De 10 Beste Netwerk Switches van 2023

Om meerdere apparaten via een kabel op het LAN aan te sluiten, hebt u een Ethernet-switch (of netwerkswitch) nodig. Dit apparaat dat op de router moet worden aangesloten, stelt u in staat om het aantal beschikbare Ethernet-poorten te vergroten, en dus dat van apparaten die op het bekabelde netwerk kunnen worden aangesloten, wat altijd de beste oplossing is vanuit het oogpunt van signaalstabiliteit. Laten we eerst kijken hoe we het kunnen kiezen.

Mikrotik CSS326-24G-2S+RM
Mikrotik CSS326-24G-2S+RM

Beheerde schakelaar

Stille werking

SFP-poorten

See on Amazon
Netgear Switch PoE 8
Netgear Switch PoE 8

8 PoE Ethernet-poorten

Plug-en-play

Uitbreidbaar stroombudget

See on Amazon
Cisco Business 110 Series
Cisco Business 110 Series

8 Ethernet-poorten met 4 PoE-poorten

Stabiele verbinding

See on Amazon

Table of ContentsShow

The 10 De 10 Beste Netwerk Switches van 2023 Reviews

Mikrotik CSS326-24G-2S+RM is de beheerde switch die we aanbevelen aan deskundige professionele gebruikers die een goed niveau van controle over de instellingen van hun bekabelde LAN-netwerk nodig hebben. Bevat 24 Gigabit Ethernet-poorten (geen PoE) en 2 SFP+-poorten voor glasvezel.

Het is uitgerust met een Mikrotik SwitchOS grafische interface voor beheer, duidelijk en functioneel, die rechtstreeks toegankelijk is vanuit de browser door het IP-adres van de switch in de navigatiebalk in te voeren. De aangeboden functies zijn kenmerkend voor een beheerde switch, waaraan toegevoegd beheer van poortdoorschakeling van poort naar poort, toepassing van het Mac-filter, bandbreedtecontrole, VLAN-configuratie, verkeersspiegeling.

Mikrotik CSS326-24G-2S+RM is een volledig ventilatorloze Gigabit-switch en zeer stil tijdens gebruik. Aan de andere kant betekent het ontwerp zonder ventilator dat het de neiging heeft om een ​​beetje warm te worden, zelfs als de temperaturen altijd binnen een aanvaardbare drempel blijven en er geen werkingsproblemen zijn.

Benefits

 • Beheerde schakelaar
 • Stille werking
 • SFP-poorten

Disadvantages

 • Heeft de neiging om een ​​beetje op te warmen

De Netgear Switch PoE 8 is een geweldige netwerkswitch die wordt aanbevolen voor gebruik in kleine kantoren of thuisnetwerken. Het is een onbeheerde switch die geen geavanceerde configuraties vereist (en niet toestaat). Daarom is de installatie eenvoudig en snel, zonder dat er software geïnstalleerd hoeft te worden.

Deze netwerkhub heeft in totaal 8 Gigabit Ethernet PoE+ poorten, met een totaal stroombudget van 60W. Als het nodig is om een ​​groter aantal apparaten aan te sluiten die stroom moeten krijgen van de switch (zoals een wifi-toegangspunt, beveiligingscamera’s of voip-telefoons), is het mogelijk om de voedingsmodules die nodig zijn om tot 90 te bereiken apart aan te schaffen of 130 watt.

Dankzij de vrij compacte afmetingen van 23,6 x 10,2 x 2,7 cm kan de Netgear Ethernet-switch in een rack, op de vloer of aan de muur worden geplaatst. Uitstekende Netgear assistentie, gegarandeerd voor de gehele levensduur van het product (met beperkte assistentie), met garantie op vervanging van het product binnen 1 werkdag bij storingen of storingen.

Als we echt fouten willen vinden in deze Gigabit-switch, kunnen we zeggen dat hij niet erg stil is en daarom zou het passender zijn om hem in omgevingen te plaatsen (zoals een technische ruimte, gang, enz …) waar zijn geluid loopt niet het risico degenen die werken of rusten te storen. Als alternatief kunt u een model kiezen met een ventilatorloos ontwerp.

Benefits

 • 8 PoE Ethernet-poorten
 • Plug-en-play
 • Uitbreidbaar stroombudget

Disadvantages

 • Een beetje luidruchtig

Wie op zoek is naar een Ethernet-switch die geschikt is voor gebruik in een klein kantoor of winkel, kan de aanschaf van dit Cisco Business 110 Series-model overwegen. Met het apparaat kunt u maximaal 7 apparaten aansluiten via de ethernetpoort.

Van de beschikbare GE RJ45-poorten zijn er 4 uitgerust met PoE-functionaliteit (Power over Ethernet), d.w.z. ze kunnen de aangesloten apparaten voeden (bewakingscamera’s, VOIP-telefoons…). Het totale beschikbare vermogen is 32 W.

Cisco Business 110 Series is een unmanaged Ethernet-switch, dit betekent dat het voor een netwerkbeheerder niet mogelijk zal zijn om het gedrag van elke individuele poort precies in te stellen, maar tegelijkertijd ook dat installatie en implementatie eenvoudig en binnen ieders bereik zal zijn. Sluit hem gewoon aan op de voeding, router en apparaten die via Ethernet moeten worden aangesloten om hem aan de praat te krijgen.

Diverse montagemogelijkheden beschikbaar: Het compacte en elegante design van deze Gigabit switch maakt hem gemakkelijk in een kast in een rack te plaatsen, maar ook goed in het zicht aan een muur of bureau.

Benefits

 • 8 Ethernet-poorten met 4 PoE-poorten
 • Stabiele verbinding

Disadvantages

 • Niet geschikt als er meerdere apparaten moeten worden aangesloten

TP-Link TL-SG116E is de ideale netwerkswitch voor diegenen die een groot aantal apparaten via een netwerkkabel op internet moeten aansluiten. Dit product is namelijk uitgerust met 16 Ethernet-poorten van 1000 Mbps, die zullen worden toegevoegd aan de poorten die aanwezig zijn op de thuis- of kantoorrouter.

De netwerkhub, die van het onbeheerde type is, is eenvoudig te installeren omdat Plug en Play en zijn functies kunnen worden beheerd via een speciaal hulpprogramma of gewoon via een webinterface, zonder dat er software hoeft te worden geïnstalleerd.

De netwerkbeheerder zal een reeks geavanceerde functies tot zijn beschikking hebben die moeilijker te vinden zijn op onbeheerde switches en die verkeeroptimalisatie (QoS-ondersteuning) en spiegelcontrole, luspreventie en kabeldiagnose mogelijk maken om de netwerkprestaties te verbeteren.

Het plaatje wordt gecompleteerd door een uitstekende verbruiksbeheersing die het naast energiebesparing mogelijk maakt om het systeem volledig ventilatorloos te houden, door het ventilatorloze ontwerp wordt de geluidsemissie zoveel mogelijk beperkt. De schakelaar kan dus zonder problemen overal in huis of op kantoor geplaatst worden.

Zwak punt van deze Ethernet-splitter, incidentele instabiliteit van de verbinding tijdens het gebruik door gebruikers, degenen die maximale betrouwbaarheid nodig hebben, moeten ook andere Gigabit-switchmodellen evalueren.

Benefits

 • Mogelijkheid om veel apparaten aan te sluiten
 • Eenvoudige bediening

Disadvantages

 • Enkele instabiliteitsproblemen

Dit TP-Link-model is momenteel een van de beste Ethernet-switches voor waar voor uw geld. Het heeft uitstekende prestaties, is betrouwbaar en stelt u in staat om het aantal apparaten dat via een kabel op het LAN is aangesloten aanzienlijk uit te breiden (tot 15). Het is perfect op kantoor, in een winkel of in thuisnetwerken waar veel apparaten kunnen worden aangesloten (pc, NAS, console, tv, bewakingswebcam…).

De switch is Plug and Play, maak gewoon de nodige verbindingen met een netwerkkabel en hij gaat werken, zonder dat er bepaalde configuraties nodig zijn (het is tenslotte een onbeheerd model). Zoals gezegd heeft het 16 Gigabit Ethernet-poorten, die intelligent door de switch worden beheerd. Zo worden ze uitgeschakeld wanneer ze niet in gebruik zijn en zijn er dankzij de auto MDI/MDI-X-functionaliteit geen crossover-kabels nodig om verbinding te maken met andere switches of hubs.

De verbinding is zeer stabiel, zelfs wanneer de Ethernet-switch gedurende lange tijd 24 uur per dag aanstaat. Het beschikt over een energiebesparend en zeer stil ontwerp zonder ventilator. Hij is niet bepaald compact (met afmetingen van 29,4 x 18 x 4,4 cm), maar hij heeft een uitstekende bouwkwaliteit en wordt al geleverd met de juiste beugels om in een rek te worden gemonteerd (maar onder de montageopties zijn er ook de klassieke muur of vloer).

Benefits

 • Waar voor je geld
 • Stabiele verbinding

Disadvantages

 • Een beetje omvangrijk

TP-Link TL-SG116 is een netwerkswitch die geschikt is voor gebruik in thuisnetwerken of kleine zakelijke netwerken. De sterke punten zijn de uitstekende materialen en constructiekwaliteit, de temperatuur altijd onder controle en de goede algemene prestaties.

Voor een prijs van ongeveer € 60, kunt u met deze Gigabit-switch in totaal 15 apparaten aansluiten op uw thuis- of bedrijfsnetwerk (waaraan die worden toegevoegd die kunnen profiteren van de RJ45-poorten die al op de router aanwezig zijn), met een maximum verbindingssnelheid van 1000 Mbps Het delen van grote bestanden, zoals video’s, CAD- of grafische projecten, is geen eindeloze taak meer.

TP-Link TL-SG116 is ook uitgerust met QoS- en DSCP 802.1p-technologie, die het dataverkeer vloeiender maakt door de juiste prioriteit toe te kennen aan lopende activiteiten, en IGMP Snooping, om het te optimaliseren volgens de gebruikers.

De netwerkhub zorgt voor stabiliteit, is energiebesparend en heeft ondanks het feit dat hij geen ventilatorloos ontwerp heeft, de temperatuur altijd onder controle. Dit zorgt voor een stille werking bij het inschakelen.

Een klein nadeel van dit model Ethernet-switch wordt weergegeven door de positie van de LED’s, die zich in het onderste gedeelte bevinden: hiermee moet rekening worden gehouden, vooral als u het aan de muur en onderaan monteert, omdat ze zijn misschien niet erg gemakkelijk zichtbaar.

Benefits

 • Breed scala aan RJ45-poorten
 • Metalen structuur
 • Makkelijk te installeren

Disadvantages

 • Led knipperlichten onderaan

D-Link DGS-108 is een Ethernet-switch die geschikt is voor gebruik thuis of in kleine bedrijven (werkplaatsen, winkels, kantoren met weinig kamers…). Het is in feite uitgerust met 8 GE-poorten en na aansluiting op de router blijven er 7 beschikbaar voor de gebruiker om computers, harde schijven in het netwerk, printers enzovoort op het LAN aan te sluiten.

4 van de on-board poorten zijn PoE (Power over Ethernet) en hebben daardoor de mogelijkheid om sommige apparaten direct via Ethernet met een netwerkkabel van stroom te voorzien, zonder dat ze met een extra draad op de voeding moeten worden aangesloten. Dit is vooral handig voor bewakingscamera’s, vooral wanneer ze op plaatsen worden geplaatst waar geen stopcontact in de buurt is.

Deze onbeheerde switch heeft een solide en compact ontwerp met een stevige metalen behuizing. Een reeks LED-indicatoren informeert de gebruiker over de status van het apparaat en over die van de gebruikte poorten. Hij is energiezuinig, volledig ventilatorloos en daardoor zeer stil.

Onder de functies van deze Ethernet-splitter is er geen tekort aan QoS, dat zorgt voor het prioriteren van datapakketten om een ​​efficiënte werking te garanderen tijdens het streamen van inhoud, videogesprekken, online gamen…

Benefits

 • Ideaal voor thuisgebruik
 • 4 PoE-poorten

Disadvantages

 • Heeft af en toe een herstart nodig

Deze netwerkswitch van Asus is een klein apparaat dat gemakkelijk zijn plaats zal vinden in elk type omgeving, juist omdat hij zeer kleine afmetingen heeft en een neutraal ontwerp waardoor hij zowel aan de muur als op een steunvlak kan worden geplaatst.

Het heeft 8 Gigabit Ethernet-poorten en maakt de aansluiting van 7 apparaten mogelijk via een netwerkkabel (een van de poorten zal in feite bezet zijn door de router). Bijzonderheid van dit model, de aanwezigheid van een QoS VIP-poort met bandbreedteprioriteit; het gebruik van deze poort wordt aanbevolen voor die apparaten en activiteiten die u wilt begunstigen en die meer bandbreedte nodig hebben om betere prestaties te verkrijgen.

De Asus GX-U1081 is een Ethernet-splitter die zeer eenvoudig te installeren is. Sluit gewoon routers en apparaten aan met Ethernet-kabels om hem te gebruiken. Het apparaat voert zelf de configuraties en optimalisaties uit die nodig zijn voor de werking ervan.

Uitstekend nieuws vanuit het oogpunt van energiebesparing, het verbruik van deze Asus netwerkswitch is erg laag en er is ook een auto-off functie, die het apparaat naar stand-by stuurt als het niet wordt gebruikt.

Deze Asus Gigabit-switch is efficiënt, zelfs als we kijken naar warmteverspreiding, het ventilatorloze ontwerp zorgt ervoor dat de dissipatie passief plaatsvindt, waardoor het geluid tot een minimum wordt beperkt.

Benefits

 • Compact en minimaal ontwerp
 • VIP-deur met voorrang
 • Geen configuratie vereist

Disadvantages

 • Niemand in het bijzonder

In een huis waar het niet nodig is om veel apparaten op het ethernet-netwerk aan te sluiten, misschien omdat sommigen wifi gebruiken, is een kleine netwerkswitch zoals de Netgear GS305 meer dan voldoende. Het sterke punt zijn ongetwijfeld de extreem kleine afmetingen: hij meet 158 ​​x 101 x 29 mm. Dit betekent dat het gemakkelijk te plaatsen is, zelfs op enigszins verborgen plaatsen, als je niet wilt dat het de aandacht trekt, zowel aan de muur als op een plank.

Het wordt geleverd in een kleine doos met voeding en handleidingen, maar zonder netwerkkabels. Extern wordt het geleverd met een resistente zwarte metalen structuur met het opschrift “Netgear” erop. Elke poort heeft zijn eigen gekleurde LED die de gebruiker informeert over zijn activiteitsstatus.

De Netgear GS305 is een unmanaged Ethernet-switch die is uitgerust met 5 GE-poorten en daarmee de aansluiting van 4 apparaten mogelijk maakt, zoals een pc, NAS, gameconsole en smart-tv. Zeer eenvoudig te installeren (sluit gewoon de netwerkkabel van elk apparaat en de voedingskabel aan om het automatisch te zien werken), het is ook beslist zuinig in verbruik en stil in gebruik.

Verbindingen die via de Netgear GS305 Ethernet-switch gaan, blijven stabiel en snel. Omdat hij niet is uitgerust met een actief koelsysteem, wordt hij een beetje warm als hij lange tijd aan blijft staan, dus het verdient de voorkeur om hem op een plaats te installeren waar hij een minimum aan ventilatie heeft.

Benefits

 • Kleine maat
 • Goedkoop
 • Plug-en-play

Disadvantages

 • Er kunnen maximaal 4 apparaten worden aangesloten

D-Link DGS-105 is een kleine netwerkswitch die ideaal is voor gebruik in thuisnetwerken of in een kleine winkel. Ondanks zijn kleine formaat en prijs is hij uitgerust met een aantal echt leuke functies die je in een budgetproduct kunt vinden.

Allereerst zijn de 4 GE-poorten die beschikbaar zijn voor de gebruiker (de vijfde is gereserveerd voor het aansluiten van de modem of router) PoE (Power over Ethernet), d.w.z. ze kunnen sommige apparaten (zoals beveiligingswebcams of VOIP-telefoons) rechtstreeks van stroom voorzien via de kabel van het ethernetnetwerk, zonder dat u een extra draad voor stroom hoeft aan te sluiten. Er is ook QoS-ondersteuning, die zorgt voor optimale prestaties tijdens alle taken, inclusief videogesprekken en streaming, zelfs als er verkeerspieken zijn.

Bovendien is elke poort van de switch uitgerust met dubbele groene en oranje LED’s die overeenkomen met elke netwerkkabel, zodat de gebruiker in één oogopslag de status van verbindingen kan controleren.

D-Link DGS-105 is een zeer compacte Ethernet switch, heeft een robuuste black metal structuur en behaalt uitstekende resultaten op het gebied van energiebesparing. Hiervoor blijven de temperaturen onder controle zonder dat er ventilatoren of andere actieve koelsystemen nodig zijn; het apparaat is erg stil en stoort de mensen die in de buurt werken of rusten niet.

Benefits

 • Klein, stevig en licht
 • Diagnostische led-indicatoren
 • 4 POE+ poorten

Disadvantages

 • Slechts 5 deuren

Beheerde of onbeheerde switch

Voor thuisnetwerken of kleine bedrijven is de beste oplossing om een ​​onbeheerde switch te kiezen, goedkoper, gemakkelijker te installeren en te beheren (vaak plug and play), die de gebruiker echter niet erg geavanceerde configuratie-opties biedt. Beheerde switches worden aanbevolen in die realiteiten (bijvoorbeeld in industrieën) waar het nodig is om meer controle te hebben over het LAN-verkeer door middel van geavanceerde functies.

Aantal poorten beschikbaar

Het hangt af van het aantal apparaten dat u op het bekabelde LAN wilt aansluiten. Netwerkswitches hebben meestal minimaal 4 RJ45 Ethernet-poorten en kunnen zelfs 32 of 48 bereiken. Opgemerkt moet worden dat een van de poorten bezet zal zijn door de netwerkkabel die de switch met de router verbindt.

Transmissie snelheid

De modernste en krachtigste netwerkswitches zijn uitgerust met Gigabit Ethernet (GE)-poorten en kunnen een maximale overdrachtssnelheid van 1000 Mbps bereiken.Wie moderne apparaten die deze interface gebruiken wil aansluiten op het thuis-LAN-netwerk, maar hoger al wie een FTTH-verbinding heeft (die in feite een transmissiesnelheid tot 1 Gigabit garandeert) kiest best voor Gigabit-switch.

De goedkopere en oudere netwerkswitches hebben in plaats daarvan Fast Ethernet-poorten (max. 100 Mbps); ze zijn nog steeds goed om geld te besparen en als je thuis een ADSL- of koper-glasvezelverbinding hebt (theoretisch kun je hiermee gegevens overbrengen met maximaal 200 Mbps, maar in de meeste gevallen is de werkelijke waarde lager: doe een snelheidstest om te verifiëren het).

Het is de moeite waard erop te wijzen dat het verschil tussen Gigabit en Fast Ethernet de prestaties zijn, maar dat er geen compatibiliteitsproblemen zijn. Een Fast Ethernet-switch werkt nog steeds met snellere apparaten en internetverbindingen (maar zal als een bottleneck fungeren en de gegevensoverdrachtsnelheid beperken tot 100 Mbps).

PoE-poorten (Power over Ethernet).

Power over Ethernet-technologie stelt u in staat om stroom te leveren aan apparaten die op het LAN zijn aangesloten via dezelfde netwerkkabel die wordt gebruikt om gegevens over te dragen. Apparaten die via ethernet van stroom kunnen worden voorzien, zijn meestal apparaten die niet veel stroom nodig hebben, zoals VoIP-telefoons, IP-webcams, access points…

Sommige Ethernet-switches zijn uitgerust met PoE-poorten en zijn bijzonder handig omdat u hiermee een enkele kabel kunt gebruiken om verbinding te maken met het netwerk en sommige apparaten, zoals bewakingscamera’s, van stroom te voorzien.

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.