Is de Samsung Galaxy S23 de Sterkste gsm uit de Topklasse?

De Samsung Galaxy S23, S23+ en S23 Ultra zullen over een week in de winkels liggen, dus er beginnen recensies te verschijnen om te zien of ze een goede aankoopoptie zijn. Eerder hadden we de geweldige prestaties van de Samsung Galaxy S23 Ultra GPU al gezien, al verloor hij qua CPU tegen de iPhone 14 Pro Max. De prestatievergelijkingen nu even achterwege latend, gaan we kijken hoe de Samsung Galaxy S23 Ultra het doet qua duurzaamheid en weerstand, want je wilt niet dat een gsm van meer dan 1.000 euro meteen kapot gaat.

De beslissing van Samsung om zijn Exynos-chips te dumpen en die van de concurrentie te gebruiken, is een zeer verstandige geweest. Zoals we in de benchmarktests konden zien, was de Samsung Galaxy S23 Ultra meer dan twee keer zo snel als de S22 Ultra. Al was dit verschil te danken aan de krachtige Adreno 740 GPU van de Snapdragon 8 Gen 2 die de Galaxy S23 heeft. Nu we weten dat ze het erg goed doen qua prestaties, valt nog te bezien hoe hun camera zal presteren, al hebben we hoge verwachtingen, vooral bij nachtfoto’s. Bovendien moeten we niet vergeten dat het een Android-mobiel zal zijn waarmee we kunnen spelen zonder de batterij te verslechteren, zolang we maar op de oplader zijn aangesloten.

De Samsung Galaxy S23 Ultra doorstaat alle weerstandstests

De aanschaf van een Android-smartphone als de Samsung Galaxy S23 Ultra die begint bij 1.409 euro is moeilijk te verantwoorden. En het is dat we, in tegenstelling tot Apple, op de markt voor smartphones met het Android-systeem veel goedkopere telefoons vinden met behoorlijke specificaties. Maar Samsung is een heel andere zaak, aangezien de prestaties high-end zijn en zelfs de iPhone 14 Pro Max in games overtreffen, samen met een zeer gepolijste camera, batterij en esthetiek.

Maar het minste wat we verwachten als we meer dan 1.400 euro voor deze gsm betalen, is dat hij resistent is en dat is het ook. De beroemde YouTuber JerryRigEverything heeft de Samsung S23 Ultra aan zijn zware duurtesten onderworpen. Als je het korte antwoord wilt over hoe het is gegaan, kunnen we bevestigen dat de smartphone alle tests met succes heeft doorstaan ​​en veel resistenter blijkt te zijn dan andere Android-telefoons.

De mobiel breekt niet doormidden zoals bij de iPad 10 gebeurt

 De mobiel breekt niet doormidden zoals bij de iPad 10 gebeurt

Het doorstaan ​​van de JerryRigEverything-tests zien we niet elke dag. De YouTuber heeft zelfs tientallen telefoons en tablets kapot gemaakt, zelfs high-end, zoals een ASUS ROG 6 PRO. In plaats daarvan is de Samsung Galaxy S23 Ultra en zijn combinatie van metaal en glas een duidelijke winnaar. We kunnen zien hoe zelfs de camera van glas de krastest heeft doorstaan. Hetzelfde geldt voor de achterkant van de mobiel van metaal, die niet door de snijder is gesneden. Wat betreft de zijkanten en randen van de mobiel, deze zijn bekrast en de knoppen zijn losgekomen, maar dit is nog steeds een fantastisch resultaat, aangezien er aluminium is gebruikt.

Nu we verder gaan met de test waarbij het scherm brandt, zijn de resultaten van de Samsung Galaxy S23 Ultra zeer positief, aangezien de pixels er 1 minuut over hebben gedaan om wit te worden. Last but not least is de befaamde test uitgevoerd waarbij met kracht wordt gekeken of de mobiele telefoon buigt. Terwijl we high-end smartphones en zelfs apparaten zoals de iPad Pro in tweeën hebben zien breken. Als we denken dat de nieuwe iPad 10 gratis is, hebben we het mis, want hetzelfde gebeurt. Maar bij de Samsung Galaxy S23 Ultra gebeurt dit allemaal niet, want na het uitoefenen van kracht blijft de mobiel intact.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.