De 6 Beste TDS Compatibele Routers van 2023

Het is bekend dat TDS zijn gebruikers snelle glasvezelverbindingen biedt, die moeten worden aangevuld met een modem van standaardkwaliteit. Het is zeker niet degene die TDS te huur aanbiedt. Als u op zoek bent naar een modem of een modem-routercombinatie die goed bij uw behoeften past, bent u bij ons aan het juiste adres.

De meeste mensen zijn bereid maandelijkse huur voor een apparaat te betalen, maar het enige wat ze krijgen is ondermaatse apparatuur die op de meeste afdelingen ‘slecht’ is. Ook is het mogelijk dat de apparatuur uw zware internetbehoeften niet kan dragen, wat vaak een upgrade vereist.

Houd er rekening mee dat de serviceprovider ook een lijst met goedgekeurde modems op zijn website biedt, maar de prestaties zullen niet hetzelfde zijn als degene die ik heb opgenomen.

Dus in deze lijst heb ik de zes beste modellen opgenomen die goed presteren met de meeste internetabonnementen van TDS, door ze te testen op verschillende prestatienormen, zoals snelheid, poortconfiguratie en andere. Blader dus door de lijst en koop vandaag nog uw ideale modem.

Netgear CM500 Netgear CM500 Read More Bekijk op Amazon
Netgear CM1000 Netgear CM1000 Read More Bekijk op Amazon
Motorola MB8600 Motorola MB8600 Read More Bekijk op Amazon
ARRIS Surfboard S33 ARRIS Surfboard S33 Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 4 De 6 Beste TDS Compatibele Routers van 2023 Reviews

DOCSIS-versie: 3.0 Stroomafwaartse stroomopwaartse kanalen: 16 x 4 Poorten: 1 x Gig Ethernet Geschikt internetabonnement: Extreme300 Fiber Verwerker: RAM & NAND-geheugen: 128 MB + 8 MB

Nu ik aan het einde van mijn lijst ben gekomen, wil ik u een budgetvriendelijke maar betrouwbare modem presenteren, de Netgear CM500. Een TDS-goedgekeurde modem met een degelijke reeks functies, zoals DOCSIS 3.1 en adequate kanalen, maakt hem ideaal voor de meeste instapplannen en een belangrijke upgrade ten opzichte van alle gehuurde modems of gateways.

Wat in het voordeel van dit modem werkt, is de integratie van niet zo verouderde DOCSIS 3.0-technologie naast respectievelijk 16 en 4 downstream- en upstream-kanalen. Wat betreft de snelheidscapaciteit, het werkt goed met alles kleiner of gelijk aan 400 Mbps, en daarom lijkt de Extreme 300 van TDS een haalbare keuze.

Trouwens, vergelijkbaar met andere keuzes, werkt het goed met door DOCSIS 2.0 ondersteunde apparaten, wat betekent dat alle low-end plannen zouden moeten werken. Ik heb mijn tests uitgevoerd met het 300 Mbps-abonnement op mijn iPhone 13, en de resultaten waren redelijk. De download- en uploadsnelheden lagen respectievelijk rond de 261 Mbps en 43 Mbps.

Het is misschien niet de snelste beschikbare modem, maar de geleverde snelheidsoutput in combinatie met QoS-technologie zou alle UHD-films moeten streamen, of mijn aandelentransacties moeten verwerken zonder netwerkknelpunten. Hiermee is het een paar stappen voor op de meeste gehuurde modems van de meeste internetproviders.

De Netgear CM500 beschikt over een enkele Ethernet-poort met een Gigabit-snelheidsmogelijkheid, die net als de meeste modellen goed zou moeten voldoen aan uw gaming- en streamingbehoeften. Het deel dat het uniek maakt, is de autosensing-functie waarmee het automatisch de huidige snelheid van het lokale netwerk kan herkennen en de instelling dienovereenkomstig kan aanpassen.

Concluderend, Netgear CM500 is een uitstekende keuze voor elk instapmodel met lage bandbreedte, dankzij de betaalbaarheid. Het is ook een van de weinige modems op de markt met een QoS-functionaliteit om de meeste van uw bandbreedte-intensieve taken snel te kunnen uitvoeren.

Benefits

 • Autosensing-ondersteuning op de ethernetpoort
 • Budgetvriendelijk
 • Stellaire esthetiek

Disadvantages

 • Niet van toepassing op snelle internetabonnementen

DOCSIS-versie: 3.1 Stroomafwaartse stroomopwaartse kanalen: 32 x 8 Poorten: 1 x Gig Ethernet Geschikt internetabonnement: 1 gig glasvezel Bewerker: Broadcom BCM3390 RAM & NAND-geheugen: 256 MB + 128 MB

Netgear CM1000 heeft een prijs, maar de eersteklas functies die het ondersteunt, maken het een waardevolle investering als u bent geabonneerd op een TDS Gigabit-abonnement. Vergeleken met zijn eerdere aanbeveling, Netgear CM500, lijkt het nieuwste aanbod een veel betere keuze met meerdere upgrades op het gebied van netwerktechnologie, processor en kanalen, wat zich vertaalt in betere prestaties.

Als u een langdurig abonnee bent van TDS en uw geabonneerde Gigabit-abonnement wilt behouden, dan zou Netgear CM1000 met DOCSIS 3.1-ondersteuning een ideale metgezel moeten zijn. En als ergens in de toekomst de snelheden te veel lijken en u ervoor kiest om het plan te downgraden, komt de achterwaartse compatibiliteit met DOCSIS 3.0 u te hulp.

Afgezien van TDS werkt deze veelzijdige modem met hogesnelheidsabonnementen van grote ISP’s zoals Starlink, Xfinity, Cox en meer.

Nu we het toch over snelheden hebben, de toekomstbestendige DOCSIS 3.1-technologie ondersteunt maximale internetsnelheden van 1 Gbps en de bekabelde verbinding levert een downloadsnelheid op van 921 Mbps, terwijl uploads werden uitgevoerd met een snelheid van 143 Mbps. De snelheden waren uitstekend genoeg om me high-end online games zoals Valorant en Destiny 2 te laten spelen met een ping van 16 ms.

Dit is niet het gebied waar de CM1000 bijzonder trots op kan zijn, omdat het geen multi-gig-poort of meerdere poorten met ondersteuning voor linkaggregatie mist. Het achterpaneel bevat een enkele Gigabit Ethernet-poort die congestie elimineert en datapakketten op maximale snelheid laat reizen. Dit maakt ze in staat om met gemak om te gaan met elk apparaat dat veel bandbreedte in beslag neemt.

De Netgear Nighthawk CM1000 is waarschijnlijk de beste investering die u kunt doen als u bent geabonneerd op het TDS gigabit-abonnement of van plan bent dit te doen. Vergeleken met mijn eerdere aanbeveling, heeft het slechts één Ethernet-poort en staat daarom op de tweede plaats op de lijst.

Benefits

 • Nieuwste DOCSIS 3.1 en achterwaartse compatibiliteit
 • Uitstekende snelheden
 • Toonaangevende esthetiek

Disadvantages

 • Overkill voor low-speed plannen

DOCSIS-versie: 3.1 Stroomafwaartse stroomopwaartse kanalen: 32 x 8 Poorten: 1 x Gig Ethernet Geschikt internetabonnement: 1 gig glasvezel Processor: Broadcom 3390 RAM & NAND-geheugen: 512 MB + 128 MB

Ondanks dat het lang geleden is gelanceerd, behoudt de Motorola MB8600 nog steeds het imago van een van de beste modems voor supersnelle Gigabit-abonnementen. Het combineert een aantal krachtige functies, zoals een 32×8-kanaalsbinding, de nieuwste DOCSIS-technologie en krachtige prestaties om de hele dag door ongeëvenaarde prestaties te leveren. Laten we eens kijken hoe het in het echte leven gaat.

Laten we om te beginnen eens kijken naar de olifant in de kamer, d.w.z. de doorvoermogelijkheden van een modem. Met technologieën zoals DOCSIS 3.1 en 32×8 channel bonding belooft de fabrikant de snelheden te beperken tot 1 Gbps, en u kunt zich dienovereenkomstig op de abonnementen abonneren. Of dankzij de compatibiliteit met DOCSIS 3.0 zouden lagere abonnementen ook moeten werken.

Ik heb het getest met het TDS Gigabit-abonnement en de maximale download- en uploadsnelheden die ik kon behalen waren ongeveer 921 Mbps en 146 Mbps. En dankzij de krachtige processor in combinatie met een degelijke RAM- en NAND-geheugenconfiguratie, zouden high-end taken zoals aandelenhandel, videobellen of 4K-streaming het goed moeten doen.

Motorola MB8600 is in dit opzicht niet erg soepel geweest en heeft een enkele Ethernet-poort geïntegreerd. Maar de maximale bandbreedtecapaciteit van 1 Gbps maakt het een ideale opstelling voor het uitvoeren van bandbreedte-intensieve activiteiten. Verder biedt Motorola ondersteuning voor Auto MDI/MDIX op de actieve poorten, zodat u een stabiele en nauwkeurige bekabelde verbinding kunt behouden.

Maar als u een multi-gig-poort op uw modem zoekt, moet u upgraden naar zijn opvolger, d.w.z. Motorola MB8611 of de beste aanbeveling op mijn lijst.

Concluderend, Motorola MB8600 is een van de veiligste weddenschappen die u kunt maken als u een abonnement hebt op een TDS gigabit-abonnement, dankzij de toekomstbestendige DOCSIS 3.1-ondersteuning en de geweldige bekabelde efficiëntie. Hoewel meer ethernetpoorten en speciale QoS geweldig zouden zijn geweest, heeft deze modem veel te bieden wat betreft streaming en gaming-perfectie.

Benefits

 • Compatibiliteit met meerdere internetproviders
 • Uitstekende snelheden
 • Actief wachtrijbeheer

Disadvantages

 • Slechts één Ethernet-poort

DOCSIS-versie: 3.1 Stroomafwaartse stroomopwaartse kanalen: 32 x 8 Poorten: 1 x 2,5G Ethernet + 1 x Gig Ethernet Geschikt internetabonnement: 2 gig glasvezel Processor: Broadcom Multicore RAM & NAND-geheugen: 1GB + 128MB

Arris Surfboard S33 begint mijn lijst met een premium multi-gig kabelmodem en brengt een overvloed aan eersteklas functies met zich mee om te worden getagd als de beste modem voor TDS. Een paar opvallende zijn onder meer DOCSIS 3.1-ondersteuning met 32 x 8 kanalen, naast een multi-gig ethernetpoort voor de respectievelijke abonnementen.

Het slaagde erin de naam van zijn voorganger, Arris SB8200, op de markt te houden met meerdere upgrades op het gebied van channel bonding-poorten, maximale snelheidscapaciteit en andere.

Wat deze modem in de lijst plaatst, is een DOCSIS 3.1-netwerktechnologie die hem toekomstbestendig maakt. En u kunt erop vertrouwen dat deze modem de klus geklaard krijgt met alle multi-gig-plannen die TDS heeft, alle credits gaan naar de 2 x 2 OFDM/OFDMA-kanalen.

Ongeacht de integratie van de nieuwste netwerktechnologie met DOCSIS 3.1, Arris S33 is meer dan in staat om te werken met apparaten met DOCSIS 3.0, met zijn achterwaartse compatibiliteit. Afgezien van 3.1, is het aantal downstream- en upstream-kanalen dat deze modem heeft respectievelijk 32 en 8, waardoor het meer dan in staat is om een 2 Gbps TDS-abonnement aan te kunnen.

Op mijn iPhone 13 werden de downloadsnelheden via een bekabelde verbinding geregistreerd met een maximale waarde van 1,82 Gbps, terwijl uploads werden gewaardeerd op 321 Mbps. Dat is een overschot voor activiteiten met hoge bandbreedte, zoals online gamen, 4K-streaming en andere.

Aan de achterkant van de modem komen een multi-gig (2,5 Gbps) en een 1 Gbps Ethernet-poort in het spel, waarmee je de hele dag door gebruik kunt maken van lag- en jitter-vrij internet. Dat is het beste wat je krijgt van een modem die er is en waarmee je in de toekomst internetabonnementen tot 2,5 Gbps kunt koppelen.

De andere poort heeft een maximale capaciteit van 1 Gbps, wat nog steeds geweldig is voor activiteiten die veel bandbreedte in beslag nemen.

Kortom, als u op zoek bent naar een modem om te koppelen met TDS-abonnementen met de hoogste snelheid, dan is Arris Surfboard S33 degene die u moet kiezen, vanwege de nieuwste DOCSIS-configuratie en achterwaartse compatibiliteit. Als je het vergelijkt met de andere modems in de lijst, valt het ook op door zijn 2,5G Ethernet-poort en ondersteuning voor hogere internetabonnementen.

Benefits

 • Multi-gig Ethernet-poort
 • Toekomstbestendig
 • Werkt met eersteklas TDS-plannen

Disadvantages

 • Geen linkaggregatie

Frequently Asked Questions

Is TDS kabel-, glasvezel- of satellietinternetprovider?

TDS biedt betrouwbare high-speed en premium wifi inclusief glasvezelpakketten met snelheden tot 8 Gbps in bepaalde gebieden.

Kan ik elke modem met TDS gebruiken?

Ja, TDS biedt de mogelijkheid om uw eigen modem aan de aansluiting te koppelen. Maar zorg ervoor dat u een apparaat valideert op basis van de verschillende aspecten, waaronder snelheden, verbindingscapaciteit, build en andere, zodat u niet eindigt met een ondermaats apparaat.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.