De 5 Beste Alternatief voor Apple Studio Display van 2023

Als je de Apple Studio Display leuk vindt, maar afgeschrikt wordt door het hoge prijskaartje, hebben we gekeken naar de beste alternatieven voor de Apple Studio Display voor alle budgetten.

De Apple Studio Display werd uitgebracht in maart 2022 en viel samen met de release van de krachtige Mac Studio.

Het valt niet te ontkennen dat de Apple Studio Display moeilijk te evenaren is met ultrahoge specificaties zoals 218 pixels per inch, een 12 MP face-trackingcamera en A13-chip om beelden te verwerken die je gewoon niet zult vinden in een ander niet-Apple-scherm.

De kosten blijven echter voor velen nog steeds onbereikbaar en het goede nieuws is dat er veel uitstekende vervangende monitoren zijn voor de Apple Studio Display die we hier hebben bekeken.

Hier hebben we gekeken naar de beste 4K- en 5K-monitor Alternatief voor de Apple Studio Display, inclusief 27-inch en grotere schermen voor alle budgetten.

 LG Monitor 27MD5KL-B LG Monitor 27MD5KL-B Read More Bekijk op Amazon
Dell UltraSharp U2720Q Dell UltraSharp U2720Q Read More Bekijk op Amazon
Asus ProArt Display PA279CV 4K Asus ProArt Display PA279CV 4K Read More Bekijk op Amazon
LG 34BK95U-W 5K UltraFine 34 LG 34BK95U-W 5K UltraFine 34 Read More Bekijk op Amazon
BenQ PD3220U 32 inch 4K Monitor IPS BenQ PD3220U 32 inch 4K Monitor IPS Read More Bekijk op Amazon

Table of ContentsShow

The 5 De 5 Beste Alternatief voor Apple Studio Display van 2023 Reviews

De 5K LG 27MD5KL-B UltraFine 27-inch monitor is verreweg het beste alternatief voor de Apple Studio Display in termen van grootte, resolutie en functies.

Met een zeer vergelijkbare specificatie als de Apple Studio Display, maar bijna 500 euro goedkoper, is het ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een goedkoper alternatief voor de Apple Studio Display.

Apple heeft LG zelfs geholpen bij de ontwikkeling van het UltraFine-scherm, omdat het een paneel bevat dat sterk lijkt op het 27-inch 5K iMac-scherm.

Apple verkocht zelfs de LG 5K 27MD5KL-B UltraFine 27-inch monitor op zijn website tot de release van de Apple Studio Display.

Het is dan ook geen verrassing dat de specificaties en bouw van de 5K LG 27MD5KL-B UltraFine 27-inch monitor sterk lijken op die van de Apple Studio Display.

De LG 27MD5KL-B UltraFine 27-inch monitor is een van de weinige 5K 27-inch monitoren op de markt buiten de Apple Studio Display en komt overeen met veel van de belangrijkste specificaties.

De LG 27MD5KL-B Ultrafine 27 inch is een 5K Ultra High Definition (UHD) monitor met een resolutie van 5120 x 2880 met een beeldverhouding van 16:9 wat hetzelfde is als de Apple Studio Display.

Cruciaal is dat het 27-inch LG UltraFine 5K-scherm tot 218 pixels per inch (PPI) ondersteunt, wat hetzelfde is als het Apple Studio Display’s retina-kwaliteitsscherm.

Dit betekent dat wanneer u het gebruikt met de maximale resolutie van 5K, de beelden net zo goed zijn als op het Apple Studio Display.

Dit voorkomt veel van de problemen met het schalen van de resolutie die veel Mac-gebruikers ervaren bij het aansluiten van externe monitoren.

Qua helderheid heeft de 27-inch LG UltraFine 5K een helderheid van 500 nits versus 600 in het Apple Studio Display, maar het is nog steeds meer dan genoeg, zelfs voor goed verlichte omgevingen.

De 27 inch 5K LG Ultrafine is een flat-panel IPS-monitor met ondersteuning voor DCI-P3 99% kleurengamma.

De monitor heeft ook zowel een ingebouwde camera als een luidspreker en hoewel deze niet te vergelijken zijn met die op de Apple Studio Display.

Er zijn ook drie Thunderbolt 3-poorten die tegelijkertijd 5K-video, -audio en -gegevens van een Mac kunnen weergeven en ook de batterij van een MacBook Pro kunnen opladen terwijl deze is aangesloten.

Een nadeel is dat de 5K 27-inch UltraFine geen Thunderbolt 4-poorten heeft, hoewel niet veel Macs momenteel Thunderbolt 4-poorten hebben, afgezien van de Mac Studio.

De LG 27MD5KL-B Ultrafijne 27-inch monitor heeft een verversingssnelheid van 60 Hz, wat hetzelfde is als de Apple Studio Display, maar hij presteert nog steeds prima voor gaming en snel bewegende media.

Het ondersteunt echter geen HDR zoals de Apple Studio Display, wat een dealbreker kan zijn voor video-editors.

Als je op zoek bent naar de** beste 5K-monitor voor Mac **die qua grootte en specificaties vergelijkbaar is met de Apple Studio Display, dan is de 27-inch 5K LG UltraFine een uitstekend alternatief.

U kunt onze volledige LG 27MD5KL-B 5K UltraFine 27″ monitor review lezen voor meer informatie.

Benefits

 • Resolutie van 5K-kwaliteit
 • Breed P3-gamma
 • 218 PPI voor beelden van netvlieskwaliteit
 • Thunderbolt 3-poorten
 • Ondersteunt volume- en helderheidsregeling vanaf Mac

Disadvantages

 • De kwaliteit van de interne luidspreker is slecht
 • Geen ondersteuning voor HDR
 • Geen Thunderbolt 4-poort

Als u op zoek bent naar een budgetalternatief voor de Apple Studio Display, dan is de 27-inch Dell UltraSharp U2720Q een uitstekend alternatief voor de monitor van Apple.

Voor ongeveer $ 500 zul je niet veel goedkopere alternatieven vinden voor de Apple Studio Display die ermee te vergelijken is.

Hoewel het slechts 4K is met een UHD-resolutie van 3480 x 2160 in vergelijking met 5K in de Apple Studio Display, biedt het scherm scherpe, heldere beelden voor het bewerken van foto’s, het bekijken van films, ontwerpen en meer.

Verrassend genoeg voor een monitor in deze prijsklasse ondersteunt de Dell UltraSharp U2720Q HDR (High Dynamic Range), wat belangrijk is voor een hoog contrast en snelle actievideoweergave voor editors.

HDR zorgt voor een beter kleurcontrast en zorgt ervoor dat video er realistischer uitziet, wat betekent dat de Dell UltraSharp U2720Q een goede keuze is voor video-editors met een beperkt budget.

Hoewel de HDR niet zo goed presteert als op het Apple Studio Display, is het gezien de prijs nog steeds erg goed.

De Dell UltraSharp U2720Q biedt ook 99% sRGB-kleurengamma, vergeleken met 99% dekking van DCI-P3 in de Apple Studio Display.

Wat connectiviteit betreft, heeft de Dell UltraSharp U2720Q twee USB-C-poorten en één HDMI-poort, zodat u hem eenvoudig op elke Mac kunt aansluiten via de Thunderbolt-poorten en HDMI-poorten op de Mac Mini.

Het heeft ook drie handige USB-A-poorten en een DisplayPort voor extra connectiviteitsopties.

Aan de andere kant is de helderheid bijna de helft van die van de Apple Studio Display met slechts 350 nits, hoewel hij in tegenstelling tot de Apple Studio Display wel een scherm met led-achtergrondverlichting heeft

Als u op zoek bent naar een budget 4K-alternatief voor het Apple Studio-scherm in de buurt van $ 500, dan is de Dell UltraSharp U2720Q zeker de moeite van het bekijken waard.

U kunt onze volledige Dell UltraSharp U22720Q-recensie lezen voor meer informatie.

Benefits

 • Veel poorten voor connectiviteit
 • Geweldige scherpe beelden van 4K-kwaliteit
 • 99% sRGB-kleurengamma
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Ondersteunt HDR
 • LED-achtergrondverlichting

Disadvantages

 • De helderheidsregeling is slecht
 • Geen interne luidsprekers

Als je het beste op het gebied van sRGB-kleurnauwkeurigheid nodig hebt, dan is het 27-inch Asus ProArt-display het beste alternatief voor het Apple Studio-display voor kleurcorrectie.

Voor ongeveer 500 euro zijn er maar heel weinig monitoren op de markt met dit soort kleurnauwkeurigheid bij 4K voor deze prijs.

De kleurnauwkeurigheid is het opvallende kenmerk van het Asus ProArt Display met een breed kleurengamma van 709 en Delta E < 2 kleurnauwkeurigheid.

De 27-inch Asus ProArt Display PA279CV ondersteunt ook 4K HDR UHD met een maximale resolutie van 3840 x 2160.

Het heeft een pixeldichtheid van 163 ppi, een verversingssnelheid van 60 Hz en een redelijk hoog helderheidsniveau van 402 nits, hoewel dit misschien niet genoeg is voor zeer goed verlichte werkomgevingen.

De Asus ProArt Display PA279CV heeft ook een display met led-achtergrondverlichting dat zelfs het Apple Studio Display niet heeft, hoewel het gerucht gaat dat dit binnenkort aan het display zal worden toegevoegd.

Voor meer kijkgemak heeft het een IPS-paneel met een brede kijkhoek van 178° voor een geweldig zicht dat vergelijkbaar is met het Apple Studio Display.

Wat connectiviteit betreft, kunt u een Mac aansluiten op het Asus ProArt Display via USB-C, die ook 65 W oplaadvermogen levert aan een MacBook-batterij terwijl u deze gebruikt.

Daarnaast zijn er ook 2 HDMI 2.0-poorten, een DisplayPort en een USB 3.1-hub.

Voor kunstenaars en ontwerpers heeft Asus ook handige ProArt-voorinstellingen en ProArt-paletten waarmee u kleurinstellingen kunt configureren en opslaan, afhankelijk van waar u aan werkt.

Voor grafische ontwerpers en creatieve professionals met een beperkt budget biedt de Asus ProArt Display PA279CV een geweldig alternatief voor de Apple Studio Display.

Bekijk voor meer informatie onze volledige Asus ProArt Display 4K review.

Benefits

 • Uitstekende kleurnauwkeurigheid voor deze prijsklasse
 • Fantastisch voor kleurcorrectie
 • Hoge helderheidsniveaus
 • LED-achtergrondverlichting
 • Veel voorinstellingen voor kunstenaars en grafisch ontwerpers

Disadvantages

 • Geen echte Adobe RGB-ondersteuning
 • Ondersteunt alleen tot 4K

Als je op zoek bent naar iets dat lijkt op de 27-inch LG UltraFine als alternatief voor de Apple Studio Display, maar een beetje groter met HDR-ondersteuning, dan is de 34-inch 5K LG34BK95U-W UltraFine misschien iets voor jou.

Net als bij de 27-inch LG UltraFine, hielp Apple LG oorspronkelijk bij het ontwikkelen van de UltraFine-reeks en het bevat een paneel dat sterk lijkt op het 27-inch 5K iMac-scherm.

De 34-inch 5K LG34BK95U-W UltraFine geeft je volledige 5K 5120 x 2160 resolutie (ook bekend als 5K2K), hoewel hij slechts een maximum van 163 pixels per inch (PPI) ondersteunt, wat niet echt netvlieskwaliteit is zoals het 27-inch model.

In tegenstelling tot de 27-inch UltraFine ondersteunt het echter High Dynamic Range (HDR), waardoor heldere en donkere delen van een beeld ongelooflijk intens en contrastrijk zijn.

De 34-inch LG34BK95U-W UltraFine ondersteunt ook 600 nits helderheid, wat hetzelfde is als de Apple Studio Display.

Qua kleurbereik heeft de 34-inch LG UltraFine een dekking van 99% van het DCI-P3-kleurenbereik.

Het kan ook gemakkelijk 4K-video verwerken en de brede kijkhoeken maken het een uitstekende keuze voor mensen in desktop publishing of videobewerking.

Wat poorten betreft, is er naast de standaard HDMI-poort een speciale Thunderbolt 3-poort met 85 W vermogen die de DisplayPort Alt-modus biedt.

Er zijn ook nog eens 3 USB-C-poorten die ook tal van aansluitmogelijkheden bieden.

De verversingssnelheid van de LG34BK95U-W UltraFine is 60 Hz, wat hetzelfde is als de Apple Studio Display en goed genoeg voor de meeste games.

Er is geen ingebouwde webcam maar er zitten wel speakers in de LG UltraFine 34 inch 5K al is de geluidskwaliteit slecht en kun je er best wat externe speakers op aansluiten.

Als u op zoek bent naar iets met een beetje meer schermruimte dan de Apple Studio Display, maar met vergelijkbare specificaties, dan biedt de 5K LG34BK95U-W UltraFine een goedkoper, aantrekkelijk alternatief.

U kunt onze volledige LG 34BK95U-W 34 inch 5K monitor review lezen voor meer informatie.

Benefits

 • 5K-resolutie met 5K2K-ondersteuning
 • 3 USB-C-poorten plus Thunderbolt-poort
 • Enorm scherm landgoed
 • Thunderbolt-poort
 • 3 jaar LG-garantie

Disadvantages

 • Geluid of helderheid kan niet worden geregeld vanaf het Mac-toetsenbord
 • 163 ppi is geen netvlieskwaliteit

Als je op zoek bent naar een alternatief voor het Apple Studio Display met een ongelooflijk scherp beeld en tal van aansluitmogelijkheden, dan is de 4K 32 inch BenQ PD3220U een geweldige optie.

We denken dat de BenQ PD3220U misschien wel het beste Apple Studio Display-alternatief is voor fotobewerking vanwege de ongelooflijke scherpte en kleurnauwkeurigheid van de afbeeldingen.

De BenQ ondersteunt 4K met een resolutie van 3840 x 2160 pixels, maar is ook een In-Plane Switching-monitor (IPS) die parallelle vloeibare kristallen gebruikt om rijkere kleuren te produceren dan de meeste schermen.

De BenQ PD3220U is volledig gericht op creatieve professionals en ondersteunt een DCI-P3 99% kleurengamma, dus het is geschikt voor het RGB-profiel van Adobe.

Het brede P3-gamma van de BenQ PD3220U is geschikt voor het werken met Adobe RGB-profielafbeeldingen en RAW-foto’s die Rec BT 709 dekken (hoewel niet tot Rec BT2020).

De pixeldichtheid van de BenQ PD3220U is met slechts 140 ppi een beetje laag, maar ondersteunt wel een vernieuwingsfrequentie van 60 Hz en HDR.

De BenQ PD3220U heeft tal van aansluitmogelijkheden, waaronder twee Thunderbolt 3-poorten, USB-C-poorten, HDMI en DisplayPort.

Hierdoor kunt u meer dan één BenQ PD3220U met elkaar verbinden (bekend als daisy-chaining) en een van de Thunderbolt-poorten kan ook een MacBook opladen.

De BenQ PD3220U is een van de weinige monitoren die ook een speciale Mac-compatibiliteitsmodus heeft om deze automatisch te configureren en te optimaliseren voor gebruik met Macs.

Andere leuke extra’s aan de BenQ PD3220U zijn onder meer een externe HotKey-puck om de monitor mee te bedienen, KVM-switch, mogelijkheid om kleurprofielen hot-swap te gebruiken en twee kleurprofielen tegelijk weer te geven.

Typisch voor de meeste externe beeldschermen, heeft de BenQ PD3220U ook interne luidsprekers, maar de kwaliteit is slecht. Er is ook geen geïntegreerde webcam.

Aan de andere kant is de maximale helderheid van 350 nits, wat iets meer is dan de helft van de 600 nits van de Apple Studio Display, wat een probleem kan zijn in sterk verlichte werkomgevingen.

Voor creatievelingen die ongelooflijk scherpe afbeeldingen nodig hebben voor kleurbewerking en uitstekende connectiviteitsopties, is de BenQ PD3220U een geweldig alternatief voor de Apple Studio Display.

U kunt onze volledige BenQ PD3220U-recensie bekijken voor meer informatie.

Benefits

 • Mac-modus ontworpen om verbinding te maken met Macs
 • Snelle toegang tot de gebruikersinterface via Hotkey Puck
 • Verbazingwekkende kleurdiepte dankzij het brede P3-kleurengamma
 • Thunderbolt 3-poorten voor het doorlussen van andere monitoren

Disadvantages

 • Gebrek aan helderheid
 • De kwaliteit van de interne luidspreker is slecht

Ronald Bravenboer
Ronald Bravenboer

Hoi! Mijn naam is Ronald Bravenboer , ik ben 20 en ik hou van schrijven over technologie en games. Daarom doe ik deze blog om mijn kennis te delen.