De 7 Beste Xperia Smartphone van 2023

De beste Sony-telefoons zijn vaak vrij duur, maar ze zijn het meestal waard. Kijk maar eens naar de Sony Xperia 1 IV die bovenaan onze lijst staat en je zult zien waarom. Het is een soortgelijk geval voor bijvoorbeeld de Sony Xperia 5 IV, een nieuwe toevoeging aan onze lijst - dus lees hieronder verder om te zien hoe het scoort.

Gelukkig zijn er ook meer betaalbare opties onder de beste Sony-telefoons, dus je hoeft geen fortuin uit te geven om een eersteklas Sony-handset te krijgen - je vindt ook mid-rangers en oudere handsets in deze lijst.

En om uw keuze nog gemakkelijker te maken, bevat elk item hieronder een volledige lijst met specificaties, de belangrijkste voor- en nadelen en een samenvatting van de telefoon. Als niets je opvalt, bekijk dan onze beste telefoons en beste Android-telefoon gidsen, voor enkele opties die niet door Sony zijn gemaakt.

 Sony Xperia 1 IV Sony Xperia 1 IV Read More Bekijk op Amazon
Sony Xperia 5 IV Sony Xperia 5 IV Read More Bekijk op Amazon
Sony Xperia 1 III Sony Xperia 1 III Read More Bekijk op Amazon
Sony Xperia 10 IV Sony Xperia 10 IV Read More Bekijk op Amazon
Sony Xperia 5 III Sony Xperia 5 III Read More Bekijk op Amazon
Sony Xperia 5 II Sony Xperia 5 II Read More Bekijk op Amazon
Sony Xperia 1 II Sony Xperia 1 II Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 7 De 7 Beste Xperia Smartphone van 2023 Reviews

De Sony Xperia 1 IV is obsceen duur, maar biedt een aantal unieke functies die hem perfect maken voor professionele makers van inhoud. Een van die functies is continue optische zoom waarbij de telelens tussen 3,5x en 5,2x beweegt zonder dat digitale zoom nodig is.

Er is ook de uitrol van 4K en 120 fps video-opname, functies voor het streamen van mobiele games, een betere batterij en een prachtig 6,5-inch scherm.

Het heeft misschien een kieskeurige vingerafdrukscanner, maar de Sony Xperia 1 IV is goed ontworpen voor creatieve types en degenen die ook media willen consumeren, tot aan de opname van een 3,5 mm koptelefoonaansluiting.

Ook snel, de Sony Xperia 1 IV is duur, maar voor het grootste deel een echt high-end apparaat.

Benefits

 • Continue optische zoom
 • Kan 4K 120fps-opnamen maken

Disadvantages

 • Temperamentele vingerafdrukscanner

Met een lagere prijs dan de Sony Xperia 1 IV, maar vergelijkbare specificaties op veel gebieden, komt de Xperia 5 IV heel dicht in de buurt van een betere telefoon, vooral omdat hij is verpakt in een batterij van 5000 mAh die een uitstekende levensduur biedt.

Het scherm is ook geweldig, Sony heeft eindelijk draadloos opladen toegevoegd aan de mix voor zijn kleinere vlaggenschiplijn, en het ziet er geweldig uit en voelt geweldig aan, en biedt ook veel kracht en over het algemeen gelikte software.

Dit is echter nog steeds niet bepaald een toestel van topkwaliteit, en hoewel de camera boordevol pro-functies zit, is hij minder bedreven als je gewoon richt en fotografeert, vooral omdat de Xperia 5 IV beperkt is tot 2,5x optische zoom.

Deze en andere probleempjes houden het een beetje tegen, maar als compacte vlaggenschepen is de Sony Xperia 5 IV een van de beste.

Benefits

 • Weergave van uitstekende kwaliteit
 • Langdurige batterij

Disadvantages

 • Geen periscoopzoom

De Sony Xperia 1 III is nog steeds een van Sony’s beste telefoons, met als hoogtepunt dat het ’s werelds eerste smartphone is met een 4K 120Hz-scherm. Dat is misschien overdreven, maar het is zeker indrukwekkend, met zijn 6,5-inch OLED-scherm dat nog steeds een van de beste schermen is die je op een smartphone zult vinden.

Andere aspecten van de Xperia 1 III maken ook veel indruk, met name de levensduur van de batterij, die volgens ons beter presteerde dan de meeste vlaggenschepen, ondanks dat de telefoon slechts een gemiddelde capaciteit van 4.500 mAh heeft.

Dit is die zeldzame vlaggenschiptelefoon die ook een koptelefoonpoort van 3,5 mm heeft, wat voor sommigen een groot verkoopargument zal zijn, en de Sony Xperia 1 III heeft bovendien topprestaties en een capabele camera-instelling, die samen met hoofd-, ultra -breed- en dieptesensoren hebben ook een 12 MP adaptieve telelenscamera, die kan schakelen tussen 2,9x en 4,4x optische zoom.

Er is geen vingerafdrukscanner op het scherm en het lange en smalle ontwerp zal niet voor iedereen geschikt zijn, maar afgezien van deze problemen blijft dit een van de beste 2021-vlaggenschepen van elk merk – en het is dienovereenkomstig geprijsd.

Benefits

 • Geweldige batterijduur
 • Ongelooflijke weergave

Disadvantages

 • Lastig te hanteren, voor sommigen

De Sony Xperia 10 IV is de goedkoopste van de Xperia-reeks voor 2022, maar biedt een aantal geweldige functies. Het heeft een typisch Xperia 10-uiterlijk, wat betekent dat de bouwkwaliteit geweldig is. Het scherm is ook net zo goed met een 6-inch OLED-scherm dat er ondanks de gemiddelde verversingssnelheid van 60 Hz redelijk goed uitziet.

Je krijgt ook een camera aan de achterkant met drie lenzen die een aantal zeer goede foto’s kan maken. Met een 2x optische zoom is er een 12 MP groothoeklens, 8 MP telefoto en 8 MP ultrabrede achteropstelling die geweldige resultaten oplevert, afgezien van enkele problemen met kleurcorrectie.

De prestaties zijn soms een beetje aan de gemiddelde kant, maar de Sony Xperia 10 IV is een overwegend stijlvolle en stijlvolle handset om te bezitten.

Benefits

 • Geavanceerde camerafuncties
 • Geweldige batterijduur

Disadvantages

 • Gemiddelde prestaties

Met een langwerpig ontwerp dat prioriteit geeft aan liggende media-inhoud, is de Sony Xperia 5 III een geweldige optie voor mensen die graag onderweg streamen. Daarnaast biedt het ook uitstekende prestaties voor zijn formaat en een fantastisch drievoudig camerasysteem dat zeer flexibel is.

Het mist een paar fijnere punten, zoals draadloos opladen en het scherm is niet zo scherp als andere Sony-telefoons, maar met een focus op media tot aan sterke audioprestaties, is het nog steeds aantrekkelijk als je het prijskaartje kunt betalen.

Kijk vooral uit naar een veelzijdige fotografie-ervaring. Snelheid en precisie zijn alles bij het camerasysteem van Sony en dat maakt een groot verschil.

Benefits

 • Goed optreden
 • Uitstekend drievoudig camerasysteem

Disadvantages

 • Geen draadloos opladen

De Sony Xperia 5 II is in feite een kleinere, goedkopere versie van de Xperia 1 II. Natuurlijk zijn er enkele verschillen buiten de schermgrootte om de prijs te verlagen, maar de essentie blijft intact en deze telefoon biedt aantoonbaar een betere balans tussen prijs en specificaties.

Het heeft een uitstekend 6,1-inch 1080 x 2520 OLED-scherm met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz, waardoor het gebruik soepel aanvoelt. Zelfs de Xperia 1 II heeft niet zo’n hoge verversingssnelheid, dus in ten minste één opzicht heeft de Sony Xperia 5 II de beste specificaties.

Het heeft ook een geweldige camera met drie lenzen, met 12 MP hoofd-, ultragroothoek- en telelenzen, plus een hoogwaardige Snapdragon 865-chipset, en een degelijke constructie – die dankzij het kleinere formaat veel gemakkelijker vast te houden is dan de Xperia 1 II.

Benefits

 • Geweldige camera's
 • 120Hz scherm ziet er geweldig uit

Disadvantages

 • Nog steeds een vrij hoge prijs

De Sony Xperia 1 II laat zien dat het bedrijf naar feedback luistert, aangezien het enkele van de grootste problemen van zijn voorgangers oplost en tegelijkertijd veel meer op tafel legt.

De Xperia 1 II - dat is ‘One Mark Two’, zoals Sony naamgevingsinspiratie lijkt te hebben gehaald uit zijn Alpha-reeks camera’s - heeft een indrukwekkend 4K-scherm met een resolutie van 21:9, drie camera’s aan de achterkant die geweldige foto’s maken en een lange -duurzame batterij die een van de grootste problemen met oudere Xperia-telefoons verhelpt.

Natuurlijk, de prijs is zeker aan de hoge kant, en de telefoon is te groot voor mensen met kleine handen (een probleem dat de Xperia 5 II verhelpt), maar als dit geen problemen zijn, vind je het erg, de Sony Xperia 1 II is een van de beste Sony-telefoons die er zijn.

Benefits

 • Verbluffende weergave
 • Terugkeer van de 3,5 mm-aansluiting

Disadvantages

 • Moeilijk vast te houden

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.