 15% sneller dan een iPhone 14 Pro Max. Als we echter naar beneden gaan in de grafieken, veranderen de posities en leidt de iPhone 14 Pro Max met 19% meer prestaties.

De Snapdragon 8 Gen 2-graphics zijn erg krachtig, maar de CPU niet zozeer

Samsung Galaxy S23 Ultra versus iPhone 14 Pro Max, Wie is Sneller?

Deze resultaten spreken voor zich en laten zien dat de Adreno 740 van de S23 Ultra zelfs tegen de iPhone erg goed presteert. Welnu, zoals we kunnen zien, worden de afbeeldingen meer gebruikt met de geüploade afbeeldingen en is het verschil tussen de iPhone en de Samsung Galaxy S23 Ultra veel groter. Het probleem met lage grafische resultaten is dat we meer processorafhankelijk zijn en dit is waar de Snapdragon 8 Gen 2 niet al te veel opvalt. En het is dat de laatste generatie Snapdragon 8+ Gen 1 in recensies een Geekbench-resultaat liet zien van 1.316 punten in Single core en 4.199 in Multi Core.

Dit impliceert ongeveer 15 tot 20% verbetering in CPU, maar het is onvoldoende om te vechten tegen Apple’s A16 Bionic. Zo zien we dat de prestatie van de Samsung Galaxy 23 Ultra in single 1.583 punten is, terwijl de iPhone 14 Pro Max 1.884 punten behaalt. Op dezelfde manier, maar in mindere mate, komt het voor bij het gebruik van alle kernen, waarbij we zien dat de S23 Ultra op 4.937 punten blijft ten opzichte van de 5.491 punten van de iPhone 14 Pro Max.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.