SONY Xperia 5 IV: Analyse van de Meest Compacte Android

Product Summary

In een wereld die wordt gedomineerd door zeer grote telefoons, komt SONY met zijn eigen filosofie en presenteert ons een compacte telefoon die voorbestemd is om dit jaar de beste Android-mobiel te worden. We hebben het over de **SONY Xperia 5 IV**, een compacte gsm met veel karakter en gericht op een professioneel publiek of die simpelweg geniet van geweldige hardware- en softwarefuncties. Het Japanse bedrijf wilde ons een terminal aanbieden die op papier niet past in deze tijd, aangezien het de koptelefoonpoort, de microSD-ingang en een LED voor meldingen herstelt. Deze gegevens klinken misschien vreemd, maar het heeft een eenvoudige verklaring, het publiek waarop het gericht is, voornamelijk professionals. Voortbordurend op de gegevens die uit de gevestigde orde komen, presenteert SONY een lange telefoon, heel lang, met een panoramisch scherm in 21/9-formaat en een batterij van 5.000 mAh. Dat wil zeggen, iets wat we niet gewend zijn in dit soort maten en waarvoor we applaudisseren.

PROS

CONS

Read Full Review
4/5
Overall Score Buy Now
Datum van publicatie 1-9-2022
Ontwerp 67 x 156 x 8,2 mm 172 g
Besturingssysteem Android 12
Scherm OLED-scherm van 6,1 inch Full HD+ 120 Hz
camera's Qualcomm SM8450 Leeuwenbek 8 Gen 1
Opslag 8 GB / 128 GB
Accu 5000 mAh, snel opladen 30 W
Connectiviteit Bluetooth 5.2 NFC

Prestaties en hardware

SONY zet in op een unieke configuratie met 8GB RAM en 128GB opslag. Een configuratie die helemaal niet slecht is, zeker als we de mogelijkheid toevoegen om het geheugen uit te breiden via microSD-kaarten. Dit heeft een zeer coherente verklaring.

De nieuwe SONY Xperia 5 IV heeft zeer specifieke software voor professionals, zowel in video als audio, dus het is niet verwonderlijk dat elk van hen enige flexibiliteit nodig heeft om bestanden naar harde schijven, NAS of laptops te verplaatsen. Kom op, ze hoeven voor deze acties niet afhankelijk te zijn van een wolk.

Het is waar dat het niet de nieuwste processor op de markt bevat en misschien ook niet de beste, maar SONY is erin geslaagd een configuratie heel goed op te poetsen waardoor de telefoon perfect presteert bij veeleisende taken. Natuurlijk kunnen we niet ontkennen dat het hoge temperaturen bereikt, misschien kunnen ze het oplossen via een software-update, maar voorlopig is het het enige dat we erop kunnen zetten.

Autonomie

Ondanks dat we een zeer compact formaat hebben, hebben we ons verbaasd dat deze nieuwe SONY Xperia V IV een batterij heeft van niet meer en niet minder dan 5.000 mAh. Dit, samen met de minimalistische software van het merk, zorgt ervoor dat we kunnen genieten van een werkdag zonder dat we hem hoeven op te laden.

We hebben geen officiële gegevens, maar we kunnen bevestigen dat deze terminal zijn batterij in slechts 30 minuten tot 50% kan opladen. Evenzo is het niet de snelste snellader op de markt, maar het wordt gewaardeerd. Net als de 5G-verbinding, WiFi 6 en NFC, dus qua connectiviteit zitten we ruimschoots goed.

Software

SONY heeft een zwak om dingen eenvoudig te houden als het op software aankomt, in ieder geval om een ​​zeer aangename gebruikerservaring te behouden. De telefoon wordt geleverd met Android 12, maar met een zeer lichte aanpassingslaag die we erg leuk vonden.

SONY Xperia 5 IV

Maar dat niet alleen, want deze laag is ontworpen voor afdelingen van audio-, video- en muziekberoepen. Het is duidelijk een onderscheidende factor voor welk merk dan ook. Dit betekent dat we handmatige bediening en aanpassingen binnen handbereik hebben voor de meest gedetailleerde makers van inhoud. Natuurlijk hebben we ook automatische controles voor de rest van ons stervelingen.

Deze telefoon is ontworpen om overal content te creëren. De tests die we hebben uitgevoerd, hebben dit bevestigd en het is wanneer je je realiseert waarom SONY blijft inzetten op dit soort langere schermen, aangezien we op deze manier meer informatie hebben over de handmatige parameters.

Weergeven en media

Natuurlijk leeft de mens niet alleen van het maken van content, we genieten ook graag van goede muziek en de nieuwste releases van series en films. Geen zorgen, ook daarvoor kunnen we profiteren van dit uitstekende scherm met surround sound.

Terugkerend naar het scherm, we hebben een 6,1-inch OLED-paneel bij 120 Hz en 83% frontale bezetting (we verwijzen naar de frames). Het enige minder positieve punt is de helderheid. Hier gaan we niet genieten van verblindende helderheid, aangezien deze slechts een piek van 1.000 nits bereikt.

SONY Xperia 5 IV

Aan de andere kant biedt SONY ons een perfect uitgebalanceerd paneel, we zouden kunnen zeggen dat het momenteel een van de beste op de markt is. Het heeft inderdaad geen 4K-resolutie, maar dankzij dit (het heeft het ook niet nodig) hebben we een grotere autonomie in de batterij.

Nogmaals, omdat SONY ons een van kalk en een andere van zand geeft, vinden we nog een minder positief punt, precies in de tactiele respons. Ja, het doet zijn werk, maar het is niet een van de beste die we hebben geprobeerd. Het kan beter, ja, maar dan hebben we al een hogere prijs (en goedkoop is het niet).

SONY Xperia 5 IV

Geluid

SONY is een van de benchmarks op het gebied van audio, dus hij kon de kans niet voorbij laten gaan om zijn nieuwe release op te zetten zonder een goed geluidssysteem. Ze hebben met veel zorg gewerkt aan zowel de kwaliteit als het geluidsniveau, naast het voorzien van diverse certificeringen zoals Dolby Atmos.

De combinatie van deze certificeringen samen met de stereospeakers maken de ervaring bij het luisteren naar een nummer of het genieten van een serie of film een ​​ware ervaring voor zowel onze oren als onze ogen (dankzij het scherm dat erin is verwerkt).

SONY Xperia 5 IV

We worden mogelijk geconfronteerd met een van de beste telefoons met dit soort kwaliteit, dus als je een audioliefhebber bent, zal dit SONY-voorstel je helemaal niet teleurstellen. In de video van onze review zie je een fragment uit een trailer zodat je het zelf kunt zien.

Fotografisch gedeelte

We gaan volledig in op een van de belangrijkste onderdelen van een mobiele telefoon, de camera’s. Elke fabrikant streeft naar de beste resultaten om zijn gebruikers verliefd te laten worden en hier zullen we u vertellen dat ze dit hebben bereikt.

We vinden een hoofdsensor en een groothoeklens van 12 megapixels, die door een 2,5x telelens gaan die helemaal niet slecht is. Over het algemeen waren de tests die we hebben uitgevoerd zeer bevredigend, zij het met nuances.

Belangrijkste sensor

De hoofdsensor is een echte alleskunner, hij verdedigt zichzelf zeer goed in elk type scenario en verlichting. De afbeeldingen bieden veel detail en voldoende texturen. De kleurkalibratie lijkt ons correct, al snappen we dat anderen het misschien wat vlak vinden.

Wijde hoek

De groothoek boeide ons niet al te veel. Het is waar dat het bij goed zicht een pass heeft, maar het vervormt de beelden enorm, terwijl het ’s nachts iets is dat niet opgewassen is tegen de taak van een telefoon met deze kenmerken.

Telefoto

Aan de andere kant heeft de telelens ons voorgoed verrast. Het biedt een interessant detailniveau, met nauwelijks informatieverlies, met een goede witbalans en het beste van alles, ’s nachts biedt het zeer behoorlijke foto’s. Een van de beste die we hebben beoordeeld.

Frontale camera

De selfiecamera is een ander punt om rekening mee te houden als we content willen creëren (het hoeft niet op professioneel niveau te zijn) en hier levert SONY wederom uitstekend werk. De camera aan de voorkant biedt zeer goede resultaten, met een evenwichtige kleur en zonder verlies van informatie.

Video-opname

Natuurlijk kunnen we video-opnamen niet vergeten, aangezien dit een van de andere factoren is die smartphones de grootste gewichtskracht bieden. Bij deze gelegenheid wilde SONY de stabilisatie aanzienlijk verbeteren, die nu optische en elektronische stabilisatie heeft.

De tests die we hebben uitgevoerd, hebben ons zeer goede gevoelens gegeven. We mogen tijdens een opname schakelen tussen de sensoren, iets wat niet in alle mobiele telefoons op de markt is toegestaan. Als we de professionele of handmatige modus toevoegen, gaat de ervaring naar een hoger niveau.

We hebben een 4K-opname met 120 fps in de hoofdcamera, terwijl hij in de selfiecamera hetzelfde doet, maar dan met 30 fps, wat niet slecht is. De resultaten waren zeer positief in beide camera’s, dus we kunnen niet stoppen met het aanbevelen van deze SONY Xperia X5 IV.

Conclusie:

Het Japanse merk biedt ons een high-end mobiele telefoon met zeer nichefuncties, dat wil zeggen gericht op audiovisuele professionals, maar natuurlijk voor een algemeen publiek dat op deze gebieden wat verder wil gaan.

In het multimediagedeelte hebben we een van de beste opties op de markt om te genieten van onze favoriete inhoud met een zeer krachtig niveau van onderdompeling. Als u gewoonlijk veel reist, zal deze telefoon de reizen aangenamer maken.

We hebben specificaties die in de branche al vergeten leken, zoals de microSD-poort, ingang voor analoge koptelefoons en een LED voor notificaties (vrij praktisch). SONY blijft SONY in zijn specifieke lijn, waar ze bij deze gelegenheid een sterk aanbevolen product hebben aangeboden.

Frequently Asked Questions

Is de SONY Xperia 5 IV echt voor professionals?

Hoewel het waar is dat professionele software hier sterk op gericht is, is het een uitstekende optie voor wie wil genieten van de beste multimedia-inhoud.

Heeft de SONY Xperia 5 IV een goede autonomie?

Ja, voor dit type compacte telefoons wilde SONY deze voorzien van een batterij met een grote capaciteit. Bovendien gaat het gepaard met een snellaadfunctie waarmee het in slechts 30 minuten van 0 tot 50% kan worden opgeladen.

Laat de afwerking van de SONY Xperia 5 IV veel sporen na?

Nee, dankzij de matte afwerking zijn vingerafdrukken geen probleem op deze mobiel. Iets dat we waarderen om het goede ontwerp dat SONY heeft voorgesteld niet te vervuilen.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.